Цитат
Това там не е стандарта на БРФК за БОК. bash
Един професор по английска литература в Оксфорд (сър Уолтър Роли) в един свой коментар през 1904 г. казва:
Аз не мога да напиша книга, съизмерима с Шекспир, но мога да напиша книга, която да е моя.
Относно стандарта, който е мой. Да, това е стандарт, които не се препокрива с известните такива на български език този на БОК, одобрен от БРФК, нито пък с този на каракачанкаджиите, одобрен един Господ знае от кого.
За сметка на това пък моят стандарт е МОЙ стандарт и аз мога да застана и мотивирам всяка една дума, написана в него. Това не е толкова важно, защото написатото от мене е на базата на констатирано от мене, постигнато с мой труд, с мои проучвания и с мои средства. На мене не са ми помагали нито федерации, нито международни асоциации.
По-интересно е да се видят приликите (купирането) на федеративния стандарт с този на каракачанкаджиите, а за каракачанския стандарт може много да се говори чие дело е, от кого е взет, на базата на какви научни констатации е изграден, препокрива ли се евентуално със стандарти на други породи и на кои години от познанието за породата е замръзнал.
Николай
Атанасов