Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1181 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2006 - 10:08 PM

бок каза човека адаш твоито титовче(каракачанец) мяса ли на това .........по ми прилича на бретон по цвят ........ма разправят и санбернар имали бок знам ли затва предпочитат зер черно бялата окраска
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1182 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 10:15 PM

Веднъж питах, но никой не се отзова.
Някой има ли стандарта на БОК на английски език?

#1183 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 10:22 PM

конак понеже ме кефиш ......провери в саита на Н.Атанасов там маи има англииска версия а за стандарта маи го пишеше
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1184 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 10:50 PM

Това там не е стандарта на БРФК за БОК. bash

#1185 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 11:16 PM

Цитат

бок каза човека адаш твоито титовче(каракачанец) мяса ли на това .........по ми прилича на бретон по цвят ........ма разправят и санбернар имали бок знам ли затва  предпочитат зер черно бялата окраска

Неизбежно е и в БОК да има мелези.Факт.
НО Е ДОКАЗАНО Със сигурност , ЧЕ и в КК произвеждат мелези и лъжат хората.Това е факт.
Не съм против кучетата както и да ги наричате.Имам и от двата лагера, защото са едни и същи. И мога да си го позволя. Предпочитам Българкото име .
И стига като малоумник си повтарял за тези титовчета, защото преди години тези титовчета бяха в отбора на БОК и бяха Бокчета. Създай една гънка поне в бедното си мозъче и се опитай да го запомниш това.
Преди време някой беше пуснал тук снимки на кучета от един "развъдник" на МАКК. Там видях следи от санбернар .И двойника на кучето поместено от nikigeen също е там, ето ги:

* DELETED *
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#1186 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 October 2006 - 11:43 PM

d) Българско овчарско куче от изложбата в Стара Загора, за съжаление не зная името на кучето и производител

Прикачени файлове

#1187 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2006 - 11:46 PM

Пирин

Прикачени файлове

#1188 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2006 - 11:47 PM

Пак той - Пирин

Прикачени файлове

#1189 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 05:41 AM

Цитат

Един професор по английска литература в Оксфорд (сър Уолтър Роли) в един свой коментар през 1904 г. казва:

Аз не мога да напиша книга, съизмерима с Шекспир, но мога да напиша книга, която да е моя.

Относно стандарта, който е мой. Да, това е стандарт, които не се препокрива с известните такива на български език този на БОК, одобрен от БРФК, нито пък с този на каракачанкаджиите, одобрен един Господ знае от кого.

За сметка на това пък моят стандарт е МОЙ стандарт и аз мога да застана и мотивирам всяка една дума, написана в него. Това не е толкова важно, защото написатото от мене е на базата на констатирано от мене, постигнато с мой труд, с мои проучвания и с мои средства. На мене не са ми помагали нито федерации, нито международни асоциации.

По-интересно е да се видят приликите (купирането) на федеративния стандарт с този на каракачанкаджиите, а за каракачанския стандарт може много да се говори чие дело е, от кого е взет, на базата на какви научни констатации е изграден, препокрива ли се евентуално със стандарти на други породи и на кои години от познанието за породата е замръзнал.

Николай Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1190 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 10:52 AM

Цитат

Цитат

Един професор по английска литература в Оксфорд (сър Уолтър Роли) в един свой коментар през 1904 г. казва:

Аз не мога да напиша книга, съизмерима с Шекспир, но мога да напиша книга, която да е моя.

Относно стандарта, който е мой. Да, това е стандарт, които не се препокрива с известните такива на български език този на БОК, одобрен от БРФК, нито пък с този на каракачанкаджиите, одобрен един Господ знае от кого.

За сметка на това пък моят стандарт е МОЙ стандарт и аз мога да застана и мотивирам всяка една дума, написана в него. Това не е толкова важно, защото написатото от мене е на базата на констатирано от мене, постигнато с мой труд, с мои проучвания и с мои средства. На мене не са ми помагали нито федерации, нито международни асоциации.

По-интересно е да се видят приликите (купирането) на федеративния стандарт с този на каракачанкаджиите, а за каракачанския стандарт може много да се говори чие дело е, от кого е взет, на базата на какви научни констатации е изграден, препокрива ли се евентуално със стандарти на други породи и на кои години от познанието за породата е замръзнал..

Къса памет ли демонстрираме отново г-н Атанасов? Или хвърлянето на злобнички плюнчици ви иде отвътре.
Цитат Н.А.: "...нито пък с този на каракачанкаджиите, одобрен един Господ знае от кого."
Демонстрирате твърде странен начин на изразяване на уважение към ваши преподаватели и колеги. При това членове на официален български държавен орган към Министерството на земеделието и горите!
Я погледнете няколко страници по-назад и прочетете какво самият вие сте написали по повод това къде и кой е признал българската автохтонна порода Каракачанско куче.

Цитат Н.А.: "За сметка на това пък моят стандарт е МОЙ стандарт и аз мога да застана и мотивирам всяка една дума, написана в него."
Цитат Н.А.: "... а за каракачанския стандарт може много да се говори чие дело е, от кого е взет, на базата на какви научни констатации е изграден, препокрива ли се евентуално със стандарти на други породи и на кои години от познанието за породата е замръзнал.."
След като можете да се мотивирате за всяка дума написана във вашият стандарт не виждам причина да не го направите на публичен диспут с вашият опонент Г-н Динчев. Още повече, че имате претенции към стандарта написан от него.
Нали в спора се ражда истината!
Така че като сте казали "А ", кажете и "Б " и определете удобни за вас дата и място на научен диспут по темата! Нека аудиторията най сетне разбере истината. Човек сигурен в аргументите си не похвърля слухове, а открито застава срещу опонента си и доказва тезата си с аргументи и факти!
Покажете най-сетне, че наистина можете да мотивирате научно позицията си за породата!

Поздрави и кураж!
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1191 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 11:19 AM

Цитат

Цитат

бок каза човека адаш твоито титовче(каракачанец) мяса ли на това .........по ми прилича на бретон по цвят ........ма разправят и санбернар имали бок знам ли затва  предпочитат зер черно бялата окраска

НО Е ДОКАЗАНО Със сигурност , ЧЕ и в КК произвеждат мелези и лъжат хората.Това е факт.
Не съм против кучетата както и да ги наричате.Имам и от двата лагера, защото са едни и същи. И мога да си го позволя. Предпочитам Българкото име .
И стига като малоумник си повтарял за тези титовчета, защото преди години тези титовчета бяха в отбора на БОК и бяха Бокчета. Създай една гънка поне в бедното си мозъче и се опитай да го запомниш това.
Преди време някой беше пуснал тук снимки на кучета от един "развъдник" на МАКК. Там видях следи от санбернар .И двойника на кучето поместено от nikigeen също е там, ето ги:

* DELETED *

о умнии еи тая песен я слушам от деня в които си беше взел куче от тито (преди това пееше друга песен)и вземи си смени репертоара че си долкоз банален че знам кво си написал само като ти видя аватара.една и съща глупост +клишето "но ние си обичаме кучетата "
дали са едни и същи .....може ама не вярвам.затва кво може да си позволиш не ми разправяи .нали не си забравил кво ми беше писал .голяма пинтия(човек дето има ама ги стиска)ми се видя тогава.
------------
дог тоя от зарата е хубаво куче маи виж дали няма и други снимки
-----------
за останалите ...не видях някои да помогне на конак ..затва пък много сте се ........аиде които има стандарта на англииски да му го прати.
User's Signature

#1192 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 11:50 AM

Все си мисля ,че този стандарт ,за който говорите го няма в електронен вариант и ще се наложи някой ,който го има да вземе да го набере и да го сложи тук.
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1193 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2006 - 03:46 PM

nikigeen, официалния стандарта на породата Българско овчарско куче е в началото на темата, темата започва с него.

#1194 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 04:08 PM

Неееее.Имах предвид на английски език както го иска човека.
През този в началото минавам всеки път щом влизам в темата wink 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1195 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 04:10 PM

Цитат

Цитат

* DELETED *

Еееех бива простотия, бива, ама това бие всякакви рекорди! Не само по простотии но и по наглост и най вече по лицемерие! За невежество да не говорим! Бях казвал преди че няма да пиша повече тук, но словоизлиянията на този г-н просто не бива да се подминават ей така!
Уважаемий,
запомни - никога , ама наистина никога, р.к Тито не е бил член на организация занимаваща се с БОК!
Г-н "Следотърсачо", къде видя тез следи от Санбернар! Може би в собствения си двор, а?
И накрая - знай че невежеството се лекува с познание, но за простащината лек няма!
Поздрави!

#1196 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 04:15 PM

Цитат

никога, р.к Тито не е бил член на организация занимаваща се с БОК!

Поздрави!

Мда .И аз до колкото знам (малко съм невежа по въпроса wink )това наистина е така .
Поздрави
User's Signature

#1197 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 October 2006 - 04:59 PM

За пореден път:
1. Не оплювайте кучета, не оплювайте хора.
2. Това е място, където се говори за БОК, придържайте се към темата.
3. Подигравките с чужди кучета от юзър Петков ще бъдат изтрити.
4. Давайте го кротко и културно.
Айде, живи и здрави!
User's Signature

Качена снимка

#1198 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 05:29 PM

dog.bg, можеш ли да разбереш чий е този симпатяга с голямата глава и тип мечи косъм оцветяване на снимката преди Пирин.Честно казано много ми харесва.
User's Signature

#1199 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 October 2006 - 07:30 PM

nikigeen, ако видя човека с Пирин, ще го попитам.

#1200 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 07:44 PM

Цитат

dog.bg, можеш ли да разбереш чий е този симпатяга с голямата глава и тип мечи косъм оцветяване на снимката преди Пирин.Честно казано много ми харесва.

Позната кримка! ;) Совите не са това което са!

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни