Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1371 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2006 - 04:34 PM

Някъде дог.бг беше сложил линк към мартенбг та и аз незнам защо не съм обърнал внимание на смимките там - на КК от Седефчеви ,"Бурен" и за мое голямо удивление на кучетата на К. Точев, от когото имах и имам кучета аз l) bl)

И така откривам , че и аз имам карабокчета ,както се изрази Петков един път.

Та да са живи и здрави и КК, и БОК BEER nono и всички ние!

Хайде поздрави на всички super best
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1372 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 13 October 2006 - 06:36 PM

Nikigeen,и твоите са много хубави.Какво ще кажеш за това кученце,ще си го оставя за мен.

Прикачени файлове

#1373 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 06:48 PM

Те като малки всички са много хубави .От теб си зависи кое ще ти хареса и ще си оставиш.Най-важното е да са живи и здрави всички.
После само малко се разочароваме като не излезе на практика това което сме искали да имаме wink или което сме очаквали ,че ще стане.
Подрави
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1374 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 13 October 2006 - 07:23 PM

Те като малки всички са много хубави .От теб си зависи кое ще ти хареса и ще си оставиш.Най-важното е да са живи и здрави всички.
После само малко се разочароваме като не излезе на практика това което сме искали да имаме wink или което сме очаквали ,че ще стане.
Подрави

Така е,прав си. 1super Но надявам се,че знам какво очаквам,защото бащата и майката ги отглеждам от години.Пък и каквото и да излезе,ще си бъде мое и ще си го обичам. BEER

#1375 Потребителят е офлайн   kadebo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 09:12 PM

Имам един въпрос - поради каква причина клуб БОК се разцепи на две -
Национален клуб "Българско овчарско куче" и Български Киноложки Клуб за Българско овчарско куче.

На първият си събор на 25.03 председателя на БКК за БОК се изказа че клуба ще работи за регистрирането на породата от МФК.

Интересно ми е как ще стане това, след като БКК за БОК не е член на БРФК. Другото интересно е че развъдниците членуващи в БКК за БОК са регистрирани, както казват те, в МФК (но според мен това е невъзможно щом породата не е регистрирана от МФК).

Някой може ли да разясни ситуацията.

А иначе кучетата на БКК за БОК са наистина добри.

http://www.bgdogs.net/prcbok.php
http://www.kbok-mont...n.php?cmd=album
http://www.kbok-mont...n.php?cmd=album

Но ако половината БОК ходят по едни изложби, другата половина по други не се ли губят толкова добри кучета. И ако някога БРФК регистрира породата в МФК ( в което се съмнявам че ще е скоро), какво ще стане с кучетата на БКК за БОК - трета порода ли ще се пръкне - след КК и БОК, може би Българско пастирско куче:)

Вместо да се карате и плюнчите във форума що не вземе да разясните положението около БОК (ако имате някаква информация)

#1376 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 10:41 PM

Цитат

Някъде дог.бг беше сложил линк към мартенбг та  и аз незнам защо не съм обърнал внимание на смимките там - на КК от Седефчеви ,"Бурен" и  за мое голямо удивление на кучетата на К. Точев, от когото имах и имам кучета аз  l)  bl)

И така откривам , че и  аз имам карабокчета ,както се изрази Петков един път.

Та да са живи и здрави и КК, и БОК  BEER  nono  и всички ние!

Хайде поздрави на всички super best

Да са ни живи и здрави "КАРАБОКЧЕТАТА " nikigeen.
Да станат добри и смели защитници против хищници и душмани!
И понеже не членуваме в никой от клубовете , можем да си позволим да си избираме най-добрите кучета, които ни харесат в България.
И задължително си ги наричаме
Български Овчарски Кучета. d)
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ ! BEER
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#1377 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 09:05 AM

Цитат

Да са ни живи и здрави  "КАРАБОКЧЕТАТА " nikigeen.
Да станат добри и смели защитници против хищници и душмани!
И понеже не членуваме в никой от клубовете , можем да си позволим да си избираме най-добрите кучета, които ни харесат в България.
И задължително си ги наричаме
Български Овчарски Кучета. d)
БЪЛГАРИ  ЮНАЦИ ! BEER

А така,правилно. BEER

А kadebo, ако се пръкне нова порода от БКК за БОК ,то тя ще трябва да бъде не трета,а четвърта по мои изчисления след БОК ,КК и така наречения Горан wink cheers
User's Signature

#1378 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 09:20 AM

Погледнете е темата за КК трети том да видите STARTER какъв линк е дал (по-точно втория) Майко мила!
User's Signature

#1379 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 October 2006 - 11:20 AM

nikigeen, в България доколкото зная има 4 клуба, ако мога така да кажа, които се занимават с нашето, родно, българско куче. Всеки един от тях претендира да е най, всеки е взел частица от кучето и се разпорежда, претендира, иска да е единствен и да е той. Понякога се чудя какво още трябва да се случи, за да разберат всички хора, че е крайно време да седнат и да си поговорят човешки. Да общуват в името на кучето. Да седнат на една маса и да се разберат, защото кучета на име Шаро, Мечо, Пирин, Балкан са охранявали векове наред стадата на всички етноси и народи, живеещи на територията, която наричаме България. Това куче не е и никога няма да бъде нечия лична собственост или запазена марка, то трябва да остане винаги българско, на целия ни народ, то е наша, общонационална ценност и е част от нашия бит и култура.

Цели народи се разбраха и загърбиха миналото. Германия и Франция след векове войни днес са заедно. САЩ и Япония, Русия и Германия преди 60 години водиха най кърватата война в историята на човечеството, а днес са заедно, обединени от общия интерес на прогрес към по добър свят. Време е да надделее разума - така си мисля. Нищо, нека да са един, или четири, или 10 клуба или както и да се наричат ... но да работят заедно, да имат примерно един развъден правилник, да има един общобългарски събор в годината, където всеки да може да отида да си покаже производството, да сравни с другите ... не зная, все ми се струва, че ние още търсим поуката на притчата на Хан Кубрат - пръчките се чупят, снопа е силен. Надявам се един ден всички хора, които обичат това куче, да бъдат единни като сноп, да вървят в един път и в една посока.
Дано стане възможно най бързо ! 1super

#1380 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 12:22 PM

Цитат

nikigeen, в България доколкото зная има 4 клуба, ако мога така да кажа, които се занимават с нашето, родно, българско куче. Всеки един от тях претендира да е най, всеки е взел частица от кучето и се разпорежда, претендира, иска да е единствен и да е той. Понякога се чудя какво още трябва да се случи, за да разберат всички хора, че е крайно време да седнат и да си поговорят човешки. Да общуват в името на кучето. Да седнат на една маса и да се разберат, защото кучета на име Шаро, Мечо, Пирин, Балкан са охранявали векове наред стадата на всички етноси и народи, живеещи на територията, която наричаме България. Това куче не е и никога няма да бъде нечия лична собственост или запазена марка, то трябва да остане винаги българско, на целия ни народ, то е наша, общонационална ценност и е част от нашия бит и култура.

Цели народи се разбраха и загърбиха миналото. Германия и Франция след векове войни днес са заедно. САЩ и Япония, Русия и Германия преди 60 години водиха най кърватата война в историята на човечеството, а днес са заедно, обединени от общия интерес на прогрес към по добър свят. Време е да надделее разума - така си мисля. Нищо, нека да са един, или четири, или 10 клуба или както и да се наричат ... но да работят заедно, да имат примерно един развъден правилник, да има един общобългарски събор в годината, където всеки да може да отида да си покаже производството, да сравни с другите ... не зная, все ми се струва, че ние още търсим поуката на притчата на Хан Кубрат - пръчките се чупят, снопа е силен. Надявам се един ден всички хора, които обичат това куче, да бъдат единни като сноп, да вървят в един път и в една посока.

Ми dog.bg го каза и аз няма какво повече да добавя
User's Signature

#1381 Потребителят е офлайн   olinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 07:52 PM

може ли да ми кажете тези кучета каква порода са? каракачанка или българско овчарско куче ?на 8 месеца са ,братчета и дали вървят добре за възрастта?

Качена снимка

Качена снимка

#1382 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 07:59 PM

Погледнете тук да видите "Горан" как са се изказали:
http://dog.bg/f/inde...38&t=5668&st=0&
Направо много яко ме хванаха нервите
User's Signature

#1383 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 08:35 PM

Цитат

Аз също съм на мнение че трябва всички тези които претендират че работят в името на овчарското куче на българите да седнат на една маса и да стигнат до някакво разумно решение в полза на породата - да приемат единен стандарт, да приемат единни правила за развъдна дейност, да направят общ календар за изложби, на които да участват кучета от всички тези клубове (А идеята за общ събор е наистина супер), да се създаде една племенна книга - това едва ли ще е толкова трудно след като произхода на кучетата и от 4-те клуба е от едни и същи породни линии.

Ще каже някой че това е трудно постижимо - ами на тях ще кажа - нали това им е работата на хората които развъждат дадена порода.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1384 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 08:49 PM

Цитат

може ли да ми кажете тези кучета каква порода са? каракачанка или българско овчарско куче ?на 8 месеца са ,братчета и дали вървят добре за възрастта?

Качена снимка

Качена снимка

Не съм голям разбирач на породата, но според мен това не е българско овчарско куче (под това име включвам и КК, и Горан)

Не мога точно да определя но на мен повече ми приличат на Акбаш.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1385 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 09:08 PM

Цитат

Аз също съм на мнение че трябва всички тези които претендират че работят в името на овчарското куче на българите да седнат на една маса и да стигнат до някакво разумно решение в полза на породата - да приемат единен стандарт, да приемат единни правила за развъдна дейност, да направят общ календар за изложби, на които да участват кучета от всички тези клубове (А идеята за общ събор е наистина супер), да се създаде една племенна книга - това едва ли ще е толкова трудно след като произхода на кучетата и от 4-те клуба е от едни и същи породни линии.

Ще каже някой че това е трудно постижимо - ами на тях ще кажа - нали това им е работата на хората които развъждат дадена порода.

аз пък съм на мнение ,че това няма да стане пък и не трябва -защо ?ми защото сме го минали вече тоя път .имали сме един стандарт ,появили са се други,с други мераци,с други възгледи за породата ,трябвало да са само черно бели NNN ,трябвало да са и едри ,да не са гуджи a) трябвало и не знам си какво и нямало значение че породата се променяла защото всички се променяли (дори нок..тои ли пък кво общо има).другите са за автентицхното.

кучето ни е едно ....нбямаме четири породи въпроса е кои са наи близко до автентичното (отговорете си сами).

трябва всяка жаба да си знае гиола ,и да не се бурка в чужди работи ...........кое е лошото според мен ..........бок е регистрирана в брфк ...а това значи че другите са прецакани от киноложка гледна точка ,не срещнах съдия или там кинолог или друг които да се изкаже против бок ....ама защо щтот требва да си плюе в паницата ,ще каже кк ама ше му кажат ти не уважаваш институцията маи а?и човека траика ......ако е по така (мазник или слънчоглед някъв)даже и плюе а то се вижда кое е кучето .........и коя е организацията

бок тва е ,.........е не е овчарско .то е куче с такув произход но някув нищожен да не кажа никакъв процент от популацията не във стадо за кво говорим тогава ?

за кучетата отгоре на снимката ......овчарски са поне ,пусни я в темата кучета пазачи на стада .прилича на цвят на едно мое ,но е кръстоска с канагал ,също не мисля че това е бок
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1386 Потребителят е офлайн   olinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 09:49 PM

Цитат

Цитат

Качена снимка

Качена снимка

Не съм голям разбирач на породата, но според мен това не е българско овчарско куче (под това име включвам и КК, и Горан)

Не мога точно да определя но на мен повече ми приличат на Акбаш.

какво е това "Акбаш"? иначе кучетата ,попринцип ми ги продадоха за каракачанки.четох във форума,но не мога да разбера каква е разликата между всичките породи :Бок;Каракачанка и това Горан(което не знам какво е :( )

#1387 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 10:14 PM

Здравейте olinka,

Братчетата са супер за възрастта си.
Но са ви излъгали в името при продажбата.
Разни псевдо развъдчици напълниха страната със супер "каракачанки"
От къде сте ги купили ?
User's Signature

Изберете Българското !

#1388 Потребителят е офлайн   olinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 10:40 PM

а каква порода са?или по-точно към кои спадат?от Банско са купени.

#1389 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2006 - 10:44 PM

Цитат

а каква порода са?или по-точно към кои спадат?от Банско са купени.

Най-близки са до кучешката порода.
Не се притеснявай-да си ти живи и здрави ! d)
User's Signature

Изберете Българското !

#1390 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2006 - 08:15 AM

аиде бре петков кажи и нещо по така (ако можеш).
акбаш е турска порода и не са такива твоите (за твое сужаление),кангалска кръв също нямат маи.
може пък и да имат нещо каракачанско ,но те не са .каракачанско -звучи гордо и много търговци се вузползват от това ,а защо си пускаш снимките в този форум ,този е за бок .......помоли петков да ти пусне снимка на неговото от развъдник "тито "и сравняваи .
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни