Българско овчарско куче
Публикувано: 14 December 2006 - 09:42 PM
Цитат
Изключителното право на притежателя на сертификат по отношение на РЕПРОДУКТИВЕН или РАЗМНОЖИТЕЛЕН материал от ПОРОДА ,защитена със СЕРТИФИКАТ ,обхваща правото на ИЗПОЛЗВАНЕ,на разпореждане със сертификата и правото да ЗАБРАНЯВА на ДРУГИ ЛИЦА ДА ГО ИЗПОЛЗВАТ БЕЗ НЕГОВО СЪГЛАСИЕ.
Цитат от ЗАКОНА.Не важи само за името .Нядявам се сега да ти стане ясно.
За субсидиите можеш да провериш във фонд Земеделие дали са получени.Отговора е ДА.
Браво , браво! Последното изречение е най- важното. Всичко останало е суета.
Да вземем ний париците пък другите да си говорят , колкото си искат!
Преди известно време попитах най-възпитано дали въпросните 40 лв. на куче стигнаха до всички развъдчици от КК. Позволявам си пак да го направя въпреки ,че тогава ме обвиниха в интригантство. И още нещо , каква е идеята на субсидиите освен да се подпомогнат ВСИЧКИ развъдчици? Може би да се възроди породата и да се разпространи сред каракачаните? Защото до колкото знам ,при тях нещата не са много добре от към каракачански кучета.
Публикувано: 14 December 2006 - 10:00 PM
След първи януари нама да имат и проблеми с работните визи.
bravoS
bgflag
Публикувано: 14 December 2006 - 10:21 PM
Публикувано: 14 December 2006 - 10:26 PM
А сега се тупат по гърдите на6те ку4ета та на6те ку4ета.
Между другото в Банско пък сега донесоха малко кутре син на Мрака или там незнам къв е,от Влахи го донесоха директно.
Елате да го видите само каква смивка е и после нека да говорят пак.
bgflag
Публикувано: 14 December 2006 - 10:30 PM
Субсидията тази година бе отпусната на МАКК ,като за пръв път.От следващата година персонална субсидия за кучето ще може да получи всеки ,който е член на МАКК и е регистриран ,като земеделски производител.Така животновъдите ще могат да получат субсидия ,както за животните ,които отглеждат така и за кучетата ,които охраняват стадата им.
Това е едно ново начало и не беше лесно да се извоюва тъй като досега никога не е плащано за кучета ,а да не говорим ,че доскоро ги избиваха.
Целта е ясна - да се стимулира отглеждането , използването и предпочитането на нашите кучета пред другите чужди породи.Това би допринесло и за опазването на тези животни и за по широкото им използване.
Това е !
Публикувано: 14 December 2006 - 10:37 PM
Цитат
А сега се тупат по гърдите на6те ку4ета та на6те ку4ета.
Между другото в Банско пък сега донесоха малко кутре син на Мрака или там незнам къв е,от Влахи го донесоха директно.
Елате да го видите само каква смивка е и после нека да говорят пак.
bgflag
Смивка в какъв смисъл
Публикувано: 14 December 2006 - 11:27 PM
Цитат
Защото , който обича кучето и иска да го възроди ,не се нуждае от пари откъснати от "нашата мила държавица , която крета по ръба на мизерията"!!!
Не случайно зададох въпроса за целите. Не ви ли е минавало през главите да подарявате кучета на овчарите . Едва ли.
Публикувано: 14 December 2006 - 11:42 PM
Цитат
Цитат
Защото , който обича кучето и иска да го възроди ,не се нуждае от пари откъснати от "нашата мила държавица , която крета по ръба на мизерията"!!!
Не случайно зададох въпроса за целите. Не ви ли е минавало през главите да подарявате кучета на овчарите . Едва ли.
ако развъждах кучета, на драго сърце бих сторил това, за което говорите... но аз съм просто любител на нашето овчарско куче... 1super
Публикувано: 14 December 2006 - 11:53 PM
А подаръците на овчари, това се прави и не от вчера.
В цяла Европа има инициатива да се субсидират примитивните породи ,защото те са национално богатство и незаменим генофонд ,който може да потрябва в определен момент.Обикновено тези породи са нископродуктивни и интереса да се отглеждат трябва да бъде стимулиран по някакъв начин.Създаването на много съвременни високопродуктивни породи е именно на основата на аборигенните.
Публикувано: 15 December 2006 - 12:33 AM
Публикувано: 15 December 2006 - 03:00 PM
Цитат
e koe kucheto na bulgarite togava? starite kucheta neti li prilichat na kuchetata ot makk starite kucheta cherno beli gramadi li bqha,v balkoni i kletki li gi selkcioniraha.na izlojbi i po kruchmi li se dokazvaha i reshavaha koe ovcharsko kuche
mene ne me drazni imeto a imeno kuchetata i selkciqta bok ako makk prieme tova ime nqmam nishto protiv ako zapazi obache politikata si ,ako ne dopusne onazi chast ot kucheta bok doprinesli za "izchistvaneto" na porodata ,ako produlji da se opitva da gi selekcionirat v estestvenata im sreda i tn.t. to togava bih bil za bok ,no tova sam razbirash che e trydno dnes a utre hich nqma kak da stane
pp da ne sym te chyl togava da kazwash neshto protiv imeto kk
Ми мкоже да съм си променил мнението - може да сте успяли да ме убедите че БОК не е порода.
Що неможе ли човек да си промени мнението?
Но гледам, че много много не сте вникнали в смисъла на това което съм написал, а сте се хванали за едно изречение.
Хайде със здраве.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 December 2006 - 04:05 PM
Цитат
Цитат
А подаръците на овчари, това се прави и не от вчера.
Тихомире , лично ти колко кученца си подарил на овчари?
a ti stefane kolko si dal ?a wzel li si ,a bi li wzel ?o da samo da nabarash ,no za kakwo ,za da se pruckash nqkude s nego .
w bg fermer imashe slednata statia ,niakakwi prirodozashtitnici,razdawali owcharski kucheta(kk razbira se )i ovce za da kompensirat stopanite ot nabezite na hishtnici..........e towa e rabota, i vylkyt sit i agneto cqlo.ta doidohme na petkovoto za bydeshteto na owcharskoto ni kuche

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 15 December 2006 - 04:41 PM
Публикувано: 15 December 2006 - 05:22 PM
bulgarian balkon dog.....sinonimi bulgarian blak and wait dog,bulgarian big dog, hot wolf chips(zapazena marka vulchi konservi),podium pes,na kk bratowched mu.
dandi wzemi si edin bok ta kato doide mechkata vmesto da qde dobityka da izqde nego .........i tq e jivotno i trebva da hapva

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 15 December 2006 - 07:23 PM
Нали ти казах,4е тука сега докараха едно кутре от ва6ия Мрака или незнам там къв е!Ми ела го виж бе та после разправяи нагоре надолу.То не прили4а на ни6то.Това ли ку4е 6те ни пази от вълци и ме4ки бе??Няма си ни6то об6то с на6ите кутрета дето са тука!
То е пародия на ку4е бе смивка.Къде сте дали ку4ета и са прогонили вулците или ме4ката бе Петко я кажи.6тото ние имаме тука такива ку4ета които имат сре6та и с двата хи6тника.Ако не вярва6 ела и 6те те заведа да ги види6 за да се убеди6 г-н КАРАКИТАН! Питаи и Сидер и Атила от къде са взимали ку4ета навремето и после ми разправяи тия измислици.
bgflag