Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2891 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2007 - 01:18 PM

Цитат

Цитат

Не знам за какво говорят, като хората дойдоха и изкупиха от Банско - разложкият регион 5 - 6  учета и създадоха породата каракачанско куче.
Като няколко пъти ги попитах и никой не можа да ми даде отговор дали знаят произхода на тези кучета.

Все повече пъзела около името на кучето се сглобява и картинката която изплува се оказва както и очаквахме следната :

Така наречените каракачани са си купували кучетата от български стопани-
( седефчеви от Банско-Разлошкия край-и им сменят името от БОК със чуждото и неприсъщо за България -каракачанско и ги продават за такива.)
Свинарина пък е членувал в клуб на БОК в Силистра и после заради неосъществени мегаломански илюзии напуска и си прекръства кучетата в каракачански.
Оттук следва че линията за произхода на вашите кучета е съшита с бели конци и изсмукана от пръстите си.
Връщайки се назад в поколенията вие сте скрили че всъщност кучетата са купени от БОК стопани.Измислили сте им произход , но лъжата с годините излиза наяве.
Какво сте патентовали г-да каракачанчета - Българското Овчарско Куче под чуждото име каракачанско. В случая сте заблудили някоя държавна и патентна инстанция. Но като се има впредвид , че лъжите и инсинуациите ви са в кръвта - това е нормално. А и на кого ли му пука за животновъдни патенти.
Всъщност които си купи от измамниците куче и те го лъжат че е каракачанско-не им се връзвайте. Кучето си произхожда , било е и ще бъде Българско Овчарско Куче.
bgflag

b) l)
Когато от предаването "Десетте най" направят предаване за десетте най-прости българи направо ще отнесеш конкуренцията! b) l) b)
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#2892 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 01:20 PM

Цитат

Не знам за какво говорят, като хората дойдоха и изкупиха от Банско - разложкият регион 5 - 6 учета и създадоха породата каракачанско куче.
Като няколко пъти ги попитах и никой не можа да ми даде отговор дали знаят произхода на тези кучета.

Кои хора и кои кучета?!???
User's Signature

First, it is ridiculed.

#2893 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 02:11 PM

Цитат

Искър е екстериорен. Генетично не представлява интерес за мен.

Е това вече е друго,признат грях не е грях.
Това ,че за теб не представлява интерес,не го прави мелез нали?

#2894 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 02:15 PM

Цитат

Цитат

Не знам за какво говорят, като хората дойдоха и изкупиха от Банско - разложкият регион 5 - 6  учета и създадоха породата каракачанско куче.

Все повече пъзела около името на кучето се сглобява и картинката която изплува се оказва както и очаквахме следната :

Така наречените каракачани са си купували кучетата от български стопани-
( седефчеви от Банско-Разлошкия край-и им сменят името от БОК със чуждото и неприсъщо за България -каракачанско и ги продават за такива.)
Свинарина пък е членувал в клуб на БОК в Силистра и после заради неосъществени мегаломански илюзии напуска и си прекръства кучетата в каракачански.
Оттук следва че линията за произхода на вашите кучета е съшита с бели конци и изсмукана от пръстите си.
Връщайки се назад в поколенията вие сте скрили че всъщност кучетата са купени от БОК стопани.Измислили сте им произход , но лъжата с годините излиза наяве.
Какво сте патентовали г-да каракачанчета - Българското Овчарско Куче под чуждото име каракачанско. В случая сте заблудили някоя държавна и патентна инстанция. Но като се има впредвид , че лъжите и инсинуациите ви са в кръвта - това е нормално. А и на кого ли му пука за животновъдни патенти.
Всъщност които си купи от измамниците куче и те го лъжат че е каракачанско-не им се връзвайте. Кучето си произхожда , било е и ще бъде Българско Овчарско Куче.
bgflag

ХаХаХа г-н Петков с вас човек не може да не се посмее.А вие заради какви илюзии прекръствате кучето от каракачанско в БОК.Ако не се сещате за какво иде дума има една тема озаглавена Имам нужда от помощ чийто автор сте вие.Та там лично вие търсите КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ и твърдите че сте имали КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ - Караман.Е кой е фурнаджийска лопата и сган продажна тогава.Преди да обиждате другите погледнете себе си.

#2895 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 02:23 PM

Цитат

Цитат

Искър е екстериорен. Генетично не представлява интерес за мен.

Е това вече е друго,признат грях не е грях.
Това ,че за теб не представлява интерес,не го прави мелез нали?

Явно не четеш между редовете или се правиш че не схващаш намека ми.
User's Signature

First, it is ridiculed.

#2896 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 03:16 PM

Стефане лично аз никога не съм бил член на БОК и много добре си спомни , че тогава по общо обсъждане клуба бе НЕЗАВИСИМ и не членуваше в нито една организация. Или паметта ти е къса или така ти е удобно.

Че вие по късно сте влезли в БОК това не ме интерисува, да ти припомня ,че БОК съществува от 11.05. 2001 год.

Петков , за какъв БОК ми говориш , когато всички стари развъдчици бяха в един клуб и той е НК "Каракачанско куче".Ако ти си от няколко месеца в бранша и си се запалил по "ФАЛШИВИЯ ПАТРИОТИЗЪМ" това си е лично твой проблем, но хората , които се занимават с кучета много добре помнят всичко.

За произхода на Искър мога да кажа това ,че информацията излиза от вашите среди и аз съм склонен да вярвам след ,като човека който я изнася е един от членовете на РАБОТНАТА ГРУПА на БРФК изработила СТАНДАРТА на БОК.

Така , че не ми приказвайте , че се заяждам , защото не е така , просто ви казах това , което съм разбрал.

#2897 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 03:37 PM

Жельо , ако смяташ ,че произхода не е важен и развъждането трябва да се прави само по екстериорна оценка е друга работа , но това няма нищо общо с истинската развъдна дейност , а пък не съвпада и с методите на развъждане на нито една световно известна киноложка организация.

В противен случай всеки по собствено осмотрение ще си прави най различни комбинации, само защото така смята той, без да се съобразява с принципите в развъждането и това , че кучето изглежда добре ще е ДОСТАТЪЧНО.

Затова има ред-Преценка по произход, преценка по екстериор, преценка по потомство,преценка по работни качества( ако породата е ползователна).За да има наистина ЕФЕКТ при тези преценки се прилага НЕЗАВИСИМО НИВО НА БРАКУВАНЕ.

Поздрави!

#2898 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:03 PM

Къса ти е паметта! Не посрещнахме ли С.Попов във "4кебапчета и " не знам колко кюфтета и не участва ли ти на изложбата в СС а после и на САСа в Русе? Чие беше въпросното заведение? Не си ли плащал членски внос част от който отиваше в НК БОК? Абе може и да не си , че ти не обичаш да плащаш.

#2899 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:05 PM

[quote]
Мишока изпълзя от дупката! Ти да не би да знаеш произхода на всички кучета с които си работил? [/QUOTE]
Да. [/quote]
Да ама не!

#2900 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:25 PM

Абе Стефане,нали ти казах да не им обръщаш внимание на тези радиоточки,те за друго няма какво да пишат. bgflag l)
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2901 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 February 2007 - 06:37 PM

малко снимки от асеновград

Прикачени файлове

• Прикачен файл  hhh.jpg (18.67K)
    Брой сваляния: 79

#2902 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:38 PM

яя

Прикачени файлове

• Прикачен файл  uuu.jpg (15.62K)
    Брой сваляния: 64

#2903 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:39 PM

аа

Прикачени файлове

• Прикачен файл  fff.jpg (25.64K)
    Брой сваляния: 63

#2904 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:44 PM

гг

Прикачени файлове

#2905 Потребителят е офлайн   Райчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:46 PM

Цитат

малко снимки от асеновград

bl) bl) Асеновград ли? Кои са тези кучета и къде в Асеновград се намират?А ти от там ли си ?

#2906 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:46 PM

извенете ме за размера на снимката

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rrrr.jpg (17.03K)
    Брой сваляния: 61

#2907 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:53 PM

от асеновград сам, някои кучета са снимани от кошарите в село мулдава а малкото куче е мое.женско на два месеца

#2908 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 06:56 PM

Да бе Стефко нали Цафа го докара в Силистра и трябваше да го посрещнем човека някъде и това стана в нашата кръчма и какво лошо има в това.Защо не го посрещна ти например.

Нали по същото време въпросния Искър бе посочен за ЕТАЛОН, а кръстоската с азиатец на Живко бе на второ място и ЕТАЛОН за ръст.Нали си спомняш Живко какво каза- Този уж много разбира , а го КЛАСИРА, а Султан на Тишо бе на трето място, защото е дребен.

И на изложба съм ходил и видях за какво става въпрос- това ми бе достатъчно за да НЕ СТАНА член.

Ние излязохме от този клуб , а вие се изпокарахте и не след дълого се разпадна въпросния клуб и така е и досега.

Единствено ви обединяват строго лични интереси- единия искаше кучето му да стане шампион, другия дъщеря му да стане съдия, ти да се сдобиеш с хубаво куче , а може би да станеш и председател и т. н.

#2909 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 07:00 PM

а това е мъжкия ми.той е на осем месеца.

Прикачени файлове

#2910 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 07:20 PM

Господа от МАКК, за пореден път се убеждавам че явно вие познавате всички кучета в България и знаете произхода на всички свои кучета.

Няколко пъти питам - питам ви пак

Какъв е произхода на Китан и на Гаро (Гарчо) - колко поколения назад познавате тяхното родословие - кой е производителят им.

И още един въпрос, който ви беше задал zhel

Как куче което беше определено от всички вас като мелез е спечелило в своя клас на изложба на МАКК.

Редно е освен да показвате гнилите круши в БОК, да изяснявате защо има гнили петна и по крушите на МАКК - все пак тези круши трябва да са екстра качество.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема