Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3091 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2007 - 09:33 PM

Цитат

що бе човече
верно е че не е бок
ама това значи ли че е мелез
как мислиш??????

Най-добре кажи каква порода е и разсей съмненията - защото честно казано не ми прилича нито на Кавказец, нито на САО. Да не е Московска стражевая, макар че доколкото се вижда от снимката май ушите са купирани.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3092 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 09:42 PM

Това куче е ЧОК "Тичо Елит",
който е син на МУРДЖО МЕЧО и МАРТА.
Той е произведен от Стефан Попов и аз лично си мисля,
че това е поредната провокация срямо председателят на НК БОК !!!!!

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#3093 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 10:06 PM

Колеги,
защо изобщо си губите времето с това провокаторче хан. Той не е написал тук нищо без да цели провокация.
Поредния шут от Силистренско след като разбра че е отглеждал куче от БОК -производство на г-н Попов, мина в нелегалност , отиде да го връща в Речица на каракачанина , и от там емигрира в Гърция, където овчарските кучета са най-Цисти.

Сега е ред на провокаторчето да си покаже кучетата си - нелегално придобити от БОК. Щото се оказа че и каракачаните като Никола Бонев се сдобиват с овчарски кучета от БОК......
ТО ДРУГИ И НЯМА ВСЪЩНОСТ ! victoryVVV Ха-ха-ха...
bgflag bgflag bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3094 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 10:21 PM

Цитат

що бе човече
верно е че не е бок
ама това значи ли че е мелез
как мислиш??????????????????????????????????????????????????

Нееее.Не ме разбра.Както се изказа ,че не разбираме от кучета ще засегнеш някои хора.Все пак тука има много капацитети и доказали се специалисти 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#3095 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 10:36 PM

Цитат

Мелез!!!!

я мелез ти да не искаш да противоречиш на Попов мое си съдия ама уважаваи труда на човека това е каласика във жанра еи на какво става с "българската "порода

петков, хан е написал наи много смислени постове ......дори и във този форум ,за овчарското куче ,а на тебе дължим какво ,ти дори не се сещаш какво да питаш за кучето камо ли да вземеш да обясниш нещо ,снимката си е на място въпроса отправен кум баш човека.кое е провокиращо?

вано сериозно ли мислиш че бок има повече работещи кучета ? :rofl: абе я виж само данди колко снимки пусна на кк в целия форум ако можеш да изкопаш колко неините пак добре .и не ми брои кучета на хора които са за името а кучета произведени от нк бок .със родсловията им барабар .нещо повече искам да видя куче пазач да играе има някаква развъдна стоиност тоест неговите наследници да са бъдещето на породата
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3096 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2007 - 11:42 PM

Цитат

вано сериозно ли мислиш че бок има повече работещи кучета ? :rofl: абе я виж само данди колко снимки пусна на кк в целия форум ако можеш да изкопаш колко неините пак добре .и не ми брои кучета на хора които са за името а кучета произведени от нк бок .със родсловията им барабар .нещо повече искам да видя куче пазач да играе има някаква развъдна стоиност тоест неговите наследници да са бъдещето на породата

БОК означава българско овчарско куче - а това какво произвжда НК БОК, БКК за БОК или МАКК е съвсем друг въпрос.

Никой не отрича, че има мелези при БОК, но такива има и при МАКК, никой не отрича че има кучета с неизвестен произход при БОК, но такива има и при МАКК.

Всеки който твърди, че това не е така е просто лъжец.

Пак казвам всеки си решава какво да прави и коя кауза да поддържа, както и какви кучета да харесва - щом искате да опазвате някакво си куче - което в никакъв случай неможе да се нарече порода (за да ме опровергаете ми покажете 20 еднотипни кучета, ама такива каквито ги показвате на старите снимки от преди 20-30 години) - правете го, и не плюйте по хората избрали различния от вас път - защо най-малкото са повече като бройка от вас. И вие сами признавате, че между тях има почтени и честни хора, отдали живота си на това куче, така че звучи досата тъпо да слагате под един знаменател всички занимаващи се с БОК. Oще повече след като се оказва, че доста КК водят началото си от БОК.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3097 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 01:48 AM

Уважаеми, участници във форума на овчарското куче ! Обикновенно не отговарям на анонимни питания отправяни към мен, но ще си позволя да направя едно от редките изключения в тая посока, заради усърдието на господина или госпожата, нека не се обижда, тъй като не разбирам от подписа "БРАДПЕТ" с кого разговарям и предварително моля за извинение, а вече допуснах такава грешка и неволно обидих дама, която никак не заслужаваше. Благодаря Ви за изключително добре и навреме зададения въпрос, защото той е много актуален и ще внесе отново неоспорими доказателства в правотата на тези, които отстояват името Българско овчарско куче, представяйки на читателите сериозната грешка, или умишлена немара, допускана от каракачанистите. Обърнете внимание на визията и общото впечатление от главата на кучето от пощенската марка и си задайте въпроса" има ли то макар и частица сходство с кучетата публикувани от участниците във форума. Не забравяйте факта че художниците анималисти изключително точно предават типа и характерните черти на рисуваните от тях обекти. А и кучето от пощенската марка на 100% отговаря на снимките и описанието на единсдтвения изследовател на каракачанското куче др. Тодор Гайтанджиев, който е живял сред каракачани по време на края на техния скотовъден период на територията на България. Не зная по какви "почтенни" подбуди, но защитниците на каракачанската идея старателно скриват трудовете на др. Гайтанджиев, от които ярко прозира липсата на всякякво сходство между описаното и заснето от него каракачанско куче и овчарските кучета разпространени сред овчарите из цялата страна пък били те българи християни или мохамедани или принадлежащи към други малцинствени етнически групи. Затова пък неговите автентични фотографии са с абсолютно сходство с горе посочената марка. Тъй че тази пощенска марка само потвърждава факта, че овчарското куче, което се е запазило и до днес и което развиваме, няма нищо общо със запечатаната истинска визия на каракачанското, което се е изгубило отдавна както каракачанската овца- цакел и каракачанския кон. Това, което се опитват да ни натрапят за такива, използвайки чисто български местни отродия- като рило-манастирски коне и овце и други планински, но чисто бългорски варитети е просто кощунството на шайка алчни българофоби, които за пари не само "БЪЛГАРСКОТО" но и майка си и баща си ще прададат. Радващо е че много хора ги усетиха и вече не им се ловят на плоските измислици, а следват здравата фактология и българските име и правота. Жалко е наистина че има и някои любители, които се поддадоха на техните манипулации, но аз се надявам те да узреят така както в момента това се случва със Светльо Стоев. bgflag По въпроса кокво аз ще направя за утвърждаването на българското овчарско куче отговарям че аз съм само един от радетелите а не единствения на породата и в екип с останалите ще работим до дупка да защитим българското в България, а именно чрез Българското овчарско куче. bgflag bgflag bgflag Никой не е кръщавал и гончето българско, което двама души нарекоха "делиорманско" по турцизираното име на Лудогорието, без да се има предвид че в Батак, Чепеларе, СТрелча, Сандански, Троян и ред други райони, това гонче беше без всякаква разлика с тези, на които лепнаха " делиормански" и трябваше да минат години за да се изправи поредната несправедливост към "българското" Подобен е и случая с българското овчарско куче и дано не бъде с подобни последствия. Надявам се разбирате за какво говоря и колко е важно в тоя момент да сме българи и заедно. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3098 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 07:54 AM

Казваш, Вано, много каракачански кучета водят началото си от БОК!!
Имайки предвид че понятието БОК се наложи в края на 90-те години, аз бих перифразирал думите ти че първоначално много БОК се наричаха Каракачански !!
Ама да бе, нали искате факти - даваме ви!!! l)
Ако такава е желаната , съвременната визия в екстериора на БОК, то това е крайно далече от типа на Каракачанеца!!!
Поздрави!!!

#3099 Потребителят е офлайн   Go7h Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 08:42 AM

Честно си признавам, че ме мързи да чета тези предните съобщения целите ;) , но въпреки това знам долу-горе за какво става въпрос. За да не се изложа, няма да дискутирам по тоя въпрос, а само ще си дам мнението за породата.
Колкото до общия вид на кучето, харесва ми - изключително красиво и с внушителен външен вид. Единствения кусур, който успях да му намеря е козината. Стои някак неподредена(да не ми се обиди някой). Иначе както гледам има доста спорове за произхода и стандарта на кучето, но според мен това не е от кой знае какво значение. Щом кучето си е страхотно...

#3100 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 12:04 PM

Здравей Go7h ,
Добре дошъл във форума!
Ще ти отговоря шеговито.
И на мацката на твоя аватар косата и е неподредена, но ако ти "падне" дали ще го смяташ за кусур. b)
Без тази козина и подкосъма кучето няма да преживее край овчарника и една вечер при минус 15-20 градуса.
Постави там един страшен но "гол" доберман и на сутринта ще го намериш озъбен - като живичък. А лятос с комарите и конските мухи...? bl)
Всяки професионалист си има работното облекло. BEER
Поздрави !
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3101 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 07 February 2007 - 02:19 PM

оште снимки на БОК от Асеновграт

Прикачени файлове

#3102 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 02:22 PM

уии

Прикачени файлове

#3103 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 02:23 PM

ззз

Прикачени файлове

#3104 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 02:27 PM

ггг

Прикачени файлове

#3105 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 07 February 2007 - 02:29 PM

Здравеите,някои можели да ми каже ще имали в Хасково изложба.

#3106 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 02:31 PM

извенетеме за пореден пьт немога инемога да намаля снимките
Работа със снимки

Прикачени файлове

#3107 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 02:35 PM

ттт

Прикачени файлове

#3108 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 02:44 PM

Барса,разбрах че си от Хасково.Кучето ми е от Ангел Иванов,но тъй като не съм го вземал аз от него можешли да ми кажеш нещо за кучетата му.Знам само че е от Палабоиковия дамъзлък.За което предварително ти благодаря.

#3109 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2007 - 02:46 PM

d)

Прикачени файлове

#3110 Потребителят е офлайн   tondjo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip