Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3131 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 February 2007 - 10:56 AM

Цитат

Bajur, май не ме разбра - аз не се дразня с тебе, просто питам от къде вкарваш кръв. Ти сам писа, че тези кучета, които показваш вече са стари. Интересно ми е къде пускаш техните синове и дъщери /на кои други стари дамазлъци/. r)

bat_ico, аз не се драза. Информрам те,че в момента две от младите ми кучета са синове на старият ми Бажур.Които от своя страна произхождат внушителното Банско куче.

Прикачени файлове

#3132 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 10:57 AM

Кучето на преднта снимка кучето е на 14 - 15 меса, а на тази по - долу на 2 години и 6 месеца.

Прикачени файлове

#3133 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 11:02 AM

ок, те какви кучки ще скочат? Колкото и да се върти рано или късно кръвта се смесва яко. Лично ти как ще го избегнеш това?

#3134 Потребителят е офлайн   Jokera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 11:14 AM

здравейте!
Може и да не е на място въпроса ми,за което ще ме извините b) но като вещи в областта на БОК ви моля да си кажете мнението-това БОК ли е или се лъжа,кажете си мнението.Става въпрос за кучката от ляво
angelpik

Прикачени файлове

#3135 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 12:44 PM

Цитат

Каква порода е това?

Това куче на първата снимка е аборигенно Каракачанско куче от района на Дупница. Известен под името Дерман!

Бажур май на тебе информаторът ти куца с информацията по някои теми! wink

#3136 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 12:49 PM

Бжур не им даваи на тия никаква информация.Те да не би да дават на някои някаква информация за каквото и да било???
Като изкарат такива ку4ета тогава могат да питат и оценяват.
Оооо не обърках се дават, някакви смивки на хората, и ги агитират да ги нари4ат Карака4ански ку4ета.
Ххахахаа не СЕДЕФ4ЕВ много си сме добре с информацията маи ти нещо забравяш.
И много ми е интересно що наистина влизате тука????
Това ви забавлява или какво???

#3137 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 01:22 PM

Абе казвам ви аз че нещо сте се объркали ама нейсе!!!! b)

#3138 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 01:59 PM

Цитат

Цитат

Каква порода е това?

Това куче на първата снимка е аборигенно Каракачанско куче от района на Дупница. Известен под името Дерман!

HAN, това куче беше собственост на Киро и Владо Билярови от с. Добринище. И не е абригенно КК а е автентично овчарско куче за Банско Разлошкия регион. HAN ти имашли престава аз лично колко пъти съм виждал това куче ти сигорно толкова хляб неси изял.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  8_1_.jpg (18.86K)
    Брой сваляния: 97

#3139 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 02:36 PM

Цитат

ок, те какви кучки ще скочат? Колкото и да се върти рано или късно кръвта се смесва яко. Лично ти как ще го избегнеш това?

bat_ico не разбрахтели че ядрото на автентичните овчарски кучета е имено по нашия регион Банско,Разлог,Белица,Якоруда и селата около тях.Така че има от каде да вкараме свежа кръв.

#3140 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 02:48 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Каква порода е това?

HAN, това куче беше собственост на Киро и Владо Билярови от с. Добринище. И не е абригенно КК а е автентично овчарско куче за Банско Разлошкия регион. HAN ти имашли престава аз лично колко пъти съм виждал това куче ти сигорно толкова хляб неси изял.

Видно е че сте се опетлали, яко!!! b)
Аз говоря за кучето от снимката която беше постнал sladur! А не за Гаро! Май не си го виждал толкова много, щом си го объркал със кучето от дупнишкия край! wink

П.п. Бажур, наблягам повечко на мръвката!!! b)

#3141 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 02:51 PM

ок, кажи ми тогава качествени автентични кучки в Якоруда. И кои са им собствениците?

От колко кучета се състои това ядро. Някой от вашите идоли да не се обиди, че вие сте ядрото, а пък те са в тъча. r)

#3142 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 03:11 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Каква порода е това?

Видно е че сте се опетлали, яко!!! b)
Аз говоря за кучето от снимката която беше постнал sladur! А не за Гаро! Май не си го виждал толкова много, щом си го объркал със кучето от дупнишкия край! wink

П.п. Бажур, наблягам повечко на мръвката!!! b)

Първо Хан,не съм на никой информатор!

Не разбирам от породата,но виждам прилика и то очевадна, с друга порода!Може и да греша,за това питам.

Дай си мнението за кучето от втората снимка.Ако може разбира се?

п.с.бажур не го познавам,както почти всички които участват в този форум!

Но най класните кучета до момента които са поснати тук,са именно неговите!

#3143 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 05:13 PM

Никъде не съм казал че си информатор на когото и да е! Четете бре хора!!!

#3144 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 07:21 PM

HAN какво ще кажеш за това куче? И къде изчезна твоята дружка kara?

Прикачени файлове

#3145 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 February 2007 - 07:46 PM

За последен път - Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ !

Моля, пишете по темата. Личната ви неприязън прелива из целия форум. Това повече няма да стане. Ако имате проблеми помежду си - решавайте ги някъде другаде, не тук.

Тук темата ще бъде кучето.

#3146 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 08:46 PM

Краино време беше!!!

#3147 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 09:05 PM

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

А аз исках да се спре с нецивилизования диалог, защото се получава като снежна топка по наклон. Екскалира.
Но явно е изгодно на някои това състояние да не се променя.

Здраве да е !
bgflag

Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3148 Потребителят е офлайн   stefan22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 09:43 PM

Цитат

Стефане (22),
даи малко повече информация за това куче ?????

Това куче е от развъдник БАЛКАН на Димитър Балчев.

#3149 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 11:34 PM

Цитат

Цитат

bat_ico не разбрахтели че ядрото на автентичните овчарски кучета е имено по нашия регион Банско,Разлог,Белица,Якоруда и селата около тях.Така че има от каде да вкараме свежа кръв.

Много сте скромни! Защо ограничихте границите на "вашия" регион само до Якоруда? Ама дайте го по смело - Костенец, Ихтиман, Белово, Сестримо, Самоков, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Триград, Симитли, Благоевград...все са във вашия банско-разложки регион. b)

п.п. Ядрото на кръстоските обаче е в центъра на региона. Такава е традицията. А освежаване се прави с кучета от периферията.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#3150 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 11:46 PM

Уважаеми любители на овчарското куче ! Не обръщайте внимание, което аз ще сторя за последен път с тези аутсайдери в кучкарлъка и кинологията. Ако "кара" е гн. В. Динчев то той най-напред не бива да се обръща към мен на "ти", тъй като аз винаги съм спазвал дистанцията и благоприличието и съм се обръщал уважително към лица, които не мога да кажа че са ми близки или пък не съм искал да са такива, с което съм успял да съхраня едно от многото си предимства пред тях, а именно културата на общуване. Второ : той и другите ми намират кусури, което е най-малкото нескромно от тяхна страна, тъй като никога, ама никога не са имали кучешки косъм на панталона и които от мен разбраха за съществуването на тази порода. Нещо повече такива книжни тигри се опитват да поучават и напътсват момчета, които са пораснали в райони с богати овцевъдни традиции имащи няколко поколения непрекъснат жив контакт с овчарското куче на България. И понеже те заедно с този, който се подписва "хан" което не е много характерно за етноса на каракачаните, а е задължително и неразривно свързано със старите българи, което никой нормален човек не може да оспорва атакуват моя многогодишен труд и себераздаване ще им отговоря макар и със занижен интерес, тъй като са далеч от моите интереси и търсения. Господа, "алтернативници- каракачанисти" на БРФК и НК БОК- защото не сте нищо повече! Запазили сте си името "Каракачанско" Халал да ви е. Да сте живи и здрави ние bgflag любителите на овчарското куче на България нито ви го искаме,нито ви пречим да се развивате, нито ви влизаме във форуми или други мероприятия, а ваши хора непрекъснато кесат по нашите изложби и интернет пространства, което вече говори за много неща и си е показателна и устойчива тенденция. bgflag По въпроса за кучето Чок чиято манипулирана снимка публикува господин каракачаниста. Да, кучето е едно от многото родени при мен и родителите му са : моята Марта, закупена от Суходол от Слави, за която един М. Драганов, дето ми търсеше цаката няколко години ходи чак до Говедарци при овчаря бай Ристе Гигов да пита дали е чиста и Великия Мурджо Мечо на Петьо Шарков от Овчеполци, който го купи от Пернишки военен. За сведение родния брат на въпросния Чок - Шаро на Димитър Баймаков е баща и дядо на някои кучета, с които "каракачаните" много се гордеят че са чисти "каракачанки" така че не знам как ще отговорите на тоя въпрос или излиза, че едни и същи кучета и кръв, когато са при нас и са овчарски кучета са нечистопородни, а после когато те и техни приплоди се окажат при вас, стават "неоспоримо" чисти "каракачанки" bgflag Е това ако не е връх на некоректността здраве му кажи ! На ваше място ще си посипя главата с пепел бе господа "каракачанисти" Но вие явно сте на принципа: ти го плюеш- то мисли че дъжд го роси!!! bgflag Аз боравя с факти и неоспорими доказателства, защото съм в породата от преди тези момчета изобщо да са знаели за съществуването на тези кучета и понеже много знам, а и доста съм премълчавал в интерес на единението, на опитите им да компроментират имам отговори и мотивация, тъй като съм много- ама много преди "тях" във всичко свързано с овчарските кучета на нашата страна. Престанете господа и се захванете с нещо по- човешко и полезно за породата и хората, с което може да изкупите огромната си вина по отношение на тях а и те да ви простят по някаъв начин за хулите, лъжите и интригите ! bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни