Публикувано: 08 February 2007 - 11:46 PM
Уважаеми любители на овчарското куче ! Не обръщайте внимание, което аз ще сторя за последен път с тези аутсайдери в кучкарлъка и кинологията. Ако "кара" е гн. В. Динчев то той най-напред не бива да се обръща към мен на "ти", тъй като аз винаги съм спазвал дистанцията и благоприличието и съм се обръщал уважително към лица, които не мога да кажа че са ми близки или пък не съм искал да са такива, с което съм успял да съхраня едно от многото си предимства пред тях, а именно културата на общуване. Второ : той и другите ми намират кусури, което е най-малкото нескромно от тяхна страна, тъй като никога, ама никога не са имали кучешки косъм на панталона и които от мен разбраха за съществуването на тази порода. Нещо повече такива книжни тигри се опитват да поучават и напътсват момчета, които са пораснали в райони с богати овцевъдни традиции имащи няколко поколения непрекъснат жив контакт с овчарското куче на България. И понеже те заедно с този, който се подписва "хан" което не е много характерно за етноса на каракачаните, а е задължително и неразривно свързано със старите българи, което никой нормален човек не може да оспорва атакуват моя многогодишен труд и себераздаване ще им отговоря макар и със занижен интерес, тъй като са далеч от моите интереси и търсения. Господа, "алтернативници- каракачанисти" на БРФК и НК БОК- защото не сте нищо повече! Запазили сте си името "Каракачанско" Халал да ви е. Да сте живи и здрави ние bgflag любителите на овчарското куче на България нито ви го искаме,нито ви пречим да се развивате, нито ви влизаме във форуми или други мероприятия, а ваши хора непрекъснато кесат по нашите изложби и интернет пространства, което вече говори за много неща и си е показателна и устойчива тенденция. bgflag По въпроса за кучето Чок чиято манипулирана снимка публикува господин каракачаниста. Да, кучето е едно от многото родени при мен и родителите му са : моята Марта, закупена от Суходол от Слави, за която един М. Драганов, дето ми търсеше цаката няколко години ходи чак до Говедарци при овчаря бай Ристе Гигов да пита дали е чиста и Великия Мурджо Мечо на Петьо Шарков от Овчеполци, който го купи от Пернишки военен. За сведение родния брат на въпросния Чок - Шаро на Димитър Баймаков е баща и дядо на някои кучета, с които "каракачаните" много се гордеят че са чисти "каракачанки" така че не знам как ще отговорите на тоя въпрос или излиза, че едни и същи кучета и кръв, когато са при нас и са овчарски кучета са нечистопородни, а после когато те и техни приплоди се окажат при вас, стават "неоспоримо" чисти "каракачанки" bgflag Е това ако не е връх на некоректността здраве му кажи ! На ваше място ще си посипя главата с пепел бе господа "каракачанисти" Но вие явно сте на принципа: ти го плюеш- то мисли че дъжд го роси!!! bgflag Аз боравя с факти и неоспорими доказателства, защото съм в породата от преди тези момчета изобщо да са знаели за съществуването на тези кучета и понеже много знам, а и доста съм премълчавал в интерес на единението, на опитите им да компроментират имам отговори и мотивация, тъй като съм много- ама много преди "тях" във всичко свързано с овчарските кучета на нашата страна. Престанете господа и се захванете с нещо по- човешко и полезно за породата и хората, с което може да изкупите огромната си вина по отношение на тях а и те да ви простят по някаъв начин за хулите, лъжите и интригите ! bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!