Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3151 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2007 - 12:23 AM

До JOKERA !!! Уважаеми, колега или колежке ! Похвално е участието Ви с фотография и се надявам то да не е последно като виждам хубава снимка, която интересува всички нас- участниците във форума за овчарското куче. Ще си позволя да отправя един съвет в качеството си на съдия с най- висока международна категория, който отправям и към другите колеги : радвайте се на хубавите фотографии, но не давайте оценки и то категорични по тях, тъй като рискувате да допуснете неприятни грешки . Куче се оценява гледано от близо, при отлична светлина, на легитимна изложба и само от хабилитиран експерт признат от Българска Републиканска Федерация по Кинология- БРФК по строго определена методика утвърдена от Международната Федерация FCI . Първата проява в тази посока е на 4 Март т.г. в София на стария стадион Академик зад хотел Плиска. От сърце каня Вас и всички желаещи да участват на тази изложба, която се очертава да бъде изключително интересна и с богат награден фонд ! Изложбата е САС - национална. Организира се от БРФК и Софийско Киноложко Дружество, което е неин член. Вече има доста заявени кучета - мисля над сто. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3152 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2007 - 12:30 AM

Айде всички овчаристи на чудесна изложба САС- Национална на : 4.03. 2007г. в гр. София на стария стадион Академик зад хотел Плиска. Първа за тази година!!! bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#3153 Потребителят е офлайн   ЧИНАР Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 01:19 PM

Господин съдия Попов, имам доста каракачански кучета, член съм на МАКК, но какво ще стане ако поискам да членувам и в БРФК при положение че това е киноложка организация-става дума за кучета.Още повече каракачанското куче се ползва със статут на официално призната порода от държавата и ние като граждани на република България трябва да зачитаме държавните решения.Независимо каква е МАКК във вашите очи, какво ще стане ако раководството подаде документи за членство в БРФК и спази определеният ред за членството.На какво основание би могло да бъде приета(не приета).Щом сме истински българи трябва да зачитаме държавността и с лекота да приемаме обявеното за единствено българско-каракачанското куче.Вие, зачитатели това държавно решение?Ако е така значи работим заедно за ІІ различаващисе породи БОК и ККК.
с уважение ЧИНАР.

#3154 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 02:22 PM

Чинар,в голяма грешка си.В кинологията няма такова нещо ,като държавна порода.Май не си на ясно ,че държавата не може да се меша тук.А законите на България са друго нещо и всеки трябва да ги спазва.Защо според вас никой не признава тази порода в киналологията и то международната,нали е държавна порода.За признаване на кучешка порода по света си има правила и всеки трябва да ги спазва,а вие лично ,ако искате слушайте глупостите на Динчев и тези около него,те от 93г. твърдят ,че могат да участват на международни изложби на ФЦИ,питайте ги дали поне на една са участвали за 14г.Приятен ден.
П.С.а Попов едва ли ще си прави труд да ви отговаря на този несъществуващ въпрос.

#3155 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 03:11 PM

БОК
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#3156 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 03:21 PM

judge,
Кой ще допусне такава измислена организация до участие в изложби на FCI ?
Виж до участие в селскостопански изложби-край овцете , козите, едрия рогат добитък - нямат проблеми. worthy
И докога ще ни занимават с техните безкрайни проблеми във нашия форум ? b)
Ако имате въпроси се обръщайте към гръцкия владика.
Тук е форум на БОК. bgflag
И желаем да се пише за Българското Овчарско Куче
bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#3157 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 03:37 PM

Е не с грубо де - човека просто пита.

МФК е организация подобна на ФИФА. Във всяка държава пълноправна или асоцирана членка МФК си има представите (един) - това за България е БРФК.
Ако държавате се намеси в делата на БРФК - то България най-вероятно ще бъде изхвърлена от редиците на МФК.

Това е истината в МФК не важат решенията на Държавните институции, там важат единствено правилата на МФК.

Това е и причината поради която - колкото и да приказват хората от МАКК, те просто няма как да регистрират КК в МФК.

За американския и британския кенъл клуб незнам как стоят нещата, макар че преди известно време се тръбеше че КК е регистрирана в AKC, това се оказа невярно.

Така че ако искате КК да бъде регистрирана в МФК - то първо МАКК трябва да е член на БРФК, а породата да бъде призната от БРФК.

Засега 3-те породи, признати от БРФК, са Българско овчарско куче, Българско гонче и Български барак.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3158 Потребителят е офлайн   ЧИНАР Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 09:33 PM

И все пак въпросът е принципен.И предпочитам да ми отговори Стефан Попов, а не другаря Петков(по кротко го давай, ще вдигнеш кръвно, после каракачаните виновни).

#3159 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 10:06 PM

Породите не са различни различниса хората.Кучетата са едни и същи и навсякъде са различни-късокосмести ,дългокосмести ,черно бели,кафяви,рижи,гуджуци и др.И Попов няма да отговори понеже пътува може би утре ще ти отговори.И стига с тия каракачански въпроси пускайте снимки за да е интересен форума.Недейте да търсите само интрига в този форум-стига вече.

#3160 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2007 - 11:47 PM

Хайде Ванка 2 форхенда по диагонала - Североизточна България - Велинград :

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Изберете Българското !

#3161 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2007 - 11:37 PM

здравейте.тук явно има доста познавачи,какво ще кажете за тази кучка b) ?

Прикачени файлове

#3162 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 12:43 AM

Здравейте orlandopg,

добре дошли !
Отбора на БОК нараства, което е радващо. ;)
Ако сте чели форума назад бихте разбрали че колегите избягват да дават оценки по снимка.
Иначе кучката Арда е от Монтана. Ако не ме лъже паметта тя печели първата си титла през ноември 2006г на Дряновския манастир.
Хубава е , да ви е жива и здрава... и ви роди цял отбор български юнаци...

и една нейна снимка от мен :

Качена снимка

Поздрави ! bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#3163 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 08:55 AM

b) Мерси за пожеланията,тя си е моята красавица.А иначе сам чел доста "професионални" изказвания,затова и попитах,беше ми интересно b) Аз влизам рядко,просто ненужните спорове и заяжданки са поече от колкото трябва,но има и интересни неща. Е,поздрави на всички любители на БОК и до скоро.

#3164 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 01:12 PM

orlandopg,да не ти се накарат и на тебе.И аз така сложих по някоя снимка , за да искам коментар и за да видя кой ще си го позволи,ама ме изловиха и Стефчи Йорданов ми се накара .Оттогава не си правя есперименти l) super best victoryVVV
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#3165 Потребителят е офлайн   orlandopg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 03:01 PM

всеки има право да даде мнение,Ники,просто щяха да са ми интересни.
а за "накарването",колко му е.... b)

#3166 Потребителят е офлайн   Динов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 08:27 PM

Здравейте колеги,

Приветствувам идеята bravoS за фотогалерия и благодаря на модераторите!
Нека не разваляме това място с безмислици, а да се радваме на любимците си. 1super
Тук е трудно да се види нещо, без човек да се рови мужду всички страници, за да намери някоя снимка. Смятам, че ще бъде интересно с фотогалерията и за хората, които само разглеждат форума.
Ще се опитам да публикувам снимки, които смятам че е хубаво да бъдат видяни. Нека и колегите, който досега са качвали снимки да направят същото, за да стане наистина една хубава и богата галерия. bgflag

#3167 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 01:19 AM

Златко, пишеш за твоята кучка Янтра че е дъщеря на Бела на на Сашо Попчев, но Бела е моя собственост, а е родена при Сашо от неговата Тара, която е дъщеря на Караман и Шара на Вальо Ендрев и Мечо Тичо Елит, който е на Сашо, но е роден при мен от моята Шара и моя - тогава не още закупен Беловски Мурад . Бела лично аз заплодих на Генчо на Виктор Будинов, за което можеш да питаш Любчо Бояджиев, който и държа повода тъй като кучката бе много злобна и жестоко разкървави с хапания и аркади мъжкаря. Наложи се да помагам за осъществяване на скачката и я съм заснел тъй че имам възможност да ти я покажа. От Костенец закупих и бащата на Генчо- "Стария" Генчо и произведох от него две кучила, а после го подарих на приятели от Велинград. Видях негова снимка в една от поредните "истини" писани от каракачанисти в сп. Моя приятел кучето където бе определен като типично родопско куче, а той е от Рила и няма ама грам общо с Родопите . Извинявай за уточненията, приятелю но не искам да бъдем като нашите опоненти, а точни във всичко, пък те нека си плюят.
User's Signature

#3168 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 02:08 AM

Уважаеми, колеги ! Извинявам се за временното си отсъствие от полемиката и форума заради тридневна обиколка в много интересни райони от Банско до София, Пазарджик и Пловдив. Срещнах се с много интересни хора и видях над 70 кучета от породата, от които поне 15 много, много важни. Отговарям по принцип на актуалния въпрос зададен от господина или госпожата подписващ- а се с ЧИНАР въпреки че Ванката Бозаджиев и гн. Ив. Димитров вече са го сторили и то много грамотно. В изложбите на БРФК може да участвува всеки, който спазва нейните правила и изисквания и е неин член или член на организация от състава на FCI. Не бива никой да твърди че го пренебрегват и да се сърди, тъй като когато се решаваха тези въпроси измежду поканените бяха и тези от защитниците на каракачанското твърдение. Те обаче не поканиха- както бяха обещали гн. Светлин Стоев. Дойдоха двама трима души и след като започна работа конституирания от БРФК официален форум, на който присъстваха както старци по на 90 и 80 г. така и хабилитирани кинолози от състава на Българската и Международната федерации, постояха двайсеттина минути и напуснаха с думите че всички сме шайка мошеници. Е как да работим заедно с такива лица? За всички останали, които уважават БРФК и единствената българска служебна порода, която тя развива - Българското овчарско куче- няма пречки за участие стига пак повтарям да са лоялни към федерацията щом искат да вземат участие в нейната изложбена дейност и живот и този на НК БОК, който е неин член. Както всички знаят ние членовете на тези организации никога не сме се напъвали да участваме в изложби и други мероприятия на алтернативни на БРФК и НК БОК организации тъй че сами правете изводи и взимайте решения.
User's Signature

#3169 Потребителят е офлайн   Динов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 08:42 PM

d)

Прикачени файлове

#3170 Потребителят е офлайн   Динов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 08:42 PM