Българско овчарско куче
Публикувано: 03 March 2006 - 11:32 AM
Първо, аз не се крия зад псевдоним и смятам, че това е единствения почтен начин да се участва във форум, който касае български национален генофонд.
Второ, смятам, че ще ме познаете по моята аргументираност и искрена обич към породата, както и в признаването на всички истини, които я касаят и личности, които са значими за нашето българско овчарско куче.
Телефона ми е 0886664473. Можете да звъните, ако имате някакви въпроси.
Второ, смятам, че ще ме познаете по моята аргументираност и искрена обич към породата, както и в признаването на всички истини, които я касаят и личности, които са значими за нашето българско овчарско куче.
Телефона ми е 0886664473. Можете да звъните, ако имате някакви въпроси.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 03 March 2006 - 08:30 PM
Цитат
Господин Атанасов,
отдавна съм почитател на породата БОК,но от скоро съм посетител на този
форум.Бихте ли ми казали кога е изложбата в Хасково,за което предварител
но Ви благодаря.
С уважение:П. Георгиев
отдавна съм почитател на породата БОК,но от скоро съм посетител на този
форум.Бихте ли ми казали кога е изложбата в Хасково,за което предварител
но Ви благодаря.
С уважение:П. Георгиев
Здравейте г-н Георгиев,
За съжаление и аз не мога да Ви кажа кога точно ще бъде. Информацията, която имам е, че ще се проведе следващата неделя (не сега 5. 03).
До колкото зная, това е мероприятие на БРФК и конкретна информация може да Ви даде г-н Стефан Попов, който от днес за пръв път се включи във форума.
Аз зная за тази изложба от лично съобщение, за което очаквам да бъде потвърдено отново с наближаване на датата.
Поздрави,
Николай Атанасов
Публикувано: 04 March 2006 - 02:43 PM
Цитат
[color=red]Както знаете, овчарското куче е жива частица от нашето историческо наследство - плод на селекционерския гений на българина.
Здравейте, г-н Попов!
Първо поздравления - винаги съм признавала, че сте отличен стратег! worthy 1super dribble ! worthy
Цитат
Поттвържденията от най-дълбока древност и до днес са безкрайно много и абсолютно неоспорими. Тъй като някои "приятели" на породата, "радетели" на българщината, умишлено и непрекъсното заобикалят историческите и езикови аргументи, в качеството си на пионер в работата и организацията с любимата ни порода
Ама и вие ще си повярвате като че ли.. r) l) l) l) l) BEER
Цитат
Прабългарския хан Сандилах
Няма такъв хан. r) Но пък ще ми е интересно да видя въпросното факсимиле! b)
Поздрави! b)
Публикувано: 04 March 2006 - 07:30 PM
Изватки от историята за размисъл и с призив, когато се пише, преди това повече да се чете.
През 551 година 12 000 Кутургури, водени от княз Хиниал, пресичат Дунав и започват своите обичайни грабежи и разорения....
...Тогава Юстиниян изпратил послание до княза на Утургурите...
...Княз Сандилх, предводителят на Утургурите, събира своята дружина, към която се присъединяват и 2000 Готи Тетраксити. Сандилх напада Кутургурите, разгромява жилищата им и отвежда със себе си много от техните жени и деца...
Въпроси за размисъл:
1. Кои са Кутургурите ?
2. Кои са Утургурите ?
3. Има ли генеалогична връзка мужду тях и ако има, каква е тя ?
4. Кой е Сандилх и какъв всъщност е той ?
Източници:
1. Дринов М., Заселването на Балканския полуостров от Славяните, Москва, 1873 г.
2. неизвестен, Romanische Studien von Roesler, Leipzig 1871.
През 551 година 12 000 Кутургури, водени от княз Хиниал, пресичат Дунав и започват своите обичайни грабежи и разорения....
...Тогава Юстиниян изпратил послание до княза на Утургурите...
...Княз Сандилх, предводителят на Утургурите, събира своята дружина, към която се присъединяват и 2000 Готи Тетраксити. Сандилх напада Кутургурите, разгромява жилищата им и отвежда със себе си много от техните жени и деца...
Въпроси за размисъл:
1. Кои са Кутургурите ?
2. Кои са Утургурите ?
3. Има ли генеалогична връзка мужду тях и ако има, каква е тя ?
4. Кой е Сандилх и какъв всъщност е той ?
Източници:
1. Дринов М., Заселването на Балканския полуостров от Славяните, Москва, 1873 г.
2. неизвестен, Romanische Studien von Roesler, Leipzig 1871.
Публикувано: 04 March 2006 - 07:59 PM
Когато някой иска да пише за България, да започне с източниците, които историята ни е оставила много преди времето на обособяване на тази карта:

А тъй като тук темата е Българско Овчарско Куче и хипотетичното "Каракачанско Куче", наречено "българско", пишещите, претендиращите и налагащите мнения да се поразровят из историческите анали и да видят къде са били по това време не само каракачаните, ами и самите гърци, с който номадите се родеят.

А тъй като тук темата е Българско Овчарско Куче и хипотетичното "Каракачанско Куче", наречено "българско", пишещите, претендиращите и налагащите мнения да се поразровят из историческите анали и да видят къде са били по това време не само каракачаните, ами и самите гърци, с който номадите се родеят.
Публикувано: 04 March 2006 - 10:09 PM
da poznavam gi dobre i dvamata as sam ot bankj dori moga da tvardj 4e s Liubo sme dobri priateli a s Avram sa6to se poznavam i go imam za svesten 4ovek skoro zagonih edna moj ku4ka na edno negovo ku4e a sa6to i Dinko Katev moi mnogo blizak priatel abe i trimata sa svesni hora i se ma4at mnogo da pomognat za porodata i za tova trjbva da im pomagame a ne da im pre4im tova e moe mnenie pozdravi ti ot kade si.
Публикувано: 04 March 2006 - 10:15 PM
Ники,
Като пишеш, горе над пространството в което пишеш има написано с големи букви KREDOR до него има бутон в кото са изписани 2 букви ВР, BG ili EN.
Кликни на него и избери ВР за да пишеш на кирилица.
Аз сам от Самоков. Пусни някоя снимка на кучетата ти.
Като пишеш, горе над пространството в което пишеш има написано с големи букви KREDOR до него има бутон в кото са изписани 2 букви ВР, BG ili EN.
Кликни на него и избери ВР за да пишеш на кирилица.
Аз сам от Самоков. Пусни някоя снимка на кучетата ти.
Публикувано: 04 March 2006 - 10:38 PM
имам 2 ку4ки едната на 3 год. а другата на 10мес. и джете сам ги взел от Разлог от Динко Катев и джете са работни ку4ета имах и едно старо на 10 год. но по4ина то беше от Кстенскиа Ген4о ше ка4а снимки ама трябва да ми ги ка4ат на диск и незнам кога ше стане пусни някоя снимка на твоите.