Българско овчарско куче
Публикувано: 04 March 2006 - 10:54 PM
Познавам ги лично. Миналия месец бях на гости и на Любо и Аврам.
Любо има хубави кучета в момента. Калина и братчето й са ми любимци.
Аз може и да съм виждала кучетата ти, че Любо ни води да поразгледаме малко.
По Банкя има много хубави кучета в интерес на истината. И си личи, че Любо и Аврам наистина се опитват да направят нещо за породата. Ти беше ли на събирането на БКК за БОК?
Имаш ли малки в момента или загонена кучка?
Любо има хубави кучета в момента. Калина и братчето й са ми любимци.
Аз може и да съм виждала кучетата ти, че Любо ни води да поразгледаме малко.
По Банкя има много хубави кучета в интерес на истината. И си личи, че Любо и Аврам наистина се опитват да направят нещо за породата. Ти беше ли на събирането на БКК за БОК?
Имаш ли малки в момента или загонена кучка?
Публикувано: 04 March 2006 - 11:08 PM
Някой ще даде ли информация за това събрание, което се проведе в Банкя. Как протече, каква беше целта му и какви са очакваните резултати. Какъв ще е ефекта върхо утвърждаването на българската порода овчарски кучета.
Публикувано: 04 March 2006 - 11:24 PM
господин Атанасов сабирането беше в вразка с изложбата на 25 март на стадион Септември за финансовото положение на клуба като цяло взеха се решениа за садийство за награди и др. а ползата за утварждаване на породата ше е голямо заштото го зацлужаваме и ние балгарите и нашето прекрасно балгарско ку4е жие не мислите ли така.
Публикувано: 04 March 2006 - 11:25 PM
Цитат
Ами то да си гледаме в паницата, ама хората които искат да направят нещо се броят на пръсти. Другите гледат да правят на пук, както се казва1
Ами то и малкото камъче обръща колата. Въпросът е има ли песачинки, които искат да работят истински, всеотдайно и не меркантилно, за обръщане на колата с пороците и създаването на нещо стойностно.
Не е нужно да са много, важно е да са качествени.
А доста хора се доказаха, че са такива - истински българи, милеещи за българското и способни де работят за него.
Публикувано: 05 March 2006 - 12:34 AM
Цитат
Ники, идеята за събирането беше друга. Това че са обсъдили и изложбата е друго. Ти беше ли на събирането?
Ако обръщението е към мене - не съм ходил. имах възможност да се запозная предварително с документите. не ми вдъхнаха доверие.
Публикувано: 06 March 2006 - 01:59 PM
Уважаеми колеги, приятели на овчарското куче, за сведение на всички , които обичат породата на 12 март от 10:30 в гр. Хасково ще се проведе Национален събор на Българското овчарско куче под егидата на БРФК, НКБОК и регионален клуб Хасково, който е инициатор и пряк изпълнител на мероприятието. Очаква се на изложбата да присъстват много от най-изявените радетели на породата със своите кучета. Изложбата е с присъждане на титла CAC, което я прави уникална и легитимна проява на киноложкия живот в страната. Такава ще бъде и изложбата в гр.Пазарджик на 21 май от 10:30 . Ще се радвам да видя всички, които обичат и милеят за нашето куче, независимо в коя организация са.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 07 March 2006 - 02:02 AM
Колеги обяснете за новите изисквания за кастриране на нашите любимци.
Дочух нещо тази вечер от синия екран, но бях далече от ТВ-то .
Какво означава куче за разплод, на което ще се плаща по висока такса. За моите БОК кучета - кой ще решава дали са за разплод ?
Собственника ли? Или някакви мазни дебили ? И колко ще бъдат двете такси?
Б`аси скапаната държава щом от това ще си пълни хазната.
Не е до Европейските изисквания... Ние пак можело да си ядем Шкембе чорбата, а испанците жестоко да мъчат и после да убиват биковете.
И оная дърта патка от ботуша да не се заяжда с нашите Мецани, а да види гредата в собственното си око.
...Май ще се местя в Атака.
Какво означава куче за разплод, на което ще се плаща по висока такса. За моите БОК кучета - кой ще решава дали са за разплод ?
Не е до Европейските изисквания... Ние пак можело да си ядем Шкембе чорбата, а испанците жестоко да мъчат и после да убиват биковете.
И оная дърта патка от ботуша да не се заяжда с нашите Мецани, а да види гредата в собственното си око.
Публикувано: 07 March 2006 - 06:48 AM
Цитат
Колеги обяснете за новите изисквания за кастриране на нашите любимци.
За съжаление сега за пръв път чета за това, което някой е казал по телевизията. Има критерии, по които едно куче се определя като разплодно, но едва ли в случая това ще се спазва според каноните на кинологията. Много по-вероятно е някаква бюрократична система от чиновници да решава съдбата на кучетата ни.
Не мога да коментирам нещо, за което нямам информация.
Публикувано: 11 March 2006 - 02:50 PM
Цитат
Цитат
Кара,
На мен ми е пределно ясно каква огрома грешка направи Попов. Собственика на Ханко се е включил към БОК, защото е има някаква си негова теория. Не мисля че за годините преди регистрация може и имаме право да говорим за БОК или КК. Кучето се е родило овчарско! Както аз съм родена българка!
Както някъде във форума беше писано: Може ли Чилика да си регистрира негова порода или пък Динко Катев?
Идеята е едно име с чиста кръв, без смеските от други породи, регистриране на породата и примирие.
Това което сега се случва е просто лудория: КК, БОК и Български Горан. Накъде е тръгнало всичко? Толкова ли са алчни българите и всичко за пари ли се прави?
На мен ми е пределно ясно каква огрома грешка направи Попов. Собственика на Ханко се е включил към БОК, защото е има някаква си негова теория. Не мисля че за годините преди регистрация може и имаме право да говорим за БОК или КК. Кучето се е родило овчарско! Както аз съм родена българка!
Както някъде във форума беше писано: Може ли Чилика да си регистрира негова порода или пък Динко Катев?
Идеята е едно име с чиста кръв, без смеските от други породи, регистриране на породата и примирие.
Това което сега се случва е просто лудория: КК, БОК и Български Горан. Накъде е тръгнало всичко? Толкова ли са алчни българите и всичко за пари ли се прави?
Bulgariandog,
Фактите красноречиво говорят какво е името на породата не само преди 5, 10, 15 или 50 години - КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ .
Всичко след това са измислици породени от лични интереси. Чии са личните интереси си личи по оглавяващите тези прекръстени клубове.
Пределно ми е ясно защо собственика на Ханко и подобни нему се включиха в тези структури. Подлъгани че като преименуваме породата по-бързо ще я регистрираме в FCI. Вече 10 години НЯМА НИЩО такова!!!
През 2005 година МАКК показа недвусмислено кой може да регистрира българска порода куче! Породата е вече официално регистрирана с оригиналното и име КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ и с традиционно използваните синоними - овчарско куче, чобанско куче, влашко куче. В МАКК абсолютно не се толерира кръстосването с други породи и непороди! Така, че какво чакате, а не дойдете при нас! Ние отдавна предлагаме примирие и съвместна работа с всеки , който е за съхраняване чистотата на породата. Крайно време е глупавият спор за името да спре и да се работи за кучето.
Незнам само къде е регистрирана - аз поне незнам да има българска порода нито във FCI, нито в AKC, нито в британския the КC.
Ще се радвам много ако видя българско куче признато в някоя от тези организации, но уви това едвали ще стане някога, защото в България всеки разбира от кучета, вески е прав, а пред света се излагаме като "кифладжии".
Интересно че имаме 3 или 4 (вече незнам колко породи), а при всичките има търкания - които най-общо казано са просто кой е по-по велик.
Може би само при барака нещата са някак изяснени, но това се дължи може би на факта че бараците са почти изчезнали - нищо чудно и там скоро да се появи алтернатива.
Дано само докато се мотаме - румънци, гърци, сърби, македонци или турци не регистрират българското овчарско куче или каракачанско, или Горан, или Планинско, или Чобанско, или какво ли още не, като тяхна порода, че ще станем за смях.
А лично аз дълго време съм живял в района на Панагюрище, но съм от Сливен (във сливенския балкан каракачани бол, макар че вече ги няма тама а бяха свалени в града и околностите му) - в Средногорието (Панагюрище) каракачани няма, но овчарски кучета имаше във всеки овчарник - говоря за 70-80-те години, но никой никога не е наричал кучето си по различен начин от овчарско - не българско, не каракачанско, а просто овчарско.

www.bgdogs.net
Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн