Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#5441 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2008 - 04:19 PM

Цитат

Цитат

не напразно подчертах,че това е мое мнение,аз съм малко предубедена,защото съм привърженик на работните песове в естествената им среда,за мен това е най-важно кучетата да са си на мястото,смешно е(за мен) да гледам един суров овчарски пес наресан и как изпълнява команди като немска овчарка и как живее в апартамент в центъра на големия град,не е смешно,грешка,страшно е
зАЩО да е страшно, въпрос на желание е. Ако живеех в апартамент и исках такова куче , смяташ ли че щеше да ме вълнува кои как му се струва. Защо трябва да се съобразяваш с хорското мнение. А и каква е гаранцията че там кучето би живяло по зле и от друго в балкана , например. така че маи всичко опира до човека не до кучето.... А междудругото има и доста сурови /работни/ германски овчарски кучета , които неизглеждат на моменти по зле от нашите чобантии.

Какво му е страшното и смешното? Апартаментите в центъра на София са по-големи от един средно голям двор, без майтап  ;D Аз живея близо до центъра, по улиците съм засичала 3 БОК-а, даже 2 от тях ги видях на разходка в парка на НДК и един санбернар...и честно казано по-добро впечатление ми правят от кучетата гледани в планините по предзназначението си. Някак си, когато кучето е сресано добре, бялото му е бяло, а не разцветки на сиво или бежаво, и тъмните петна, ако са черни, са си черни не с меден отблясък изглежда доста по-добре. Отделно, че стопаните от "големия град" се съобразяват, че един БОК на разходка в града, ако не е обучен е като ураган, който помита всичко и правят така, че кучетата им да са достатъчно възпитани.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#5442 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 04:28 PM

xael, ако минеш след 9 вечерта през големия масив на южния парк ще видиш много повече БОК/КК, алабаи, шарпланинци, пиринейци и булмастифи  отколкото си предполагала, че има в София  ;D ;D ;D ;D ;D
просто тогава хората са по-малко и няма стресирани баби, които да ти се карат че водиш нещо по едро от кокер ....

#5443 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 04:42 PM

утре вечерта ще хвана автобуса и ще отида.в кой край на южния парк-към Иван Вазов или към Лозенец
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#5444 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 04:55 PM

Цитат

утре вечерта ще хвана автобуса и ще отида.в кой край на южния парк-към Иван Вазов или към Лозенец

Утре вечер съм на вилата а и сме разгонени та в момента разходките са по 25 мин,
Но от централния вход откъм Иван Вазов към т.нар. "Голяма поляна"...  едри породи, макар че предимно алабаи и бул мастифи можеш да видиш и зад молл-а от към Лозенец БОК/КК там сме само 2, другото е мъжко доста едро, но не знам защо стопанката му ни избягва отдалеч, имаше и един шарпланинец, но се преместиха в Стара Загора да правят развъдник, поне така казаха.
Затова като искам да си играем със себеподобни вечер се шляем на към големия масив.

Чао и до понеделник!

#5445 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 05:31 PM

благодаря,чао
User's Signature

#5446 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 08:03 PM

George2502, много е възможно вас да съм видяла около Хемус тогава  ;D
В Южния парк не съм засичала БОК/КК, защото още не разхождам малкият маймун, но като почнем да се извеждаме ще дебна за БОК. ;D
Надявам се след средата на юли да засека и да се порадвам на мечки :yahoo:
User's Signature

#5447 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:01 PM

Цитат

Цитат

Цитат

не напразно подчертах,че това е мое мнение,аз съм малко предубедена,защото съм привърженик на работните песове в естествената им среда,за мен това е най-важно кучетата да са си на мястото,смешно е(за мен) да гледам един суров овчарски пес наресан и как изпълнява команди като немска овчарка и как живее в апартамент в центъра на големия град,не е смешно,грешка,страшно е
зАЩО да е страшно, въпрос на желание е. Ако живеех в апартамент и исках такова куче , смяташ ли че щеше да ме вълнува кои как му се струва. Защо трябва да се съобразяваш с хорското мнение. А и каква е гаранцията че там кучето би живяло по зле и от друго в балкана , например. така че маи всичко опира до човека не до кучето.... А междудругото има и доста сурови /работни/ германски овчарски кучета , които неизглеждат на моменти по зле от нашите чобантии.

Какво му е страшното и смешното? Апартаментите в центъра на София са по-големи от един средно голям двор, без майтап  ;D Аз живея близо до центъра, по улиците съм засичала 3 БОК-а, даже 2 от тях ги видях на разходка в парка на НДК и един санбернар...и честно казано по-добро впечатление ми правят от кучетата гледани в планините по предзназначението си. Някак си, когато кучето е сресано добре, бялото му е бяло, а не разцветки на сиво или бежаво, и тъмните петна, ако са черни, са си черни не с меден отблясък изглежда доста по-добре. Отделно, че стопаните от "големия град" се съобразяват, че един БОК на разходка в града, ако не е обучен е като ураган, който помита всичко и правят така, че кучетата им да са достатъчно възпитани.

Куче от едрите породи може и в голям град да се гледа, но в къща с двор. Иначе ... първо - голямо, пускащо козина навсякъде теле, което чупи всичко по пътя си?! Да не говорим, че и самото куче не се чувства добре. Тези кучета са такава порода, че просто цялото им същество иска свобода. И аз моето диване си го обичам страшно много, обаче знам, че му е по-добре навън на двора, а не в апартамент. Зимата като го прибрах ми то милото откачи - иска си навън и да си спи на снега. Просто така е устроено, такава му е природата.
Второ - обучено БОК - хаха почти невъзможно! На това му дай да тича след стадото и толкова. Моето куче не е от най-най-най големите диваци и въпреки това прави какви ли не чудесии - чупи дървета, изкоренява астми, за рози и друг вид китки въобще и дума не може да става - минава си през тях и изобщо не му правят впечатление. Сега му "хванахме цаката". С цел отклоняване на вниманието от дърветата (защото той се изправя на задните си лапи, захапва някой клон и го чупи...) и всякакъв вид растителност - из двора му се оставят други неща, които също стават за чупене ;) ... Сега поне малко кротна и взе да става по-послушен, въпреки че още си е пубертет ;)  А за дупките, които копаят споменах ли? Зимата като не беше на двор и нямаше къде да зарови нещо си, направо откачи... За мен гледането на такова куче в апартамент е мъчение както за собственика, така и за животното.

#5448 Потребителят е офлайн   Ст.Диамандиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:31 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Куче от едрите породи може и в голям град да се гледа, но в къща с двор. Иначе ... първо - голямо, пускащо козина навсякъде теле, което чупи всичко по пътя си?! Да не говорим, че и самото куче не се чувства добре. Тези кучета са такава порода, че просто цялото им същество иска свобода. И аз моето диване си го обичам страшно много, обаче знам, че му е по-добре навън на двора, а не в апартамент. Зимата като го прибрах ми то милото откачи - иска си навън и да си спи на снега. Просто така е устроено, такава му е природата.
Второ - обучено БОК - хаха почти невъзможно! На това му дай да тича след стадото и толкова. Моето куче не е от най-най-най големите диваци и въпреки това прави какви ли не чудесии - чупи дървета, изкоренява астми, за рози и друг вид китки въобще и дума не може да става - минава си през тях и изобщо не му правят впечатление. Сега му "хванахме цаката". С цел отклоняване на вниманието от дърветата (защото той се изправя на задните си лапи, захапва някой клон и го чупи...) и всякакъв вид растителност - из двора му се оставят други неща, които също стават за чупене ;) ... Сега поне малко кротна и взе да става по-послушен, въпреки че още си е пубертет ;)  А за дупките, които копаят споменах ли? Зимата като не беше на двор и нямаше къде да зарови нещо си, направо откачи... За мен гледането на такова куче в апартамент е мъчение както за собственика, така и за животното.
Радинче, имам чувството че си изтървала същноста на това за което говорехме. Не съм казвал каде трябва да се гледа , а каде човек ако иска може да го гледа. Теб би ли те спряло да гледаш такова куче ако ти нямаше каде да го гледаш ако не в апартамент...Пък и ако ти не би го гледала, то аз бих. За това говорех. Незнам как разбра че тази порода обича свободата толкова много. Като всяко живо същество, знам че искат внимание и любов. Ако им го дадеш е без значение каде ги гледаш. Имам познат с 4 членно семеиство които го гледа в апартамента си.  А за обучение няма да говоря , само ще ти кажа че си в грешка.Запомни добре, кучето е такова каквото го направиш. Въпреки че се ражда с характер и то като хората.

#5449 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 10:49 PM

Аз също изразих моето си мнение - за мен да се гледа БОК в апартамент е издевателство спрямо кучето. Дори само за да стане добре като екстериор такова куче има нужда от страшно много движение, за да може да развие мускулатура, а едва ли всеки, на който му се иска, може да заделя по толкова много време на ден за разходки. Имам познати, които си гледат БОК в апартамент - всичките големи мераклии да имат такава порода куче - е, на всичките кучетата им определено са недоразвити, въпреки че са гледани със страшно много любов. Аз лично за себе си ако трябва да правя избор не бих си взела куче от тази порода, ако нямам възможността да го гледам навън, независимо колко ми харесва.

#5450 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 12:09 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

за обучението - не съм съгласен.моят не пипа нищо в градината.с това сме нямали никакви проблеми
User's Signature

#5451 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 05:33 AM

Всяко куче може да се обучи, дори да е най-инатливото.
Стига стопанина да има търпение и да не го изпусне, ако в случая кучето е толкова голямо, колкото са БОК-овете, ако той не може има си специалисти.
В съседния блок в апартамент гледаха нюфаундленд, който умря от старост преди известно време, не мога да кажа че не му е било добре, дори да живееше в малко жилище.
На мен за хъскито ми казваха, че не е куче за апартамент. Ами да, идеалното куче е за двор на 40 градуса температура  :- :huh:
В този ред на мисли, няма значение къде се гледа животноно, стига да му се осигуряват нужните разходки, като двора на къщата по никакъв начин не им е достатъчен. Пускат козина, ами да..пускат козина. Едно коли пуска повече козина, който е решил да гледа едро куче в апартамент, значи е сметнал и проблема с козината. ;)
И да, определено ще е далеч по-трудно да се гледа БОК в апартамент, но има хора които се справят без проблем, за тях това не е невъзможно и отглеждат едни прекрасни кучета.
User's Signature

#5452 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 08:16 AM

Цитат

Всяко куче може да се обучи, дори да е най-инатливото.
Стига стопанина да има търпение и да не го изпусне, ако в случая кучето е толкова голямо, колкото са БОК-овете, ако той не може има си специалисти.

Не казвам, че е невъзможно да се обучи, но има породи, при които се получава далеч по-лесно. А за белите из двора - и други хора го имат този проблем, явно на кучетата им е слабост ;) Ама то какво да правиш като по цял ден мързелуваш... трябва да свършиш някоя поразия. Аз моя не мисля, че съм го "изпуснала", защото от малък се занимавам с него. Въпреки че към 10 месеца беше станал абсолютно диване в някои отношения, сега гледам, че почва да става по-улегнал като характер и и белите му понамаляват (а може да е и просто, защото му е топло и го мързи ;)) За обучението от "специалисти" -хм, аз лично съм предубедена ;)

#5453 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 10:48 AM

Белите в двора стават, защото не изразходва достатъчно енергия в разходки и си няма друга работа, затова казвам че няма значение дали се гледа в апартамент или двор при положение че кучето така или иначе не изразходва нужната енергия  :( Само че в апартамента няма да унищожава новото дръвче, а новия диван за 2000лв, току що изцикления паркет за още толкова или новата маса  ;D
а 10 месеца си е абсолютен пубертет, кучето формира окочончателно характер и позицията си сред хората след първа година
User's Signature

#5454 Потребителят е офлайн   Ст.Диамандиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 10:56 AM

Цитат

Белите в двора стават, защото не изразходва достатъчно енергия в разходки и си няма друга работа, затова казвам че няма значение дали се гледа в апартамент или двор при положение че кучето така или иначе не изразходва нужната енергия  :( Само че в апартамента няма да унищожава новото дръвче, а новия диван за 2000лв, току що изцикления паркет за още толкова или новата маса  ;D
а 10 месеца си е абсолютен пубертет, кучето формира окочончателно характер и позицията си сред хората след първа година
;) :->)

#5455 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 11:08 AM

Цитат

Не съм съгласна. В двора кучето тича, изразходва енергия и си играе колкото и когато му е кеф... Естествено ако двора ти не е някакво жалко подобие на двор с кукленски размери ;) А да го гледаш в апартамент за мен е равностойно на това да го гледаш вързано. Има си породи, които стават за гледане вътре като чихуахуа и мопс. БОК не е от тези породи, защото не е "декоративно" куче ;) Може да греша, обаче това си е моето мнение. Тези кучета имат нужда от страшно много движение и Гери, идея си нямаш колко време трябва да прекарваш във разходки. Аз досега не съм видяла нито един хубав представител на тази порода, отгледан в апартамент. Знам за едно, страшно хубаво куче, което мои приятели отгледаха на вилата си. После го взеха за 2 месеца в София, обаче видяха, че не му понася и го върнаха. Та в този ред на мсили не е важно какво куче искаш, важното е да имаш подходящите условия да го гледаш  :blink:

#5456 Потребителят е офлайн   Ст.Диамандиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 11:22 AM

Цитат

Цитат

Не съм съгласна. В двора кучето тича, изразходва енергия и си играе колкото и когато му е кеф... Естествено ако двора ти не е някакво жалко подобие на двор с кукленски размери ;) А да го гледаш в апартамент за мен е равностойно на това да го гледаш вързано. Има си породи, които стават за гледане вътре като чихуахуа и мопс. БОК не е от тези породи, защото не е "декоративно" куче ;) Може да греша, обаче това си е моето мнение. Тези кучета имат нужда от страшно много движение и Гери, идея си нямаш колко време трябва да прекарваш във разходки. Аз досега не съм видяла нито един хубав представител на тази порода, отгледан в апартамент. Знам за едно, страшно хубаво куче, което мои приятели отгледаха на вилата си. После го взеха за 2 месеца в София, обаче видяха, че не му понася и го върнаха. Та в този ред на мсили не е важно какво куче искаш, важното е да имаш подходящите условия да го гледаш  :blink:
Невиждам защо продължава този спор. Щом според теб е така - ОК. Всеки си има мнение и трябва да го отстоява , дали на базата на знание и опит, или просто защото така си мисли че е редно. И отново ти казвам , че не беше въпрос къде е по добре, а къде човек ако иска може да го гледа. Всичко друго е философия до безкраи. Там някои си гледал , тук.... Порасти няколко такива кучета, гледаи ги в различни условия и тогава ако искаш пак можем да говорим на тая тема . ;)

#5457 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 05:23 PM

Това не е спор :blink: А дори да беше - в спора се ражда истината ;) Пък с xael си имаме закачака по този въпрос ;) Както и да е.
Все пак г-н Диамандиев, прав сте до някъде - "Едно е да искаш, друго е да можеш
трето и четвърто е да го направиш!" - като някой отгледа хубаво БОК в апартамент, тогава ще си говорим  ;D

#5458 Потребителят е офлайн   Ст.Диамандиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 12:24 PM

Цитат

Това не е спор :blink: А дори да беше - в спора се ражда истината ;) Пък с xael си имаме закачака по този въпрос ;) Както и да е.
трето и четвърто е да го направиш!" - като някой отгледа хубаво БОК в апартамент, тогава ще си говорим  ;D
Младо момиче си , ще видиш малко по натам как когато имаш желание всичко ще може да стане. И тогава ще разбереш че със всичко е така. ;)

#5459 Потребителят е офлайн   Radincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 01:20 PM

Цитат

Цитат

Младо момиче си , ще видиш малко по натам как когато имаш желание всичко ще може да стане. И тогава ще разбереш че със всичко е така. ;)

Г-н Диамандиев, не винаги нещата опират до желание. Защото противно на една велика мисъл - "Доброто желание не оправдава лошото изпълнение". На повечето сифиянци им отива около час и половина сутрин, за да стигнат до работа и още толкова, за да се приберат следобяд. Когато се върнат към 7 след цял ден бачкане и висене в задръствания, едва ли са много в кондиция да си изведат кучето... Или поне не да го изведат, за да се натича толкова, колкото му е необходимо (особено докато расте). А при подрастващите кучета движението е осоновен фактор за развитие. Ако ще най-невероятните гени да има това куче, не му ли се даде възможност да ги развие, ще е по-зле и то най-големия помяр. Нещата опират до факти и възможности за развитие, които дава средата на отглеждане. Не до желание.
Хайде, спирам по тази тема, че станах банална вече ;)

#5460 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 07:38 PM

;)

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274