Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#821 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2006 - 01:09 PM

Цитат

така наречените "каракачани", ако не купуваха тайно кучета от БОК досега да бяха останали без качествени кучета.

а вие как си купихте каракачанката петков? или р-к тито произвеждат бок
споделихте ли с развъдчика визията си за овчарското куче на българите .

пп. към модератора : погрешно сум публикувал повторно ако може да го изтриете.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#822 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 01:33 PM

Цитат

Малките палета се продават на цени от 150лв. -до 300 евро. Това е максималната цена , която аз съм чувал. За повече подробности съм дал телефона на Митко. Между другото той е собственник на Аян и Амиго - много стойностни кучета . Има и отлични женски.

колко от вас дето радеете за породата не продавате кучета ,не сте някви в някъкъв клуб имате овчарски кучета и стадо което да охраняват с други думи без келепира пак ли така щяхте да я виждате породта ?300 евро за какво се искат голям разход за рушвети ли?хората ходят в чужбина за да закупят много скъпо и рядко куче ходят на изложби при огромна конкуренция обучават ги за да минат някакви изпити(ипо да речем)и може и да получи документ за развъждане ,пари пари и накрая можеш да намериш по евтино куче от бок.знае ли някои колко е струвало едно овчарско куче преди появата на кк бок горан и квото там има сега.
и
...кое е стоиностно куче? това чието поколение ще се харчи ли?
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#823 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 03:18 PM

от доста време чета форумите бок и кк и вече ми писна от плюването което се изсипва.Някъде из форумите четох че кучетата не можели да покажат работните си качества защото конфликт с хищтници вече нямало. Ами няма по изложби и апартаменти не може да има обаче тук при нас на високото при овцете конфликт има та пушек се вдига.Има и вълци и мечки и на кучетата постоянно им се налага да се доказват и повечето от тях са ни от братята Седефчеви които някои хора не спират да плюят.Кучета сме вземали от много места но техните са най печените.Тука при овцете в битката за опазването на стоката се опознава най добре характера и душата на кучетата когато си постоянно с тях и те по лаенето ти показват дали идва вълк или мечка.Тук кръстоски не оцеляват господа всичкознаещи за тези кучета "на книга".Кръстоските или показват плахост или глупавост и по този начин не оцеляват.Та кои кучета какви са и колко струват когато ги пуснеш с овцете те сами си казват

#824 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 06:15 PM

Драги Дако,Мако , Цако ...... и Петко. Обръщам се към вас ,защото най - после сред нас се появиха "истински овчари".
Петко , много от нас - БОК , милеят за породата и не търсят "келепира" от това ,че се занимават с нея. Сигурно има и от другите. При вас да не би да няма? Всеки решава сам за себе си дали и за колко да продава кучетата си. Лично аз досега съм продавал за 1 лв. В случая просто цитирах цени , които съм чувал.
Прав си ,че нямам стадо , в града нямам възможност да отглеждам овце.
Дали обаче от FCI ще тръгнат по кошари и егреци и ще питат - имате ли случайно някаква българска порода за регистриране?
Не знам колко е струвало овчарско куче преди появата на КК,БОК и .......
Млад съм - на 48. Едно добро куче все е струвало 5-6 овце. Ако можеш да смяташ току виж си стигнал до истината.
Кое куче е стойностно - отговорът е един ! Българско Овчарско !
Дако , защо говориш само за Седефчеви? Спомени с добра дума и Стоев, Динчев, моите градски зооинжинерите, щото може да се разсърдят.
И стига с тези кръстоски, станахте банални.

#825 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 07:40 PM

Драги Стефане не ни слагай в " " защото ние сме си истински овчари.Аз споменавам Седефчеви защото от тях имаме кучета а който се сърди негов си е пролема.А кучетата доколкото знам се водят като работна порода пък били те кк или бок.И ако няма кошари и егреци то и истински кучета няма да има.Ще има само черно бели "красавци" по около 120см както се вижда от снимките на последната изложба на бок или тези тези дето ги водят са джуджета та кучетата са им до кръста.Нали стандарта е 70 см.Тези кучета може и лев да струват а тези дето на мечката на гърба скачат те колко струват.При нас и такива има ама те не за 5 а и за 50 овце не се дават.

#826 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 08:26 PM

Наисина в балкана сред стадото в пек и люта зима си проличават качествата на овчарското куче.
И най титулуваното куче с дузина медали от изложби и на 100% от стандарта МОЖЕ да не се справи в екстремните реални условия.
Тук не визирам нито КК или БОК.
Но повечето от тези пастири нямат претенции кучето им да се нарича
каракачанско, то просто со е наше чобанско овчарско куче.
Повечето овчари из егреците, нямат нямат възможност за интернет и компютри.
И затова тук преобладават псевдо овчарите.
И ние които имаме овчарски кучета , и нямаме стада какво трябва да направим?
Да им купиме овце за развлечние ли ?Или да им доставяме мечки и вълци за схватки? (Дочухме че някои в Силистренско си пасат свинете с овчарски кучета, но те са уникално изключение.)
Според мен по големия процент от овчарските кучета в момента са в хора, които нямат стада със животни. А и много от тях живеят в градовете.
И добре че е така, защото броят на овцете в България е намалял драстично, оттам и кучетата които ги охраняват. Ако се надяваме благодарение на пастирите в БГ да се запази това невероятно куче ще е илюзия.
Затова е радостно когато на изложбите има толкова много хора от различна възраст и с различни интереси, обединени в обичта си към нашите любимци-овчарското куче.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#827 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 August 2006 - 08:35 PM

И правилно според мен ... трябва да съществуват и двете форми на развъждане. От една страна чисто аборигенната, при която не са важни екстериорните характеристики, а са важни работните качества на породата, а и другата - заводското развъждане, целящо стандартизиране на породата. Само при двете съществуващи форми може да се прави сравнение след време как вървят кучетата, оптимален ли е ръста, какви и кои породни характеристики са важни, кои работни качества се запазват. Допълнително народната селекция може да бъде извор на нова кръв, нови линии, които да развиват стандарта. А и имайте предвид, че стандарта е нещо, което се променя, той не е панацея или нещо абсолютно - промените в стандарта понякога са наложителни и желателни. Но това е друга тема, така че според мен и двете форми на съществуване и развъждане трябва да имат своя прием сред любителите на овчарското куче.

#828 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 09:35 PM

Цитат

Драги Стефане не ни слагай в " " защото ние сме си истински овчари.Аз споменавам Седефчеви защото от тях имаме кучета а който се сърди негов си е пролема.А кучетата доколкото знам се водят като работна порода пък били те кк или бок.И ако няма кошари и егреци то и истински кучета няма да има.Ще има само черно бели "красавци" по около 120см както се вижда от снимките на последната изложба на бок или тези тези дето ги водят са джуджета та кучетата са им до кръста.Нали стандарта е 70 см.Тези кучета може и лев да струват а тези дето на мечката на гърба скачат те колко струват.При нас и такива има ама те не за 5 а и за 50 овце не се дават.

Драги Дако,уважавам овчарите ! Познавам доста такива. Ти обаче не си сред тях. Защото си анонимен. Представи се , кажи кой си , откъде си , колко овце гледаш и колко кучета имаш. Работни.Обясни , какво е кучето - КК или БОК? Колкото до братя Седефчеви - сигурно имат добри кучета. Но къде остават братята Туневи от с.Костенец, Чобанови от Съединение, Кавлакови от с.Костенец, фамилиите Шаркови от с. Овчеполци, Рахови от Калугерово, Мечкарски от Велинградско, Кисимови пак от там, Валеови и Дурчови от Банско, Татанови от Г.Делчев , Топови от Якоруда, Юсуф Кьоров - Пепелян , и т.н. и т.н. За съжаление аз не ги познавам всичките. Но техните имена са емблематични за породата и хората ,които милеят за нашето куче ги знаят! Всички те и много други , които сигурно изпускам са допринесли най много да го има нашето куче.
Обаче. Повтарям. За да се регистрира породата трябва и много друга работа . Няма да обяснявам отново каква.
По отношение на ръста . Прочети стандарта на БОК.Там сме над 180 см. Аз съм 183 и тежа 105 кг.
Бройката овце и сметките ги обяснявай на Петко. Той има претенции за цената на кучетата едно време и сега.
По-здрави!

#829 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 10:54 PM

Петков, отново в 10-ката. Нашите овчари , пардон - свинари , имат компютри и интернет. Имат и имена - Каракачан. Както забелязваш обаче , се крият като мишки. Показват се само когато няма никой на хоризонта - разбирай форума.
Дог. бг 1super . За народната селекция и стандарта!

#830 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 11:10 PM

Мен лично ме радва факта, че процесът на така нареченото аборигенно и заводско развъждане е реверсивен, а не праволинеен.
Т.е. вземат се кучета от овчари с цел отглеждането им при липса на стада в условия по близки до домашните.
И обратното - пастири се снабдяват с кучета от доказани производители живеещи в села и градове .
Така разликата се стопява и се поддържа една по еднородна селекция.
Едно от моите кутрета е взето от овцеферма в балкана, и сигурно няма да му подаря стадо овце за рожденния му ден. Ще жиее малко по различен живот в ранчото ни - краи кон, крава, теле, юрдечки ,патки ...и всякакви твари.Но от това то няма да бъде по лошо куче.
Ето го пастира:

Качена снимка

А устройството във вътрешния джоб на ямурлука
не е антена за WIRELESS ACCES до световната мрежа и Dog.bg,
модел Дако и Петко , а просто животоспасяващо средство - 52 градуса.

P.S. Много овчари станахте тука и взехте да се блъскате... drink
User's Signature

Изберете Българското !

#831 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2006 - 11:16 PM

Цитат

Петков, отново в 10-ката. Нашите овчари , пардон - свинари , имат компютри  и интернет. Имат и имена - Каракачан. Както забелязваш обаче , се крият като мишки. Показват се само когато няма никой на хоризонта - разбирай форума.
Дог. бг  1super  . За народната селекция и стандарта!

Според мен тук би трябвало да си коментираме любимците с нашето си Българско название - Българско Овчарско Куче.
Гръцките хардлайнери си имат форум - нека си ръсят бисерите там... d)
User's Signature

Изберете Българското !

#832 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 12:27 AM

Ние като сме прости овчари да не ядем доматите с коловете.146 овце имаме наши а лятото със селските са около 380.От пра пра дядо ми всички в рода ми са овчари а аз съм най младото поколение така че е нормално да разбирам малко и от компютри и интернет.С овце съм тръгнал от 9 годишен а сега съм на 36.Името и да си го напиша никой от вас не ме познава а иначе съм от Родопите.Дядо ми казваше на кучетата каракачански и ние така им викаме. А какви са вие учените повече знаете.Всички кучета които ти споменаваш са сигурно добри дамазлъци но и тука из широколъшко доспатско давидковско смилянско и т.н. е имало и има не по лоши.А като не вярвате че съм овчар питайте нещо за овце и ще се разбере какъв съм.А утре се качвам на мандрата и ще отговаям като слезна за ядене и кърмило за овцете.

#833 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 12:15 PM

не знам дали точно тук е мястото да питам за това..но видях че тук най-скоро е ставало дума за каракачанската овчарка:) та искам да питам за Чарли и Тоби са каракачанци..но Чарли(женската) е по-голяма от Тоби(и двмата са на 4месеца-брат и сестра).Чарли има къса космена покривка,много е красива..но защо е така..:?някой ако може да каже..моля..:)))) bl)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#834 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 12:17 PM

b)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#835 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 12:20 PM

1super

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#836 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 12:23 PM

r) и пак се извинявам..знам че мястото за тези въпроси не е тук..но незнам как иначе да питам ...

Прикачени файлове

• Прикачен файл  qqq.jpg (74.45K)
    Брой сваляния: 110

User's Signature

Качена снимка

#837 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 02:01 PM

bl) мен ми прилича на САО bl)

#838 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 02:39 PM

Цитат

bl) мен ми прилича на САО bl)

абе да ти кажа и аз много се зачудих и на мен така ми прилича..ама ушите ..опашката...пък и най-важното сега ето и снимка и на брат и.. bl)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#839 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 02:41 PM

ее тук той е много малък де..ама няма нови сниммки..
User's Signature

Качена снимка

#840 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2006 - 06:22 PM

Цитат

Драги Дако,Мако , Цако ...... и Петко. Обръщам се към вас ,защото най - после сред нас се появиха "истински овчари".
Петко , много от нас - БОК , милеят за породата и не търсят "келепира" от това ,че се занимават с нея. Сигурно има и от другите. При вас да не би да няма? Всеки решава сам за себе си дали и за колко да продава кучетата си. Лично аз досега съм продавал за 1 лв. В случая просто цитирах цени , които съм чувал.
Прав си ,че нямам стадо , в града нямам възможност да отглеждам овце.
Дали обаче от FCI ще тръгнат по кошари и егреци и ще питат - имате ли случайно някаква българска порода за регистриране?
Не знам колко е струвало овчарско куче преди появата на КК,БОК и .......
Млад съм - на 48. Едно добро куче все е струвало 5-6 овце. Ако можеш да смяташ току виж си стигнал до истината.
Кое куче е стойностно - отговорът е един ! Българско Овчарско !
Дако , защо говориш само за Седефчеви? Спомени с добра дума и Стоев, Динчев, моите градски зооинжинерите, щото може да се разсърдят.
И стига с тези кръстоски, станахте банални.

госпоподин Иорданов мене може и да ме слагаш в кавички защото не съм типичния овчар но имам 100 тина говеда (сиво родопско,късорого родопско и кръстоски между тях и херефорд),кучета много и чобанин няма ,даже и кошара си нямам истинска..... и това е в родопите където вълци има .Радвам се че продаваш "тънко",но на теб келепира ти идва и от друго маи нали си някои в клуб или там такова нещо.Когато казваш при вас имаи в предвид че аз нямам нищо общо с МАКК ,нито имам от техните кучета ,ако трябва да избера една от многото организации обаче това ще са те .
едно добро куче няма цена тва от мен да го знаеш .голямо обучено куче се подарява или се продава със стадото.щенето е едно агне или нищо .такава е традицията в моя краи.сигурно си обърнал овцете в пари и си го изчислил .знаех си че така ще ми отговориш ..с овце ама ,...не се познаваш с много овчари.
ФЦИ....та фци.за тва ли уедрявате породата за фци .за да е различна от балканските кучета.бордер коли къде го изпитват,знам че не е пазач но за него е нужно стадо и кошара и пасбище .кое куче е стоиностно питам пак.това вашето не беше отговор а заобикалка всички произведени от вас кучета са български и овчарски но вие нарекохте точно определени кучета такива
User's Signature

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни