Българско овчарско куче
Публикувано: 29 August 2006 - 10:07 PM
има и на Ст.Попов ама не искам да ги показвам

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 29 August 2006 - 10:10 PM
Преди 2 седмици ми отровиха кучетата гадовете
Разбера ли по някакъв начин кой е - жална му майка

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 30 August 2006 - 07:47 AM
Какви ти там 300 евро??? Кучетърговците не играят на дребно, а тия от Габрово още по-малко a)
Моля, не ме затрупвайте с камъни заради породата, не е важна тя в случая, нито дори качеството на кучето, показано на снимката.
Жалко и обидно е, че докато вие правите КУЧЕТА и се изяснявате кой какъв е и за какво се бори, някои правят пари на ваш гръб....
Публикувано: 30 August 2006 - 08:08 AM
Цитат
Какви ти там 300 евро??? Кучетърговците не играят на дребно, а тия от Габрово още по-малко a)
Моля, не ме затрупвайте с камъни заради породата, не е важна тя в случая, нито дори качеството на кучето, показано на снимката.
Жалко и обидно е, че докато вие правите КУЧЕТА и се изяснявате кой какъв е и за какво се бори, някои правят пари на ваш гръб....
Чакай да не объркам нещо, че тук е опасно r) , ама без да коментирам много ли са наистина или малко, но имаш ли идея как и колко време се обучава едно куче - водач на слепи хора? И колко струва наистини това?
За другите обучения - незнам.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 August 2006 - 09:55 AM
Цитат
Но какви хора сте?Имахте зададен въпрос от човек, който нещо се интересува за собствените си кучета bl) и отговор не последва....
Продължавайте така, успехи!
Ама те хората , които разбират повече ,те трябва да дават отговорите (вместо да се заяждат едни с други)

Публикувано: 30 August 2006 - 10:03 AM
Май на всички направи впечатление цената от 300 евро.Да си призная и на мен.
И аз съм съгласен ,че такава цена е по-достойна за кучета преминали някакво обучение (НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ БОК НЕ СА ДОСТОЙНИ КУЧЕТА ,да не вземе някой да ме разбере неправилно),
но 300 евро за кутрак на 2 месеца ...........малко е много !
С уважение към всички собственици(и аз съм такъв).

Публикувано: 30 August 2006 - 10:57 AM
Цената на едно куче зависи от много неща, куче с куче не си прилича, нито връзка с връзка. Цената на кръвта няма цена ... има хора, които за да имат куче от дадена връзка, чакат с години. Има хора, които не продават кръв. Има кучета, чието поколение струва в пъти повече от други кучета. Всяко едно куче е като произведение на изкуството, нещо уникално, нещо истинско. И като такова цената му може да се определи само от истински познавачи и най вече ценители ... трябва да имаш вътрешната естетика, желанието за оценката, интереса да можеш да го оцениш. Иначе развъдния процес губи смисъл, той е развъждане, а не размножаване - трябва да правиш разликата между това, тогава идва оценката за труда на развъждача и за качествата на даденото куче, за очакванията към него.
Публикувано: 30 August 2006 - 11:17 AM
Цитат
Май на всички направи впечатление цената от 300 евро.Да си призная и на мен.
И аз съм съгласен ,че такава цена е по-достойна за кучета преминали някакво обучение (НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ БОК НЕ СА ДОСТОЙНИ КУЧЕТА ,да не вземе някой да ме разбере неправилно),
но 300 евро за кутрак на 2 месеца ...........малко е много !
С уважение към всички собственици(и аз съм такъв).
300 Евро е нормална цена за чужденците,
които си купуват овчарско куче, с ваксините, паспорта и имплантиран чип. При заплата от 1500-2000 Евро това не ги бърка.
И е радващо че нашето Българско овчарско куче се популяризира по света.
Но е обидно за нашенци - много от тях със заплата от около 250 лв да им се искат нереални суми.
Всеки може да си направи сметка за разходите , които съпътсват раждането и отглеждането на едно кутре:
- обезпаризитяване,
- паспорт,
- ваксини,
- имплантиране на чип - ( влизането ни в Европа е въпрос на месеци ).
- хранене с качествена храна и калция...
- грижите за кутрето...
И колкото месеците на малкото напредват- растат и разходите.
Друг е въпроса,че някои колеги предлагат кучета без никаква ваксина, без паспорт...вземай и се спасявай.
Публикувано: 30 August 2006 - 11:47 AM
Не може всичко се слива в една обща маса. Развъждането не е размножаване на килограм, поне това е моето мнение.
Не е обидно за нашенци ... нашенци, като искат да имат хубаво куче от сой, с чиято кръв да се работи, не си броят парите. Обидно е кучето легенда да струва 20 лева ... това е обидно. bash
Публикувано: 30 August 2006 - 12:33 PM
Не случайно когато написах , че съм чувал за цени от 150 лв. до 300 евро
по-високата цена е в евро. Имах предвид , че се продават палета и в чужбина. И това е много добре , защото е още един начин за популяризирането на породата.Другият начин е развъждачите , които могат да си го позволят , да продават на по ниски цени или да подаряват кученца. Обаче човек с доход 250 лв в никакъв случай не трябва да отглежда куче. Даже и пинчер.
Публикувано: 30 August 2006 - 12:37 PM
Цитат
Виж от другата работа - клубната , келепир има и то голям.
Заплатата ми е 1500 евро и каквото си докарам допълнително е добре дошло, кучето ми е шампион ит.н. Така , че помисли в МАКК ли да отидеш или при нас.
Ти обаче твърдо заявяваш , че би отишъл единственно там. Защо се сърдиш тогава , че те причислявам към тях.
За ФЦИ и ръста. Аз харесвам кучето да е 70см и да е широко. Всеки си е башка луд.Като толкова много те дразни ФЦИ , хванете се за ръчички с Дако и останалите , гледайте си овцете , говедата и прасетата и не се занимавайте с нея. Породата сама ще се регистрира.
жив и здрав
и на ника можеш да ми слагаш кавички ,няма проблем името ми е друго
келепира си го прави но нека не е за сметка на породата .нямам намерение да ходя никъде ,но симпатизирам на политиката на макк ,да.при вас да доида за мен ще срамно не искам да помагам в доунищожаването на кучето ни.келепира от кучетата за мен е работата им аз и още 6 ,7 колеги имаме повече кучета от силистренския ви клуб.(40 маи каза).Ти какво харесваш в случая не е важно,за себе си ли говориш или за породата бок .ФЦИ .......там влизат кучета различни(те държата на това),но после се обезличават не мислиш ли?Значи с дако почнахме да ви дразним защо?до сега не бяме истински сега какво.уж се познавате всите с много чобани,а пък....нещо се опитваш да ги игнорираш.дотук не видях някои да каже че родословно българско овчарско куче е в раион със вълци и работи.а за кучетата на макк дако има боил има раздават макк кучета на овчари и забележи на такива които имат нападения от хищници.а бок?маи има за кво да се води работна
пп вупроса за стоиностните кучета защо е без отговор ,мисля че от там трябваше да започнеш ,точно по темата е

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 30 August 2006 - 12:45 PM
Според мен цената на едно малко кученце е много относителна.ще си позволя да цитирам
"Едно куче не може да се сравнява с друго куче, тук имат значение родители, предци, гени. Има кучета, които могат да бъдат безценни за истинския познавач и радетел на една порода, има кучета легенди, чиято кръв е определила и определя облика на породата, водещи разплодници".....
Абсолютно съм съгласен с това.За да открия хубави кучета само аз си знам как съм достигнал до тях.Когато едно куче произлиза точно от кучета легенди-то парите са без значение.Цената на кутре може да бъде от 100лв до 1000лв лесно.Хората които се занимават професионално с това знаят че някои кучета остават безценни и не могат да се купуват или продават за пари.Модата в Бг наложи обаче мнението че всяко едно шарено -едро куче е овчарско.Много хора искат да се занимават и развъждат кучета но те дори и не знаят как изглежда едно истинско овчарско куче.Точно затова е хубаво тук да се публикуват снимки за да може всеки един да сравни кучето което има с снимките на старите кучета .Стандарта на породата може да бъде разтъклуван по много начини но истинското изражение на кучето си остава едно и също.
Преди няколко дни аз трябваше да платя много пари за да се сдобия с няколко истински кучета.Наистина е обидно ако ще трябва да продавам малки кутрета на хора за по 100-150 лева и по късно тези кутрета ще бъдат затрити или пък ще попаднат в хора които"да развъждат на килограм"-както каза дог.бг
Според мен правилният начин за запазване на породата е да се намерят хора които обичат на първо място кучетата от нашата порода и след това я нарекат с име което те си изберат.Защото в момента в който някой-гледа на породата като бизнес -то тогава се стига до под "кривата круша "много бързо.

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 30 August 2006 - 12:46 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 30 August 2006 - 01:12 PM
За някои неща съм съгласен с теб за други не ----например.
НЯкой си бил давал кучета МАКК на овчари и че само те са работни.Това означава ли че ако бъдат дадени БОк то те няма да са работни?
Аз лично съм минавал през планински селца в които съм разговарял не един път и съм чувал как двама братя"????" минавали и си предлагали кутретата за да им ги гледат овчарите.В последстви те казват -ето вижте това са аборигенни кучета и са същите като МАКК и само те са работни..
В днешно време много овчари ходят с кучета но колко от тях са работни.Един дори от старите овчари-Ицо Брадата/живата ецинклопедия на всички най-легендарни кучета /от гр.Костенец който аз познавам ми каза."Аз имам работни кучета"-аз го попитах-Ицо я ми обясни как работят?"ами как -каза ,ходят с козите .Знаеш ли кви са ей,всички улични кучета избиха.." b) ами вълци бе Ицо няма ли или пък мечки??а той:"какви вълци и мечки бе човек -освем нас хората други вълци съм не виждал скоро"""".
Така че това с работните кучета е също относително.Някои по запалени и заможни дори си накупиха овце за да им е драго да гледат как кучетата им се разхождат с овцете.Работните качества на едно истинско овчарско куче което е одомашено може да се провери само за съжаление чрез борбеността на кучето към други кучета-но говоря за борбеност по желание на кучетата а не подсрекавани или учени както при други породи.Колкото и да е тъжно това е реалността.

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 30 August 2006 - 01:25 PM
Цитат
- обезпаризитяване,
- паспорт,
- ваксини,
- имплантиране на чип - ( влизането ни в Европа е въпрос на месеци ).
- хранене с качествена храна и калция...
- грижите за кутрето...
ХЕХЕХЕХЕХ
добре Петков,само си представям как и кой ще го обясни това на някой помак или стар овчар в планината и най-интересното каква реакция ще направи той и какъв ще е отговорът му.Опитай се да обясниш първо на същият за "чип"и той ще разбере съм сигурен -чеп....