Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#881 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2006 - 01:26 PM

Понеже в България няма аристокрация има примери от западните страни , където в поколение от аристократи - графове се ражда някое синче или щерка, които като порастат в един момент съсипват с един замах натрупаното от предците им с поколения.

Обратното също го има - в бедняшко и глупашко семейство се ражда някои ,който за нула време с акъл или друго издига цялата си рода по върховете.

Май така е и при кучетата.

Няма да ми е много приятно да дам 200 лв за пале , което е от сой и от него , като порасте да излезе нещо ,което няма нищо общо с родителите.

Заплатата ми е над 500 лв ама се замислям при такива възможности.

А съм бил свидетел и на обратния вариант

Кажете дали съм прав
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#882 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 01:47 PM

nikigeen,

Правилно е което казваш но ще си позволя да дам един съвет относно кутрето което един ден ще вземеш.Не се хвърляй на голямото а на истинското качествено.По мен съм го изпитал и знам.КОгато имаш истинско по-точно чисто куче/защото само чистото а не мелез куче е истинско/ ти е драго да го гледаш и не те дразни нищо а в другият случай когато имаш куче в което те съмнява нещо -винаги ,винаги ще те дразни и ще те е яд много.Затова по-добре е да се разчита на чистото отколкото модерното/грандоманско -американско/едро шарено/само/куче..МНого ме болеше -скъсваше ми се сърцето когато трябваше да се разделя с мои бивши кучета които бяха мелези и бяха взети от баш майстори ,защото пусто му сърце обича.РАзбрах че животните не са виновни а простите хора които са ги правили.Но сега ми е драго и спокойно защото кучетата ми са чисти като капка сълза.Нищо не ме дразни и знам че един ден кутретата които излязат от мен ще са достойни кучета .Не можеш да си представиш колко часа на ден стоя пред тях и им се радвам,пожелавам го и на теб...
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#883 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 01:52 PM

Цитат

Цитат

Всеки може да си направи сметка за разходите , които съпътсват раждането и отглеждането на едно кутре:
- обезпаризитяване,
- паспорт,
- ваксини,
- имплантиране на чип - ( влизането ни в Европа е въпрос на месеци ).
- хранене с качествена храна и калция...
- грижите за кутрето...

ХЕХЕХЕХЕХ
добре Петков,само си представям как и кой ще го обясни това на някой помак или стар овчар в планината и най-интересното каква реакция ще направи той и какъв ще е отговорът му.Опитай се да обясниш първо на същият за "чип"и той ще разбере съм сигурен -чеп....

шаро аз съм помак и незнам защо модератора позволява да си плямпате не ми говори така че ................почвам да се вбесявам иначе можете да разправяте че шаро пепеляновия е българско куче кк ама се помаците турците каракачаните ,циганите са такива простаци.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#884 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 02:00 PM

Цитат

petko,

За някои неща съм съгласен с теб за други не ----например.

НЯкой си бил давал кучета МАКК на овчари и че само те са работни.Това означава ли че ако бъдат дадени БОк то те няма да са работни?

Аз лично съм минавал през планински селца в които съм разговарял не един път и съм чувал как двама братя"????" минавали и си предлагали кутретата за да им ги гледат овчарите.В последстви те казват -ето вижте това са аборигенни кучета и са същите като МАКК и само те са работни..
В днешно време много овчари ходят с кучета но колко от тях са работни.Един дори от старите овчари-Ицо Брадата/живата ецинклопедия на всички най-легендарни кучета /от гр.Костенец който аз познавам ми каза."Аз имам работни кучета"-аз го попитах-Ицо я ми обясни как работят?"ами как -каза ,ходят с козите .Знаеш ли кви са ей,всички улични кучета избиха.." b) ами вълци бе Ицо няма ли или пък мечки??а той:"какви вълци и мечки бе човек -освем нас хората други вълци съм не виждал скоро"""".
Така че това с работните кучета е също относително.Някои по запалени и заможни дори си накупиха овце за да им е драго да гледат как кучетата им се разхождат с овцете.Работните качества на едно истинско овчарско куче което е одомашено може да се провери само за съжаление чрез борбеността на кучето към други кучета-но говоря за борбеност по желание на кучетата а не подсрекавани или учени както при други породи.Колкото и да е тъжно това е реалността.

точно това трябва да правиш и ти като седефчеви шаро.легендарните кучета са от стадата ако си забелязъл така че отиваш с твоя сои във велинградско и понеже там са помаци няма да им обясняваш глупости а им набутаи и ти нещо да не гледат "големи кучета" пък те нямат претенции да ги развъйдат вземаи такова куче за кучките си хем му знаеш линията хем работно ако не е такова помаците ше му резнат зелката .....и там има вълци в костенец незнам.
наи добре е обаче и ти (не си беден )да си вземеш овце купи си и чобанин и ходи един ден със стадото и ще разбереш за кво ти говоря и каква е разликата
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#885 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 02:10 PM

Шаро,
Благодаря,

Имаш ли малки ? И за колко ще ми продадеш едно женско?

А и от къде си?
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#886 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 02:13 PM

А защо не ми подари и на мене някой куче?

Е нямам овце,но всички ,които ме познават знаят ,че си гледам (гледах - докато не ми ги отровиха)добре кучетата
User's Signature

#887 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 02:36 PM

http://bok-ruse.awar...history_bg.html
User's Signature

#888 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 02:36 PM

petko,
Извинявай,не съм искал да те обидя.НЕ подразбра смисъла на думите ми.За "зелка "не могат да отрежат-ела и ми виж първо кучетата а и няма смисъл много да ги гледаш -ще ти кажа откъде идват.Едно от кучетата ми беше от помак до Разлог а пък той го беше взел от Българин-Илия се казва от Разлог.Стефан Йорданов го знае това куче.Мурат се казваше и го обичах много.Сив с рижаво и много малко бяло по гърдите.
Относно овцете в никакъв случай не си мисли че само вие помаците имате овце и сте най-големите овчари.Познаам не малко овчари от Разлог и не един път съм ходил по егреците за дни с по ракийка за да наблщдавам кучетата с един мой приятел-Сашо Изовия .Пределно ясно ми е как работят кучетата.КАто говорим за помашки тип куче -погледни на снимки в страници 17 до 19 какви кучета съм публикувал и пак да обсъждаме и най-вече моето куче Мравка за което Емин Гичмен като го видя и пита 100 пъти от къде е кучето-казах му "от твоя край-бе Емине".
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#889 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 02:49 PM

http://www.kbok-montana.net/
http://a28896.obiavi...rsko_Kuche.html
http://www.bgvet.org...arakachan1.html
User's Signature

#890 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 02:54 PM

nikigeen,
В момента имам 30 кучета,и малко подрастващи.По късно ще се разбере по web страницата ни от къде са ни кучетата и родословните им дървета.Тези кучета се познават от най-големи специалисти и от БОК и от КК И от овчари,помаци,каракачани/влахи/изобщо от всички които наблюдават кучетата повече от 20-25 год.
Развъдника ни е в София,кв.Горубляне,ул.Виднището 22 -тел мие 0885132973.От скоро кучетата са тук.КОйто иска да заповяда и да гледа .Хубаво е да си говорим но нека го подкрепим с ралност -става още по-добре.Има в момента няколко кучета които се продават -все от хубави известни дамазлъци.Малки имам само две на 4 месеца /сестра и брат които по баща от една страна вървят по Шаро-Тунините, а от друга Рекси- бодровското куче-и от друга по майка вървят пак по Тунина кръв и едно черно помашко куче от Родопите/.Другото малко е мъжко и не се дава.
п.с НЕ малко кучета съм подарил-може да помислим за това в момента в който дойдеш и видиш кучетата.Имам едно две които идват по кръв от ПАйо на КАвлаците който почина в мен но те са трудни кучета и не се пипат, в смисъл не дават да се пипат от човек дори и от мен.
User's Signature

#891 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 03:14 PM

Цитат

Цитат

Всеки може да си направи сметка за разходите , които съпътсват раждането и отглеждането на едно кутре:
- обезпаризитяване,
- паспорт,
- ваксини,
- имплантиране на чип - ( влизането ни в Европа е въпрос на месеци ).
- хранене с качествена храна и калция...
- грижите за кутрето...

ХЕХЕХЕХЕХ
добре Петков,само си представям как и кой ще го обясни това на някой помак или стар овчар в планината и най-интересното каква реакция ще направи той и какъв ще е отговорът му.Опитай се да обясниш първо на същият за "чип"и той ще разбере съм сигурен -чеп....

стария овчар явно от годинките няма как да те разбере ,а помака (без значение възраста му)тои,е маи генетично обременен по рождение си е такъв .на мен така ми звучи ."Помашки тип"тая глупост как да я разбирам.
не е нужно да ми се извиняваш но ако идеш в темата "предупреждения и бан ",ще разбереш че от мен по "лют"се е оказал само един ако не запреш ,ще оглавя класациите
User's Signature

#892 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 03:22 PM

Петко,

Ако не знаеш да ти кажа.В породата има няколко подтипа на нашето куче при което единият от тези в последно време се е запазил при помаците в родопите.Това е мечият тип на нашето куче и ако трябва да го опиша е следният-по ниски набити в същото време широки кучета.По-дълго окосмени са.Имам типичен такъв представител който една от моите гордости.
User's Signature

#893 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 05:15 PM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

#894 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 05:56 PM

"Петко", обещавам да не ти слагам кавички когато се представиш с истинското си име. И няма какво да се правиш на "голям страшен и лют мъж ",защото с нищо не си го доказал до момента. Вече стана ясно ,че си помак,кажи и останалото.
Първо искам да ти кажа , че е важно какво харесвам , защото съм човек , който държи на мнението си
Второ , не ни брой кучетата в клуба. Важно е качеството а не количеството.
Трето , познавам овчари, сред тях и помаци и не ги игнорирам , защото по-голямата част от тях са читави хора и са го доказали с труда и резултатите си.
Не ме дразните с "Дако" , напротив развеселявате ме с вашите "аргументи" срещу развитието на породата и ФЦИ.
Не сме виновни , че нямаме вълци и мечки по нашия край. Това означава ли ,че нямаме добри кучета? Ще вземем да си внесем от Карпатите , че са ни близо и тогава ще разберем .
Питаш ме за кой ли път кое е стойностно куче. И какво очакваш да ти отговоря? На въпроси с общо известен отговор не отговарям.
със здраве
п.п. Шаро Пепелян какво куче е според теб ако не е Българско?

#895 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 05:59 PM

nikigeen , bok- ruse е страницата на Светльо Цонев от Русе . Той е член на Силистренския клуб. В момента и той има малки.

#896 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 06:10 PM

Цитат

nikigeen,
В момента имам 30 кучета,и малко подрастващи.По късно ще се разбере по web страницата ни от къде са ни кучетата и родословните им дървета.Тези кучета се познават от най-големи специалисти и от БОК и от КК И от овчари,помаци,каракачани/влахи/изобщо от всички които наблюдават кучетата повече от 20-25 год.
Развъдника ни е в София,кв.Горубляне,ул.Виднището 22 -тел мие 0885132973.От скоро кучетата са тук.КОйто иска да заповяда и да гледа .Хубаво е да си говорим но нека го подкрепим с ралност -става още по-добре.Има в момента няколко кучета които се продават -все от хубави известни дамазлъци.Малки имам само две на 4 месеца /сестра и брат които по баща от една страна вървят по Шаро-Тунините, а от друга Рекси- бодровското куче-и от друга по майка вървят пак по Тунина кръв и едно черно помашко куче от Родопите/.Другото малко е мъжко и не се дава.
п.с НЕ малко кучета съм подарил-може да помислим за това в момента в който дойдеш и видиш кучетата.Имам едно две които идват по кръв от ПАйо на КАвлаците който почина в мен но те са трудни кучета и не се пипат, в смисъл не дават да се пипат от човек дори и от мен.

Шаро,
Надявам се да се видим, а и аз имам една работа ,че ми е трудно да се отделям от нея b) .
Дано до тогава не си продал женското.
При първото ми идване в София ще ти се обадя.
С някое от твоите кучета се надявам да натрия носа на нашите кюстендилци wink
User's Signature

#897 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 06:10 PM

Цитат

Извинявай,не съм искал да те обидя.НЕ подразбра смисъла на думите ми.За "зелка "не могат да отрежат-ела и ми виж първо кучетата а и няма смисъл много да ги гледаш -ще ти кажа откъде идват.Едно от кучетата ми беше от помак до Разлог а пък той го беше взел от Българин-Илия се казва от Разлог.Стефан Йорданов го знае това куче.Мурат се казваше и го обичах много.Сив с рижаво и много малко бяло по гърдите.
Относно овцете в никакъв случай не си мисли че само вие помаците имате овце и сте най-големите овчари.Познаам не малко овчари от Разлог и не един път съм ходил по егреците за дни с по ракийка за да наблщдавам кучетата с един мой приятел-Сашо Изовия .Пределно ясно ми е как работят кучетата.КАто говорим за помашки тип куче -погледни на снимки в страници 17 до 19 какви кучета съм публикувал и пак да обсъждаме и най-вече моето куче Мравка за което Емин Гичмен като го видя и пита 100 пъти от къде е кучето-казах му "от твоя край-бе Емине".

Шаро разбира се , че знам Мурад. За съжаление умря пред мен . Не знам дали е резонно да обяснявам как стана това във форума.

#898 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 06:16 PM

Държа да отбележа , че в кюстендилско няма вече кучета с родословие .

А може и да съм първия.
User's Signature

#899 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 07:09 PM

Стефане,не знам защо влизаш в безкраен диспут с хора, които не знаят какво искат да напишат или да кажат,интилигентен човек си? Ако си обърнал внимание аз два пъти зададох един и същ въпрос на човек от форума ,но никои НЕ ОТГОВАРЯ.Само знаят да спорят и да се плуят кои е НАИ-ПО.Направи си сметка от това колко са кинолози или по обикновено казано кучкари.Поздрав от приятел ,които малко поразбирва от кучета.

Моля, пишете на български !

#900 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2006 - 07:50 PM

Цитат

nikigeen , bok- ruse е страницата на Светльо Цонев от Русе . Той е член на Силистренския клуб. В момента и той има малки.

Благодаря .
Ако стигна ,ще се допитам и до там
User's Signature

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни