Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#901 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2006 - 08:27 PM

Цитат

Стефане,не знам защо влизаш в безкраен диспут с хора, които не знаят какво искат да напишат или да кажат,интилигентен човек си? Ако си обърнал внимание аз два пъти зададох един и същ въпрос на човек от форума ,но никои НЕ ОТГОВАРЯ.Само знаят да спорят и да се плуят кои е НАИ-ПО.Направи си сметка от това колко са кинолози или по обикновено казано кучкари.Поздрав от приятел ,които малко поразбирва от кучета.

Моля, пишете на български !

Извинявай judge! Нали виждаш какво става тук. Някои сигурно са вече на ракия. И то на гладно. Повтори въпроса ако обичаш.
поздрави

#902 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 31 August 2006 - 10:22 AM

Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ !

Моля, говорете по темата !

#903 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 03:52 PM

Дог.бг , извинявам се на теб и всички във форума. Обявявам най- официално , че няма да отговарям на постовете на "веселяка"Петко.
Сигурно сега ще стане по- скучно.
Поздрави

#904 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 06:26 PM

Здравейте ,
С тези злобни нападки накрая от темата няма да излезе нищо, а защо да става така след като е толкова интересна.
Хем се познавате ,хем се оплювате постоянно
А и по този начин май изгонихте доста от хората ,които могат да кажат нещо по въпроса
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#905 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 06:44 PM

Стефан Йорданов,на petko му е скучно,никои не пише в темата каракачанско куче и тои заедно с градския ти ХАН или каракачан създаваше весело настроение в темата БОК.
Спора за името ще е безконечен като това кое е първо яйцето или кокошката,те други хора и в друга тема му казват на petko,че постовете му будят само смях.Petko,нищо лично колега,ние сме овчари с компютри,оставили сме си стадата да ги пазят кучетата горе по пасищата и сме слезли в града да си чатим.
Добре е да има градивна критика и от двата лагера,/все пак това е едно и също куче/,но да се говори само с факти,а не с недоказани нападки.
В темата стана дума и за кражба на това куче,кражба на онова куче,крадци на кучета има и в двата лагера,най - отговорно го заявявам,интересното е ,че едните крадат от другите, а пък някои даже и в клубовете си го правят.

#906 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 07:09 PM

Цитат

Здравейте ,
С тези злобни нападки накрая от темата няма да излезе нищо, а защо да става така след като е толкова интересна.
А и по този начин май изгонихте доста от хората ,които могат да кажат нещо по въпроса

Здравей колега,темата наистина е гореща,никой никого не гони,които му запари под краката бяга,а който има да каже нещо си го казва,никои не може да налага цензура освен админа,така че не мисля ,че има изгонени,просто доводите им увяхнаха ка то п.... мушкато.

#907 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 07:18 PM

Цитат

Цитат

Здравейте ,

Здравей колега,темата наистина е гореща,никой никого не гони,които му запари под краката бяга,а който има да каже нещо си го казва,никои не може да налага цензура освен админа,така че не мисля ,че има изгонени,просто доводите им увяхнаха ка то п.... мушкато.

Здравей,zhel,
не съм попадал на по-дискутирана тема .
Прав си.Особено за тези с увехналите доводи 1super .
Ама все пак има и хора ,много компетентни ,които вече спряха да пишат.
И трябва да ги върнем
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#908 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:00 PM

http://www.snimka.bg...id=9064&photo=6
User's Signature

#909 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:18 PM

Здрасти Жельо, изгуби се в този форум, но се появи, а аз

#910 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:22 PM

Здрасти Жельо, изгуби се в този форум, но се появи, а аз си мислех че съм сам. Писал си ми на имейла, но аз го чета доста рядко. Кой краде кучета се знае оттдавна. Ако някой го интересува мога да дам точна информация и за кучета и за хора. d) . Петко постоянно се ядосва и критикува, но всички знаят цялата истина и няма нужда да я дискутираме. Ще стане като при Каракачан. nikigeen като доидеш в Пазарджик и Велинград звъни на телефон 0885777236 и ще те заведа да видиш малкото останали истински кучета с които работим.

#911 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:33 PM

Кучетата не са ни лоши, някои от тях са уникални, не че са наши, но са супер, когато доидеш ще видиш. Държим връзките Шабан, Караман кьор и Белски мурат.
Оттделно от това имаме кучета директно от Шаро-пепелян. Отделно в къщи имам два йоркширски териери, които се дават постоянно. Това е в кръга на шегата, но те са в къщи и с тях е страшна работа.

#912 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:35 PM

Не съм се губил b) ,само темата беше заключена доста време.

#913 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:36 PM

Току що слизам от кошарата и .... лелеее.Ама много Томаневерници бе в нищо не вярват.Нито че"прост овчар" на компютър може да пише нито че кучето е каракачанско.Вярвате само на това дето ви изнася май.Кучето уж Българско овчарско пък овчари не допускате да ви кажат това онова.Вие си се занимавайте с ФЦИ няма лошо и за това хора тряват ама и от нас може да научите нещо интересно за кучетата.Ами всички споменати дамъзлъци на стр.56 от Стефан Йорданов защо са легенди и се търси тяхната семка? Защото са се доказали с работни качества а не с това че са шампиони на изложби.И слава богу в Родопите младите овцевъди се увеличават а оттам и броя на работните кучета така че легенди пак ще има.ЖИВИ ИЗДРАВИ

#914 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:54 PM

Petko като толкова ги разбираш кучетата и имаш хубави кучета дай да ги преборим. Кажи от къде си и разделяме пътя на половината вадим мъжки и женски и ги пускаме да се борят. Ако искаш вземи най-добрата твоя женска кучка и я доведи да я пуснем при овцете та да видим дали пази или не пази мойта кучка само че ще доведем свидетели и камера, която да записва. Жельо ако знаеш кой етози човек ми звъни и ако иска да борим ще ти се обадя да дойдете вие и да гледате като свидетели. Вълци и Мечки може да няма, но кучета които се бият до смърт при нас все още ги има. Това е доказано!

#915 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2006 - 09:59 PM

Няма как да зная всички анонимни,Ванко.Които ги разбрахме кои са избягаха от темата.Те и кучетата им приличат на собствениците си ,нямат гащи.
Ако Дако е истински овчар,добре,но това че не се представя ме кара да мисля,че не е,защото да си овчер трябва да имаш гащи.

#916 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 07:38 AM

Цитат

Току що слизам от кошарата и .... лелеее.Ама много Томаневерници бе в нищо не вярват.Нито че"прост овчар" на компютър може да пише нито че кучето е каракачанско.Вярвате само на това дето ви изнася май.Кучето уж Българско овчарско пък овчари не допускате да ви кажат това онова.Вие си се занимавайте с ФЦИ няма лошо и за това хора тряват ама и от нас може да научите нещо интересно за кучетата.Ами всички споменати дамъзлъци на стр.56 от Стефан Йорданов защо са легенди и се търси тяхната семка? Защото са се доказали с работни качества а не с това че са шампиони на изложби.И слава богу в Родопите младите овцевъди се увеличават а оттам и броя на работните кучета така че легенди пак ще има.ЖИВИ ИЗДРАВИ

Дако, никой не ти забранява да говориш. Говори колкото искаш , но ако искаш да те чуват започни с това кой си колко и какви кучета имаш и т.н.
Казваш , че не те познаваме , ето удобен случай да се запознаем. Разбира се ,че овцевъдството се възражда но това не е само в Родопите.
Едно от нашите момчета в клуба прави стадо и има вече около 200 овце а намерението му е да ги направи 300. Има 5-6 кучета и трябва да ти кажа , че те се адаптираха веднага към обстановката въпреки ,че не бяха виждали овце преди това. Няма съмнение , че нашето куче се чувства най- добре в естественната си среда , но пак повтарям .
Регистрирането на породата е свързано и с изготвянето на огромна по обем документация .
За легендите. Точно така и аз казвам същото , доказали са се с резултатите си. И с още нещо , че са честни и почтенни хора.
Пожелавам ти да достигнеш легендите.
айде със здраве

#917 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 07:43 AM

Цитат

Здравейте ,

nikigeen , там е работата , че не се познаваме. Вече се извиних на всички и се надявам да се върнат във форума.

#918 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 08:01 AM

Цитат

Това са кучета от нашия клуб. Хала-Аиша е дъщеря на Родос и Ала и е внучка на Шаро и Роска на М.Френкев. Шаро и Родос са двамата шампиони от клуба. Ще се опитам да кача техни снимки във форума.
Поздрави
п.п. палетата които има в момента Светозар Цонев са същи братя и сестри на Хала-Аиша и на Сабин , който е при него.

#919 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 12:20 PM

добрее народът е казал които пее зло не мисли
тиуу диуууууу -каба гаида пищи
дръъън,дръъъънннннннннн-родопски туч(чан,звунче)дрънчи
боу,боу каракачанец лае
...а петко си пее ли пее песен родопска

"молчи пиле мооолчи
молчи немои дума
че ще взема пиле
пушка арнаудска
и тогаз ще плачат пиле
твоина стара маика
хем и твоина пиле
хем и моина"
превеждам от родопски за вечно не разбиращите ме - не ме замятаите със глупости че ще ви застрелям със лафове и тогаз админ ще ни разплаче маиките
....ииииии.........
я надуи ми стефчо кавала
след теб да викна запея
песни за псета мечоглави и
с гуджи опашки псета безстрашни
песни за
вълците страшни ,
.............
а ти ми стефчо запеи
за вашите мечки карпатски и вълците влашки
за вашите кучета едри и страшни и за
ваш'те далавери орташки,адашки
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#920 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 12:39 PM

Цитат

Стефан Йорданов,на petko му е скучно,никои не пише в темата каракачанско куче и тои заедно с градския ти ХАН или каракачан създаваше весело настроение в темата БОК.
Спора за името ще е безконечен като това кое е първо яйцето или кокошката,те други хора и в друга тема му казват на petko,че постовете му будят само смях.Petko,нищо лично колега,ние сме овчари с компютри,оставили сме си стадата да ги пазят кучетата горе по пасищата и сме слезли в града да си чатим.
Добре е да има градивна критика и от двата лагера,/все пак това е едно и също куче/,но да се говори само с факти,а не с недоказани нападки.
В темата стана дума и за кражба на това куче,кражба на онова куче,крадци на кучета има и в двата лагера,най - отговорно го заявявам,интересното е ,че едните крадат от другите, а пък някои даже и в клубовете си го правят.

скучни сте ми да защото ако не споменавате името на породата не мога да разбера дали става въпрос за овчарско куче или ............куче,хан жел е .......човека и кара ама тоие пиперлия като мен от вашия лагер няма кои да ме впечатли .за името да безконечен ще е.но по важно е какво стои зад него политиката на двете организации е различна не само името ,кучетата вече започват да се различават .
не вярвам да си овчар жел и аз не сум ,аз съм собственик на аборигенни(и не само) породи животни отглеждани пасбищно .моята библия е дивечовъдството а ти си ловец и знаеш ,че на дивеча му трябва охрана от хищници ,подходящо местообитание ,подхранване в неблагоприятните месеци от годината,лекуване от някои болести и,и подбор .подбора го правя на следния принцип,използвам услугите на сивия, личната преценка на приплода ,ако ги ражда хилави(кравата) махам я и сменям бика ако е в него причината ...........та не си мисли че петко е някои дядо във въшкарник и скоросмуртница в джоба, с педесе крастави овце и изпосталяло куче ,време имам бол и на море ходих без да сум наемал човек ама имам кучета .уважавам те в ловната кинология ама с овчарските си кръгла нула.разбираемо е ловец си а овчар не.но не разбирам защо трябва и овчарски да развъждаш ,ако ти харесват гледаи си и аз имам бараци ама не ти казвам как да развъждаш твоите,нали,не кзавам и че си псевдоловец ,не кзвам ,а вярваи ми мога и за тях много да кажа
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни