Цитат
Стефан Йорданов,на petko му е скучно,никои не пише в темата каракачанско куче и тои заедно с градския ти ХАН или каракачан създаваше весело настроение в темата БОК.
Спора за името ще е безконечен като това кое е първо яйцето или кокошката,те други хора и в друга тема му казват на petko,че постовете му будят само смях.Petko,нищо лично колега,ние сме овчари с компютри,оставили сме си стадата да ги пазят кучетата горе по пасищата и сме слезли в града да си чатим.
Добре е да има градивна критика и от двата лагера,/все пак това е едно и също куче/,но да се говори само с факти,а не с недоказани нападки.
В темата стана дума и за кражба на това куче,кражба на онова куче,крадци на кучета има и в двата лагера,най - отговорно го заявявам,интересното е ,че едните крадат от другите, а пък някои даже и в клубовете си го правят.
скучни сте ми да защото ако не споменавате името на породата не мога да разбера дали става въпрос за овчарско куче или ............куче,хан жел е .......човека и кара ама тоие пиперлия като мен от вашия лагер няма кои да ме впечатли .за името да безконечен ще е.но по важно е какво стои зад него политиката на двете организации е различна не само името ,кучетата вече започват да се различават .
не вярвам да си овчар жел и аз не сум ,аз съм собственик на аборигенни(и не само) породи животни отглеждани пасбищно .моята библия е дивечовъдството а ти си ловец и знаеш ,че на дивеча му трябва охрана от хищници ,подходящо местообитание ,подхранване в неблагоприятните месеци от годината,лекуване от някои болести и,и подбор .подбора го правя на следния принцип,използвам услугите на сивия, личната преценка на приплода ,ако ги ражда хилави(кравата) махам я и сменям бика ако е в него причината ...........та не си мисли че петко е някои дядо във въшкарник и скоросмуртница в джоба, с педесе крастави овце и изпосталяло куче ,време имам бол и на море ходих без да сум наемал човек ама имам кучета .уважавам те в ловната кинология ама с овчарските си кръгла нула.разбираемо е ловец си а овчар не.но не разбирам защо трябва и овчарски да развъждаш ,ако ти харесват гледаи си и аз имам бараци ама не ти казвам как да развъждаш твоите,нали,не кзавам и че си псевдоловец ,не кзвам ,а вярваи ми мога и за тях много да кажа