Българско овчарско куче
Публикувано: 31 August 2006 - 09:33 PM
Оттделно от това имаме кучета директно от Шаро-пепелян. Отделно в къщи имам два йоркширски териери, които се дават постоянно. Това е в кръга на шегата, но те са в къщи и с тях е страшна работа.
Публикувано: 31 August 2006 - 09:36 PM
Публикувано: 31 August 2006 - 09:54 PM
Публикувано: 31 August 2006 - 09:59 PM
Ако Дако е истински овчар,добре,но това че не се представя ме кара да мисля,че не е,защото да си овчер трябва да имаш гащи.
Публикувано: 01 September 2006 - 07:38 AM
Цитат
Дако, никой не ти забранява да говориш. Говори колкото искаш , но ако искаш да те чуват започни с това кой си колко и какви кучета имаш и т.н.
Казваш , че не те познаваме , ето удобен случай да се запознаем. Разбира се ,че овцевъдството се възражда но това не е само в Родопите.
Едно от нашите момчета в клуба прави стадо и има вече около 200 овце а намерението му е да ги направи 300. Има 5-6 кучета и трябва да ти кажа , че те се адаптираха веднага към обстановката въпреки ,че не бяха виждали овце преди това. Няма съмнение , че нашето куче се чувства най- добре в естественната си среда , но пак повтарям .
Регистрирането на породата е свързано и с изготвянето на огромна по обем документация .
За легендите. Точно така и аз казвам същото , доказали са се с резултатите си. И с още нещо , че са честни и почтенни хора.
Пожелавам ти да достигнеш легендите.
айде със здраве
Публикувано: 01 September 2006 - 07:43 AM
Цитат
С тези злобни нападки накрая от темата няма да излезе нищо, а защо да става така след като е толкова интересна.
Хем се познавате ,хем се оплювате постоянно
А и по този начин май изгонихте доста от хората ,които могат да кажат нещо по въпроса
nikigeen , там е работата , че не се познаваме. Вече се извиних на всички и се надявам да се върнат във форума.
Публикувано: 01 September 2006 - 08:01 AM
Цитат
Това са кучета от нашия клуб. Хала-Аиша е дъщеря на Родос и Ала и е внучка на Шаро и Роска на М.Френкев. Шаро и Родос са двамата шампиони от клуба. Ще се опитам да кача техни снимки във форума.
Поздрави
п.п. палетата които има в момента Светозар Цонев са същи братя и сестри на Хала-Аиша и на Сабин , който е при него.
Публикувано: 01 September 2006 - 12:20 PM
тиуу диуууууу -каба гаида пищи
дръъън,дръъъънннннннннн-родопски туч(чан,звунче)дрънчи
боу,боу каракачанец лае
...а петко си пее ли пее песен родопска
"молчи пиле мооолчи
молчи немои дума
че ще взема пиле
пушка арнаудска
и тогаз ще плачат пиле
твоина стара маика
хем и твоина пиле
хем и моина"
превеждам от родопски за вечно не разбиращите ме - не ме замятаите със глупости че ще ви застрелям със лафове и тогаз админ ще ни разплаче маиките
....ииииии.........
я надуи ми стефчо кавала
след теб да викна запея
песни за псета мечоглави и
с гуджи опашки псета безстрашни
песни за
вълците страшни ,
.............
а ти ми стефчо запеи
за вашите мечки карпатски и вълците влашки
за вашите кучета едри и страшни и за
ваш'те далавери орташки,адашки

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 01 September 2006 - 12:39 PM
Цитат
Спора за името ще е безконечен като това кое е първо яйцето или кокошката,те други хора и в друга тема му казват на petko,че постовете му будят само смях.Petko,нищо лично колега,ние сме овчари с компютри,оставили сме си стадата да ги пазят кучетата горе по пасищата и сме слезли в града да си чатим.
Добре е да има градивна критика и от двата лагера,/все пак това е едно и също куче/,но да се говори само с факти,а не с недоказани нападки.
В темата стана дума и за кражба на това куче,кражба на онова куче,крадци на кучета има и в двата лагера,най - отговорно го заявявам,интересното е ,че едните крадат от другите, а пък някои даже и в клубовете си го правят.
скучни сте ми да защото ако не споменавате името на породата не мога да разбера дали става въпрос за овчарско куче или ............куче,хан жел е .......човека и кара ама тоие пиперлия като мен от вашия лагер няма кои да ме впечатли .за името да безконечен ще е.но по важно е какво стои зад него политиката на двете организации е различна не само името ,кучетата вече започват да се различават .
не вярвам да си овчар жел и аз не сум ,аз съм собственик на аборигенни(и не само) породи животни отглеждани пасбищно .моята библия е дивечовъдството а ти си ловец и знаеш ,че на дивеча му трябва охрана от хищници ,подходящо местообитание ,подхранване в неблагоприятните месеци от годината,лекуване от някои болести и,и подбор .подбора го правя на следния принцип,използвам услугите на сивия, личната преценка на приплода ,ако ги ражда хилави(кравата) махам я и сменям бика ако е в него причината ...........та не си мисли че петко е някои дядо във въшкарник и скоросмуртница в джоба, с педесе крастави овце и изпосталяло куче ,време имам бол и на море ходих без да сум наемал човек ама имам кучета .уважавам те в ловната кинология ама с овчарските си кръгла нула.разбираемо е ловец си а овчар не.но не разбирам защо трябва и овчарски да развъждаш ,ако ти харесват гледаи си и аз имам бараци ама не ти казвам как да развъждаш твоите,нали,не кзавам и че си псевдоловец ,не кзвам ,а вярваи ми мога и за тях много да кажа

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 01 September 2006 - 12:45 PM
Цитат
аз имам кангали гълъбе и хибриди между тях .не е хубаво да бориш кучета ,но ако искаш вземи си пусни кучката в стадо охранявано от кангал (какъв да е)и тогаз ела пак да пишеш
умират боините и асоциалните кучета и селкционираните на тези принципи,кучета отгледани в стадо и глутница никога не се бият до смърт само това ми стига за да ти скроя шапката и на теб и кучетата ти

Публикувано: 01 September 2006 - 02:57 PM
Цитат
Цитат
С тези злобни нападки накрая от темата няма да излезе нищо, а защо да става така след като е толкова интересна.
Хем се познавате ,хем се оплювате постоянно
А и по този начин май изгонихте доста от хората ,които могат да кажат нещо по въпроса
nikigeen , там е работата , че не се познаваме. Вече се извиних на всички и се надявам да се върнат във форума.
Здрасти,
И аз се надявам
Аз също не познавам никого ама имам желанието за това.
Нямах кучета" с кръв " (нямах-защото тези ,които имах ги отровиха)ама имам желание да имам .Имам желание и да науча по нещо
И според мен не е задължително да си овчар ,за да имаш хубави животни

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 01 September 2006 - 03:32 PM
Публикувано: 01 September 2006 - 10:58 PM

Коментарите оставям на развиващите тезата за чистопородни Каракачански и "мелези" Български Овчарски Кучета. Кое им дава право да говорят за чистопородност и за "мелинизация" при порода, не консолидирана, не апробирана и непризната.
Публикувано: 03 September 2006 - 06:41 PM
Прави ми впечетление ,че корекциите са целенасочени и подбрани!
Това го наблюдавам и в другите форуми.Най малкото е некоректно!
За да може човек да дискутира трябва да понася и други мнения иначе става самоговорене и дискусията е излишна.
Няма обиди или нецензурни изрази ,а съм цензуриран! Това на нищо не ПРИЛИЧА!
Виждам ,че в другите форуми се търпят и глупости и въпреки това няма цензура!
Ако искате да си говорите сами КАЖЕТЕ И КРАЙ.
Роботата е ясна ,който не е с нас е против нас!Така ли е или ме опровергай?
Ако ли не остави хората да си общуват свободно!
С много поздрави и МНОГО КРИТИЧНОСТ!
Публикувано: 03 September 2006 - 08:05 PM
Ако искате си го запишете - и аз, и модераторите ще редактераме, изтриваме и коригираме всякакви мнения, които не са по темите, съдържат груби и обидни нецензури изрази, показват неуважение към останалите потребители.
За огромно съжаление темите за родната ни порода се превръщат в място за скандали и обиди. Срамно към останалите потребители, срамно за всички. Без дума за характер, за възпитание, за отглеждане, развъждане - такива неща няма. Вместо това - обиди и кой е по по най. Вместо в тези теми да проличават най хубавите черти на българщината, в тях избуяват най грозните. Вместо темите да обединяват любителите, те ги отблъскват.
Този пост, както и Вашия ще бъдат изтрити след малко. Ако имате въпроси към администрацията - на лична поща, моля.