Българско овчарско куче
Публикувано: 04 September 2006 - 08:24 PM
Темата ще бъде изчистена от личните ви нападки ! Моля, намерете си друго място да се обиждате !
ТУК ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ !
Моля, пазете форумите чисти !
Публикувано: 04 September 2006 - 09:08 PM
може ли да сложите тук как се изчисляваше индекса на пропорциите на тялото , че нещо съм го затрил ?
Снимка, публикувана от zhel
Прикачени файлове
-
post_29_1157266081.jpg (57.46K)
Брой сваляния: 94
Публикувано: 04 September 2006 - 09:51 PM
Публикувано: 05 September 2006 - 11:54 AM
Цитат
Такова понятие, като ръб на тазобедрената става в екстериора и неговите измервания няма. Подобно твърдение прави горната дефиниция невярва.

Николай Атанасов
Публикувано: 05 September 2006 - 01:57 PM
Цитат
Цитат
Такова понятие, като ръб на тазобедрената става в екстериора и неговите измервания няма. Подобно твърдение прави горната дефиниция невярва.

Николай Атанасов
Косата дължина на тялото се измерва от краниално най-изпъкналата точка на РАМЕННАТА СТАВА до каудално най-изпъкналата точка на седалищния издатък. Дори Мицулов ги знае тези неща!
П.П. - А на диспута можехте да научите още много неща!
Публикувано: 05 September 2006 - 02:06 PM
За това не нужно човек да търси евтината слава на показничеството, а просто да си знае урока. Иначе останалото е суета на суетите.
Това е последен коментар и го правя само за това, защото когато човек не знае нещо е по-добре да мълчи.
Спирам и няма да отговоря на нито едно последващо писание.
Публикувано: 05 September 2006 - 02:27 PM
Публикувано: 05 September 2006 - 02:46 PM
Цитат
Ни най-малко не оспорвам, че като дефиниция от учебниците по животновъдство е така.
Опитайте на практика да поставите в една равнина раменна става и издатък на стернум (гръдна кост). Дължината от най-изпъкналия участък на раменна става не дава достоверна преценка, както не дава достоверна преценка и начина, по който много "кинолози" измерват височината при холката. Но това вече е отклонение от темата.
Досетих се и още нещо и го добавям:
В животновъдството (във всяко едно въдство) в педигрето в горната половина се поставят майчините форми, а в долната - бащините. Да, но в кинологията това не е така, а някои от "кинолозите" по време на прощъпулника си като такива, изхождайки от животновъдното си образование допускаха точно тази грешка.
И много други примери има, които обособяват развъдното отношение към кучето като малко "по-друга наука" (израза ми в случая е опростенчески) от класическата развъдна наука.
Публикувано: 05 September 2006 - 02:59 PM
Публикувано: 05 September 2006 - 03:18 PM
Цитат
Да, именно. Въпросът е, че много хора, занимаващи се с това просто не знаят как точно и къде точно да поставят измерващите уреди.
В същност, мисля че повече няма какво да се коментира. Не намирам разминавания в твърденията ни, може би просто трябва да се доизясняваме малко по-конкретно, но това в момента не е от особено значение.
Поздрави !
Публикувано: 05 September 2006 - 06:04 PM
И такааа, да видим как е в кинологията :
"IMPORTANT PROPORTIONS : The ratio of height at withers to length of body ( from the point of the shoulders to the point of the buttock) is 10 : 11, but the body is slightly longer in bitches than in dogs."
Това е цитат от стандарт на една порода, регистриран във FCI и гласи следното : ВАЖНИ ПРОПОРЦИИ: Отношението на височината при холката към дължината на тялото (от върха на рамената до върха на седалището) е 10:11, но тялото е малко по-дълго при кучките, отколкото при кучетата.
Излиза, че в "официалната" кинология е прието дължината на тялото да се измерва както е в другите "въдства", виж персоналните "кинологии" на този или онзи доморасъл "учен" са друго нещо. Те обаче не са предмет на нашите интереси.
П.П. - Възможността за безплатна информация на диспута не беше за изпускане!
Публикувано: 07 September 2006 - 12:11 PM
Цитат
Прав си.
Но с риск да се повторя - я кажи да ли не продаде женското , че много искам да го купя .Ама ми се иска и да го видя де
Нали не се обиждаш ? Не се съмнявам ,че ще ми хареса 1super

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 07 September 2006 - 11:24 PM
Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
Сложих една снимка тогава на техния разплодник , за да му видите очите ама никой не коментира и аз също си замълчах(като на вълк са) ,но кучето си е хубаво
nikigeen,
изобщо не съм разбирач, но съм любопитна... Като казваш "като на вълк са" имаш предвид светлия цвят ли, или нещо друго?
Извинете за големия размер на снимката, скалъпих това колажче съвсем набързо
Прикачени файлове
-
kolaj.JPG (40.37K)
Брой сваляния: 75
Публикувано: 08 September 2006 - 07:17 AM
Цитат
Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
Сложих една снимка тогава на техния разплодник , за да му видите очите ама никой не коментира и аз също си замълчах(като на вълк са) ,но кучето си е хубаво
nikigeen,
изобщо не съм разбирач, но съм любопитна... Като казваш "като на вълк са" имаш предвид светлия цвят ли, или нещо друго?
Извинете за големия размер на снимката, скалъпих това колажче съвсем набързо
Аааа ама това е само мое мнение .Има хора ,които разбират много повече от мен .Аз може и да греша .
А има светли и светли .Важен е и израза.

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл