Българско овчарско куче
Публикувано: 01 May 2006 - 04:36 PM

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 02 May 2006 - 08:23 AM
QUOTE (смехоранче @ May 1 2006, 10:38 PM)
И още.... може би прекалено хуманно съм настроена, но... "сборването" ли е единственият начин да се види Духът на едно куче? Той личи в самото поведение, осанка и излъчване на животното, в проявеното Желание да защити своето. Не разбирам това, може би защото не съм мъж... Извинете ме
здравей смехоранче,
На времето /това може и КАра да го потвърди/ дълбоко ме съмнява че овчарите са ги имали тия кучета заради гордите им осанки или прекрасните им излъчвания драга...или пък прекрасният им дух-който сега се вижда а на времето ни пет пари са давали за него.Ако беше така то и до ден днешен каракачаните или още "влахи"или каквито и да са те щяха да имат още кучета при тях.Но за жалост например от 4000 именно такива в САмоков няма нито едно куче за цяр.Те казват"абе,за кво ти е -ни се стриже ни се дои"/извинявам се за цинизмите ,но предпочитам истината пред красивите изопачени измислици от 1001 нощ/.Преди много години също са имали кучета които са били много злобни към хората и които не са чак толкова злобни но задължително те трябва да са борбени за да могат да вършат някаква работа на овчарите.Когато са на полето или в гората и дойдат мечката или вълкът не им гледат гордите осанки и красоти а се почва меле за което са малко и думите за описване -то трябва да се види.ЗАтова и до ден днешен в някои райони на БГ има все още традиции около 6 май които вклиучват борби с кучета-изложбите са нов модерен градски вариянт ...Защото една изложба може да оцени кучето само екстериорно но това не е най-важното за нашето куче -да не кажа никак важно-важното е нашето куче да има смело сърце а именно това куче може да покаже в единоборство с било то куче,вълк,мечка и др. подобни..като разбирасе смелото сърце не означава винаги победа но е важно желанието за борба и никога отвръщането назад-нещо много стойностно за всеки един овчар качество.Не е толкова важно едно куче да бъде злобно към хората защото става опасно за същите колкото да бъде борбено за да отлъчва дивите зверове и да пази стадото-това са качествата на нашите кучета които са били дълбоко ценени а в по запалените и до ден днешен...
поздрави..

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 02 May 2006 - 08:29 AM
"А, няма да я объркам инсулт. То така се правят тестове, а не на масата с мезето и касите с бира под нея и после кой е по-по-най.
То в събота на едно мероприятие бяха докарали едно КК да го бият с едно БОК,но въпросното БОК отсъстваше,предложиха друго БОК да се бори с това КК,но водещия КК отказа, не си беше сложил колана на панталона и го достраша да не му поднат гащите. "
ха така недей бе ЖЕл ,недей-какво искаш сега да си затрият хубавите генетичи представители ли?след това нали трябва да дойдат да си вземат от нас дамазлъци а то е под тяхното ниво понеже говориме вече за две различни породи " nono -смях в залата

Публикувано: 02 May 2006 - 01:14 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1146568468.jpg (16.8K)
Брой сваляния: 303
Публикувано: 02 May 2006 - 01:25 PM
Цитат
Караман - каракачанско куче, син на аборигенните каракачански кучета - Беловския Мурад(на Ваклин Сугарев) и Калуда(на Шукри).
Снимката е с лошо качество щото е преснимана от календар на БОК, където пък е използвана без знанието и разрешението на автора!
Нарушение на авторски права му казват юристите ;) ouu
d)

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 02 May 2006 - 01:41 PM
Викиборко,агънцата са български яли българска тревичка,кучето е БОК родено в БГ,календара е български и всичко е българско в този форум .НЕ се подвеждай по продажниците на Българщината заради бизнес интереси.Заради такива като тях не се знаем какви сме ние Българите-мисля че е време да се спре с "дупедавщината"/да ме извинят модераторите.

Публикувано: 02 May 2006 - 05:50 PM
Цитат
Цитат
Караман - каракачанско куче, син на аборигенните каракачански кучета - Беловския Мурад(на Ваклин Сугарев) и Калуда(на Шукри).
Снимката е с лошо качество щото е преснимана от календар на БОК, където пък е използвана без знанието и разрешението на автора!
Нарушение на авторски права му казват юристите ;) ouu
d)
Не те знам Кара ли си какво си, но сега мисля че много не си подготвена с изказването.Мога да заявя ,че кучето е почти мое и не ме интересуват твоите неправилни мнения за автора. В новият брои на (Моят приател кучето) пак аз сам я предоставил , ако имаш някакви претенции можеш да се обарнеш към ръководството на КК .Фотографията я е правил Наско доктора.Само аз и тои трябва да притежаваме оригинала.Преснимах я с телефона и ви я предоставих за да и се порадвате.А на моите самишленици пожелавам успехи. Кара и занапред самучувствието да баде с покритие, Караман е БОК.
Публикувано: 02 May 2006 - 06:16 PM
Прикачени файлове
-
varvara_004.jpg (35.71K)
Брой сваляния: 119
Публикувано: 02 May 2006 - 06:19 PM
Прикачени файлове
-
varvara_003.jpg (39.14K)
Брой сваляния: 112
Публикувано: 02 May 2006 - 06:56 PM
Ама да няма овце наоколо, че се разваля съвременната визия на породата.
Публикувано: 02 May 2006 - 08:31 PM
Публикувано: 03 May 2006 - 11:00 PM
На 6 (събота) и 7 (неделя) Май, 2006 г. в гр. Чорлу (Турция) се организира изложба на кучета.
В събота изложбата е за Немски Овчарски Кучета по правилниците на WUSV със съдия Гюнтер Мюлер. Начало 9:00 часа.
В неделя изложбата е за ловни породи кучета и за турски овчарски породи. Съдия на ловните кучета е Георги Христозов (България) по провилниците на Международната Федерация по Кинология. Начало 11:00 часа.
За повече информация, моля свържете се директно с Марти на мобилен телефон: 0090 535 433 9472. Можете да комуникирате на български език.
Публикувано: 04 May 2006 - 10:37 AM
успех...... super best

Публикувано: 04 May 2006 - 10:53 AM
Цитат
успех...... super best
Благодаря за пожеланията. Всеки един е добре дошъл на форума стига да знае какво търси и как да го поиска.
Предполагам си разбрал кои са основните теми, които се обсъждат там, но не е проблем да бъде отворена тема по желание.
Поздрави,
Николай Атанасов
И се надявам с някои да се срещнем на изложбата в Чорлу.
Публикувано: 06 May 2006 - 08:12 PM
Цитат
може ли някой да ми каже адреса на новия форум на г-н Атанасов?
Предварително ви благодаря
С удоволствие:
http://cynology.info/forum/