Българско овчарско куче
Публикувано: 16 August 2006 - 11:14 PM
Мисля, че нещо си се объркал за изложбата за която Росен говори.
Тя беше на 18.09.2004г. Спомням си много добре датата и деня. И за да не сгреша погледнах паспорта на Райна. На тази изложба участва и Арес. Водеше го големият ти син, а приятелката му пишеше дипломите. Погледни си дипломата и ще се увериш, че датата е 18.09.2004 г.
А колкото до изложбата миналата година си спомням, че имаше нещо "нелегално" в нея. Наши общи познати се оплакваха, че парите които са платили, за да се внесът в БРФК, не бяха стигнали до касата на самото БРФК в продължение на месеци. Участниците в тази изложба бяха страшно разочаровани, че не им се признават точките от тази изложба. Поради тази причина, телефоните на БРФК бяха станали като гореща телефонна линия за оплаквания. А ако не греша един от организаторите си бил ти самият.
Публикувано: 17 August 2006 - 12:45 AM
прави чест. Разбира се , че не винаги съм бил съгласен с неговата преценка за дадена ситуация или куче. Винаги обаче съм му казвал моето мнение и то в очите. За това сме приятели с него. И заради общата кауза. Колкото до кучетата кажи ми ,кой друг освен него обикаля България ( и то с такси , което плаща от джоба си ) и подарява кученца на клубовете? Познай от три пъти.
РК БОК Силистра има 21 редовни членове , които отглеждат около 40 кучета. Няма да ги изброявам сега. Като дойдеш в Силистра ще ти предоставя информацията , която пожелаеш.
Снимките на ДОГ. БГ - никъде не видях да се твърди , че това са шампиони.Просто снимки от изложбата в Пазарджик , предполагам направени и подбрани от него.
За изложбите. Не коментираш , защото дори не предполагаш колко труд
е необходим за организирането и провеждането на такова мероприятие.
Разбира се , че е много важна разъдната дейност, но сама по себе си тя не е достатъчна за популяризирането на породата. На CACIB - а в Силистра имаше участници от Израел , Румъния и Англия и трябва да ти кажа , че гледаха с голям респект нашите кучета.
Искам да те питам още нещо. От поста на Петков а и от други хора разбрах , че от изложбата в София са останали разочаровани много хора. Защо? Може би защото както някой беше казал е била " в памет на М. Арсенов и в чест на Аврам Петков "? И какво сега? Всичките са маскари. Не става така. Трябва да се обединяваме и да водим целенасочена развъдна дейност и да умеем да оценяваме по доброто у другите. Колкото и да ни е трудно.
Мравката. Отлично куче. Такава му беше и оценката на въпросната изложба. Обаче ръст под стандарта или на минимума и рязани уши.
Любопитно ми е да видя негово поколение, но не бебета.
Знаеш че харесвам това куче. Ходи по изложби на БОК и сам ще се убедиш ,че има кучета с подобни глави и качества.
Дължа ти едно извинение. Арес е роден на 16.10.2003г. и първата му изложба е през м. май 2004. Всичко останало е така както съм го написал.
Никога не е бил шампион , защото няма качества за такъв. Между другото има красива глава , която напомня на Мравката. Но това е мое мнение.
Поздрави
На Весито не и е довършен поста.
До 500 пиксела в широчина, моля.
Прикачени файлове
-
post.jpg (16.25K)
Брой сваляния: 117
Публикувано: 17 August 2006 - 01:31 AM
Колкото до тревогите ти по нашата миналогодишна изложба и нашият общ познат ,(той също беше един от организаторите) мисля са неоснователни.Още по малко квалификации от рода на "нелегална".
Сигурно си много близка с хората от БРФК, щом си така добре информирана за температурата на телефоните им .
Между другото "нашите общи познати " платиха по 5 лв. такса за участие , колкото и всички останали участници. Проблема беше в това , че забавихме превода на 57лв. на БРФК с двайсеттина дни. По една много прозаична причина - свършиха ни парите. И "нашите общи позноти много добре знаят това.
И едно пояснение. Наистина добронамерено. Присъждат се оценки ,а не точки.
И понеже не бях сигурен дали ще се получи , това на снимката е Арес.
Дано ДОГ.БГ не се сърди , не знам как да я намаля.
Поздрави
Публикувано: 17 August 2006 - 07:58 AM
Стефане ако говориш за обща кауза -наистина искам да ти кажа че явно много се различават каузите за които се борим.Един ден аз ще бъда най-щастливият ако нещата в ринговете се оправят.Никога няма да се разсърдя на човек който е компетентен за да оцени кучетата ми но искам оценката да е реална а не само примерно за Мравката"ами-ами той е дребен и с рязано ухо"-това го казвам и на ПЕтков от Варна защото му е трудно да разбере някои неща.

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 17 August 2006 - 07:41 PM
Цитат
Стефане ако говориш за обща кауза -наистина искам да ти кажа че явно много се различават каузите за които се борим.Един ден аз ще бъда най-щастливият ако нещата в ринговете се оправят.Никога няма да се разсърдя на човек който е компетентен за да оцени кучетата ми но искам оценката да е реална а не само примерно за Мравката"ами-ами той е дребен и с рязано ухо"-това го казвам и на ПЕтков от Варна защото му е трудно да разбере някои неща.
Здравей Росене. Не искам да спорим за сантиметрите на Мравката , имаме уред и можем да го измерим в удобно за двамата време. Повтарям
аз го харесвам. За да не се смеят хората, го пускай в клас работен а не открит, защото там наистина се допускат кучета със рязани уши и счупени зъби. Само че в клас работен трябва да се правят изпитания на работните качества на кучетата. Това както знаеш не се прави по нашите изложби. И пак опираме до екстериора. Не знам каква е твоята кауза. Моята е да се обединим всички хора в породата, да произвеждаме животни максимално близки до стандарта , нищо че не са шампиони и накрая да я регистрираме тази прекрасна порода. Това обаче може да стане единственно чрез БРФК-НК БОК .
Колкото до Петков, прави ми впечатление , че докато не задаваше неудобни въпроси разбираше всичко.
Публикувано: 17 August 2006 - 10:36 PM
Тази измислица на някои хора,с този клас работен,/ с цел кучета с някакви недостатъци да могат да минат през изложба/ е в пълен разрез с правилата.
Нищо не пречи Мравката да минава в клас открит,кучето сигурно е родено преди да се вземе решението да не се режат ушите на кучетата от породата.
Публикувано: 18 August 2006 - 12:22 PM
Поздрави
Публикувано: 18 August 2006 - 12:42 PM
Цитат
Тази измислица на някои хора,с този клас работен,/ с цел кучета с някакви недостатъци да могат да минат през изложба/ е в пълен разрез с правилата.
Нищо не пречи Мравката да минава в клас открит,кучето сигурно е родено преди да се вземе решението да не се режат ушите на кучетата от породата.
Тази порода е изключително работна, имам впредвид овчарското куче на българите.На теб жел маи ти харесва така .никога кучетата ни не са били шоу тип никога не са се хранили така, обучавали така ,отглеждали .............дори и изглеждали така .ако си мислите че правите нещо ........бъдете сигурни че то не е добро.
кучето дето ровило на ринга го пусни в стадо със глутница овчарски.......,че няма да пази няма ,ама само ако оцеле(от кучета,не вълци)голема работа е.а оня със счупените зъби и рязаните уши може би е добър ,ама няма да оцеле семето му заради вашите "разбирания"гопода спасители(доунищожители)

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 18 August 2006 - 09:03 PM
Цитат
кучето дето ровило на ринга го пусни в стадо със глутница овчарски.......,че няма да пази няма ,ама само ако оцеле(от кучета,не вълци)голема работа е.а оня със счупените зъби и рязаните уши може би е добър ,ама няма да оцеле семето му заради вашите "разбирания"гопода спасители(доунищожители)
Вярно ,че не е изглеждало така,ама като го храниш с кочани царевица ,няма как да изглежда така Петко.
Не мисля,че пороадта е шоу тип,но ще се прави клас работен,когато бъдат оценени по работа.
Пък за това кое куче ,къде как щяло да оцелее примера които даваш не е подходящ,каквото и куче да вкараш в чужда група,ще го давят.
А за семето на Мравката,не се безпокои,човека които го притежава знае какво и що.
Петко покажи ми правилник за работни изпитания на кучетата.
Публикувано: 18 August 2006 - 09:12 PM
Доколкото ми е известно има решение да не се режат уши на кучетата влязло в сила от 01.01 еди коя си година.По него време кучета като Мравката са били вече родени и са били вече с отрязани уши,за такива като тях е допустимо да бъдат оценявани и в този си вид,както и се правеше.
После някои .............. вкара този клас работен и там се дават оценки на кучета с явни пороци,като проблеми в зъбите и т.н.,което за мен е недопустимо,защото с тази оценка такова проблемно куче влиза в разплод и после се берат горчиви плодове.
Публикувано: 19 August 2006 - 07:49 AM
Цитат
Доколкото ми е известно има решение да не се режат уши на кучетата влязло в сила от 01.01 еди коя си година.По него време кучета като Мравката са били вече родени и са били вече с отрязани уши,за такива като тях е допустимо да бъдат оценявани и в този си вид,както и се правеше.
После някои .............. вкара този клас работен и там се дават оценки на кучета с явни пороци,като проблеми в зъбите и т.н.,което за мен е недопустимо,защото с тази оценка такова проблемно куче влиза в разплод и после се берат горчиви плодове.
Zhel , за ушите -да. Не са пречка да участва ако е родено преди 2002 г.
Аз говоря за счупени зъби а не за липса на такива.
Публикувано: 19 August 2006 - 08:11 AM
Колкото до това как да отглеждаме , храним и обучаваме кучетата - всеки решава сам. Кой прав ,кой крив времето ще покаже.
Никой не иска не иска от тях да жонглират и танцуват в ринг. Но е желателно да имат спокойно и балансирано поведение.
Публикувано: 19 August 2006 - 09:57 AM
Цитат
Аз говоря за счупени зъби а не за липса на такива.
Счупени зъби не са проблем,ако са извадени от корен или избити ,трябва документ от ветеринар и пак няма проблем,така че пак се повтарям,работен клас не е правилен.
Публикувано: 19 August 2006 - 10:00 AM
Публикувано: 19 August 2006 - 07:39 PM

Днес получих поредица от снимки с въпроса как е възможно да твърдим че имаме порода каракачанско куче, при условие, че всички заснети кучета имат еднакви фенотипни белези. Нека някой, който разбира повече да обясни и на мене ще ми бъде интересно да прочета.
Специално за каракачанкаджиите наблегнах, че снимките са ми изпратени от чужбина, тъй като те са особено чувствителни на темата, някой нещо да не им открадне. А иначе можем доста да покоментираме по това как в интернет пространството те представят породата си с името Българско Овчарско Куче, а после уточняват, че всъщност това е Каракачанско куче. Щура работа.
Обръщам се към приятелите и радетелите на нашата българска национална порода. Изключете от полемиките, които водите тук, личните си пристрастия и лични животни. Ако милеете за нашето родно и национално, изключете личното пред общото и работете в името на каузата.
И едно допълнение: Ако някой започне да обяснява моля, да не изхожда от конкретните снимки, а от съответните породи.
Поздрави.
Публикувано: 22 August 2006 - 08:15 PM
Не знам ,защо обаче не го правиш вече по-вече от година.
Диспута ще бъде интересен за всички и там всеки ще може да защити становището си и да се докаже истината!
Мисля ,че предложението на Динчев е СПРАВЕДЛИВО.Тук писаниците са ИЗЛИШНИ!
Поздрави!
Публикувано: 22 August 2006 - 09:38 PM