Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1641 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2006 - 02:43 PM

В този случай според мен, и двамата сте прави, но с едно условие всичко зависи от самия съдия. Понякога политиката наделява, което лошо, но пък е нещо то което няма отърване. Свидел съм на чисто политически отсъждания при далматина (не говоря за България) Също съм свидетел в разминаването в оценките на различни съдии, дори и на един и същ, което странно понеже стандарта е един, но явно вижданията на всеки са различни.
Иначе смята че не е задължително от страната която е дадена порода тя да е най-силна и там породата да е най-силно развита. Има много примери за обратното.

#1642 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 05:41 PM

Цитат

Vano, ти си абсолютно прав по отношение на БРФК! Аз въобще изключвам възможността за отсъждане на определена порода кучета по метода на шуробаджанащината! Иначе у нас примери бол!
Но не съм съгласен че по добре запознатия с породата съдия ще отсъди по слабо съответната порода кучета! Та нали в това се крие разковничето!

Аз също смятам, че един специализиран за дадена порода съдя много по-добре познава породата, но просто живеем в България - където за неща който са изключения за други страни (защото такива неща има навсякъде по света), в България са нормални.

Ти сигурно много добре знаеш това.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1643 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 08:35 PM

Цитат

ООооооо, драгичък ми Жел, ми ти си бил много любознателен бре! Научил се от момиче, за което ти твърдеше че нищо не знае! Но да знаеш - човек се учи! За разлика от теб обаче хората се учат! Научи се и ти най-накрая!

Измъкваш се от въпроса ми, драгичък! Кажи ми конкретно какво разбираш под словосъчетанието "надочни дъги", и къде успя да ги забележи твоето обиграно набито око на познавач?

Докато лудите лудуваха ,мъдрите мъдруваха,нищо не може да се научи от лудиде освен да прихванеш лудоста.

Хан ,прочети стандартите и на БОК и на КК,в часта -глава.
Там и в двата стандарта пише -"надочни дъги слабо изразени"
После ми кажи на Буян слабо ли са изразени,и на трите снимки ,които е сложил Вано,различава ли се главата на Буян от останалите две.
После сложи снимки на глави от всичките ви вътрепородни типове,и ми направи сравнение на главата на Буян,с друга подобна глава,към които тип я определяш.
Хайде със здраве,дано се справиш със задачка-закачка.

#1644 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2006 - 11:32 PM

Цитат

После ми кажи на Буян слабо ли са изразени,и на трите снимки ,които е сложил Вано,различава ли се главата на Буян от останалите две.
После сложи снимки на глави от всичките ви вътрепородни типове,и ми направи сравнение на главата на Буян,с друга подобна глава,към които тип я определяш.

Едва ли някой ще коментира Буян.

За мен лично от всички кучета в тази галерия (сайта на Мартен), Китан, Буян Каракитан и Гаро са трите меко казано странни кучета.

Също така не мога да отреча и да кажа че третото от снимките които съм показал Димчо не ми харесва. За мен точно Димчо от показаните там снимки (като се абстрахираме от факта че по снимки трудно се дават оценки) е най-близко до стандарта на МАКК.

А що се отнася до вътрешнопородните глави, ето още две, но за мен поне малко странни:

Качена снимка

Тука нещо мастифободно (какъв характерен поглед) като че ли има.

Качена снимка

А тука някой дядо, май е САО
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1645 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 01:15 AM

vano, добре, че българската порода Каракачанско куче не зависи от мненията и решенията на няколко малко странни "експерти" като теб.

cheers
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1646 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 07:57 AM

Цитат

Цитат

ООооооо, драгичък ми Жел, ми ти си бил много любознателен бре! Научил се от момиче, за което ти твърдеше че нищо не знае! Но да знаеш - човек се учи! За разлика от теб обаче хората се учат!  Научи се и ти най-накрая!

Измъкваш се от въпроса ми, драгичък! Кажи ми конкретно какво разбираш под словосъчетанието "надочни дъги", и къде успя да ги забележи твоето обиграно набито око на познавач?

Докато лудите лудуваха ,мъдрите мъдруваха,нищо не може да се научи от лудиде освен да прихванеш лудоста.

oleeee
Това само потвърждава думите ми.
Ти въобще не знаеш за какво става въпрос! Пак те питам - какво разбираш под "надочни дъги"? Обясни ми какво гледаш та да ти отговоря!
Дай да видим къде видя въпросните аджеба "надочни дъги" при Буян, бре!Къде ги виждаш, от кой ракурс? Ти или си сляп, или се правиш че нищо не виждаш - поскоро второто! Виж първата снимка на главата му в галерията и ще разбереш за какво говоря!
А пък ако искаш да видиш различните вътрепородни типове, според главата, то в галерията са представени! Гледай и виждай!

Мнението на Вано, въобще не искам да коментирам!Това показва кой какво гледа, вижда и разбира! И най вече познава оригиналния тип на Каракачанското куче!
Наистина Вано, ако ги сравняваш със съвременните БОК, тези кучета които си цитирал ще ти изглеждат странно! И още как! l) l) l)

#1647 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 09:03 AM

Цитат

Цитат

Едва ли някой ще коментира Буян.

За мен лично от всички кучета в тази галерия (сайта на Мартен), Китан, Буян Каракитан и Гаро са трите меко казано странни кучета.

Също така не мога да отреча и да кажа че третото от снимките които съм показал Димчо не ми харесва. За мен точно Димчо от показаните там снимки (като се абстрахираме от факта че по снимки трудно се дават оценки) е най-близко до стандарта на МАКК.

А що се отнася до вътрешнопородните глави, ето още две, но за мен поне малко странни:

Качена снимка

Тука нещо мастифободно (какъв характерен поглед) като че ли има.

Качена снимка

А тука някой дядо, май е САО

vano, виждал ли си изобщо това куче на първата снимка на живо,та да даваш коментари по нея.Знаеш ли изобщо на колко години е и дали е живо и дали по това време някой изобщо е мислил да кръстосва кучетата.Познавам лично и много добре собственика-има само и единствено КК и то от толкова време ,че не съм сигурен дали ти изобщо си знаел какво е това КК ,камо ли БОК.Всички кучета са му работни и се размножават затворено ,но само не казвай ,че има инбридинг.
Изписаното само доказва колко големи" специалисти " има ,даващи оценка само по снимки.Аз също съм слагал снимки и съм искал коментар и вече съм казал че го правех с цел да се видят именно тези "специалисти" и те май много станаха.
Моля не давайте коментари по снимки.От такива може само да се каже - хубаво е или не е хубаво и нищо повече.
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1648 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 10:56 AM

Цитат

vano, добре, че българската порода Каракачанско куче не зависи от мненията и решенията на няколко малко странни "експерти" като теб.

cheers

Никога, никъде и по какъвто и да е повод не съм твърдял или споменал че съм "експерт".

Експерти се вие, но експерти които никога не отговаряте конкретно на зададените ви въпроси - да не е нужно да си експерт за да видиш че Китан, Буян и Гаро са три коренно различни по ектериор кучета.
Ще кажете че са вътрешно породни типове - но такива във стандарта на вашата порода няма.

Доколкото знам развъждането на една порода се извършва на базата на някой правила - едно от които е стандарта на тази порода - мястото където е описано как трябва да изглежда идеалното куче от тази порода.

Е как тогава развъждате кучета от вътрешнопородни типове след като във стандарта ви за такива не пише.

Е както и да го въртим излиза че каракачанското куче не е порода, а сбор от кучета, събрани от различни краища на страната, с малки или по-големи фенотипни различия.

С две думи вие имате основата върху която да градите порода, но не и порода. (А и аборигенни кучета, означава точно това).

Както виждате вие сте в началото на пътя, който БОК са извтрвели досега - но дано вие го извървите този път без "подобрители".

А що се отнася до главите, аз съм написал, че на мен така ми се струва и не ангажирам никой с подобно мнение.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1649 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 11:26 AM

Цитат

vano, виждал ли си изобщо това куче на първата снимка на живо,та да даваш коментари по нея.Знаеш ли изобщо на колко години е и дали е живо и дали по това време някой изобщо е мислил да кръстосва кучетата.Познавам лично и много добре собственика-има само и единствено КК и то от толкова време ,че не съм сигурен дали ти изобщо си знаел какво е това КК ,камо ли БОК.Всички кучета са му работни и се размножават затворено ,но само не казвай ,че има инбридинг.
Изписаното само доказва колко големи" специалисти " има ,даващи оценка само по снимки.Аз също съм слагал снимки и съм искал коментар и вече съм казал че го правех с цел да се видят именно тези "специалисти" и те май много станаха.
Моля не давайте коментари по снимки.От такива може само да се каже - хубаво е или не е хубаво и нищо повече.

Nikigeen, никога не съм твърдял, нито за Гривчо, нито аз Атила, каквото и да било - за да твърди човек нещо трябва да има доказателства, а аз нямам.

Аз просто изказах, мое мнение и не искам да ангажирам никой с него.

А относно дали съм чувал за КК или БОК, когато този човек е развъждал тези кучета - най-вероятно не - защото просто тези понятия никой не ги използваше преди 20-30 години - тогава овчарите имаха овчарски кучета - каракачански се наричаха кучетата, които гледаха овчарите каракачани, но такива не ги наричаха самите каракачани, а хората които нямат нищо общо с този етнос, като по-този начин те просто конкретизираха, че става дума за овчарските кучета на каракачаните - нещо което всички много добре знаете, но не си признавате - и ако за каракачанската овца и каракачанския кон е нормално да носят това име, защото подобни животни отглеждаха предимно каракачани, за кучето не може да се твърди същото - защото овчарските кучетата, гледани от каракачаните и тези от овчарите от другите етноси - българи, власи, турци, помаци са едни и същи, и колкото са дали едните за развитието на тази порода, толкова са дали и другите - това също всички го знаете, но също се правите на разсеяни, защото така ви изнася.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1650 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 11:39 AM

Цитат

Цитат

cheers

Никога, никъде и по какъвто и да е повод не съм твърдял или споменал че съм "експерт".

Експерти се вие, но експерти които никога не отговаряте конкретно на зададените ви въпроси - да не е нужно да си експерт за да видиш че Китан, Буян и Гаро са три коренно различни по ектериор кучета.
Ще кажете че са вътрешно породни типове - но такива във стандарта на вашата порода няма.

Доколкото знам развъждането на една порода се извършва на базата на някой правила - едно от които е стандарта на тази порода - мястото където е описано как трябва да изглежда идеалното куче от тази порода.

Е как тогава развъждате кучета от вътрешнопородни типове след като във стандарта ви за такива не пише.

Е както и да го въртим излиза че каракачанското куче не е порода, а сбор от кучета, събрани от различни краища на страната, с малки или по-големи фенотипни различия.

С две думи вие имате основата върху която да градите порода, но не и порода. (А и аборигенни кучета, означава точно това).

Както виждате вие сте в началото на пътя, който БОК са извтрвели досега - но дано вие го извървите този път без "подобрители".

А що се отнася до главите, аз съм написал, че на мен така ми се струва и не ангажирам никой с подобно мнение.

Това се опитваме да кажем и ние! Никога не сме твърдели че фенотипното сходство при Каракачанското куче е както при Немската овчарка например! Но ние и не целим това! Ние искаме да съхраним а не да променяме! Коренна разлика! Та нима избора на един фенотип и определянето му на единствен търсен и характерен за породата няма да е промяна на самата порода? Помисли!
А що се отнася до типовете на Гаро, Китан и Буян - не са чак толкова екстериорно различни! Определяне по снимки - не става! Трябва да знаеш какво да гледаш и да го виждаш на ЖИВО! На една снимка леко куче може да изглежда грубо и обратното!
Кажи ни Вано, на кой въпрос не сме отговорили конкретно?
Прав си че развъждането става по правила, но много е важно каква е целта - дали да съхраниш всички характерни типове и окраски, или целенасочено да селекционираш животни по определен признак! Това са два различни пътя с различни правила. Нашят е избран отдавна!

#1651 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 12:30 PM

Цитат

Цитат

Nikigeen, никога не съм твърдял, нито за Гривчо, нито аз Атила, каквото и да било - за да твърди човек нещо трябва да има доказателства, а аз нямам.

Аз просто изказах, мое мнение и не искам да ангажирам никой с него.

А относно дали съм чувал за КК или БОК, когато този човек е развъждал тези кучета - най-вероятно не - защото просто тези понятия никой не ги използваше преди 20-30 години - тогава овчарите имаха овчарски кучета - каракачански се наричаха кучетата, които гледаха овчарите каракачани, но такива не ги наричаха самите каракачани, а хората които нямат нищо общо с този етнос, като по-този начин те просто конкретизираха, че става дума за овчарските кучета на каракачаните - нещо което всички много добре знаете, но не си признавате - и ако за каракачанската овца и каракачанския кон е нормално да носят това име, защото подобни животни отглеждаха предимно каракачани, за кучето не може да се твърди същото - защото овчарските кучетата, гледани от каракачаните и тези от овчарите от другите етноси - българи, власи, турци, помаци са едни и същи, и колкото са дали едните за развитието на тази порода, толкова са дали и другите - това също всички го знаете, но също се правите на разсеяни, защото така ви изнася.

Когато говорим за порода (в случая - куче) изхождаме от дефиницията за порода. В животновъдната наука има известни няколко такива определения, но като едно от най-популярните и често използвани е това, което приема официално и нашата българска наука, и което започва с думите Голяма група от сходни по между си животни от един и същ биологичен вид. Прекалено много се банализират понятия, определения и компетентности. Е, хайде тогава да се спрем върху думата сходни. Няма да коментирам. Коментарите са направени, както тук във форума от всички участници, така и на живо, гледайки кучетата. Да се говори за порода, да се говори за научен подход на принципа добро и правилно е това, което ми е изгодно, е просто пародия.

Този ялов спор е безсмислен, затова за малко разнообразие ще спомена нещо. Нарушавам принципа си да не коментирам предварително неща, които още не съм постигнал, но има моменти, когато, колкото и да ти се иска да игнорираш нечия глупост, не можеш да се сдържиш виждайки как издигнали се в очите на слепите експерти, постоянно манипулират мнението на хора, които искат да научат нещо или коментират логично.

Имам обещанието, че до края на тази седмица ще ми бъдат събрани ДНК данни за породата Торняк, поради което след няколко дни заминавам за Хърватска. Свързал съм се и с хора от съответни научни институции в Румъния, които обещават същото и за тяхната порода Буковина. Вече имам и частични данни за кучета от Северна Гърция, които хората наричат Каракачански и твърдят, че това е тяхна местна порода.

Мисля, че някъде из форумите фактори от така наречената Международна асоциация за КК твърдяха, че имат ДНК анализи на нашата, българска порода каракачанско куче. Вярвам, че в името на обективността, която винаги изтъкват на предна позиция, няма да се стискат отново, а ще ги предоставят за сравнителна характеристика. Пък тогава ще опънем чертата!

До тогава всичко е суета и чесане на езици!
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1652 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 12:42 PM

Бравос, вече и генетик станахте. Тук сред тази аудитория може да се пъчите с подобни наукообразни писания.
Сериозните хора не ви вземат насериозно щото знаят за какво иде дума.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1653 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 01:28 PM

Цитат

Цитат

Цитат

cheers

Това се опитваме да кажем и ние! Никога не сме твърдели че фенотипното сходство при Каракачанското куче е както при Немската овчарка например! Но ние и не целим това! Ние искаме да съхраним а не да променяме! Коренна разлика! Та нима избора на един фенотип и определянето му на единствен търсен и характерен за породата няма да е промяна на самата порода? Помисли!
А що се отнася до типовете на Гаро, Китан и Буян - не са чак толкова екстериорно различни! Определяне по снимки - не става! Трябва да знаеш какво да гледаш и да го виждаш на ЖИВО! На една снимка леко куче може да изглежда грубо и обратното!
Кажи ни Вано, на кой въпрос не сме отговорили конкретно?
Прав си че развъждането става по правила, но много е важно каква е целта - дали да съхраниш всички характерни типове и окраски, или целенасочено да селекционираш животни по определен признак! Това са два различни пътя с различни правила. Нашят е избран отдавна!

Именно за това съм написал

Цитат

но дано вие го извървите този път без "подобрители".

А що се отняся до въпросите, ти си единствения който е отговарял когато съм те питал, и аз това го казах и наколко поста по-нагоре.

Но в никакъв случай неможе да се твърди същото за другите, участтващи във форума ваши сподвижници.

И за да не стават недуразумения, аз не съм нито от НК БОК, нито от БКК за БОК, нито от МАКК, нито от която и да било организация, но съм убеден в три неща:
1. Породата трябва да се казва Българско овчарско куче или овчарско куче на България.
2. Породата трябва да е изградена, на базата на аборигенните овчарски кучета, но да се работи за нейното фенотипно еднообразие (разбира се без "подобрители" - дано наистина вие успеете да го постигнете)
3. На този етап все още не може да се говори за порода Каракачанско куче (макар че ДКП към МЗГ, мисли по друг начин), докато БОК си е порода от където и да го погледнеш (с мелези или не).
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1654 Потребителят е офлайн   kadebo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 01:36 PM

Абе хора, стига сте спорили за глупости, ами дайте да видим малко статистика.

Интересно ми е ориентировъчно - колко кучета имат НКБОК, БКК за БОК, Български Горан и МАКК.

Ако някой има подобни сведения нека да ги сподели, пък после ще ви кажа каква ми е мисълта, за да задам подобен въпрос.

#1655 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 02:31 PM

А тези,които не се водят на отчет и при едните и при другите ,а се ползват от всички?А?
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1656 Потребителят е офлайн   kadebo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 03:08 PM

Цитат

А тези,които не се водят на отчет и при едните и при другите ,а се ползват от всички?А?

Те са си да радват собствениците си.

По всички правила, кучета които не са вписани в племенната книга не се допускат до разплод, така че те не ме интересуват.

#1657 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 04:25 PM

Да ,по правилата е така.Ама истината е на друго място.
User's Signature

#1658 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 05:35 PM

VANO, произхода на кучето не е задължително да е включин в името на породата .За това си има отделна графа ,която дава информация ,а това е графата "ПРОИЗХОД".Тя е налична във всички стандарти.

В последното списание чета за нова порода -Староанглийски булдог--поизход: САЩ.

Колкото до това дали има порода КК ,не зависи от теб и това е наистина само твое мнение и нищо друго.

Кое е порода и кое не е вече е известно и на хората в страната и извън нея.

Породообразуващия процес в БОК не е приключил и за това трябва още много време и доста генерации да се сменят,но първо така наречените основатели на тази "порода" БОК трябва да знаят какво искат и КАК ДА ГО ПОСТИГНАТ.
Безцелното кръстосване на К.кучета с най различни чужди породи все още нищо не значи ,освен натрупване на многопородни кръстоски.

Интересното започва ,когато тези кръстоски започнат да се развъждат вътрешно.Тогава настава абсолютен хаос -първия закон на Мендел-в F2 НАСТЪПВА РАЗПАДАНЕ.

#1659 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 06:26 PM

Цитат

VANO, произхода на кучето не е задължително да е включин в името на породата .За това си има отделна графа ,която дава информация ,а това е графата "ПРОИЗХОД".Тя е налична във всички стандарти.

В последното списание чета за нова порода -Староанглийски булдог--поизход: САЩ.

Колкото до това дали има порода КК ,не зависи от теб и това е наистина само твое мнение и нищо друго.

Кое е порода и кое не е вече е известно и на хората в страната и извън нея.

Породообразуващия процес в БОК не е приключил и за това трябва още много време и доста генерации да се сменят,но първо така наречените основатели на тази "порода" БОК трябва да знаят какво искат и КАК ДА ГО ПОСТИГНАТ.
Безцелното кръстосване на К.кучета с най различни чужди породи все още нищо не значи ,освен натрупване на многопородни кръстоски.

Интересното започва ,когато тези кръстоски започнат да се развъждат вътрешно.Тогава настава абсолютен хаос -първия закон на Мендел-в F2 НАСТЪПВА РАЗПАДАНЕ.

Valkat, аз или говоря на китайски или не ме разбирате.

Изрично казах че това са си мои убеждения.

Второ никога не съм казал, че произхода, трябва да се съдържа в името - Казах че налагането на името Каракачанско куче е най-малкото обида към всички овчари, които са способствали за развитието на това куче, а не се каракачани по етнос.

Интересно къде освен в България е известна породата Каракачанско куче - може би в Гърция. (Но хората в гръцката част на Родопите така наричат своите кучета, но не казват че са български, а гръцки.

Породообразуващия процес при БОК не е завършил, но тези като ги наричаш многопородни кръстоски одавна се развъждат вътрешно и резултатите хич не са хаос - породата е в процедура на регистрация във МФК и рано или късно тази порода ще бъде призната, и тогава наистина ще станем за пореден път за смях пред света.

Ще си имаме призната порода от МФК, която няма да е призната от българските държавни институции в лицето на ДКП към МЗГ, но пък знае ли човек на следващите избори може други да са на власт и току виж някой радетел на БОК станал шеф на тази комисия - какво ли ще стане тогава?

А що се отнася до КК, тази порода дори не е в процес на породообразуване, там тече все още процес на събиране на изходен генетичен матерял за евентуалната бъдеща порода.
Така че престанете да се заяждате а си вършете работата, че двойно повече път има да извървите (не конкретно ти valkat, а радетелиет от МАКК)
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1660 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2006 - 06:34 PM

Цитат

Тогава настава абсолютен хаос -първия закон на Мендел-в F2 НАСТЪПВА РАЗПАДАНЕ.

Виждам че не си много наясно

Първи Закон - За доминирането При кръстосване на индивиди които се различават по една или няколко двойки алтернативни белези, в първото хибридно поколение се получава еднообразно потомство. Еднообразието е резултат от доминирането - от всяка двойка белези се появява само доминантният.

Втори Закон - За разпадането Във второто хибридно поколение се проявяват и рецесивните белези. Нарушава се еднообразието на хибридите. Белезите се разпадат в отношение 3:1 за всяка алтернативна двойка.

Трети Закон - За независимото комбиниране Алелите на различните гени се комбинират в гаметите на хибридите от първото хибридно поколение независимо от това дали са доминантни и рецесивни. В резултат на случайното оплождане между гаметите белезите,определяни от различните гени, се унаследяват независимо един от друг и се комбинират по всички възможни начини.

Освен това, не само кинологията, а и много други въдства отдавна са отхвърлени класическите форми на менделизма като метод при получаването на нови породи.

Чети Valkat, науката се изменя с много бързи темпове - ако с тези неизползваеми вече теории ще правите порода - тежко ви.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема