Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1681 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2006 - 05:39 PM

Цитат

Най-старата организация за което никой не може да спори е секция Българско овчарско куче към БЛРС Пазарджик, чийто естествен приемник стана НК БОК

Защо този организация не се е казвала Каракачнско куче - или може би се е казвала така а, Стефан Попов лъже.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1682 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 07:29 PM

Този спор вече навършва доста години (около 7 )ако не се лъжа.Незнам не ви ли писна .Ако не изгладите отношенията порода няма да има.

Обърнете пак внимание на Торняка.Вижте главите и изобщо екстериора и да питам - е те как регистрираха породата?
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1683 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 08:16 PM

Vano, нещо издишаш!
обърни внимание на снимки 9 и 13 и ги сравни със снимка 5! Гледай и виждай!
Ако не знаеш да ти обясня - "любимите" ми кучета от Монтана са толкова различни от която и да е порода че дори и радетелите от БОК свенливо навеждат глави! Говоря за периода преди да започнат да ги "изчистват" чрез вливане на кръв от чистопородни Каракачански кучета, като въпросното куче от костенската кръв, а също и със всевъзможни шарени кучета!
И Вано, ако си сигурен че "твърдението на г-н Динчев"е лъжа, готов ли си на облог! b) Стиска ли ти да приемеш? Както казваш и ти самия - отговарям конкретно и с факти, нали така?

П.п. Вземи се ориентирай - В.Динчев , д-р В.Денков. Открийте разликите! l)
Попитай и съветника си, той знае! l)

#1684 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 09:18 PM

Цитат

Vano, нещо издишаш!
обърни внимание на снимки 9 и 13 и ги сравни със снимка 5! Гледай и виждай!
Ако не знаеш да ти обясня - "любимите" ми кучета от Монтана са толкова различни от която и да е порода че дори и радетелите от БОК свенливо навеждат глави! Говоря за периода преди да започнат да ги "изчистват" чрез вливане на кръв от чистопородни Каракачански кучета, като въпросното куче от костенската кръв, а също и със всевъзможни шарени кучета!
И Вано, ако си сигурен че "твърдението на г-н Динчев"е лъжа, готов ли си на облог! b) Стиска ли ти да приемеш? Както казваш и ти самия - отговарям конкретно и с факти, нали така?

П.п. Вземи се ориентирай - В.Динчев , д-р В.Денков. Открийте разликите! l)
Попитай и съветника си, той знае! l)

И в какво точно издишам - че не разбрах.

Аз не съм специалист и дори да издишам не е срамно. Срамно е когато издишат специалисти, за какъвто се имаш ти.

Но все пак - просто не съм прочел името на В. Денков, в бързината, ако това имаш предвид.

А относно лъжата на Веселин Динчев (вашият гуро - шефа на БФК, нали така се казваше), няма какво да се обзалагаме - показваш доказателствата и печелиш, тогава аз официално ще му се извиня във форума, пред всички. Но просто ти нямаш такива.

Също така можш да докажеш и едно друго твърдение, което тръбяхте, че породата ви епризната от Американския кенъл клъб.

И за да не издишаш като мен, се постарай от тука нататък (то се отнася за всички радетели на МАКК, които се оказва че се интересувате повече от БОК, отколкото от КК), когато кажете за някое куче че е мелез е добре да го доказвате.

Например куче XXXX е мелез защото в родословието му на еди кое си ниво стои куче YYYYY, което е порода WWWW.

За дорковското знаем вече - давай другите.

А що се отнася до съветниците ми те са много - кой точно да попитам?
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#1685 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 09:35 PM

Vano, да не се окажеш пак по гръб!? l)
Гледай да си оправиш погледа и правилно да разчиташ имена, събития и факти! Малко инфантилно ми звучи твоето обяснение - не бил прочел правилно имената! Щом сте толкова ербапи да отправяте обвинения, четете правилно бре!
Та да се върнем в твоето обвинение в лъжа - ти твърдиш че не е истина че още през 1993 година ФСИ не е информирана за Каракачанското куче!
Нещо не схващаш че твоя гуру г-на Атанасова пак те плъзга по нанадолнището! Питай го дали би могъл да ти поеме разноските по облога! l) l) l)
Със извинения и баба знае! Вие трябва да се научите веднъж за винаги че нямате право да сипете обвинения от въздуха и да заблуждавате хората!

#1686 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 09:59 PM

Цитат

Vano, да не се окажеш пак по гръб!? l)
Гледай да си оправиш погледа и правилно да разчиташ имена, събития и факти! Малко инфантилно ми звучи твоето обяснение - не бил прочел правилно имената! Щом сте толкова ербапи да отправяте обвинения, четете правилно бре!
Та да се върнем в твоето обвинение в лъжа - ти твърдиш че не е истина че още през 1993 година ФСИ не е информирана за Каракачанското куче!
Нещо не схващаш че твоя гуру г-на Атанасова пак те плъзга по нанадолнището! Питай го дали би могъл да ти поеме разноските по облога! l) l) l)
Със извинения и баба знае! Вие трябва да се научите веднъж за винаги че нямате право да сипете обвинения от въздуха и да заблуждавате хората!

Чакай малко - има доста голяма разлика от

Цитат

да информира и да "депозира" (може би под този термин се разбира "представи" стандарта на КК).
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1687 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 10:16 PM

Цитат

Вие трябва да се научите веднъж за винаги че нямате право да сипете обвинения от въздуха и да заблуждавате хората!

Да ,що заблуждавате хората ,бе БОК??? b) b) b)
Те от МАКК ги лъгаха ,лъгаха,че има племенна книга,че са признали КК от Американския кенъл клуб,че техните кучета имат ДНК тестове и така влизат в разплод и още и още....
Сега и вие почнахте b) b) b) .

#1688 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 10:36 PM

Цитат

И все пак къде е лъжата тук.

Цитат

Само, чета кои са били в комисията приела първия стандарт - Българско планинско куче от 23.01.1997 приет от Комисия по стандартите на БРФК с Председател Янко Тодоров и членове: д-р В.Денков, Вихра Григорова, Димитър Драганов, Стефан Попов и Мирослав Арсенов.

Това ме питаш ти:

Цитат

Друг въпрос - Знаеш ли кой е изпращал първия стандарт за признаване от ФСИ и под какво име е било записано кучето?

Ето го и отговорът ми:

Цитат

Ми незнам - я кажа за да науча и да научат всички.

Само знам, че твърдението на Венелин Динчев, че е "депозирал" /точно това е израза, използван от него/ стандарта на породата КК в МФК е поредната лъжа с която се опитвате да манипулирате хората - ако не е така нека го докаже - знам че по едно време и той се подвизаваше в този форум

С кое манипулирам хората - че първия стандарт е на Българско планинско куче, че знам че не са представени пред МФК документи на КК.

На мен по-манипулативно ми звучи твоето твърдение "Знаеш ли кой е изпращал първия стандарт за признаване от МФК и под какво име е било записано кучето" - хайде кажи къде е записано това куче в МФК.

Преди малко написах едно запитване до FCI, може пък някой да ми отговори - и тогава ще видим кой е манипулатора.

И ти предлагам ако нямаш да кажеш нещо конкретно по въпроса, да не продължаваме да надуваме главите на хората - можеш да ми пишеш, на лична и ако искаш да публикуваш отговорите ми - за да показваш как съм паднал по гръб, изложил или Н. Атанасов ме е хлъзнал по нанадолнището за пореден път. По такъв начин ще избегнем манипулирането на хората от моя страна. - Ти ще публикуваш тези мои отговори които си поискаш.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1689 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2006 - 11:38 PM

Вано, не спори с тези хора ,това е все едно да се надприказваш с радиоточка.Никога нищо не са подавали .Единственото подаване на документи за признаване е от преди две години и малко ,когато комисия от ФЦИ ни призова в Белград да се яват всички балкански държави и да покажат пред комисията по десет кучета женски и мъжки за породите си овчарки и да представят на английски стандарта.И какво стана само България и Румъния представиха исканите кучета,а домакините събраха едвам три кучета дребосъци нито едно с едно не си приличаха.Лично съм предал на Райзингер стандарта и комисията остана приятно изненадана от нашата порода и я описваха най дълго.Румънците покзаха две породи ,едната миоритик и бругата буковина ,които са съвсем различни от наща порода и те сами си го казаха хората.Има само една малка техническа поправка в документацията която ние трябва да допълним(не сме разбрали преди това )и ще я признаят.Всичко друго което се пише е пълна дезинформация на хората.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1690 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2006 - 12:20 AM

Съгласен съм с Laikata. Преди всичко КК са специалисти по дезинформацията.
Така добре са овладели гръцките мурафети, че от от 10 реки вода ще докарат за да излъжат.
И различните глави при техните кучета - кое с дядо санбернар или САО го представят като различни фенотипове. Добре е че и децата разбраха Византийските им номерца.
С радиоточка няма надприказване. Прилича ми на комунистическата пропаганда навремето-цялата им енергия на парата в локомотива отива в свирката, а самата машина МАКК стои на място.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#1691 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2006 - 09:41 PM

Еййй - колеги дайте да видим кучета а не само караници.Само аз ли ще показвам.

#1692 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2006 - 09:41 AM

Който има - показва wink 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#1693 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 10:09 AM

Ееееех Vano,
къде лъжата!?
Ами Вано, скъпичък ти така беше удебелил името на д-р Денков в поста си че направо можеше да извади очите на някой, а пък ти разправяш че не си го прочел правилно и си го объркал с Динчев! Едва ли не "черната овца"Динчев е в основата на космополитен заговор! Ей много ви тормози тоз човек, не човек, а Дзвер! Ами той имаше желанието да ви покани на диспут, ако не се лъжа все още предложението е в сила, забери си консултантите и отговорете на поканата му! Бъдете любезни!
И Вано, никой преди 1993г. не е изпращал каквито и да е документи до МФК в които да се споменава БОК, СМОК и т.н. За първи път тогава МФК е запазната с Каракачанското куче с произход - България! Факт!

Г-н Съдията, като отворихте темата, що не кажете на хората какво бяхте замислили пък то какво стана в Белград! b)

#1694 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 10:16 AM

Всичко си е наред за Белград,ама явно на тед ти вее студе северен вятър в главата,както се изрази един колега.Нямам никакво намерение да споря с хора радиоточки.
User's Signature

#1695 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 10:19 AM

Като се чудите как да се докажете пред аудиторията и сте ербап ,ето ви ринговете ,доказвайте се ,а не само да правите течение с приказките си.
User's Signature

#1696 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 10:24 AM

Цитат

Всичко си е наред за Белград,ама явно на тед ти вее студе северен вятър в главата,както се изрази един колега.Нямам никакво намерение да споря с хора радиоточки.

брей брей, сега и метереолог станахте г-н Димитров!
Разбирате ги ветровете вие! Вещ сте явно в много научни области!
Всичко излиза накрая - на лъжата краката са къси! l) l)

#1697 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 10:25 AM

Цитат

Съгласен съм с Laikata. Преди всичко КК са специалисти по дезинформацията.
Така добре са овладели гръцките мурафети, че от от 10 реки вода ще докарат за да излъжат.
И различните глави при техните кучета - кое с дядо санбернар или САО го представят като различни фенотипове. Добре е че и децата разбраха Византийските им номерца.
С радиоточка няма надприказване. Прилича ми на комунистическата пропаганда навремето-цялата им енергия на парата в локомотива отива в свирката, а самата машина МАКК стои на място.

Еееей голяма ЛАТЕРНА ! Върти, сучи все една и съща изтъркана мелодия се чува l) b) l) Та вече и на децата не си интересен с лъжите и фобиите си.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1698 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 11:31 AM

Цитат

Вано, не спори с тези хора ,това е все едно да се надприказваш с радиоточка.Никога нищо не са подавали .Единственото подаване на документи за признаване е от преди две години и малко ,когато комисия от ФЦИ ни призова в Белград да се яват всички балкански държави и да покажат пред комисията по десет кучета женски и мъжки за породите си овчарки и да представят на английски стандарта.И какво стана само България и Румъния представиха исканите кучета,а домакините събраха едвам три кучета дребосъци нито едно с едно не си приличаха.Лично съм предал на Райзингер стандарта и комисията остана приятно изненадана от нашата порода и я описваха най дълго.Румънците покзаха две породи ,едната миоритик и бругата буковина ,които са съвсем различни от наща порода и те сами си го казаха хората.Има само една малка техническа поправка в документацията която ние трябва да допълним(не сме разбрали преди това )и ще я признаят.Всичко друго което се пише е пълна дезинформация на хората.

Лайката,
демонстрираш, че бързо забравяш неудобните моменти от случилото се в Белград или ти изнася да пускаш дезинформации.
Не единственото, а последното представяне на шарено куче от България бе в Белград. FCI покани балканските федерации да представят подтипове(цитирам) на планираната от д-р М.Урошевич (и обкържение) ЕДНА БАЛКАНСКА ПОРОДА - Балканско пастирско куче (на сръбски Балкански пастирски пас). И БРФК не само, че не протестира срещу идеята, а с кеф отиде да представи БОК като част от общоБалканската FCI порода. И с какъв героичен патос след това Хлебаров представи нещата в България... ;)

Сръбските "дребосъци" са известни още като Хомольски пастирски пас и Копаонички пастирски пас. Тези кучета са разпространени по сръбските баири на Стара планина и по Копаоник. За разлика от нашите БОКове, сръбските пастирски кучета са запазили оригиналният си тип. Така че не се очудвам, че комисията се е оказала "изненадана"(цитирам) и най много са "описвали" БОКовете. Те се отличават от другите породи на Балканите поради вливането на кръв от набухватели като САО, КО, Московска сторожевая и Санбернар.

Има причини само българи, сърби и румънци да покажат кучета. Румънците представиха Буковина като част от Балканския пастирски пас. Сърбите използват Балканския за да регистрират малката си популация на Сръбския пастирски пас. Румънците показаха и другите си две породи Карпатин и Миоритик, чиято процедура по регистрация в FCI бе в завършваща фаза. Сега вече те са FCI породи.
Останалите балкански страни бойкотираха мероприятието защото не желаят кучетата им да са част от Балканския пастирски пас!

Интересно, щом една малка техническа поправка, която уж ви е деляла от регистрацията във FCI не можете да извършите за 2 години, то какво остава за нещо по-голямо... Всъщност историята е до болка позната. Преди години Лудогорското гонче не бе регистрирано защото в нашата мила федерация не можаха да откликнат на направените бележки от страна на FCI. А гончето дори имаше и запазен номер. За БОК, FCI номерчето като самостоятелна порода е твъъърде далечна мечта.
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#1699 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 11:55 AM

Han, единствената причина поради която съм удебелил това име е защото съм се объркал, казах го и не се отричам (Ако вие се имате за безгрешни, аз съм човек и греша). Нямам нищо против когото и да било, особено след като не познавам лично Венелин Динчев, който ме познава знае какъв човек съм.

Аз знам (без значени кой ми го е казал), че документи на порода КК не са представени официално ("депозирани") в МФК, от когото и да било - виж че са информирани (както ти каза), за наличието на такова куче - може - не съм твърдял обратното.

За себе си съм убеден в три неща, които бяха написал някъде по-нагоре -дали съм бил прав, времето ще покаже.

Дано и вие успеете да се преборите за това, в което вярвате.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#1700 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2006 - 12:00 PM

Цитат

Han, единствената причина поради която съм удебелил това име е защото съм се объркал, казах го и не се отричам (Ако вие се имате за безгрешни, аз съм човек и греша). Нямам нищо против когото и да било, особено след като не познавам лично Венелин Динчев, който ме познава знае какъв човек съм.

Аз знам (без значени кой ми го е казал), че документи на порода КК не са представени официално ("депозирани") в МФК, от когото и да било - виж че са информирани (както ти каза), за наличието на такова куче - може - не съм твърдял обратното.

За себе си съм убеден в три неща, които бяха написал някъде по-нагоре -дали съм бил прав, времето ще покаже.

Дано и вие успеете да се преборите за това, в което вярвате.

Да бъде! Амин!

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема