Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2041 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2006 - 11:03 PM

Цитат

Факта,че хора ратуващи за името КК,посещават темата за БОК,говори сам по себе си.
Говорим за едно и също куче.

Абе то и аз се опитах това да кажа няколко страници по-напред, но уви! Явно не може да се води спор! Спор!

Само че както става въпрос за едно и също куче, не можем да приравняваме привържениците на едното и на другото наименование. Защото опитите на тези, които защитават името Българско овчарско куче за спазване и придържане към създадения стандарт биват оплювани и обвинявани едва ли не в плагиатство, а другите, дето нямат никакъв стандарт и всеки запложда "едно към кесим" се бият в гърдите, че са продължители на древна порода с неизвестен произход!

nikigen, че защо не попиташ германците, защо задницата на немската овчарка трябва да е ниска, а опашката саблевидна? или пък защо Санбернарът трябва да е с такава окраска? Отговорът е прост! Защото такъв е стандартът! А стандартите са, за да се спазват! Има ли порода Българско овчарско куче? Има! Има ли стандарт тази порода? Има! Трябва ли стандарта на една порода да се спазва? Трябва!

#2042 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:05 PM

Цитат

Но понеже са КК моля да няма никакви коментари.
Това са НАЙ-ЦИСТИТЕ , влеззли в /несъществуващата/ племенна книга , и дали супер арийско-каракачанска раса.
Време е росен да вземе да ги изкупи, за да си подобри "елитната " стока. b)
bgflag

Петков,
АЗ вече си намерих кучета и са ми достатъчно.От тези кучета не забравяй имаш и ти .Дали ще имаш нещо напротив да публикуваш снимки на ТИТОВСКОТО и останалите че да ги сравним???
ХЕХХЕХЕ аз ако съм на теб ще го махна,може ли такъв Българин като теб гръцки кучета да гледа???АМА преди да го махнеш дай някоя снимка да ги сравниме -да се посмееме заедно с теб и останалите Българи тук на фактите...
За купуване на КК не искам вече -ама си спомням ,че ти пускаше обяви нещо че търсиш КК-дотогава все така ги наричаше.НАли ти сам говореше че ти трябват много кучета за да произвеждаш и да продаваш по Варна и курортите.... Ако си спомняш тогава ти казах за всички които познавам както БОК така и КК и сега ми се отблагодаряваш-мерси ....
Предложих на месията на БОК-С.ПОПОВ да определи среща и да сравняваме чернобели снимки с сегашните ни кучета и кой какво има и т.н .И след това ще говорим за името ...друже..
поздрави..
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#2043 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:14 PM

Цитат

..."Недобри" кучета има и в Бурен и в Каракитан... и на много други места в МАКК, както има такива и в БОК.
Това е неизбежно. Такъв е живота...

Така е навсякъде и във всички развъдници и за всички породи! Винаги има издънки! Само че тези издънки не продължават да заплождат, а биват кастрирани и изживяват живота си, като щастливи кучета при добри стопани! Така е при истинските развъдници, които искат да изградят име! Например, един английски развъдник (няма да споменавам коя е породата) ти гарантира, че когато кучето порасне и има отклонение от стандарта или ще ти върне парите или ще ти смени кучето (а става въпрос за сума от GBR 3000, за куче годно за разплод или show class).

Някой от нас може ли да се похвали с подобно нещо! Или всеки дърпа чергата към себе си и иска точно неговите кучета да бъдат признати за единствените и чистопородните представители на породата?

Ясно е че е така! То направо е очевадно!

#2044 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:14 PM

Цитат

[! Има ли порода Българско овчарско куче? Има! Има ли стандарт тази порода? Има! Трябва ли стандарта на една порода да се спазва? Трябва!

Има да има всичко по документация-проблема е че кучета нямат и ако имат не са това за което си мислим и искаме да видим.Точно затова поканих С.ПОПОВ да съпоставим кучетата ми и неговите -ако има такива ,с кучета по снимки от преди много години като се има в предвид че той е водещият в БОК-за пример а аз съм обикновен член в МАКК,с-к на р-к за КК.
Само дето нещо се загуби ПОПОВ ...Да не стане така да спечеля и аз от него служебно както спечели и В.Динчев на АТАНАСОВ.
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#2045 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:26 PM

Цитат

...ако имат не са това за което си мислим и искаме да видим. Точно затова поканих С.ПОПОВ да съпоставим кучетата ми и неговите -ако има такива ,с кучета по снимки от преди много години като се има в предвид че той е водещият в БОК-за пример а аз съм обикновен член в МАКК,с-к на р-к за КК.
Само дето нещо се загуби ПОПОВ ...Да не стане така да спечеля и аз от него служебно както спечели и В.Динчев на АТАНАСОВ.

И какво точно искате да видите? Нали не искате да кажете, че кучетата в МАКК (Международна Асоциация Каракачанско Куче) са БОК? Могат ли да се сравняват безпородни кучета с такива с утвърден стандарт? Все едно да съпоставяш френски с английски булдог!

Сигурен съм, че г-н Попов много добре вижда и чете, какво става тук, но просто му е под нивото да се включва в безмислен спор!

Като че ли започва да ми се изяснява какъв е проблема! Развъдчиците на КК си умират за благословията на водещият в БОК (цитирам по памет), да ги признае като порода и приобщи към стандарта на БОК, като една различна линия на породата!

Спорът от сто-трийсет-и-незнам-колко-си-страници за мен се изчерпва в това и в още няколко неща, които написах дотук!

Мачът е загубен служебно, когато официално е назначен такъв!

#2046 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:28 PM

ХХЕХЕХЕХЕХ

леле ужас-хеххехехехехе
User's Signature

#2047 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:34 PM

ШАРО, сравни твоите кучета с някои други от МАКК,и открии разликите. b)

#2048 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:37 PM

Хе -хе...Под достоинсвото ми е да отговарям на измикяри като росен.
За мен винаги кучетата са си били еднакви-овчарски кучета на България.
Просто не предпочитам другото-небългарско име.
И тъи като за мен кучетата са еднакви, ще си купувам това куче , което аз реша.
Независимо от къде. Независимо от кой. Независимо за колко. защото мога да си го позволя.
А бившия шофьор от Холандия да ходи да си снима КИНО-логията. От Тунините, кучета които хвалеше като беше в БОК, а след това оплю и ги нарече мелези , а себе си продавач на мелези. И сега ще снима дядото от който е имал и оплюл кучетата като мелези. Елементарно като за селски хитрец.
Преди много време в последното ми писмо до теб ти бях писал че със селски интелект бизнес не се прави. Явно е че нищо не си запомнил и нищо ново не си научил. Не напразно твоите хора от Силистренско те оприличават като Бай ти Ганьо в тази област. Гледаш само келепира.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2049 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:38 PM

Да ужас е,защото всички искаме да има българско овчарско куче,но не става заради разни дразги по между ви. Кажи ми какво искаш ти да видиш в БОК и какво не виждаш? Кое в стандарта на това куче не ти допада? Защо след като това куче не ти харесва като порода, не се направи още една, която на теб ти харесва, но по всички правила, едно от които е няколко поколения, поне 10, да са еднотипни кучета отговарящи на дадения стандарт, защото при породата БОК има такива кучета и са показвани. Въпрос на малко време е да се одобри тази порода от международната федерация. Нека стане така, че и КК да бъде одобрена, така България ще бъде прославена два пъти.

Нека тук споровете да водят до нещо, а не само да се карате по между си. Даже може да си помогнете един на друг, сигурен съм, че всички знаете доста за кучетата, всички гледате дадена порода куче. Но всичко да е по правилата. Има ли значение коя порода от кои няколко други по стари е произлязла, ами ако това е било добре за породата, защо не! Повечето породи са създадени от други породи.

#2050 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:44 PM

вие сте жалки... и се наричате българи... bash плюете всеки, който е с различно мнение - но такъв е манталитетът на стадото... срамота...

#2051 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:47 PM

Няма да те разберат,важно е да се вдига шум.Те си говорят ,както бях казвал ,като радиоточка и ти се опитай да вземеш думата.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2052 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:48 PM

Някой може ли да вземе да ми отговори поне малко аргументирано на нещата, които написах дотук?

#2053 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:48 PM

Изразявайте си мнението във вашата тема.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2054 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:50 PM

Цитат

Изразявайте си мнението във вашата тема.

предполагам това се отнася за мен... коя е нашата тема? нима форумът е на ''наши" и "ваши"... засрамете се бе хора... излагате се

#2055 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:50 PM

Цитат

Няма да те разберат,важно е да се вдига шум.Те си говорят ,както бях казвал ,като радиоточка и ти се опитай да вземеш думата.

Абе то май стана така, че аз взех че станах радиоточката - "Оня нека си говори, па я че го плюем"!

#2056 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2006 - 11:54 PM

bgflag

Прикачени файлове

#2057 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 12:12 AM

Цитат

Хе -хе...Под достоинсвото ми е да отговарям на измикяри като росен.
За мен винаги кучетата са си били еднакви-овчарски кучета на България.
Просто не предпочитам другото-небългарско име.
И тъи като за мен кучетата са еднакви, ще си купувам това куче , което аз реша.
Независимо от къде. Независимо от кой. Независимо за колко. защото мога да си го позволя.
А бившия шофьор от Холандия да ходи да си снима КИНО-логията. От Тунините, кучета които хвалеше като беше в БОК, а след това оплю и ги нарече мелези , а себе си продавач на мелези. И сега ще снима дядото от който е имал и оплюл кучетата като мелези. Елементарно като за селски хитрец.
Преди много време в последното ми писмо до теб ти бях писал че със селски интелект бизнес не се прави. Явно е че нищо не си запомнил и нищо ново не си научил. Не напразно твоите хора от Силистренско те оприличават като Бай ти Ганьо в тази област. Гледаш само келепира.

ххехех Петков,
Ако оприличаваш мен на "бившия шофьор от Холандия "-то твоята длъжност е "чисташ на тоалетните до морската градина" в Варна.Поне така споделиха твои съпартийци от БОК.
Ако ти си ми казал нещо то и аз пак да ти повторя.Петков малко ти е късно за годините по този начин да почваш с кучетата и да се отблагодаряваш на хората които ти разказаха истини за тези кучета и ти показаха от къде да си вземеш едно истинско и останалите шарени кучета...
"Моите"хора в Силистра са много но всичките с положително мнение за мен.Незнам за какво са ти говорили но съм сигурен ,че ти познаваш само един човек от Силистра и то много различен от останалите.И последно пак да ти повторя-оставете личностите гледайтеи обсъждайте кучетата....

поздрави от шофьора за чистача на тоалетни...
User's Signature

#2058 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 12:26 AM

Цитат

ШАРО, сравни твоите кучета с някои други от МАКК,и открии разликите. b)

cheers

#2059 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 12:30 AM

А аз си мислех, че просто сте си легнали, за да се наспите и да заведете кучетата си утре на Парада на шампионите!

Хайде, доведете ги там, вкарайте ги в ринга и да ги оценяват тези, които имат права за това!

Явно само по този примитивен начин може да ви провокира човек!

#2060 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2006 - 12:51 AM

Цитат

Някой може ли да вземе да ми отговори поне малко аргументирано на нещата, които написах дотук?

Какво ви интересува ?
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105