Публикувано: 04 February 2007 - 10:48 PM
ВНИМАНИЕ!!!!!! bgflag Моля ВСИЧКИ да прочетат тези редове!!! ПЪРВО: Уважаеми гн. КУНЕВ, БЕЗКРАЙНО, ама БЕЗКРАЙНО съм Ви ЗАДЪЛЖЕН че гледате МОЕ, ИМЕННО-МОЕ по КРЪВ и по ПРОИЗХОД е ВАШЕТО куче, което Вие наричате каракачанско и твърдите, че сте го взел от каракачанина Никола Бонев от с. Речица, което сега е квартал на гр. Сливен. Същия гн. бе достатъчно коректен и словоохотлив и пред мен и пред гн. Иван Тенев от гр Ямбол и още няколко души, преди две години да сподели, че е купил кучето си от Троян и ние проверихме и се оказа, че е от хора, които взеха кучетата си от мен, тъй като в района на Троян нямаше запазени никакви овчарски кучета. Работих в Троянско чрез отдаване на много кутрета и по-късно чрез заплождане на много кучета и знам как е ситуирана там нашата дейност. Бащата на вашето куче е син на сина но Шаро на Димитър Баймаков от Пазарджик, който е роден у дома. Ако промените маниера си на общуване ще Ви кажа произхода на ВАШЕТО, но : БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО куче повтарям БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО защото и майката на бащата е от мен, а аз съм член на НК БОК и никога не съм имал никакъв, ама никакъв контакт с кучета на каракачани. Нещо повече НК БОК издава родословия на кучетата с доказан и известен произход и педигре ще има и бащата на ВАШЕТО българско овчарско куче, а оттам и самото Ви българско овчарско куче. ВТОРО bgflag Чета от много време това, което пишете и трябва да кажа пред ВСИЧКИ във форума: не Ви прави чест да коментирате неща, които не познавате, тъй като не сте бил по това време въобще в породата. За Ваше сведение НК БОК през2001 само е пререгистриран по Новия закон и това е втората му съдебна рагистрация, а е създаден през 1983г. и има много документи , факти и свидетели за това. Покрай НАС се нароиха всички останали нелегитимни за останалия свят алтернативи, от които най- некоректно се оказа ядрото от няколко мънички същества при каракачанистите. Разбира се аз винаги съм казвал че и там има някои прекрасни любители и такива кучета. Но Вие и още двама-трима като Вас ги манипулирате чрез дезинформация и обърквате хората, които рано или късно ще си дойдат в лоното българско. ТРЕТО bgflag Не само Вие но и много като Вас във Вашата така наречена с гръмкото име "защо ли" международна асоциация гледат кучета-кръстоски лично от мен или от "мелезите на Попов" Визирам др. Атанас Вучков от пазарджишкото село Щърково, който гледа потомците на откраднатия от мен Караман "Динчанския" син на Беловския Мурад и Калуда от Шукрито, който оставих у "ПРидобилите го само и само мир да е ." От произведения и подарен от мен Балкан на Киро Василев син на легендарния "Кьорав" Караман и ред други такива по моите кучета, дето така усърдно някои се опитват да оплюят а всъщност гледат техни производни. Др. Атанас Вучков е Ваш активист, но попитайте го дали казаното от мен е вярно!!! Още много са тия дето взимаха кутрета за дамазлък или заплождаха при мен и аз понеже по природа съм доверчив и позитивно настроен бълвах кръв из цялата страна, без да подозирам че търгаши ще оплюят тая кръв за да могат по-късно да я продават но като и сменят името, както направиха и с цялата порода преименувайки я от овчарско на каракачанско без нито една ясна мотивировка но с ясната цел - материално облагодетелствуване. Как може да твърдите че НК БОК е от 2001г като сам твърдите че сте присъствал на основаването на местния клуб в Силистра, което се проведе заедно с изложбата през 1999г. и хората си платиха членския внос в НК БОК, а той вече беше с няколко петилетки история? Защо така бе господин Кунев? Нима не се раздавах без остатък и не подарявах повече от двайсет години кутрета и възрастни кучета из цялата страна? Включително и няколко в Силистра. Нима не заплождах на любитили от цяла България и не запознах хората от всички краища любители на овчарското куче именно на изложбите, които организирах, а не рядко и спонсорирах из страната. Много исках да сме всички заедно. Но аз съм човек, който ненавижда несправедливостта и няма да направя компромис със себеси камо ли с тия които портят породата. НК БОК наказа един от най-важните си членове за неправомерно заплождане и мой близък и скъп човек и от тогава вече няколко години нямаме рецидив, а и имаме правила и документация, които са единствените лостове за правилно развъждане и селекция и пресичане на негативните явления в развъдната дейност. Сигурен съм че никой от каракачанистите не знае в дълбочина произхода на своите кучета освен Светльо и брат му Илко Стоеви. Всички знаят че пернишкия "баш майстор" никога не го е интересувал произхода така както старите мераклии, а от там им иде голяма част от "ПРЕЧИСТЕНИТЕ" кучета. Да не говорим за неговата прословута почтенност, за да не се повтаряме. bgflag По въпроса за Цафа: до сега не съм казал нито една дума за него, а и нямам основание, и смятам че той е не само хубаво момче но и отдаден и искрен приятел на породата. Просто не успя да се справи с ръководството на клуба чийто пръв инициатор беше и дейността замръзна на нула, а откакто тя бе оглавена от братовчед му Стефчо Йорданов Силистра има развъждане, документация и изложби, които са от най- напредналите в страната. Колкото до Искъра за мен той беше едно ръстово и много красиво куче, за което Цафа лично ми гарантира че е чистопородно, а дали е така знаят тези, които са го произвели. А ако някой лъже, нека той сам да понесе отговорността за действията си! Още като се прибирах го закарах във Велинград за да заплоди Шара на Тони Филипов, а от там той и Ефти са го дали на Зънде, тъй като много леко е загубил от Панчо, което гледах на запис. Емо го даде на Боби В Гоцето, където кучето умря без да даде приплоди, каквито няма и при мен. bgflag bgflag bgflag Към господина, който се подписва "КАРА": Уважаеми, остроумията Ви са плоски и през тях прозира че не сте имал кой знае какъв контакт с нашата порода и или сте някой от дървените философи с каракачански уклони или сте някой книжен тигър, каквито дал господ напоследък, но които няма как да се реализират в киноложкия живот на България. Нали знаете оная...... Майсторе убав си ама добре че не ти знам името иначе ма..........ка ти ше........ Може би затова се криете под псевдоними защото ако знаем кои лица стоят зад тях още има какво да става известно. bgflag А сега за самите хора от каракачански произход - нямам нищо против тях ! Точно обратното- тъй като се оплакаха че никъде около тях няма овчарски кучета, им подарих тук-там по някое не лошо куче в района, който населяват около Сливен и се надявам да ги развият като родители, защото отдавна са зрели кучета и най-вероятно вече имат по някалко кучила, от която кръв и аз вече вадя . Пред истината и фактите мълчат всички интелегентни и почтенни люде. А замълчете и Вие господа или поне питайте смислени неща, от които да не страда диалога за породата . Ще отговоря с най- голямо удоволствие- разбира се ако не ме затрупвате с базсмислени заяждания защото и на мен както на всеки времето е ценно - имам доста работа с овчарски кучета и радетели и клубове които се занимават истински с породата. Е, разбира се и аз не зная абсолютно всичко за породата и затова ако има добра и позитивна информация съм готов да слушам и да чета но пак повтарям с годините се научих да различавам стойностните неща свързани с породата тъй че не ме занимавайте с празнодумства и тренировки на не дотам умели драскачи а за останалите винаги съм отворен. bgflag

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!