Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2981 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2007 - 12:13 AM

stefan22,
направило ми е впечатление , че когато се появи г-н Попов със свои постинг,
гърчулята се изпокриват като мишоци в кучи гъз.
Не смеят да се покажат и се обадят , а иначе не може да им се затвори устата от лъжи.
Оприличавам ситуацията като една ожъната нива .
В момента в който над нея се появи мишелов и започне да кръжи - жалките мишоци не могат да насмогнат да се крият по каракачанските си дупки...Където разбира се винаги им е било мястото. r)
bgflag
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2982 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:20 AM

Здравейте г-н Петков,

По принцип се стремя да не голословя във форума и чета с огромно удоволствие изнесената информация за овчарските кучета. Както виждам националната кауза Ви е легнала много тежко на сърцето. Възхищавам се на такива хора.
Въпроса, който ме гложди е какво имахте пред вид със следните думи:

Здравейте, имам нужда от помощ,

От няколко дена съм регистриран и това е първият ми постинг в "Дог.Бг".
Реших да си купяКаракачанка . Дори искам да е "момче и момиче" от различни родители.
До миналата година имахме каракачанец- Караман, но както Бог е отредил - почина на 16 год. от старост.Бяха ни я подарили преди много години в Родопите.
Та молбата ми е ако имате информация за колеги имащи кутрета за продаване да ми помогнете.

Със здраве!

От думите Ви разбирам, че никога не сте наричали овчарското ни куче каракачанско. Проблема е в цитирания и още няколко постинга, където без никакво двоумене го наричате така. Помогнете ми да изчистя въпроса. Не искам да се заяждам по принцип.

Иначе как се справят Вашите кучета? Както и да ги наричаме, май най важни би трябвало да са работните им качества

ПОздрав!

#2983 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:54 AM

"Quasi quicquam infelicius sit homine cui sua figmenta dominator"
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#2984 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:56 AM

Здравейте STARTER,

Вие сте привърженик на чуждото име.
75 % от вашите постинги са във форума на Каракачанско куче. Това си е ваше решение и аз го уважавам.
Както и всички каракачани, които не си позволяват тук във форума нагло да лъжат и манипулират.
На този въпрос съм отговорил, но не сте чели всичко.
Ще се върна малко по назад и във времето.

1. Никога не съм отричал, че каракачаните като номадско племе имат частичен дял в използването и съхранението на нашето Българско куче. Това е мое мнение.

2. Но техния принос в никакъв случай не е решаващ за запазването и развитието . Не е по голям от многобройните Български пастири, които са ползвали същото куче и са го съхранили за бъдещето..

3. Нашето куче е съществувало и преди номадското племе да се появи по земите ни.

4. Не мисля че ако се използват и другите синоними, но винаги след Българското - в скоби е беда.

5. Първото куче ми бе подарено през 1964 г. През тези години на мракобесен комунистически режим, където милиционерите ни стрижеха по улиците и на момичета с къси поли им биеха печати за "срам " по бедрата, не се отдаваше такова голямо значение на това кои как си нарича кучето. Защото животът на хората бе кучешки. Хората ги избиваха като кучета в Белене, Ловеч , Скравена...със тоягите.

6. Животът ми мина из планините. Прекосил съм от всички посоки Рила, Пирин, Родопите, Стара Планина...Минал съм Ком-Емине...Кучето го наричаха и пастирско, и чобанско и каракачанско, и влашко...
Аз съм любител кучкар. Аз съм и националист и обичам България. Вие гледате по БТВ в момента "Пътят на българите" Ние търсим своята идентичност в Обединена Европа.

7. Не членувам в никои от клубовете, но решението да не приемам повече думичката "каракачан" е следствие на негативното отношение на вашите колеги, към другите - в случая колегите от БОК.
И тази промяна стана след смърта на едно наше куче - през 2005г.

При обиколките по различни развъдници и изложения свързани с МАКК останах разочарован от необоснованите нападки и нетолерантен дух към колегите от другия лагер.
Този войнстващ дух , неподкрепен със факти, а само голословно оплюване от страна на МАКК към БОК ме отврати.
Посетих и много колеги и изложения на Българско Овчарско Куче. Там имаше разбиране и толерантност. Цареше човешка атмосфера. Хората бяха открити, усмихнати...

В Макк се сблъсках с много лъжи по техните развъдници.
Имам в предвид липсата на племенна книга - в най добрия случай да ти подхвърлят едно родословие написано на салфетка...нямя татуировка, да не говорим за чип...няма правилник за развъждане...няма фактура за платената сума...всичко е менте.
Нямам впредвид кучетата а хората./Пак ще спомена - кучетата за мен са едни и същи/

Затова не искам никога да имам нещо общо със МАКК. Моят избор, който направих е следния:
Българско Овчарско Куче.
bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#2985 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 07:57 AM

Простено да е на невежите, но на тези които изопаават истината - не!
та как е регистриран клуба за БОК през 1983 година, при положение че тогава, след като тогава единственото име с което се обозначаваше това куче беше Каракачанско! Дори няколко години след това се пишеха статии как трябва да изглежда каракачанското куче, как каракачанеца Янко от Костенец, удавил 73 килограмова вълчица и ред такива неща!! Е така е паметта на някой може да изневери!
Говорите г-н Попов, за старите кучета, всеки път ви се задава идин и същ въпрос - Защо старите не са като сегашните които показвате на изложби на БОК? Да Вие с менторски тон ще отговорите - Напротив!Те са даже по добри и по хубави!
Не искаме тези по-хубавите, искаме да запазим чертите и характера на старите!
Искър сега се потвърди че бил мелез, пък Вие си измвате ръцете че не сте знаели! Излиза че купувате куче за разплод, което по стечения на обстоятелствата не е оставило потомци (може и да е) без да сте го проверили? Това нормална практика ли е за Вас? Колко други случаи има подобни? Този е ясно ами за другите?
Между другото г-н Попов, никой не е оплювал въпросните кучета които споменавате - беловски Мурад и "Кьоравия"(Голия Караман), въпреки че и те си имат кусури - знаете че идеалното куче е в мечтите на човека, въпроса е Колко са големи мечтите на човек!? Само ми обяснете защо не се показват вече такива кучета като тях? Видяхме във форума един наследник на беловския Мурад , който никак не приличаше на своя родоначалник. Защо се получава така?

#2986 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 09:01 AM

Искам да попитам, след като казвате, че единствената цел на КАРАКАТИСТИТЕ е материално облагодетелстване - вие по какъв начин искарвате хляба си. Защото от горе описаното става ясно, че само обикаляте и гледате ку4ета. Че кой е спечелил от това, явно само вие.

Г-н Петков, как да отговаряме на разни драсканици след полунощ. То ти се приспива още преди да ги прочетеш. От снимките виждам, че сте запален планинар и по думите ви кинолог, но явно не и кучкар. Като сте обикаляли през 80-те години по планини и паланки, то тогава покажете някоя кучешка фотография, та да просветите "невежите". Иначе за сперматозоидите и замисъла, моят дядо би казал същото и за вас.

п.с. С тези знамена развети ставате за смях. И щях да забравя: през 1983г имаше ли БРФК?

#2987 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 10:30 AM

Стефане,колко пъти ти казах да не обръщаш внимание на празноглавието и празнодумието на хора ,на които и собствената гравитация не може да им помогне да задържът на едно място и непрекъснато прелитат от цвят на цвят ,като цветарки,особено този с прасетата и онзи Черния дето му е черно ,че се е събудил сутринта??!! bgflag

#2988 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 10:50 AM

Цитат

Стефане,колко пъти ти казах да не обръщаш внимание на празноглавието и празнодумието на хора ,на които и собствената гравитация не може да им помогне да задържът на едно място и непрекъснато прелитат от цвят на цвят ,като цветарки,особено този с прасетата и онзи Черния дето му е черно ,че се е събудил сутринта??!! bgflag

Хе хе, добро сравнение judge.

Дори и пропускаш някои пеперудки.
Аз ги сравнявам с онези пеперудки които се виждат край магистралите.
Но докато те с един душ свалят мръсотията от себе си, то тези, които правят компромис със съвестта си нямат изчистване.

Поздрави !
bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#2989 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 11:16 AM

Господа от МАКК, защо продължавате да се дразните и заяждате с Петков, а не коментирате казаното от vane bansko и Стефан Попов за произхода на легендарни ваши кучета.

Отговаряйте на всички въпроси, а не избирателно, както ви изнася.

То както е тръгнало ще вземе да се окаже че и вие гледате "мелези" БОК.

Но то няма лошо - така или иначе говорим за едни и същи куче:) А как ще ги наричат решават само собствениците им.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#2990 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 11:48 AM

Цитат

Господа от МАКК, защо продължавате да се дразните и заяждате с Петков, а не коментирате казаното от vane bansko и Стефан Попов за произхода на легендарни ваши кучета.

Отговаряйте на всички въпроси, а не избирателно, както ви изнася.

То както е тръгнало ще вземе да се окаже че и вие гледате "мелези" БОК.

Но то няма лошо - така или иначе говорим за едни и същи куче:) А как ще ги наричат решават само собствениците им.

Не се дразним и не се заяждаме!! Просто питаме, пък да видим кой ще излезе прав!Истината е една - има различни пътища да се стигне до нея, пък някои хора въобще нямат това щастие!!! Конкретно и ясно казахме за какво става въпрос! Никой не се изказал против старите кучета с които дори започнаха първоначално и днешните БОК! Но тогава ги наричаха Каракачански и бяха истински, за разлика от сегашния идеал и това което се произвежда!!!!

#2991 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 12:12 PM

Качена снимка

създаване на тази марка - 1970 (10 август). Кучета. Худ. В. Томов и Ж. Тишев.

е явно и тогава не се е говорело за БОК или то каракачанското куче е продукт на партията...

#2992 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 12:27 PM

"мелези" БОК?! - ха ха ха. Защо се срамувате да си свалите кавичките. Мелезите си се лигавят, керванът си върви. Дай Боже да си изкарате мирно и тихо още много петилетки.

#2993 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 12:50 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Не знам за какво говорят, като хората дойдоха и изкупиха от Банско - разложкият регион 5 - 6  учета и създадоха породата каракачанско куче.
Като няколко пъти ги попитах и никой не можа да ми даде отговор дали знаят произхода на тези кучета.

Кои хора и кои кучета?!???

Kara ти не виждаш ли, че на самите снимки на кучетата са написани имената на собствениците им? Погледни снимките, които съм побликувал по - рано във форума. Предишният собственик на Гаро ( от с.Добринище) го продаде на Митко от с.Таваличево.А собственика на Китан (Караман от Банско) го продаде на новият му собственик Атила Седефчев. Ако съм объркал поправете ме.

Объркал си се здраво. Явно информаторите ти са калпави. wink
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#2994 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 12:59 PM

Мълчанието на агнетата.
Само това мога да ви кажа за сега,за това ,че никои не оборва постовете на Попов.Кво стана сега,куче взето от каракачаните излезе произведено отСтефан Попов.

#2995 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:06 PM

Никаде старите ку4ета г-н СЕДЕФ4ЕВ не са нари4ани карака4ански.
Ти като доиде да взимаш ку4ета от Банско тука така ли ги нари4аха а??
Я ми кажи кога тука и в нашият раион си 4ул на 4обанските- ов4арски ку4ета да ги нари4ат карака4ански.
Това са смешки излезли от твоята уста.
И вие сте шепа хора,които залъгвате тези околу вас никои друг-повтарям никои друг!!!!!!!!!

#2996 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:29 PM

Искам да питам Попов защо след като го попитам аз нещо мълчи ,може би защото си нямам вземане даване с макк и не струвам или защото не казвам че кучето ни е бок?а да един път ме посъветва,или по точно не ме съветва.мишелове вие сте на ход.

защо на марката на алпин пише КАРАКАЧАНСКО куче ,комунистите бяха по-големи националисти от петков.защо държавата признава и сега каракачанското куче ,защо хората продължават да му казват така ,не макаджиите ,а хора като петков например,до момента в които не реши че българин.излиза че бок е творение на шепа хора с връзки в БРФК

ване ако изхождаш от това как са наричали кучетата в твоя краи.............в моя е било овчЕрско с "е"абе маи и в вашия краи има много овчерски или греша,за чобанско (тва турска дума бре)

Попов ще стана бокаджия ако направиш нещо за запазване на кучетата
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2997 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:43 PM

Цитат

Искам да питам Попов защо след като го попитам аз нещо  мълчи ,може би защото си нямам вземане даване с макк и не струвам или защото не казвам че кучето ни е бок?а да един път ме посъветва,или по точно не ме съветва.мишелове вие сте на ход.

защо на марката на алпин пише КАРАКАЧАНСКО куче ,комунистите бяха по-големи националисти от петков.защо държавата признава и сега каракачанското куче ,защо хората продължават да му казват така ,не макаджиите ,а хора като петков например,до момента в които не реши че българин.излиза че бок е творение на шепа хора с връзки в БРФК

ване ако изхождаш от това как са наричали кучетата в твоя краи.............в моя е било овчЕрско с "е"абе маи и в вашия краи има много овчерски или греша,за чобанско (тва турска дума бре)

Попов ще стана бокаджия ако направиш нещо за запазване на кучетата

Ами именно защото и чобанско и каракачанско и влашко са все чужди думи и именно защото в различни краища на България са ги наричали различно - правилното e да се наричат Български овчарски.

Така както е с Барака и с Гончето

Но явно думата български пред името много ви тормози.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#2998 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:56 PM

Не мого да кажа каква по-народносте думата понеже не знам.Макар 4е,за 500-години в Банско не е имало турци.Можете да питате ,които искате.
Но името му идва от 4ОБАНИН-за това и 4обанско .
Но никаде тука не съм 4ул по-моия краи да ги нари4ат с името карака4анско.И никога няма и да ги нари4ат.Наште ку4ета са едри горди и силни не са ниски трътлести и бъзливи.
Тука такива ку4ета няма и няма и да има запонете го това.
Такова име--КАРАКА4АНСКО тука в нашият краи не съществува и това е.

#2999 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:21 PM

само си посипвате главата с пепел, заставайки зад гръмкото БЪЛГАРСКО и най-интересното е, че си вярвате... защото никъде, ама никъде на това куче не са му казвали и не му казват БОК... то е само във ваще умове...

защо не го кръстите Овчарско куче на България на пример...

и не ми говорете, кой бил българин, кой грък, кой народоизменик и прочее, защото като ви гледам, повече от половината НЕ МОЖЕТЕ да пишете на КИРИЛИЦА, или с думи прости на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК...

#3000 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:27 PM

И каква е разликата между Овчарско куче на България и Българско овчарско куче?

Вие защо не го наречете

Овчарско куче на България ( каракачанско, чобанско...), ами сте го нарекли

Каракачанско куче (овчарско, чобанско ...).
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема