Цитат
Така, копирам темата си от раздела за каракачанки...оказа се че БОК ще взимам, sorry ама съм noob
Цитат
Здравейте.Може би скоро ще си взимам БОК и ме вълнуват следните няколко въпроса:
1.На каква възраст да го взема?
2.Тъй като имам и 10 годишно женско НОК, ме интерсува дали ще си създават проблеми
3.Подлежи ли на дресировка и възпитание и
4.За какво да гледам, когато взимам кучето.
Иначе форума си го чета от известно време, може да се каже че съм го попрочел почти целия, горе-долу съм се ориентирал в отговорите на въпросите, но все пак реших да питам.Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави
Привет,
1. - поне над 45-50 дни - колкото по дълго суче, толкова имунната му система ще е по здрава. От кои клуб / с различните имена /ще го вземете е без значение-кучетата са едни и същи.
2. - проблемите могат да дойдат по късно. Със сигурност НОК-а ще отстъпи лидерството на порасналия любимец. Дано да стане "цивилизовано". В случая е по удачно да си вземете също женска, защото иначе ще пада голямо пазене при разгонване.
3. - подлежи, но по трудно-независими и по твърдоглави са.
4. - най-вече за родословието-родителите...За кутрето ако имате избор-по едричко и пъргаво /живо/ с красива окраска близка до стандарта. С по голяма главичка. Дали има ваксината, има ли татуировка или микрочип, вписано ли е в племенната книга... Хайде стига до тук, че ще вземете да се откажете. b)
Ако ми пишете на лични мога да ви дам координати на мои колеги с добри кучета. BEER
bgflag