Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#4121 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2008 - 08:51 PM

С само да допълня още нещо към горният си пост.

Когато взех от една сая (така им викаха на овчарниците в нашето село) първото си овчарско през 1986 г. никой в овчарника не ми каза, че вие сте го произвели.

Но нали всички са ваша кръв така че най-вероятно и аз съм гледал ваши кучета:)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4122 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 10:42 PM

Цитат

Цитат

банско вече си има  киниложки  клуб
И при нас ще има :palec:

Браво! :yahoo:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#4123 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 10:54 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Текста по статията изготвен лично от г-н Стефан Попов:
  Вече Ви отговорих на въпроса с написаното по редакторско решение и че не е моя заслуга тъй като всеки редактор пише каквото САМ си реши .

Свързах се с г-жа Радостина Тонева, която изключително любезно ми заяви, че Редакцията на списание "Моят Приятел Кучето" поправя единствено граматически и пунктоационни грешки на подадените готови авторски статии, но СМИСЛОВО те никога не са били изменяни. Потвърди, че статията ви е публикувана така, както сте я подал. Също така добави, че никога след тази публикация не сте се свързвал с нея, за да я обвинявате в подобни неща. Остана разочарована.
  Точно това беше повода да ни се разделят пътищата с г-жа Тонева, а и ако правилно поровичкате уважаема следователко ще разберете че след този случай имахме уговорка с Радостина Тонева да не редактира повече мои публикации и тя го е написала в списанието. В последствие по този повод спрях да публикувам в Моя приятел кучето, където бях пръв и с доста интересни публикации по различни теми. Но израза каракачанско куче не съм писал друг е въпроса че е вмъкнат на едно две места от радакцията.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#4124 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 11:01 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Гледам, че господин Попов пише във форуа, та реших да му задам един въпрос - пък той ако иска да отговори.

Преди време твърдяхте, че Бабаня от Хасково е дал две нетипични кучета (Белка и Стрелка) на Аврам и так се е изчистил от тях, скоро твърдите, че единственото кучило от Санбернар и овчарско куче в Банско е изчистено в Разлог и на Седефчеви.

Първо колко кучета е било това кучило, че е имало за Разлог, за Седефчеви, а и за Попа от Караджилово, че чак къща да построи с продадените кучета в Гърция - или ги е продажал по 10-15000 еуро (или марки тогава). Но това е друг въпрос.

Та основният който искам да попитам е Аврам и хората в Разлог знаеха ли че си чистите мелезите и нетипичните кучета като им ги давате. Или когато бяхте една организация тези кучета бяха елитни, а сега станаха мелези?
  Колега много наивно са зададени въпросите Ви и от тях личат неща,които все пак ще ме накарат да отговоря макар че е отговорено по-горе и все пак ще си направя труда да Ви кажа, че когато Аврам купи въпросните нетипичти кучки и с тях разсипа доста кръв все още беше при нас в НК БОК.  Правиха се опити да му се обясни че така не става, но той нали си е простичък - това предполагам всички го знаете, не се съобрази със съветите на по-старите в породата и направи маса селекционерски БЕЗОБРАЗИЯ. А колкото до мен аз никога не съм чистил мелези, защото не съм ги имал и не съм извършил нито едно кръстосване, както и не съм ползвал нечистопородни родители. Но много хора имаха нужда от такова чистене и си търсеха мищория такива новобранци, които искаха целия свят да лапнат като Аврам. На такава алчност голямата уста се запълва само с излишъци и Аврам се оказа отлична почвна за сметище. Жалко че в началото започна с доста кучета които му дадох до едно чистопородни с проследен произход, а в последствие подгони някакви странни меко казано идеи на собственния си "селекционерски гений" без да се съобразява че носи някаква отговорност пред породата и хората, които го създадоха.  Не ми задавайте подобни въпроси защото ме боли за овчарското куче и хората, които Аврам е подвел и продължава да подвежда, макар че съм сигурен че след време те сами ще се усетят. Загубата на време обаче няма как да се навакса. И една молба към Вас : Представете се за да зная с кого комуникирам. Мисля че е коректно, а и проява на добра воля. Поздрави.

Ми аз съм ви се представял, даже и на лични сме си комуникирали, ама нали сам си лаик и задавам наивни въпроси просто няма какво толкова да ви отнемам от времето и да ви занимавам с моята некомпетентност. Все пак съм на един петък служб в породата.

Но за да сте спокоен ще ви кажа че не членувам ни в БКК за БОК, ни в МАКК.
Просто се интересувам от овчарските кучета и се надявам че помията в която се намира породата в момента, някога ще стане поне рядка супа, а дай боже и хубава манджа, ама се съмнявам.

Повече няма да отправям конкретни въпроси към вас.

А иначе се казвам Иван Панайотов, но спокойно, анонимник съм в кучешките среди ;D
  Извинете ме ако нещо съм пропуснал или забравил, но информацията, която ме залива никак не е малко, а и доста въпроси се отправят към мен. Не разбрах обаче от къде сте?
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#4125 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 12:44 PM

вано  кажи нещо за това куче чакам КОМПЕТЕНТНИЯ ти отговор

#4126 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 12:47 PM

Цитат

Цитат

Гледам, че господин Попов пише във форуа, та реших да му задам един въпрос - пък той ако иска да отговори.

Преди време твърдяхте, че Бабаня от Хасково е дал две нетипични кучета (Белка и Стрелка) на Аврам и так се е изчистил от тях, скоро твърдите, че единственото кучило от Санбернар и овчарско куче в Банско е изчистено в Разлог и на Седефчеви.

Първо колко кучета е било това кучило, че е имало за Разлог, за Седефчеви, а и за Попа от Караджилово, че чак къща да построи с продадените кучета в Гърция - или ги е продажал по 10-15000 еуро (или марки тогава). Но това е друг въпрос.

Та основният който искам да попитам е Аврам и хората в Разлог знаеха ли че си чистите мелезите и нетипичните кучета като им ги давате. Или когато бяхте една организация тези кучета бяха елитни, а сега станаха мелези?
  Колега много наивно са зададени въпросите Ви и от тях личат неща,които все пак ще ме накарат да отговоря макар че е отговорено по-горе и все пак ще си направя труда да Ви кажа, че когато Аврам купи въпросните нетипичти кучки и с тях разсипа доста кръв все още беше при нас в НК БОК.  Правиха се опити да му се обясни че така не става, но той нали си е простичък - това предполагам всички го знаете, не се съобрази със съветите на по-старите в породата и направи маса селекционерски БЕЗОБРАЗИЯ. А колкото до мен аз никога не съм чистил мелези, защото не съм ги имал и не съм извършил нито едно кръстосване, както и не съм ползвал нечистопородни родители. Но много хора имаха нужда от такова чистене и си търсеха мищория такива новобранци, които искаха целия свят да лапнат като Аврам. На такава алчност голямата уста се запълва само с излишъци и Аврам се оказа отлична почвна за сметище. Жалко че в началото започна с доста кучета които му дадох до едно чистопородни с проследен произход, а в последствие подгони някакви странни меко казано идеи на собственния си "селекционерски гений" без да се съобразява че носи някаква отговорност пред породата и хората, които го създадоха.  Не ми задавайте подобни въпроси защото ме боли за овчарското куче и хората, които Аврам е подвел и продължава да подвежда, макар че съм сигурен че след време те сами ще се усетят. Загубата на време обаче няма как да се навакса. И една молба към Вас : Представете се за да зная с кого комуникирам. Мисля че е коректно, а и проява на добра воля. Поздрави.
  Стига си плюл по Аврам той ти беше най големия приятел и твой най добър ученик,на каквото си го научил това прави ;D ;D ;DТи малко ли хора подведе та на него кусури търсиш или и това си забравил ;D ;D ;D

#4127 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 12:50 PM

Цитат

Ще го дочакаш ;D ;D ;D

#4128 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2008 - 01:00 PM

тьрпелив сам

#4129 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 03:01 PM

molia vi da si kagete mnenieto za moeto ku4e

#4130 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 04:39 PM

твоя  шаро е  красавец

#4131 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 05:36 PM

:wub:blagodaria

#4132 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 05:38 PM

Цитат

Първо - никога не съм твърдял, че съм компетентен и второ не виждам кой ще коментира нещо по тази размазана снимка, при положение че и по ясни снимки не трябва да се правят коментари.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4133 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 05:38 PM

Цитат

:wub:blagodaria
кучето от чИЛИКА  ли е

#4134 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 05:39 PM

Цитат

Цитат

Първо - никога не съм твърдял, че съм компетентен и второ не виждам кой ще коментира нещо по тази размазана снимка, при положение че и по ясни снимки не трябва да се правят коментари.
кучето е шибил трябва да е при  аврам даи ни малко инфо за него

#4135 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 06:08 PM

po negova linia e vzex go na 50 dena  eto i edno ot malkite

#4136 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 06:12 PM

НЕГАРА  беше    страшен пес  дано твоя шаро носи неговия дух

#4137 Потребителят е офлайн   Тодоров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 06:15 PM

Цитат

molia vi da si kagete mnenieto za moeto ku4e

Хубав е :->)

#4138 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 06:17 PM

:yahoo:po negova linia e vzex go na 50 dena bl i na vano vapreki 4e ne e mn drugeluben eto i edno ot malkite

#4139 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 10:33 PM

Цитат

А защо си останал с впечетление че аз знам какви кучета им апри Аврам. Аз Аврам лично не го познавам  познавам други хора от БКК за БОК. Но ако много искаш мога да разпитам за това куче, ама нали знаеш че вероятноста това което се води официално да е истина не е много голяма - сам виждаш, че почти няма куче, за произхода на което да не се водят спорове.

А лично Шибил не съм го виждал иначе бих ко коментирал, макар и НЕКОМПЕТЕНТНО :) Ако съм го виждал значи с нищо не ме е впечатлил - иначе щях да знам поне името му.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4140 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2008 - 10:48 PM

Цитат

Цитат

А защо си останал с впечетление че аз знам какви кучета им апри Аврам. Аз Аврам лично не го познавам  познавам други хора от БКК за БОК. Но ако много искаш мога да разпитам за това куче, ама нали знаеш че вероятноста това което се води официално да е истина не е много голяма - сам виждаш, че почти няма куче, за произхода на което да не се водят спорове.

А лично Шибил не съм го виждал иначе бих ко коментирал, макар и НЕКОМПЕТЕНТНО :) Ако съм го виждал значи с нищо не ме е впечатлил - иначе щях да знам поне името му.
  Ми там ти е грешката че не коментираш ;D

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема