Българско овчарско куче
Публикувано: 05 January 2006 - 08:54 PM
Оки доги,
МАд,съжалявам за грешките които допускам,просто нямам много време и не преглеждам дори какво пиша.Но все пак мисля на първо място е важно да се разберем и мисля всички разбират какво искам да кажа..
Bulgariandog би ли поместила една снимка на едно от моите кучета.Очаквам смислени мнения за кучето."Знам че вашите гарджета са най-хубавите "но все пак погледайте хубаво .МАд помисли си хубаво преди да напишеш нещо .
поздрави

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 07 January 2006 - 09:55 PM
Цитат
Бихте ли разяснили какво означава родословие на куче от порода с неизяснен статус (независимо как ще я наречем - КК или БОК).
Ако родословието ще се свежда до това, което до момента се публикува тук и там, за което вече писах някъде: "Мъжкото е на бай Иван, женската - на бай Драган"....
Някои имат дързостта да пишат: "еди кое си куче е от линията на не знам си кой разплодник". Веднага възниква въпроса: колко години е живота на една линия и какво се случва с нея след това ?
Всичко останало са приказки за надприказване.
И ако все още не се появяват компетентни мнения и научно-издържани обяснение, да не пълни страницата с празнословия.
Уважаеми г-н Желев, написаното е принципно, а не забележка към Вашия по-горен постинг. Напротив, присъединявам се към него.
С уважение,
Николай Атанасов
Публикувано: 07 January 2006 - 09:57 PM
Поздрави !
Публикувано: 07 January 2006 - 10:05 PM
Цитат
Перфектни кучета няма, както и перфектни хора!
Може в очите на Хан едно куче да е хубаво, в очите на Шаро друго, а пък в мойте съвсем различно!
Всеки си има неговите идеали.
Хан, ето ти прилика в кучетата.
Интересно съпоставяне. Сега остава да прочета и компетентно съпоставяне, което веднага трябва да открие разликите според принципа - нашата гарга, най-хубавата гарга.
И понеже тук явно става дума за съпоставяне на кучета от две различни породи, ще ми бъде приятно и ще бъда благодарен за разяснение от страна на експертите коя порода (според снимките) е "по-порода".
Публикувано: 07 January 2006 - 10:17 PM
мад макс НЕ е той а е тя и е младо девойче на 19год. долу горе.Но щом тя иска толкова много да знае за родословие -ще и дам една писта за да гадае .Това куче върви по Мечо,Божур,Куна и МЕца.Те всичките специалисти много добре знаят кои са и на кого са тези разложки кучета..Много интересно те изказват мнения.Някой беше поместил една снимка като ги пита да дадат мнение за кучето а те казват"КАжете кои са родителите за да знаем"-хахаха -като едно време zhel спомняш ли си комунизма.???/учителите /кажи на кого си че да знам колко и какво да ти пиша....
ХАН,поместихме няколко снимки за да видите приликата .ДА ви помогна -защото мисля ви е много трудно да видите прилики.. oleeee

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 07 January 2006 - 10:34 PM
Цитат
В това куче има чужда кръв.. Браво на Куна worthy worthy worthy ! Тя е причината за приликата с каракачанското! Страхотна женска! worthy w)
п.п. Защо си мислиш че не зная по кои линии върви кучето? Да не мислиш че дъждовната капка ще направи морето - океан?
Публикувано: 07 January 2006 - 10:36 PM
Шаро,радвам се ,че знаеш що е мад макс,че то се оказва,че съм виждал на живо овчарски кучета преди време равно на един път и половина от нейния живот. b) cheers
Шаро нали знаеш,че и някой съдии се оглеждат и подпитват на кого е кучето ,откъде е то,за да пишат оценка и правят класиране,така че w) w) ,нека сме по -благосклонни към тези дето гледат само снимката и питат откъде е кучето,за да дадат мнение.
Публикувано: 07 January 2006 - 10:40 PM
Някои хора така и не разбраха нашите цели.Мисля че е най- грозно д а се критикува комшията а да не погледнем какво става в нашата градина.
Понеже някои хора много критикуват всичко в БОК и около БОК и поставят всички под един знаменател то време е да покажем на нормалните нови хора и любители моменти от истината и за каракачанските кучета и то на хората които претендират пред целият свят ,че те запазват кучетата им във вид който са били и че техните кучета са чисти. Ето ви и няколко снимки над които искам хубаво да си помислите всички и вие да се помъчите да откриете приликата в тях и дали тези кучета имат нещо общо с легендите които се разказват.
angelpik

Публикувано: 07 January 2006 - 10:41 PM
Цитат
Това да не си яхнал още коня, а да искаш да препускаш е или глупост, или лудост.
Публикувано: 07 January 2006 - 10:46 PM
не искам да се ровя още из архивите ми .Но ако се наложи и това ще направиме.И нека колегите ми не ми се сърдят персонално но като ще си говорим за истини нека са.

Публикувано: 07 January 2006 - 10:52 PM
ЗНаете ли митът за "фурнаджийските лопати".??? bravoS
КАзахте че в моите кучета няма прилика с старите нали така беше ако не съм объркал.Сега ми говорите друго ми се струва.Хайде сега да ви помоля аз нещо.Хайде поместете вие вашите кучета ако имате смелост и доблеста на истински "Българи" и ми разкажете за техните родословия,генетичност,чистота,и митове да не забравите също.
мерси предварително и поздрави.

Публикувано: 07 January 2006 - 10:52 PM
Цитат
Г-н Желев, поставихте ме на място. Пусти "ниско поставени уши". Все още никой не ми ги е показал и не ми е обяснил какъв е критерият да бъдат определени като такива.
Бях посъветван да гледам. Ами гледах, гледах, ама според нивото на ниската си компетентност, никъде не видях. А иначе има стандарт, което ще рече, че има и порода, но и тук мълчание. Никой не ми разясни на кои критерии според най-общодостъпната дефиниция за стандарт отговаря тази порода.
Аз всъщност вече и не очаквам отговор. Толкова дългото мълчание е повече от красноречиво.
Поздрави !!!
Николай Атанасов