Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#201 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2006 - 09:37 PM

Цитат

1.Стада не останаха вече
2.МЕчки и вълци са също подчти изчезнали и ако се видят то е радост/как ще съхранят работните качества на кучето тогава-като кучета които се разхождат с стадото ли?-това обсолютно всички останали го могат..../..

С цялото си уважение към мнението ти Шаро, мисля, че тези твърдения звучат много добре за Холандия, но при нас разлността май ти убягва нанякъде!
Конфликта с едрите хищници не е химера, нито мит от миналото.
Не мисля да те убеждавам в това. Мислех, че, като човек занимаващ се овчарски кучета от България си наясно със ситуацията и прилагането на работните качества на кучето за охрана на стада, но май не е така... Жалко...

#202 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 10:23 PM

Стартер,

Холандия е Европейска страна и не мисля че Европейските страни ще се върнат назад а по =вярното е че Бг ще върви напред.Условията на кучетата при които са били нашите кучета преди са много по -различни от сега както и ще се променят много.Аз лично ще се радвам ако ми дойдете на гости за да ви запозная с истински кинолози и да видите тяхното мислене което е супер коректно и неутрално.В никакъв случай не трябва да мислите че тези хора не знаят за нашите кучета и другите в същата група.Не ви го казах излишно за проблемите които имаме с породата сега -това е било преди много години с страните по европа и те знаят много добре какъв е пътят който трябва да се измине за да има дорби резултати.За реалноста която ти ми говориш/позволи ми да се обърна на ти- понеже тук всички сме приятели/ мисля трябва да има прогрес но не и по начина по който някои хора си мислят защото е невъзможен и повтарям само може да ни забави още повече.Ако говорим за ситуация ,приятелю аз я знам много добре но незнам дали вие я знаете и не само погледната от едната страна на БАлкана .
п.с Занимавам се с "овчарски кучета "но не по овчарски начин/като мисля че ще разберете замисъла с който не искам да обидя нито един овчар-на които дължим всичко досега/...
поздрави...
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#203 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 10:41 PM

Само да допълня.

Не искам да се натрапвам с Холандия.Мисля само да отсея положителното от "майката на генетеката" в Европа.Не съм се променил и всички които ме познават го знаят.Винаги където и да съм бил по света -българското знаме ме е сапътствало постоянно.Дори и да си сам от другата страна на земното кълбо -ти си Българин и представляваш България.ТАка че ще помоля всички които мислят да го натякват просто да не го правят защото не могат да ме трогнат ни най-малко,напротив те ме карат да обичам БГ още по-силно.Тези неща обаче не са причина човек където и да е ,да се учи от патилото на страни които са много по напред от нас.
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#204 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 10:54 PM

Цитат

Конфликта с едрите хищници не е химера, нито мит от миналото.

Здравейте,

Ще бъда безкрайно благодарен, ако ми бъде показана поне една снимка на поне едно куче, което през последните 2 години е победило вълк, нападнал нашенско стадо с овце.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 11:01 PM

Цитирам нещо написано от ХАН :

"Никой не отрича труда на редица български родове, потомствени овчари, също на българомохамеданското население в планинските райони на страната, и не на последно място етническите турци, запазили националната ни порода!""

bl) Опаааааааа-хайде сега ,новата версия за произхода на "каракачанските кучета"..То може и да се кръсти кучето тогава"Карабаш"-...

КАрабаш-каракачан, КАракачан-карабаш, а пък и може още по-оригинално и народно да се кръсти "Булгаристан -Гюркан-кара-баш-чан"

И без това същите кучета в Турция ги наричат "Карабаш"-сега започваме да разбираме за истинският произход и кои са хората които най-много са ги запазили.Всичко това ме навежда на мисълта че това ще са хората от помашките села около Разлог....
браво,/машаала/това може и да го повярват новите желаещи да се занимават с тази порода""български кучета" bravoS
User's Signature

#206 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 11:10 PM

Д-р Атанасов,

Аз лично нямам тел.номера на С.Попов но той преди години беше писал една такава статия за Костенското куче Янко /всички сме чували за него/.Попов беше писал и го описал с реалните му описания и размери без нито един път да го е виждал.
Ще се опитам д а преразкажа накратко за кучето.КУчето е било толкова силно че само обива глиган/около 120кг/ и го носи 3 км от гората до дома само.В единоборство с една вълчица то я убива само като се има на предвид че вълчицата е 74кг./само/.Това бяха измищльотините на С.Попов -нека ме извини че го цитирам но аз още имам статията на която много деца отварят усти като я чуят ...
Ако някои други хора от БОК или г-дата КК знаят някой по-пресен случай нека да ни го разкажат-ние ще четем и ще се смееме малко.....Аз лично очаквам повече разкази в типичният стил на КК -понеже техните кучета за чисти и /генетични/докато на БОК са се умешали и са по мекошави..../ b)

п.с д-р Атанасов ,нали знаете че такива моменти се снимат много трудно ,те повечето се разказват и "малко" окрасяват...

само още нещо да добавя,тази същата история аз лично я преразказах на стари овчари и не можете да си представите -горките се смяха с сълзи в продължение на 15мин./а не е ли за смях/"""??? b)
User's Signature

#207 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 11:13 PM

ВНИМАНИЕ !!!!

В този мой постинг има чужда намеса.

Цитат

Цитирам нещо написано от ХАН :

"Никой не отрича труда на редица български родове, потомствени овчари, също на българомохамеданското население в планинските райони на страната, и не на последно място етническите турци, запазили националната ни порода!""

bl) Опаааааааа-хайде сега ,новата версия за произхода на "каракачанските кучета"..То може и да се кръсти кучето тогава"Карабаш"-...

КАрабаш-каракачан,          КАракачан-карабаш, а пък и може още по-оригинално и народно да се кръсти "Булгаристан -Гюркан-кара-баш-чан"

И без това  същите кучета в Турция ги  наричат "Карабаш"-сега започваме да разбираме за истинският произход и кои са хората които най-много са ги запазили.Всичко това ме навежда на мисълта че това ще са хората от помашките села около Разлог....
браво,/машаала/това може и да го повярват новите желаещи да се занимават с тази порода""български кучета" bravoS

Горния постинг поражда и друг въпрос:

1. До момента нито един каракачанин не се е появил да декларира, че развъжда каракачански кучета.

2. Нито един каракачанин не е заявил, че каракачанското куче е българско куче.

3. Нико един каракачанин не казал, че е българин.

4. Като изходим от факта, че самите турци се смяха на твърдението "българска национална порода, а носеща турско име"....

Какво още може да се каже.

Те фактите сами го казват.

А и въпросите. Много въпроси и нито един отговор.

Този пасаж от конституцията е вмъкнат от друго лице.

Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.

Аз съм достатъчно толерантен към всякаква вяра и народност. Имам колеги и приятели които са мюсюлмани, юдеи, сикхи, будисти.

Това няма нищо общо с българщината и духа който всички ние претендираме че носим в себе си.

Искам разяснение, кой използва непозволени средства да се вмества в чужди постинги.
User's Signature

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 11:29 PM

Спомням си един постинг, в който се говореше за древни кучета, а времето, което се сочеше бе отпреди 60-70 години. Някои имат нужда да си изяснят въпроса колко години трабва да са изминали, за да се направи определение за предмет или животно като древни.

В същия постинг се посочваше колко висок бил дядото на някой си и от там се правеха някакви нелогични аналогии с ръста на древното отпреди 50-60 години КК.

Трети момент е, че в последно време се развива някаква лишена от логика теория, която лично на мене ми разказва един от капацитетите на породата КК, че истинското КК е високо не повече от една табуретка. Стандартната височина на една табуретка е 55 см. Това е височината, респективно и силата на едно куче от типа на Бордър коли.

Веднага възникват два въпроса какво е заложено в стандарта за ръст и какво се твърди, че трябва да е КК.

Вторият въпрос, как едно бордърколиподобно куче ще надвие вълк, който в най-лошата си кондиция е поне два пъти по-тежък.

И това е само малка част от въпросите, които се наслагват към предишни мои и които така и останаха без отговор, който вече дори и да бъде даден, е изгубил стойността си.
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2006 - 11:53 PM

Цитат

Д-р Атанасов,

Аз лично нямам тел.номера на С.Попов но той преди години беше писал една такава статия за Костенското куче Янко /всички сме чували за него/.Попов беше писал и го описал с реалните му описания и размери без нито един път да го е виждал.
Ще се опитам д а преразкажа накратко за кучето.КУчето е било толкова силно че само обива глиган/около 120кг/ и го носи 3 км от гората до дома само.В единоборство с една вълчица то я убива само като се има на предвид че вълчицата е 74кг./само/.Това бяха измищльотините на С.Попов -нека ме извини че го цитирам но аз още имам статията на която много деца отварят усти като я чуят ...
Ако някои други хора от БОК или г-дата КК знаят някой по-пресен случай нека да ни го разкажат-ние ще четем и ще се смееме малко.....Аз лично очаквам повече разкази в типичният стил на КК -понеже техните кучета за чисти и /генетични/докато на БОК са се умешали и са по мекошави..../  b)

п.с д-р Атанасов ,нали знаете  че такива моменти се снимат много трудно ,те повечето се разказват и "малко" окрасяват...

само още нещо да добавя,тази същата история аз лично я преразказах на стари овчари и не можете да си представите -горките се смяха с сълзи в продължение на 15мин./а не е ли за смях/"""??? b)

Първо, имам молба. Не ме титуловайте. Аз съм Николай Атанасов и това ми е достатъчно.

Второ, да говорим за наука, а тя да е подкрепена с твърдения на маса, литературни произведения, склуптура или ходожествено (рисувално) творчество е най-меко казано нелепо. Тези методи се прилагаха допреди 20-30 години.

Науката си служи с научни прийоми, а не с лирически отклонения.
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 12:28 AM

Сигурна съм, че ако бяхте отишли на диспута, на който бяхте поканен г-н Атанасов е щяло да бъде отговорено на всичките Ви въпроси. Не сте уважили поканата - няма какво да се чудите!
Поздрави!

#211 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2006 - 08:30 AM

Аз съм редактирал мнението на г-н Атансов и вмъкнах цитата от Конституцията, по повод написано мнение (две точки от него). Забравих да отбележа, че мненито е редактирано от мен, за което се извинявам.

#212 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 08:39 AM

Цитат

Аз съм редактирал мнението на г-н Атансов и вмъкнах цитата от Конституцията, по повод написано мнение (две точки от него). Забравих да отбележа, че мненито е редактирано от мен, за което се извинявам.

Здравейте,

Предполагам в качеството си на модератор имате право да извършвате такива вмешателства и корекции, но да влизате в текста на друг човек...

Освен това, корекцията и включването на пасажи от българската конситуция не се вмесват с контекста на останалото, написано от мене.

Заявявал съм го усто, писмено в мои публикации и тук на страниците на форума /в същия този постинг, в който Вие се намесихте/. Аз проявавам търпимост към всяка една вяра, религия или малцинство. Но не мога да приема да се наричаш българин, а да нямаш чувство за национално достойнство.

С уважение,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 02:00 PM

MAd ,
За какъв диспут става въпрос????
User's Signature

#214 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 02:04 PM

Цитат

MAd ,
За какъв диспут става въпрос????

Питай своя доктор!

#215 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2006 - 02:05 PM

http://dog.bg/f/inde...=ST&f=29&t=1678 - Тук е темата са диспута

#216 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2006 - 02:21 PM

Г-н Атанасов, аз смятам, че по един или друг начин се засягаше резлигиозната и етническа принадлежност на граждани на република България, което от своя страна ще да доведе допълнително по един порой от публикации на тема кой е по-Българин и т.н. с цел да се избеганат тези неща коригирах написаното, но забравих да сложа че това е направено от мен за което още веднъж се извинявам.

Към всички фенове на породата/ите БОК и КК: - в грешна посока вървят нещата който пишете за породата/ите. Мойте изводи до тук са, че явно е имало "вливане на нова кръв", реално и двете страни не го отричате и двете страни казвате че сте се дистанцирали от тези хора и т.н. Всички тези неща се доказват с факти. Сигурно е че и двете страни имате достъчно факти и че ги крието по - разбираеми причини, понеже и двете страни се борят за признаване на породата/иде. Обаче това докато стане се концентрирайте да пишете за породата/ите, а не само за кръстоски и т.н. макар и двете теми да има много изписано, реално нищо не е казано. На сто поста по едно конкретно изречение.
Дали ще го направите или си е ваша работа, но дайте възможност на хората да се запознаят с породата/ите.

#217 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2006 - 08:29 PM

MAd,
искам само да те улесня . Никога съм нямал личен лекар в БГ.
User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2006 - 11:18 PM

Шаро, погледни тази кучка,малко е проскубана,но снимката е по върло лято.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  _____.JPG (10.79K)
    Брой сваляния: 363

#219 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2006 - 10:58 PM

Информация за БОК и други...

п.п. n) n) n)

#220 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer