ВНИМАНИЕ !!!!
В този мой постинг има чужда намеса.
Цитат
Цитирам нещо написано от ХАН :
"Никой не отрича труда на редица български родове, потомствени овчари, също на българомохамеданското население в планинските райони на страната, и не на последно място етническите турци, запазили националната ни порода!""
bl) Опаааааааа-хайде сега ,новата версия за произхода на "каракачанските кучета"..То може и да се кръсти кучето тогава"Карабаш"-...
КАрабаш-каракачан, КАракачан-карабаш, а пък и може още по-оригинално и народно да се кръсти "Булгаристан -Гюркан-кара-баш-чан"
И без това същите кучета в Турция ги наричат "Карабаш"-сега започваме да разбираме за истинският произход и кои са хората които най-много са ги запазили.Всичко това ме навежда на мисълта че това ще са хората от помашките села около Разлог....
браво,/машаала/това може и да го повярват новите желаещи да се занимават с тази порода""български кучета" bravoS
Горния постинг поражда и друг въпрос:
1. До момента нито един каракачанин не се е появил да декларира, че развъжда каракачански кучета.
2. Нито един каракачанин не е заявил, че каракачанското куче е българско куче.
3. Нико един каракачанин не казал, че е българин.
4. Като изходим от факта, че самите турци се смяха на твърдението "
българска национална порода, а носеща турско име"....
Какво още може да се каже.
Те фактите сами го казват.
А и въпросите. Много въпроси и нито един отговор.
Този пасаж от конституцията е вмъкнат от друго лице.
Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
Аз съм достатъчно толерантен към всякаква вяра и народност. Имам колеги и приятели които са мюсюлмани, юдеи, сикхи, будисти.
Това няма нищо общо с българщината и духа който всички ние претендираме че носим в себе си.
Искам разяснение, кой използва непозволени средства да се вмества в чужди постинги.