Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул
Публикувано: 26 November 2013 - 06:04 PM
Публикувано: 27 November 2013 - 02:33 PM
ПП Изкоментирай болднатия текст ако обичаш,от позицията на 2013 г разбира се.И го направи както трябва,защото хората пари дават за твоето незнание!
Публикувано: 27 November 2013 - 02:51 PM

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 27 November 2013 - 04:28 PM
Публикувано: 27 November 2013 - 06:52 PM
pa4anga, в 27 November 2013 - 12:33 PM, написа:
ПП Изкоментирай болднатия текст ако обичаш,от позицията на 2013 г разбира се.И го направи както трябва,защото хората пари дават за твоето незнание!
Ако тръгнем да си мерим п**** , да не се окаже, че твоята е по-малка. Ти се извъди по-голям разбирач от AKC и UKC взети заедно. Доколкото си спомням dimo наскоро публикува информация, че UKC са си отворили регистрите и всеки може да си регистрира амстафа като АПБТ. И какво ще направиш ти по въпроса? Можеш само да си го преместиш в другия крачол.
Ако имаш нещо лично против мен, можеш да дойдеш да се запознаем и да ми видиш лично библиотеката с информация и за двете породи, инвестирала съм няколкостотин лева за целта.
Нека да ти припомня кое е кучето - образец, по който е писан стандарта за АСТ - Colby's Primo
Разликата между AKC, FCI и UKC амстафовете и питбулите е толкова минимална, че ако ти пусна няколко двойки снимки изобщо няма да познаеш кое е амстаф, кое пит.
Тук един лаладжия също си е губил времето - http://www.fiapbt.net/ingles16.html
1) Имаш куче, амстаф с FCI родословие. Четеш тази страничка - http://www.ukcdogs.c...gleRegistration , изпълняваш и амстафчето става АПБТ.
2) След това има опция за двойна регистриция в ADBA и кучето по документи става двойно регистиран АПБТ.
Я се замисли, щеше ли да е възможно това, ако бяха различни породи?
Публикувано: 27 November 2013 - 07:14 PM

ПП За пари вс вече се прави.....разликата между куче и вълк казах колко е, а именно 2/10 от процента....е вълкът куче ли е или пък кучето вълк ли е?
ПП Ам булито е пит също.....да ама не е или пък е стаф?!!

ПП Колби е ясен .....само ми отговори ,как имено е радвъждал ....по екстериор?!!

ПП Не искам да повдигам въпроса - екстериорното развъждане какво причини на породите......стафа е само част от това и поради кратката си история като порода не се е сгромолясало положението напълно.
ПП По снимки качества и психика на куче не се гледат госпожо,нормално е някои стафове да приличат на пит та нали от там тръгва породата Ви.
Публикувано: 27 November 2013 - 08:47 PM
pa4anga, в 26 November 2013 - 02:54 PM, написа:
Въпреки, че всички кучета са генетично много сходни, естественият подбор и селективен разплод са обособили някои различия в характеристиките на определени популации кучета, което е довело до образуването на нови породи.
разликата в ДНК е 2/10 от 1 процент между куче и вълк.
Стафа е пит през 2013г..... дано, дано ама надали..... !Не архиви..... библия от 1век ми намери.....и пак ще кажа ,че пишете и се занимавате с глупосги!!
Я кажи, какво имаш предвид под "видове кучета" ?
Публикувано: 27 November 2013 - 11:11 PM
pa4anga, в 27 November 2013 - 05:14 PM, написа:

ПП За пари вс вече се прави.....разликата между куче и вълк казах колко е, а именно 2/10 от процента....е вълкът куче ли е или пък кучето вълк ли е?
ПП Ам булито е пит също.....да ама не е или пък е стаф?!!

ПП Колби е ясен .....само ми отговори ,как имено е радвъждал ....по екстериор?!!

ПП Не искам да повдигам въпроса - екстериорното развъждане какво причини на породите......стафа е само част от това и поради кратката си история като порода не се е сгромолясало положението напълно.
ПП По снимки качества и психика на куче не се гледат госпожо,нормално е някои стафове да приличат на пит та нали от там тръгва породата Ви.
Незнам на колко си години, но факта че се обръщаш към мен с "госпожо" ме навежда на мисълта, че си максимум 20 и няколко годишен.

В интерес на истината, дори и е днешни времена има развъдници за АСТ, които не развъждат по екстериор, а по структура, психика, интелект и редица други качества.
Точно с мен недей да спориш за генетика, защото се интересувам от точно тази тематика от 2008ма година, когато имаше бум на болестта Атаксия. Между другото, всички наследствени болести, типични за породата АСТ 1:1 се отнасят и за породата АПБТ и това е документално доказано (справка лаборатория Optigen - USA).
И тъй като АСТ и АПБТ са толкова мега различни породи, гледай какво се е родило в kennel Rovelo Amstaffs!

Публикувано: 28 November 2013 - 12:02 AM

Тая тема съвсем е заприличала на латино сериял в който всички знаят че Росалинда е бременна но никой не го казва гласно зада има около какво да се върти сапунката.
Аз ще го кажа с прости думи та ако ще да ме баннат за пореден път.

До преди около един век породата е била една. Единствения критерйи по който са се развъждали е бил бойните им качества,
После правят стандарт на породата Американски стафордшир териер и започват да развъждат по него без да се интересуват от бойните качества на породата. В следствие на това стафовете губят своите бойни качества и това е основната разлика между двете породи за които предполгам pachanga толкова опява.
А бойните качества за които става дума не са толкова сила издръжливост захапка и т.н. А психиката на питбула която, за твоя инфомация Весела е различна от психиката на всяко друго куче.

Публикувано: 28 November 2013 - 12:36 AM
ПП Стига лалахте а отговорете на болднатия текст моля!
ПП Уведомявате ли хората които ви броят паричките ,че си купуват питове под прикритие ?
ПП В конкретика моля......на болднатия текст

Публикувано: 28 November 2013 - 09:29 AM
Пачанга, ти искаш конкретика. Аз ти зададох конкретен въпрос относно това което си писал, но ти се правиш, че не го виждаш.
Пинпонг, в 28 November 2013 - 12:02 AM, написа:
До преди около един век породата е била една. Единствения критерйи по който са се развъждали е бил бойните им качества,
После правят стандарт на породата Американски стафордшир териер и започват да развъждат по него без да се интересуват от бойните качества на породата.
Я пак си помисли кой е първият стандарт!
Стандартът на UKC е приет 48 години преди АКС да приеме стандарт на същата порода, но под името Стафордширски териер.
Относно прословутото развъждане по гейм, "бойни качества" и други подобни простотии :
В битки участват една пренебрежимо малка част от питовете, при това те не са регистрирани /родословни/ и тяхното поколение също няма да има родословия. Никоя федерация не иска да има нищо общо с подобни хора, и това не е от днес. В САЩ преследването на битките с кучета датира от десетилетия, и то не толкова заради самите животни, колкото заради престъпления, които вървят в комбинация с боевете - най-вече заради нелегалния хазарт.
Родословни стафове са участвали в боеве десетки години след приемането на стандарта през 1936 година. През 60-те и 70-те години е имало доста стафове, които са били и на бойния и на иизложбения ринг.
От десетилетия родословни питове не се развъждат по гейм. И питове и стафове се развъждат без някой да ги пуска в боеве.
Публикувано: 28 November 2013 - 09:48 AM
Е да е различна психиката на питбула , ама колко да е различна?? И все пак, ако са една и съща порода, защо правят това разделение на АПТ и АСТ ? Какъв е замисъла и идеята му ?

Публикувано: 28 November 2013 - 10:24 AM
dimo, в 28 November 2013 - 09:29 AM, написа:
Да де ! То от десетилетия се развъждат и ловни породи без някой да ги води на лов . Развъждат се и служебни породи без някой да ги ползва за работа ..... Абе за повече инфо вижте долната тема за деградацията на породите

Публикувано: 28 November 2013 - 10:38 AM
За справка :
http://bg.wikipedia....B3%D0%B8%D1%8F)
Да не се излагаме.

Публикувано: 28 November 2013 - 10:41 AM
Пинпонг, в 28 November 2013 - 10:24 AM, написа:
dimo, в 28 November 2013 - 09:29 AM, написа:
От десетилетия родословни питове не се развъждат по гейм. И питове и стафове се развъждат без някой да ги пуска в боеве.
Да де ! То от десетилетия се развъждат и ловни породи без някой да ги води на лов . Развъждат се и служебни породи без някой да ги ползва за работа ..... Абе за повече инфо вижте долната тема за деградацията на породите

Това, че някой, някъде в някоя страна на гъза на географията използва някой питбул и снимат 2 клипчета и качат в интернет, не означава, че ги развъждат за боеве. Навсякъде е пълно с ологофрени, които изпъкват. Или, слуховете се раздуват и се получава един надут балон.
Публикувано: 28 November 2013 - 09:01 PM
ПП От десетки години са гоненията в щатите ама си се пообъркал много.
ПП Стафове по битки .....през 70-те 80-те мдааа.... гледал ли си....впечатления?.....аз ще ти кажа мойте-хаотичност,непоследователност,липса на поврътливост.....и прочие.
ПП Как не вдяваш,че фенотипното развъждане вреди на вс.породи .....последствията са всеизвестни-болести ,психика,агресия не там където трябва.Ако въобще можем да се доверим на Дарвин-човекът е станал човек чрез извършваната от него работа.....схващаш??!Та тъй и при животинките..... ноо уви ....криворазбраната цивилизация.....дай кинтите... стафа е були ,пита е стаф и ето такива ми ти убавини.
ПП 2013 година сме...изкоментирай ми текста както го разбираш,на въпроса ти след това отговарям.....а не само да лалаш едно и също ....архими ,мантри ,бля бля....от преди век.
ПП "С лош човек може да се разбереш, но с прост - никога!".......градивния диалог е пътя....но ти като умен си по мантрите ,нали така?

Не мога да вдена как хора който развъждат и продават кучета при това родословни стафове пишат откровени глупости.
ПП Градивно моля.....в конкретика...без мантри от преиди век!!!!
ПП И още нещо...каква е разликата между нигериец и кениец......еднакво днк имат.??!!1

Публикувано: 28 November 2013 - 09:14 PM
Текста е объркано написан или калпаво преведен. Затова те попитах за него.