Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул
Публикувано: 28 November 2013 - 10:24 PM
pa4anga, в 28 November 2013 - 08:17 PM, написа:
Аз съм запомнила от феновете на породата едно: АСТ и АПБТ са практически едно и също фенотепично, но АСТ имат твърд стандарт, а АПБТ нямат. На моя наивен въпрос как да ги различавам на външен вид АСТ и АПБТ, ми отговориха така:
- Ако видиш кафява носна гъба - със сигурност не е АСТ.
- Ама иначе?- плахо питах аз.
- Ама иначе е питбул - отвърнаха ми те.
Има логика - АСТ има стандарт, където носната гъба е винаги черна. Поне до там като неграмотница във вашите породи го докарах.
Но иначе чисто външно ако ми ги сложите едно до друго - посмъртно няма да ги отлича. За мен е една и съща порода, разцепила се на две.... Като едната не и призната. Ако бъркам - помогнете да се освестя де:-)))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 28 November 2013 - 10:31 PM

Публикувано: 28 November 2013 - 10:34 PM

Само погледнете приложените файлове, забележете кой е долуподписаният и какво пише с дребният шрифт под подписа му и веднъж за винаги млъкнете по темата за "разликата" между АПБТ и АСТ - щото вече ми писва да чета как едни обесняват нагледно кое и как е станало, а пък други викат на черното-бяло!

Публикувано: 28 November 2013 - 10:41 PM
Е тъй де, но сложите ли ми един питбул с купирани уши до един АСТ с купирани уши със същия ръст и тегло - честно, аз няма да мога да посоча кой каква порода е. Единствено, което ми остана в главата че АСТ не може да е с кафяв нос според стандарта. Ми те за мен и АСТ и АПБТ до един са еднакви((((

Публикувано: 28 November 2013 - 10:44 PM
Публикувано: 28 November 2013 - 11:11 PM
pa4anga, в 28 November 2013 - 10:53 PM, написа:

Ако споделиш твойте впечатления по въпроса, бих могъл да ти кажа за кучета, които не съм развъждал аз, но които са внасяни от щатите (края на 90-те, с родословия на питове) за боеве. Между другото уникални животни

Публикувано: 28 November 2013 - 11:17 PM

Аз говоря за едно...получавам архиви мантри отпреди 100 години.Диалог няма как да стане!
ПП Моето мнение е че са по опасни от зареден пистолет.

Публикувано: 29 November 2013 - 10:08 AM

Относно породите - по-разбиращите от мен /без да е в кавички/ вече са ти го казали и доказали. Просто го приеми като въпрос на междучовешки отношения и администриране отвъд океана

Извинявам се за дългия пост

Публикувано: 29 November 2013 - 10:25 AM
pa4anga, в 28 November 2013 - 08:17 PM, написа:
ПП Стига архиви
Съобразено с 2013та година, гейм питове не трябва да съществуват! Или ти си на друго мнение, пачанга, от всичките ти постове досега стигнах до извода, че за теб пита е онова животно, което има гейм способности, естествено това се установява само по един начин. Което автоматично те слага в списъка ми с НЕприятели. Съжалявам, пич, но ако си привърженик на гейм развъждането, ти нямаш място в този форум като цяло. Приемам постовете ти за провокация, а обидите ти към мен и към други потребители не са били предизвикани по никакъв начин.
Да, определено има разлика между гейм АПБТ и АСТ, но тя е една единствена - на едните кучета стопаните им са безмозъчни олигофрени, а на другите са нормални хора и семейства с деца.
Furia_S, в 28 November 2013 - 08:24 PM, написа:
- Ако видиш кафява носна гъба - със сигурност не е АСТ.
- Ама иначе?- плахо питах аз.
- Ама иначе е питбул - отвърнаха ми те.
Има логика - АСТ има стандарт, където носната гъба е винаги черна. Поне до там като неграмотница във вашите породи го докарах.
Много са те подвели. Погледни няколко поста по-нагоре снимката на амстафове от kennel Rovelo. Визирам кучето със светлия нос. На мен също ми се родиха такива 2 кучета, причината е D-dilution ген за размиване на цвета. Генетично кучетата са червени, но гена за долюшън изсветлява космената им покривка и носната пигментация (понякога и очите са по-светли). Същия ген за дилюшън е причината да има сини амстафове (и питбули). И поради факта, че в стандарта пише "само черна носна гъба", такива кучета със светли носове се изключват от развъдна дейност. С тях се отстранява малко по малко и дилюшън гена.
Публикувано: 29 November 2013 - 10:33 AM
Аха! Благодаря ти за уточнението. Което още повече ме убеждава че аз като лаик абсолютно не съм в състояние да направя разлика в двете породи. Ако ми покажат пит и го нарекат стаф - няма да усетя разликата, сигурна съм.

Публикувано: 29 November 2013 - 11:31 AM
Vesela_5, в 29 November 2013 - 10:25 AM, написа:
Да, определено има разлика между гейм АПБТ и АСТ, но тя е една единствена - на едните кучета стопаните им са безмозъчни олигофрени, а на другите са нормални хора и семейства с деца.
Само да те питам Джон Колби , Ърл Тюдор и други класици които цитираш по- горе какви са ? Нормални хора или безмозъчни олигофрени?
Защото те са правили повече гейм тестове от колко ти си писала тук - а това не е малко!