Dog.bg Форуми : Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул

#141 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2013 - 09:25 PM

Без архивите не става нали???Кофти за теб. :mg_062:

#142 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:14 PM

Ам стаф териери, победители от националната специалка през 1949 година - все още мнооого приличащи на бойните си братя! :tb_195:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:16 PM

Янки Териер - туй к'во е бе спецове, Ам Стаф или Пит Бул? :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:17 PM

TORMENTOR Дай читаво мнение ,знам че и с двете породи към днешна дата си имал досег сериозен.....м?.....но нека мнението да е съобразено с 2013 година.
ПП Стига архиви

#145 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 November 2013 - 10:24 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 28 November 2013 - 08:17 PM, написа:

TORMENTOR Дай читаво мнение ,знам че и с двете породи към днешна дата си имал досег сериозен.....м?.....но нека мнението да е съобразено с 2013 година.

Аз съм запомнила от феновете на породата едно: АСТ и АПБТ са практически едно и също фенотепично, но АСТ имат твърд стандарт, а АПБТ нямат. На моя наивен въпрос как да ги различавам на външен вид АСТ и АПБТ, ми отговориха така:
- Ако видиш кафява носна гъба - със сигурност не е АСТ.
- Ама иначе?- плахо питах аз.
- Ама иначе е питбул - отвърнаха ми те.

Има логика - АСТ има стандарт, където носната гъба е винаги черна. Поне до там като неграмотница във вашите породи го докарах.

Но иначе чисто външно ако ми ги сложите едно до друго - посмъртно няма да ги отлича. За мен е една и съща порода, разцепила се на две.... Като едната не и призната. Ако бъркам - помогнете да се освестя де:-)))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#146 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:27 PM

Чети назад,че ще повтаряме едно и също....бтв щом така са ти отговаряли ....ако кажеш ,че това и производители са ти го казвали......оставам без думи.

#147 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 November 2013 - 10:31 PM

Бе прочетох цялата тема, човек, и да - това което ти написах са го казвали производители, заплождащи АПБТ. Другото им обяснение беше - ами ние развъждаме по гейм, а АСТ нямат гейм и дрън дрън ярини. Но това с носната гъба - вдигам ръце, щом са рекли че по кафяво и черно се прави разликата, аз не разбирам от двете породи и го приех за признак. Повече ми допада обяснението на Торментор : една и съща порода, разцепена в предназначенията си на две.
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:34 PM

Ами гледай сега, за някой влака отдавна е изтърван в смисъл че стафовете им са твърде далече от изходната форма (демек питбула). За други обаче като мен и Димчо, стафовете ни са нещо което ни напомня с визията си, физическите си възмовности и най-вече с темперамента на славните им и безрезервни смели деди! :md_064: Това че все повече и повече стафове стават чисто диванни кучета със редица здравословни проблеми и с наднормено тегло, с вял и безхаберен характер, с недостъчно смелост и почти никаква безрезервност в играта или при поставените задачи е голям и задълбочаващ се проблем, обаче не означава че всички стафове са безхарактерни и че нищо не става от тях. Всеки е свободен да развъжда както смята за добре и да се радва на тъй що мисли че за него е най-истинското, а пък нека тия що гледат отстрани да си правят сметка кое е действително стойностно и кое е модерно към дадения момент...

Само погледнете приложените файлове, забележете кой е долуподписаният и какво пише с дребният шрифт под подписа му и веднъж за винаги млъкнете по темата за "разликата" между АПБТ и АСТ - щото вече ми писва да чета как едни обесняват нагледно кое и как е станало, а пък други викат на черното-бяло! :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:35 PM

Ем оки моите кучета със с черен нос ама не са АСТ. :mg_062: а сега де.... :ab_041:

#150 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:41 PM

TORMENTOR
Е тъй де, но сложите ли ми един питбул с купирани уши до един АСТ с купирани уши със същия ръст и тегло - честно, аз няма да мога да посоча кой каква порода е. Единствено, което ми остана в главата че АСТ не може да е с кафяв нос според стандарта. Ми те за мен и АСТ и АПБТ до един са еднакви((((
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:44 PM

Пак греда.....кое от твоите или от на димчо кучетата е сухо ,леко с плавен стоп Торментор ,за гейма ,находчивостта и прочие няма да говоря??!Ти точно си развъждал по гейм?!!
ПП Стига архиви!!!!

#152 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:44 PM

Мойте пък Ам стафове правят доста неща много по-добре от родословните (разбирай "истинските") питове които съм имал и съм пробвал дали аджеба щом стафа не можел да стане вече пит и да се справя с неговите изконни задължения, дали пък пита би бил достоен да замести стафа в туй що аз ги ползвам от 95 година - да бъде толкова добър персонален защитник и смело мога да заявя че както пита е най-доброто и невъзможно да бъде изместено от първото место бойно куче, така и ам стафа е най-доброто куче за персонална охрана и особено за АТАК ДОГ !!! :) Много специалисти в служебната кинология са се опитвали да спорят с мен, д ами показват колко са добри немците им, малиноисите им, ротовете им и т.н. и нито едно друго куче не е успяло да ми напълни душата както са го правили няколко на брой АСТ...
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:53 PM

Почни да развъждаш гейм мен байтери и ги обучавай за атак дог.Обади се за резултата. :ab_041:

#154 Потребителят е офлайн   5er Икона

Публикувано: 28 November 2013 - 11:11 PM

Човече ( pa4anga), по много странен начин се опитваш да водиш диалог с останалите. Подхвърляш някакви въпроси и очакваш те да получат просветление свише и да напишат твоята "истина". Може би ще ти е по-лесно ако директно си кажеш приказката, та да има какво да се коментира. То другото е ясно.

Показване на мнениетоpa4anga, в 28 November 2013 - 10:53 PM, написа:

Почни да развъждаш гейм мен байтери и ги обучавай за атак дог.Обади се за резултата. :ab_041:

Ако споделиш твойте впечатления по въпроса, бих могъл да ти кажа за кучета, които не съм развъждал аз, но които са внасяни от щатите (края на 90-те, с родословия на питове) за боеве. Между другото уникални животни :ba_025:

#155 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 11:17 PM

Хората които питам елементарни неща развъждат стафове и взимат пари за това .Те са длъжни да отговорят ама найсе. :ab_041:
Аз говоря за едно...получавам архиви мантри отпреди 100 години.Диалог няма как да стане!
ПП Моето мнение е че са по опасни от зареден пистолет. :mc_004:

#156 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 11:33 PM

:wf_039: :zz_219:

#157 Потребителят е офлайн   5er Икона

Публикувано: 29 November 2013 - 10:08 AM

По моя скромен опит от преди бая години - изключително експлозивни кучета и също толкова бързо възприемчиви. Работил съм за общо послушание и задържане. Следа не съм правил. Общо взето тогава се влюбих в породата/породите, но така или иначе съм се занимавал предимно с овчарки и по малко с ротвайлери. Това колко са опасни си зависи в най-голяма степен от човека с повода. Имаше един Реди /хайванчето цялото си беше червено/, което остави в мен впечатлението, че едва ли не с 2-3 седмици тренировки може да се яви за SchH :smile: Никакви проблеми за фигуранта или при пускането - това ако си мисли някой, че злобата им извира от вътре и е неконтролируема. Просто пита ме гледаше в очите и само чакаше да поискам нещо от него /без да смятам това за собствена заслуга/. После се нагледах на всякакви мелези /имах си един любец между дого и стаф с бая изразен хетерозисен ефект :ab_041: / Пак казвам, важен е човека.
Относно породите - по-разбиращите от мен /без да е в кавички/ вече са ти го казали и доказали. Просто го приеми като въпрос на междучовешки отношения и администриране отвъд океана :ba_025: Относно "диванните" породи - ми в Белград се радвах на точно един такъв пит /пак внасян - не е местно производство/ :smile:
Извинявам се за дългия пост :ab_041:

#158 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 29 November 2013 - 10:25 AM

Показване на мнениетоpa4anga, в 28 November 2013 - 08:17 PM, написа:

ПП Стига архиви

Съобразено с 2013та година, гейм питове не трябва да съществуват! Или ти си на друго мнение, пачанга, от всичките ти постове досега стигнах до извода, че за теб пита е онова животно, което има гейм способности, естествено това се установява само по един начин. Което автоматично те слага в списъка ми с НЕприятели. Съжалявам, пич, но ако си привърженик на гейм развъждането, ти нямаш място в този форум като цяло. Приемам постовете ти за провокация, а обидите ти към мен и към други потребители не са били предизвикани по никакъв начин.
Да, определено има разлика между гейм АПБТ и АСТ, но тя е една единствена - на едните кучета стопаните им са безмозъчни олигофрени, а на другите са нормални хора и семейства с деца.

Показване на мнениетоFuria_S, в 28 November 2013 - 08:24 PM, написа:

На моя наивен въпрос как да ги различавам на външен вид АСТ и АПБТ, ми отговориха така:
- Ако видиш кафява носна гъба - със сигурност не е АСТ.
- Ама иначе?- плахо питах аз.
- Ама иначе е питбул - отвърнаха ми те.

Има логика - АСТ има стандарт, където носната гъба е винаги черна. Поне до там като неграмотница във вашите породи го докарах.

Много са те подвели. Погледни няколко поста по-нагоре снимката на амстафове от kennel Rovelo. Визирам кучето със светлия нос. На мен също ми се родиха такива 2 кучета, причината е D-dilution ген за размиване на цвета. Генетично кучетата са червени, но гена за долюшън изсветлява космената им покривка и носната пигментация (понякога и очите са по-светли). Същия ген за дилюшън е причината да има сини амстафове (и питбули). И поради факта, че в стандарта пише "само черна носна гъба", такива кучета със светли носове се изключват от развъдна дейност. С тях се отстранява малко по малко и дилюшън гена.

#159 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:33 AM

Vesela_5
Аха! Благодаря ти за уточнението. Което още повече ме убеждава че аз като лаик абсолютно не съм в състояние да направя разлика в двете породи. Ако ми покажат пит и го нарекат стаф - няма да усетя разликата, сигурна съм.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 11:31 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 29 November 2013 - 10:25 AM, написа:

Да, определено има разлика между гейм АПБТ и АСТ, но тя е една единствена - на едните кучета стопаните им са безмозъчни олигофрени, а на другите са нормални хора и семейства с деца.

Само да те питам Джон Колби , Ърл Тюдор и други класици които цитираш по- горе какви са ? Нормални хора или безмозъчни олигофрени?
Защото те са правили повече гейм тестове от колко ти си писала тук - а това не е малко! :md_064:

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни