Dog.bg Форуми : Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква е разликата между американски стафордшир териер и питбул

#181 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2013 - 10:38 PM

Там където си видял въпрос няма такъв!Исках да коментирате болднатия текст.ТОВА Е.
ПП Образеца примо на стандарта как е постигнат?!.....фенотипно?..от Колби?!
ПП 2013 год сме ,недопустими са ринговете и битките!Как да запазим гейма на пита,питам аз,как да запазим сухото леко куче с плавен стоп....което умирайки не се предава|в ринга той е имал противник който е трябвало да преодолее -психически ,физически.......поколения след поколения.....??!|.......ако не можем ....той ще стане стаф....!..пътят е известен вече..... :ab_041:

#182 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:46 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 29 November 2013 - 10:38 PM, написа:

Там където си видял въпрос няма такъв!Исках да коментирате болднатия текст.ТОВА Е.
ПП Образеца примо на стандарта как е постигнат?!.....фенотипно?..от Колби?!
ПП 2013 год сме ,недопустими са ринговете и битките!Как да запазим гейма на пита,питам аз,как да запазим сухото леко куче с плавен стоп....което умирайки не се предава|в ринга той е имал противник който е трябвало да преодолее -психически ,физически.......поколения след поколения.....??!|.......ако не можем ....той ще стане стаф....!..пътят е известен вече..... :ab_041:

Показах ти клипчетата, с игра психически физически натоварвания.

#183 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 11:05 PM

Така геймът ,темпераментът,психиката няма да се запазят драги......!още повече че питът е селектиран векове да е дружелюбен с непознати!!!!
ПП Знаеш ли защо питовете са сухи и леки?!.......я кажи?

#184 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 30 November 2013 - 01:35 AM

Показване на мнениетоpeternm, в 29 November 2013 - 08:15 PM, написа:

Вярвай ми, след 40мин. упражнения, кучето ако ще и легендарните биткаджийски питбули ще са грохнали , така както физически няма да ги умориш никога.

Аз имам една млада амстафка - Аризона, която ми е голям повод за гордост. :ab_041: Та същата тая все едно е яла батерии. Търчи 2 часа бесни изморителни игри и упражнения. Спира, почива 5 мин и пак е готова да започне всичко отначало! Това куче просто няма копче за изключване и явно изобщо не се уморява, а всички кучета покрай нея изплезват език и не могат да й насмогнат на темпото.
... Та мисълта ми е, че всяко куче е индивидуално.

И да върна темата към генотипа и фенотипа. Случайно ми попадна тази снимка.
Качена снимка

Тези 2 котчици :ab_041: са 2 сестри и генотипно са един и същ цвят. Котките са трицветни - оранжево, черно и бяло. Само, че едната май е сивичка, а не черна? Причината е същият този рецесивен d-dilute ген, който подтиска пигментирането на космените фоликули. Дефакто едната котчица е с генотип Dd - хетерозиготна, но носи гена за дилюшън без той да се проявява фенотипно. А другата котчица е dd - хомозиготна, т.е. рецесивен ген, който блокира пигментация на козината и вместо черна, тя е сива.
Справка - http://messybeast.com/gene-symbols.htm

Ето и един кенел за АПБТ, който твърди че развъжда "The Real American Pitbull Terrier" - http://www.caraganke...dogs/males.html
Разликата с амстафа не е толкова голяма и фенотипно май - http://www.caraganke...les/magnum.html
Да, има такава, но я виждат определен кръг хора. Обикновените хора, които не са вманиачени по тия кучета, изобщо не забелязват такава. След като генотипно и фенотипно АСТ и АПБТ си приличат толкова много, какво всъщност ги различава? Конструкция на тялото, характер, нещо друго, какво?

#185 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 November 2013 - 01:38 AM

Показване на мнениетоpa4anga, в 29 November 2013 - 08:38 PM, написа:

А дано по-бързо всички питове да станат стафове! :dog:

#186 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 03:09 AM

Едно си знаеш едно си баеш Весела.....та чак си и вярваш.
ПП Фенотипно развъжданите породи деградират и ти го знаеш много добре,нали?Но понеже сме много велики хората та си играем на господ.....да де...ама някой страда от тази цялата работа и този някой са кучетата!....и за какво...за някакви си жълтици...АМЪН!!!
ПП Това кученце,което си показала....е прекрасен нагледен пример как питът ще стане стаф!!!И за какво...за да има болно сърце...за да има дисплазия атаксия дерматити и кво ли още не.....БРАВО...!
ПП Естествен подбор знаеш какво значи нали?......това са правили питмените някога....капиш?!....въпросът е с новият ни удобен морал как да го постигнем....без породите да деградират!!!Отдадеността на хората някога няма нищо общо с комерсиализацията на новото време.....т.е. битката според мен е загубена.....лошото е,че цената е твърде голяма.
ПП Пита и стафа са различни породи както физически така и темпераментно през 2013 независимо от еднаквия генотип ......малоумен да си ще го видиш и разбереш.....то и кучето е почти вълк....да ама не....а разликата в гена е 2 десети от процента.....т.е. имаме 99.80% сходство.
ПП Успех във въденето на всички ви.... симулирането на естествен подбор въпреки инбрийдинга е ключът{във природата как е....единоборството е ключово за оплождането.....оцеляването е ключово за съществуването} ....това обаче не е най добрият манекен на ринга поне според мен :ab_041:

Дяволът бил казал ,че суетата е неговият любим грях!!!

#187 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 08:12 AM

Показване на мнениетоpa4anga, в 30 November 2013 - 03:09 AM, написа:

Едно си знаеш едно си баеш Весела.....та чак си и вярваш.
ПП Фенотипно развъжданите породи деградират и ти го знаеш много добре,нали?Но понеже сме много велики хората та си играем на господ.....да де...ама някой страда от тази цялата работа и този някой са кучетата!....и за какво...за някакви си жълтици...АМЪН!!!
ПП Това кученце,което си показала....е прекрасен нагледен пример как питът ще стане стаф!!!И за какво...за да има болно сърце...за да има дисплазия атаксия дерматити и кво ли още не.....БРАВО...!
ПП Естествен подбор знаеш какво значи нали?......това са правили питмените някога....капиш?!....въпросът е с новият ни удобен морал как да го постигнем....без породите да деградират!!!Отдадеността на хората някога няма нищо общо с комерсиализацията на новото време.....т.е. битката според мен е загубена.....лошото е,че цената е твърде голяма.
ПП Пита и стафа са различни породи както физически така и темпераментно през 2013 независимо от еднаквия генотип ......малоумен да си ще го видиш и разбереш.....то и кучето е почти вълк....да ама не....а разликата в гена е 2 десети от процента.....т.е. имаме 99.80% сходство.
ПП Успех във въденето на всички ви.... симулирането на естествен подбор въпреки инбрийдинга е ключът{във природата как е....единоборството е ключово за оплождането.....оцеляването е ключово за съществуването} ....това обаче не е най добрият манекен на ринга поне според мен :ab_041:

Дяволът бил казал ,че суетата е неговият любим грях!!!

Готин, имаш интересна философия. Според теб, как ще се предотврати това? Или да върнем кучешките битки. Стига с тия безпочвени теории. Природата си знае работата. Тия две котки, уличните да не би да нямат естествен подбор. Какво предлагаш ти, като идея? А защо си мислиш, че в природата и в естествения подбор няма болни, слаби или по и най ?

#188 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 November 2013 - 10:45 AM

Показване на мнениетоpa4anga, в 30 November 2013 - 01:09 AM, написа:

ПП Фенотипно развъжданите породи деградират и ти го знаеш много добре,нали?

Не, не съм съгласна, че фенотипно развъжданите породи деградират. Поради една проста причина! Генотипа си остава един и същ, само въшният вид се променя и то не толкова значително! Но това е прекалено сложно за теб, ти си фен на естествения подбор! Естествено ли е да насъскаш 2 кучета да се сбият, едното да пукне, другото да е цялото в кръв с разкъсана муцуна и то да има право да заплоди, мнооого умно, няма що. Самата дума "порода" е най-противоестественото нещо, защото породите са създадени от човека! Като искаш натурално, хвани си вълк от гората да видиш какво е истински гейм!
Относно наследствените болести на стафа, те са 1:1 с тези на пита, за справка виж сайта на OFFA. Отделно "фенотипно" развъждащите хора правят здравни изследвания на кучетата, за да няма дисплазия, атаксия, дерматити и какво ли още не. А питмените като тебе пускат кучето да се бие, и ако му се пръсне сърцето, значи е имал болно сърце, голяма работа, естествен подбор..
Ай стига, че много ме изнервяш, пита го изкара някакво безсмъртно куче, дето болест не го лови. Разбери най-накрая, пита и стафа са като 2ма братя - единия е по-русоляв и сухичък, а другия е тъмнокос бодибилдър. :ab_041:

#189 Потребителят е офлайн   5er Икона

Публикувано: 30 November 2013 - 11:40 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 30 November 2013 - 10:45 AM, написа:

Ай стига, че много ме изнервяш, пита го изкара някакво безсмъртно куче, дето болест не го лови. Разбери най-накрая, пита и стафа са като 2ма братя - единия е по-русоляв и сухичък, а другия е тъмнокос бодибилдър. :ab_041:

:beer:

#190 Потребителят е офлайн   Пинпонг Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 11:58 AM

:ee_017: :me_065: :oc_191:
Много сте ми забавни!
Единич говори за гейм , дугия му пуска клипчета как някакви стафове си играят :zz_225:
Все едно да ми говорите за конно надбягване а аз да ви пусна клип как на дядо ми магарето дърпа каруца :oc_191:

Нека ви кажа нещо :
Този гейм за който говорите ама не щете и да чуете няма нищо, ама НИЩО общо с дърпането на ръкав подскачането след топка и кавито още тренировки да се сетите.
Съветвам Dimo и Vesela 5 да прочетат още някоя статия на Ърл Тюдор . Но не само там където говри за стафове ами там където говори за гейм.

А на Vesela 5 най- официялно и подарявам златен скункс за писане на тъпотйи.

#191 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 12:12 PM

Показване на мнениетоПинпонг, в 30 November 2013 - 11:58 AM, написа:

:ee_017: :me_065: :oc_191:
Много сте ми забавни!
Единич говори за гейм , дугия му пуска клипчета как някакви стафове си играят :zz_225:
Все едно да ми говорите за конно надбягване а аз да ви пусна клип как на дядо ми магарето дърпа каруца :oc_191:

Нека ви кажа нещо :
Този гейм за който говорите ама не щете и да чуете няма нищо, ама НИЩО общо с дърпането на ръкав подскачането след топка и кавито още тренировки да се сетите.
Съветвам Dimo и Vesela 5 да прочетат още някоя статия на Ърл Тюдор . Но не само там където говри за стафове ами там където говори за гейм.

А на Vesela 5 най- официялно и подарявам златен скункс за писане на тъпотйи.

Teзи гейм тестове са забранени. 2013г това е криминално деяние. За какъв гейм тест говорим чл. 325 и следващите НК. Какво значение има, какво е правил преди сульо и пульо и как е тествал, след като това е осъждано от закона и обществото в 21 век. Или тук в България закона не ни пречи на нас?? Ама като почнете така да пишете,много ме дразните. за какво подстрекавате така. :ea_103:

#192 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 01:45 PM

Показване на мнениетоpeternm, в 30 November 2013 - 12:12 PM, написа:

Какво значение има, какво е правил преди сульо и пульо и как е тествал, след като това е осъждано от закона и обществото в 21 век. Или тук в България закона не ни пречи на нас?? Ама като почнете така да пишете,много ме дразните. за какво подстрекавате така. :ea_103:

Логика.

Качена снимка

Има огромно значение какво са правили преди Сульо и Пульо,защото ако не са го правили, нямаше да има нито питбул,нито стаф,нито бултериер и още около 400 различни породи.
Но да,сега няма значение.Просто по-удобно на всички е да имаме и отглеждаме декоративни диванни украшения с уши и опашки.
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#193 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 November 2013 - 01:55 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 30 November 2013 - 03:09 AM, написа:

ПП Естествен подбор знаеш какво значи нали?......това са правили питмените някога....капиш?!.

Явно въобще не знаеш какво означава "естествен подбор".
Мисля, че това го учихме в 5-ти клас, но явно или не си успял да стигнеш до там, или нищо не си разбрал.
Естествен подбор или " Natural Selection" е това, което се случва в дивата природа. Затова се нарича естествен /натурален/.

Питмените са извършвали селекция, но това се нарича "изкуствена селекция", защото се извършва от хора, а не от природата.

По този начин донякъде се сбъдва и мечтата ти, някой да ти изкоментира онова текстче. Мога да го анализирам и цялото, но едва ли ще разбереш нещо, като гледам как пишеш.

Ако все пак решиш да научиш какво е "естествен подбор" - заповядай !

Не случайно помолих Весела да преведе текста за определена категория хора.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#194 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 02:56 PM

Весела и Петър са ме разбрали, но ти се правиш на "УМЕН"....буквояд с буквояд....квалификациите си ги запази за твоето обкръжение.
ПП Да изкуствената им селекция е била съобразена със-най силното, бързото, оцеляващото....т.е. за буквояди като тебе подбор близък към природата....дали можеш да вденеш??!
ПП Мечти спрямо теб,вас нямам...не се величай ако обичаш.....жалък си!!
ПП Аз не развъждам....вие го правите...и сте длъжни за аудиторията и хората да отговаряте на елементарни въпроси!!!Дали си наясно с това,господине?!Мисля ,че въпросите са достатъчно градивни.....
ПП Само в България ....тези които трябва да отговарят...защото извършват някаква дейност....са много велики....недостижими по интелект надути пуяци....
ПП Трябва да можеш детайлно да отговаряш на тези въпроси...относно разлика,породи и прочие, особено като говорим за стаф и пит....без разбира се да ми цитираш неща които сам не разбираш....защото в противен случай си ЛАИК ...капиш?!Ти си избрал да развъждаш.....аз съм избрал да ползвам.....така ,че ще отговаряш....ако не ....не коментираш и си траеш!!!

#195 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 02:56 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 30 November 2013 - 01:45 PM, написа:

Но да,сега няма значение.Просто по-удобно на всички е да имаме и отглеждаме декоративни диванни украшения с уши и опашки.

:zz_219: :zz_226:

#196 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 03:03 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 30 November 2013 - 02:56 PM, написа:

Весела и петър са ме разбри но ти се правиш на "УМЕН"....буквояд с буквояд....квалефикациите си ги запази за твоето обкръжение.
ПП Да изкуствената им селекция е била съобразена със-най силното, бързото, оцеляващото....т.е. за буквояди като тебе подбор близък към природата....дали можеш да вденеш??!
ПП Мечти спрямо теб,вас нямам...не се величай ако обичаш.....жалък си!!
ПП Аз не развъждам....вие го правите...и сте длъжни за аудиторията и хората да отговаряте на елементарни въпроси!!!Дали си наясно с това,господине?!Мисля ,че въпросите са достатъчно градивни.....
ПП Само в България ....тези който трябва да отговарят...защото извършват някаква дейност....са много велики....недостижими по интелект надути пуяци....
ПП Трябва да можеш детайлно да отговаряш на тези въпроси...относно разлика породи и прочие особено като говорим за стаф и пит....без разбира се да ми цитираш неща който сам не разбираш....защото в противен случай си ЛАИК ...капиш?!Ти си избрал да развъждаш.....аз съм избрал да ползвам.....така ,че ще отговаряш....ако не ....не коментираш и си траеш!!!

Ти да не си на надница тук? :vd_047:
Не се занимаваш, не гледаш кучета, къв го дириш тук? Я бегай в бг-мама, там има за всички по нещо. :ug_119: :vb_024:
Димо е прав, естествен подбор е в дивата природа. Това с гейм-мейм тестове, си е чиста проба наказателно отговорно деяние според мен. Стига с тези простотии. Що не влезеш в ринга ти с някой бабаит 5-10мин на един гейм тест да се тестваш, да ти изтропат една ръченица на главата. Кучета ще пускате на гейм тест. Тарикати. :tf_176:

#197 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 03:11 PM

Аз кучета не тествам...с битки не се занимавам...дали ще вденеш....
ПП Обичам породата и целият спор тук от мен е за това!!!
ПП Шампион съм на България в определен спорт....та не ми обяснявай къде да се тествам..ако обичаш!!
ПП Това куче, което ти имаш е резултат на това, което са правили хората някога.....но е започнало да деградира като порода, тъй като генотипа{Весела} е обременен от наследствени заболявания...в резултат на фенотипното развъждане.

#198 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 03:20 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 30 November 2013 - 03:11 PM, написа:

Аз кучета не тествам...с битки не се занимавам...дали ще вденеш....
ПП Обичам породата и целият спор тук от мен е за това!!!
ПП Шампион съм на България в определен спорт....та неми обяснявай къде да се тествам..ако обичаш!!
ПП Това куче което ти имаш е резултат на това което са правили хората някога.....но е почнало да деградира като порода тъй като генотипа{Весела} е обременен от наследствени заболявания...в резултат на фенотипното развъждане.

Окей, да те питам аз :

След като си толкова голям любител, фен и критикуваш и имаш позиция, какво предлагаш ти:

1. Как трябва да се развъжда породата? Естествен подбор , е неправилно използван от теб израз, но как да се определи кои кучета да се използват за заплод и развитие на породата? След като тия биткаджийски неща са забранени и строго преследвани от закона!?!
2. Не гледаш куче, амни то е едно да четеш друго е да гледаш и се занимаваш с него. Как прецени, че тези наследствени заболявания са от сега?! Нима преди не е имало епидемия от чума, а сега от СПИН?! Недей да говориш така... Всичко еволюира, света е устроен така. Това, че медицината преди 50г е била на онова ниво, не означава, че кучетата не са имали заболявания. Света е твърде синтетичен, за да няма заболявания.

#199 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 03:40 PM

Кучета гледам.......при това 2 пита :ab_041: . плюс един пинчер
ПП Спорът тук е стафа дали е пит!!!.....хората развъждащи стафове казват ,че стафат е пит в този под форум....и цитират архиви от хора занимаващи се с битки някога.....това са пълни глупости!!!
ПП Деградацията на породите е факт неоспорим.....природата тук не си знае работата щото това е дело на човекът.
ПП Критерият за оплождане и тестовете психически и физически....трябва да са на такова високо ниво {трябва да са свързани с оцеляването на кучето физически и психически}....че болшинството от кучетата да не ги покриват......та най най най.......кучето да има възможността да плоди...да де.....ама парички тогава от къде питам аз.....популацията кучешката е толкова висока ....бълва се непрекъснато за задоволяване на човешката суета..... как ще има федерации . ...как ще функционират?!....като ще иде реч за отдаденост в името на природата и в интерес на кучетата....а не за едни жълтици.....не става въпрос за любов към кучето а за една индустрия...свързана с едни жълтици.
ПП Ентропията и естественият подбор са две величини които взаимно се регулират....ако говорим за биология.

#200 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2013 - 03:50 PM

:af_089:

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11