Почвам темата за Берта малко в ретроспекция.Въпреки че досега не съм писала за нея,тя прекара около седмица в “бебешориума”. Появи се ( по-точно донесоха ми я ) преди месец,по време в което трябваше да “разкарам” кучетата оттам и усилено се изнасяхме .Опитах се да обясня че няма как да я прибера ,дори и за малко, но не ми повярваха ,явно отстрани нещата изглеждат другояче.Както и да е ,Берта дойде прясно кастрирана,все още замаяна от упойката. Мястото много и хареса,заплю си една кучешка къщичка и с дни не излезе оттам,даже се опасявах да не се е заклещила.На третия ден се осмели да излезе и огледа района и тъкмо се отпусна съвсем дойде деня в който и последното от кучетата там трябваше да отпътува.Нямаше какво да я правя,тя дори не беше взета от улиците на града,а някъде от близките села,така че не му мислих дълго,грабнах я и заедно с Кенди отпътувахме при Галядогс.Благодаря много на Галя

че се съгласи да вземе “непредвидената” Берта и то в изключително труден момент.
За Берта не знам много.Бяхме заедно едва за седмица, но дори за това кратко времестана ясно че кучето е мило,социално,добро ,обичливо ,и ще бъде чудесен приятел за някого.
Затова помолих tinati

да я предложи за осиновяване в чужбина и ето че късмета на Берта проработи- за нея се намери приемен дом.Но преди да отпътува за там е необходимо да и се направят тестове за ерлихиоза,бабезиоза,лайшманиоза и дирофилария.Това ще струва около стотина лева.
Безкрайно неудобно ми е вече да моля за помощ,но нямам избор,нямам ресурс,напоследък изпратих доста кучета и въпреки че получих голяма помощ дори разходите за транспортиране,ваксини,чипове и т,н направо ме изцедиха.Все още имам стари дългове за изплащане и положението във финансов аспект никак не е розово.
Затова ако някой реши че иска да помогне на Берта ще бъдем много много благодарни.Много ни се иска да посрещнем Коледа в домашен уют
Това са единствените две снимки от 'бебешориума", които се сетих да и направя.но последната седмица там наистина беше адски напрегната и времето не стигаше за нищо