Dog.bg Форуми : Берта

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Берта пак куче в нужда

#1 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 November 2012 - 11:38 AM

Почвам темата за Берта малко в ретроспекция.Въпреки че досега не съм писала за нея,тя прекара около седмица в “бебешориума”. Появи се ( по-точно донесоха ми я ) преди месец,по време в което трябваше да “разкарам” кучетата оттам и усилено се изнасяхме .Опитах се да обясня че няма как да я прибера ,дори и за малко, но не ми повярваха ,явно отстрани нещата изглеждат другояче.Както и да е ,Берта дойде прясно кастрирана,все още замаяна от упойката. Мястото много и хареса,заплю си една кучешка къщичка и с дни не излезе оттам,даже се опасявах да не се е заклещила.На третия ден се осмели да излезе и огледа района и тъкмо се отпусна съвсем дойде деня в който и последното от кучетата там трябваше да отпътува.Нямаше какво да я правя,тя дори не беше взета от улиците на града,а някъде от близките села,така че не му мислих дълго,грабнах я и заедно с Кенди отпътувахме при Галядогс.Благодаря много на Галя :rc_036: че се съгласи да вземе “непредвидената” Берта и то в изключително труден момент.
За Берта не знам много.Бяхме заедно едва за седмица, но дори за това кратко времестана ясно че кучето е мило,социално,добро ,обичливо ,и ще бъде чудесен приятел за някого.
Затова помолих tinati :rc_036: да я предложи за осиновяване в чужбина и ето че късмета на Берта проработи- за нея се намери приемен дом.Но преди да отпътува за там е необходимо да и се направят тестове за ерлихиоза,бабезиоза,лайшманиоза и дирофилария.Това ще струва около стотина лева.
Безкрайно неудобно ми е вече да моля за помощ,но нямам избор,нямам ресурс,напоследък изпратих доста кучета и въпреки че получих голяма помощ дори разходите за транспортиране,ваксини,чипове и т,н направо ме изцедиха.Все още имам стари дългове за изплащане и положението във финансов аспект никак не е розово.
Затова ако някой реши че иска да помогне на Берта ще бъдем много много благодарни.Много ни се иска да посрещнем Коледа в домашен уют

Това са единствените две снимки от 'бебешориума", които се сетих да и направя.но последната седмица там наистина беше адски напрегната и времето не стигаше за нищо

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2012 - 11:48 AM

А това са снимките които пристигнаха от Галя :wub:

Тази тема има потенциала да бъде преместена бързо в хубавия край.Въпрос на време е,а идва времето в което става много трудно с транспорта :dh_188: Много ме е страх да не се наложи да чакаме чак до напролет,затова се надявам на помощ всякаква- финансова,транспортна,морална :ae_085: или поне стиснете по едно палче тестовете да покажат че е здрава..

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 November 2012 - 01:32 PM

Здрава е, не се плаши, по очичките й чета :)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#4 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2012 - 03:39 PM

Показване на мнениетоGAG, в 20 November 2012 - 01:32 PM, написа:

Здрава е, не се плаши, по очичките й чета :)

Дано.При мен докато беше много слабо се хранеше...плаша се когато са капризни на храната :dh_188: .Но пък беше прясно кастрирана,нормално е да е била позагубила апетит.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2012 - 01:43 AM

Теста за лайшманиоза на Берта се оказал положителен :dh_188: Доктора казал че това не се лекува,че кучето ще е заразно за другите кучета,та дори и за хората и че такива кучета в Гърция ги евтаназирали. :dh_188: В пълен шок съм.
Ще се консултираме и с други доктори ,естествено,но ще съм благодарна ако някой се е сблъсквал с тази болест и сподели.Берта няма никакви симптоми и вид на болна.Направили са и три теста- 2 положителни и един отрицателен.
Лошото е че при това положение едва ли ще се намери осиновител.Приемния дом се е отказал,а хубавия край май ще е само блян.
Въпроса е а сега накъде? Ще съм благодарна за всякакви идеи и помощ.Бихме ли могли да я предложим някъде,където не виреят пясъчни мухи ( болестта се предава само чрез тях).

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 09:18 AM

Никога не съм се сблъскал с тази болест но сега като прочетох за Берта отворих на Гугъла и там пише че се лекува изброени са и лекарства.Glucantime, Pentostam и Zilorik.Първите две са за инжектиране последното орално...

#7 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2012 - 10:08 AM

И аз прекарах деня си в ровене из нета.Доколкото разбрах обаче лекува се кучето ако има някакви признаци- най-често това са са специфични и забележими кожни проблеми,съпътстващи влошеното общо състояние.И не може да се излекува на 100%- в смисъл възможно е да се прояви рецидив при стрес,намален имунитет и т.н.
Берта няма никакви признаци.Съвсем добре си е .Възможно е и никога да не развие никакви признаци,важното е да се храни добре,да не е изложена на стрес и т.н неще които да и отслабят имунитета.Четох че някои кучета са "устойчиви" и не развиват болестта никога.
Въпроса е кой ще се реши да осинови такова куче.Макар че болестта се предава единствено чрез ухапване на тъй наречените "пясъчни мухи" или "папатаци" ,а не чрез обикновените комари.
И може да се предпази от тези гадинки в голяма степен чрез противопаразитен нашийник "Ескалибур".Има много райони в които не виреят пясъчни мухи.Там Берта няма да представлява заплаха за никой.Може би някъде има човек и за нея,но ще е много много трудно да го намерим. :dh_188: Определено ще ни трябва помощ в търсенето на дом и ще сме благодарни за всякакво съдействие.
Парично също ще го закъсаме вероятно :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 11:09 PM

С тези тестове не се ли прекалява малко? Особено с тази истерия около дирофиларията.
Вече две кучета на хора от форума, на които при тест във вет кабинет излезе, че имали дирофилария, при повторен тест във Ветеринарния факултет в катедрата по паразитология, в която се прави най-сигурния тест за дирофилария излезе, ч е тестът е абсолютно отрицателен.
Тестът на Мила (Хана) беше повторен после и в Атина, след като тя замина там и там се потвърди, че тестът й е отрицателен и че Мила-Хана е абсолютно здрава. А тук щяха да я лекуват за дирофилария и да й дават тези силни лекарства без никаква нужда за това!

#9 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2012 - 11:44 AM

Като мине малко време мисля пак да я тестваме. :dh_188: Не знам какво друго да направя :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2012 - 09:27 AM

След консултация със специалисти ми препоръчаха да заведа Берта в Тракийския университет, в катедрата по инфекции и паразити,където да се вземеме пунктат от лимфен възел и да се изследва.

Казват ,че по Коледа стават чудеса....То като се замисля само едната надежда и е останала на Берта- надежда ,че все пак може пък да излезе отрицателен този тест.Иначе.....даже не ми се мисли,положението като цяло е много безнадеждно :dh_188:

Така че търсим вариант за транспортирането на Берта от Съединение,(Пловдивско )до Стара Загора.
Не е спешно,но моля -ако някой пътува по тази дестинация и може да помогне да ни има впредвид.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2012 - 10:24 AM

Чери, аз се позачетох насам-натам за тази болест и попаднах на нещо, което може да ти е от полза - начини на тестване, предимства и недостатъци на всеки от начините (за съжаление е на английски).
Струва си да се погледнат...
http://www.parasites...6-3305-4-86.pdf
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2013 - 12:17 PM

Все още не съм успяла да измисля и намеря начин как да заведа Берта до ТУ в Стара Загора за по-прецизно изследване и консултация :dh_188: .

Така че продължаваме да търсим вариант за транспортирането и от Съединение,(Пловдивско )до Стара Загора и обратно.Пари за горивото ще бъдат осигурени.

..и малко нови снимки на "фаталната" красавица

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 09:27 AM

Да напомня за Берта.

Продължавам да търся начин да я закарам до Стара Загора за изследване.Всички разходи за пътните и тестовете ще бъдат поети.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2013 - 11:55 AM

Чери, трябва ли ти Милурит 100 мг? За лайшманиоза. Имам 4 кутийки, ако лекувате с него. Мога да ти ги пратя.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2013 - 12:26 PM

Ох,не знам дали ще трябва.Първо трябва да я прегледат и тестват в института и да видим какво ще кажат.
Тя няма абсолютно никакви индикации да е болна,моля се да отхвърлят диагнозата.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2013 - 11:27 AM

За мое учудване се оказва че покрай другите си проблеми съм пропуснала да споделя новините около Берта( ех,ЕГН-то взе да си казва думата вече:md_064: )

А новините от Берта са повече от прекрасни,поне в здравословен аспект :af_089:
Благодарение на Stranger :ha_081: и с помощта на Arha :ha_081: ,Берта бе откарана до института,тествана и още първият кръвен тест се оказал 99 % отрицателен,като това е най-високия възможен процент. Специалиста бил категоричен,че Берта не е заразена с лайшмании и ще го потвърди и с документ :zz_223: :zz_223: :zz_223:
Толкова съм щастлива ,че думата "евтаназия" няма да се налага да се споменава в едно изречение с името Берта :zz_224: Камък ми падна от сърцето направо.
Естествено притесненията дали Берта не си изпусна късмета за чужбина и ще има ли скоро втори шанс си остават,но на фона на предишните грижи това са си бели ядове направо.

Благодаря още веднъж от сърце на Stranger :rc_036: и Arha :rc_036: за помощта и на всички които ни мислихте :hb_027:
Стискайте палци ,този път за скорошен втори шанс за Берта,време е тази история да има истински щастлив край.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 27 February 2013 - 03:52 PM

Берта е страхотна! Много общителна,мила и глезлива. Има много чаровна мутричка и съм убедена,че ще плени нечие чужбинско сърце. :md_064:

Малко се бавя с изпращането на документите й,но тези седмици са ми малко лудница. Ще се опитам утре обаче да я свърша и тази работа. :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#18 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2013 - 04:10 PM

Мерси за снимките.Наистина е красавица.Галя каза че много се радвала и била щастлива като я връщали при нея.А мен ако знаете как ми се радваше тук и с какъв поглед ме следеше,макар че постоя само седмица ...
Представям си как ще обича нейния си човек....Е,ще е късметлия който я вземе при всяко положение,ама дано е по-скоро.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2013 - 08:51 AM

Берта се чувства добре при Галя и си няма и представа колко ми е свито сърцето че все още никой
не я е поискал :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2013 - 11:37 AM

Тази темичка е за местене в щастливия край .Благодарение на tinati и streunerhilfe-Bulgarien.e.V, :rc_036: :rc_036: :rc_036: Берта е вече германка,щастливо осиновена и се казва Паола
Казват че е много весела и забавна ,че е добра и възпитана,как се радвала на първата разходка до горското поточе и как скачала в поточето като млада коза:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни