Dog.bg Форуми : Електронна ограда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Електронна ограда моля за отзиви, ако имате опит

#21 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 December 2012 - 11:23 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 20 December 2012 - 10:48 AM, написа:

Не смятам ( що е куче ?) , че

- кучето е самоходна нервна с/ма , командвана от инстинкти , движеща се м/у дразнители, и избягваща неподходящи ситуации . ( аксиома на Мил) :af_089:

Добавям - командвана от инстинкти (безусловни рефлекси), условни рефлекси и елементарна разсъдъчна дейност на база минал опит, избягваща неподходящи и стремяща се към подходящи ситуации.
Какво не ти харесва?
То и човекът е същото, само че с неелементарна разсъдъчна дейност. Мозъкът е една електросистема, био, ама пак електро и чат-пат химия.
Пример - на 6 години паднах в една шахта на улична платформа, защото обичах да скачам трупешката върху капаците, много хубаво казваха дръннн. Оттогава не стъпвам на капаци, но ако гоня тролея, може и да стъпя.

#22 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 December 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоmil_, в 19 December 2012 - 06:31 PM, написа:

Да.
Защото убождането на иглата ще спре кучето когато няма кокошка.
Но когато има, няма да го спре.
То ще получава шок само при появата на кокошката.

Не всяко куче, но доста ще преодолеят болката при достатъчно силна мотивация.
На всичкото отгоре като я прескочи, няма да иска да се върне обратно, защото вече няма да има мотив за връщане. Може да си остане заглобено в пипера.

Кучетата имат достъп до дразнителя (кокошки и т.н.) по пътеките (не пряк достъп, а през мрежата). Имат достъп НАВСЯКЪДЕ по пътеките. Ама им е по-кеф да минават напряко през лехите, нищо че има оградки. И да заравят там разни намерени/откраднати неща - ръкавици най-вече.
Т.е. нежеланото присъствие в лехите не се провокира САМО от дразнителя. Само там не е затревено например, съответно пръстта е рохкава и лесно си копаят там. И т.н. - имат си няколко причини да са на нежеланото място, не са само дразнителите. Достъп до оградата, която ни дели със съседите имат неограничен.
Т.е. няма да получават шок само при появата на кокошката/заека/патката и т.н.
Аз искам да огранича сравнително малък периметър плюс два алпинеума, в които ходят да ровят САМО заради кефа от ровенето (т.е. там не са кокошките дразнител).
Така или иначе се отказах от този вариант, но описвам подробно ситуацията, защото съм я обмисляла, доводите "против" също, недостатъците на една такава система - също.
Да обобщя - кучето би изпитало шок свързан с визуално препятствие и определено няма да свързва този шок с появата на кокошка, т.е. няма да развие желание да я убива. периметърът, който искам да огранича не граничи с улица или входна алея, т.е. няма да бъде асоцииран шока и с минаването на хора и други животни.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#23 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 20 December 2012 - 02:00 PM

Ааъ , бил съм военен , имам ментални ограничения ,
този проблем далеч надхвърля моите възможности , повече не мога да помогна .

Искам да фиксирам определението за куче , тъй като то е фундаментално за работата с тези животни .
Куче е :

- кучето е самоходна нервна с/ма , командвана от инстинкти , движеща се м/у дразнители, и избягваща неподходящи ситуации .+ командвана от инстинкти (безусловни рефлекси), условни рефлекси и елементарна разсъдъчна дейност на база минал опит, избягваща неподходящи и стремяща се към подходящи ситуации. . ( аксиома на Мил) :af_089:

#24 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 December 2012 - 02:10 PM

Той проблема е съвсем прост, няма да чертая схема на двора де...
Има едно маааалко пространство, плюс още едно-две места (примерно метър на метър), където не искам гадовете да ровят и тъпчат.
Оградила съм с оградки, ама те почнаха да ги прескачат, щото им е по-напряко към голямата оградата, от другата страна на която са кокошките. Иначе - ако искат да стигнат до кокошките - имат си как.
Не само те са привлекателна сила обаче - тъпчят и ровят и без наличие на кокошки - в лехите пръстта е рохкава и лесно се заравят в нея плячките.
Реших, ще направя повдигнати лехи, пак с оградки. И ще направим график на дежурства - ай някой е припарил в китките - бой, глад и стригане :ab_041:
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2012 - 02:34 PM

Направи една фалшива леха , в която няма да садиш нищо , но идиотите няма да знаят и ще ровят в нея .
Аз така като садя пролет репички и марули , установих , че група скорци ме следят , и след като си тръгна отиват и изваждат семената ровейки само в браздичките .
Затова правя и последна трета леха където хвърлям семената без система , а правя фалшиви браздички ( те почват работа от последната леха която е направена) .
Тръгвам с колата , и след 5 мин се връщам тихо ... и и 50 скорци ровят фалшивата леха та се късат , и нищо не откриват , това ги демотивира , и не ровят останалите . :af_089:

#26 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 December 2012 - 02:57 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 20 December 2012 - 02:34 PM, написа:

Направи една фалшива леха , в която няма да садиш нищо , но идиотите няма да знаят и ще ровят в нея .

.........
Тръгвам с колата , и след 5 мин се връщам тихо ... и и 50 скорци ровят фалшивата леха та се късат , и нищо не откриват , това ги демотивира , и не ровят останалите . :af_089:

:ab_041:
Подценяваш ги:-) Тези нашите ще ме продадат и ще ме купят няколко пъти. Все пак са БГ квартални подобрени:-)
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2012 - 10:33 PM

Аз имам електропастир, който в миналото използвахме за конете си.В случаите когато неволно докосваха проводника, кучетата изпадаха в паника.За разлика от конете така и не разбраха от къде им идва.Наложи се да повдигнем проводника ,за да не го докосват с опашки.Бих ви препоръчал електрошоков нашийник ,задължително с помоща на спец...... :ba_025:
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#28 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2012 - 12:10 PM

С цялото ми уважение направо ми настръхна косата като ви чета постовете и съветите! Не може ли просто да научите кучетата да не ходят там където не искате вместо да ги удря ток и да се прибягва до такива крайни методи! Да, ще отнеме доста време, но това е супер стресирщо за кучето! Ако човек го удря ток при тази ситуация, той ще разбере защо е и какво да не прави, при кучето обаче не е така и най-много, както казва Мил да се задълбочи проблема!
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2013 - 05:20 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 26 December 2012 - 11:10 AM, написа:

С цялото ми уважение направо ми настръхна косата като ви чета постовете и съветите! Не може ли просто да научите кучетата да не ходят там където не искате вместо да ги удря ток и да се прибягва до такива крайни методи! Да, ще отнеме доста време, но това е супер стресиращо за кучето! Ако човек го удря ток при тази ситуация, той ще разбере защо е и какво да не прави, при кучето обаче не е така и най-много, както казва Мил да се задълбочи проблема!

Не съм съгласна, не за друго, ама по принцип всичко може в тоз живот, важни обаче са обстоятелствата и причините...Няма какво да ти настръхва косата, освен в случай, че имаш повече от една животинка, за които да полагаш грижи.
Понякога се налагат мерки, които са необходими.
Повярвайте ми според лични впечатления четириногите от всички разновидности разбират моменталически :mg_062: , за какво иде реч, независимо , какво си въобразяват двукраките.И от личен опит Не, не се задълбочава проблема, но и всичко си зависи от стопанина и подхода.
В случая ДДГ според мен е образец на подражание и въобще човек от който може да се научи доста във всички аспекти :rc_036: , така, че най малко Тя ще ме притесни как и какво.
Лично смятам , че темата за нея е по скоро информативна.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#30 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2013 - 06:48 PM

Ами аз пък ще ви цитирам нещо.
За да обучи човек кучетата на електронна ограда са необходими знания за тяхното поведение, опит и умения, които ако имаш, не ти трябва електронна ограда.
Освен това говорим за техника - не ви ли притесняват евентуални повреди? Кучета с обгорени вратове колкото и да не им се вярва на привържениците на подобни методи, редовно си постъпват в клиниките по света. Нека не забравяме, че подобни устройства са създадени с единствената цел да причиняват болка.
Радвам се, че DDG проучи въпроса по-подробно и се отказа.

И само за размисъл, може пък някой да си хареса това, без болка, забавно, много късички филмчета, няма да се отегчите:

#31 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2013 - 07:21 PM

Браво супер казано и изложено , като позиция.Абсолютно подкрепям.
Сега обаче ми е важно да видя същото упражнение умножено по поне 3-5 кучета съвместно с около поне 20-тина котки(и повечето забележи са приходящи и незнайни)....Моля ...
Виж знам , че ще ме обориш , Знам , че Наистина си компетентна, но, понякога така се получава. :rc_036: Съжалявам за което, но това е положението.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2013 - 07:34 PM

Нямам намерение никого да оборвам, само да покажа, че малко мислене не вреди.
Да се научи куче правилно да взаимодейства с електронното чудо е същото като да се научи без ел. чудо.

#33 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2013 - 07:42 PM

Показване на мнениетоmil_, в 07 January 2013 - 06:34 PM, написа:

Да се научи куче правилно да взаимодейства с електронното чудо е същото като да се научи без ел. чудо.

Абсолютно подкрепям, но повярвай понякога няма избор и това ме унищожава...за съжаление така се процедира.
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2013 - 09:19 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 07 January 2013 - 05:42 PM, написа:

Абсолютно подкрепям, но повярвай понякога няма избор и това ме унищожава...за съжаление така се процедира.

Избор има винаги.
Не е нужно никому да събира каквото имало и нямало наоколо, и после вместо да си размърда мозъка ,да ги джаска с ток.
Кво значи "това е положeнието", " така се процедира" ?

п.п. Това четохте ли го :
Аз имам електропастир, който в миналото използвахме за конете си.В случаите когато неволно докосваха проводника, кучетата изпадаха в паника.За разлика от конете така и не разбраха от къде им идва.Наложи се да повдигнем проводника ,за да не го докосват с опашки
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#35 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2013 - 09:38 PM

Показване на мнениетоagalina, в 07 January 2013 - 08:19 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 07 January 2013 - 05:42 PM, написа:

Избор има винаги.
Не е нужно никому да събира каквото имало и нямало наоколо, и после вместо да си размърда мозъка ,да ги джаска с ток.
Кво значи "това е положeнието", " така се процедира" ?

п.п. Това четохте ли го :
Аз имам електропастир, който в миналото използвахме за конете си.В случаите когато неволно докосваха проводника, кучетата изпадаха в паника.За разлика от конете така и не разбраха от къде им идва.Наложи се да повдигнем проводника ,за да не го докосват с опашки

Съжалявам , предполагам се подведох от някакви емоции, които ме вълнуват в момента много сериозно.Както и да е....Лично тук не знам какво да кажа всъщност и признавам, че си избивам взривовете, както и се опитвам да споделя нещо, което някои от вас не ми позволяват....И това ме подразва леко....С две думи ...
Форум, някой иска да каже нещо...Ако е ОК е ОК, ако не, знае се къде отива нали??? :md_064:

п.п.Ами аз лично тъпо и упорито все натяквам, че ТОК му е майката за да ви разбират кучовци, ама все се правите на луди и нали... :ab_041: :af_089:
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2013 - 10:39 PM

Показване на мнениетоmil_, в 07 January 2013 - 06:48 PM, написа:

Ами аз пък ще ви цитирам нещо.
За да обучи човек кучетата на електронна ограда са необходими знания за тяхното поведение, опит и умения, които ако имаш, не ти трябва електронна ограда.
Освен това говорим за техника - не ви ли притесняват евентуални повреди? Кучета с обгорени вратове колкото и да не им се вярва на привържениците на подобни методи, редовно си постъпват в клиниките по света. Нека не забравяме, че подобни устройства са създадени с единствената цел да причиняват болка.

Дайте по- сериозно ... за ел ограда относно употребата всичко го пише в упътването , а за кучетата не е необходимо никакво обучение .
При каквато и да е повреда , те просто спират да действат , а кучета с обгорени вратове , паднали глави , или изпържени в собствен сос KFC ( Кентъки фрайд канис ) ...
Това е възможно когато жена умре от пазаруване в Мол , или аз повърна от Каберне Совиньон-2010 .
Болка не причиняват , нито мускулни контракции , единствено аналог на бодване с игла .
Електро пастирът е коренно различно устройство и за друг тип животно .

#37 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 January 2013 - 10:53 PM

emilvr

Цитат

Болка не причиняват , нито мускулни контракции , единствено аналог на бодване с игла .

Причинява и то как. Нали съм го пробвала върху мен и ти го описах. И мускулни контракции, и болки, и т.н. . И не аналог на бодване на игла. Кого лъжеш?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#38 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2013 - 06:19 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 07 January 2013 - 10:39 PM, написа:

Дайте по- сериозно ... за ел ограда относно употребата всичко го пише в упътването , а за кучетата не е необходимо никакво обучение .

Необходимо е обучение, разбира се. Трябва да се преведе кучето по целия периметър и да му се покаже кво става, а не да се остави да се джаска на своя глава.
И как така нямало болка, че кое е онуй чудо, дето възпира кучето да не премине, шепот свише? Има болка и кучето задължително трябва да я изпита, и то на принципа проба-грешка. Трябва да свърже бипкането със шока. После става страх от болка. Ако не се разчиташе на болка, защо не се ползва само звуков сигнал?
Поне за миг си представи, че не си измислям, пълно е с отзиви относно тези устройства от първа ръка - и такива, и онакива. Няма да я събирам тук, ако наистина те интересуваше, щеше да си я намерил. Това, което най-силно ме тревожи у тях, е извратената им философия, даже не толкова степента на болка, която причиняват. Според мен са по-вредни за хората, отколкото за кучетата.
grigo009, мъча се и не мога да се сетя как точно ти пречим да споделиш каквото и да било. Не виждам споделяне, а обобщение "така се процедира". Ако ще обобщаваме - човек процедира както си избере.

#39 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2013 - 06:53 AM

Aбсолютно си права, както винаги. :ba_025:
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2013 - 08:12 AM

Доколкото мога да гадая твоят проблем е с 3 кучета, които преследват котки в двор, който по някаква причина не може да се огради.
Не отричам, че е сериозно и не мога да давам идеи за проблем, който не стои пред мен. В крайна сметка всяко нещо си има цена и ние решаваме кое на каква цена можем/не можем да постигнем.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни