Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1301 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2010 - 06:11 PM

Каква храна й даваш, Тедс?
Абсурд над 3 месеца - тия килограми. Хачи стана 23, а чак след 2 седмици е на 6 месеца!
Може и болестите да са виновни,ама наблюдавай колко изяжда и какво количество изхожда! Това е съществено. Ако ходи колкото яде, значи храната която даваш не само не я засища, но и не се обработва. Нямам съвет относно гранулите - това е според кучето, но готвена храна започнах да давам чак в средата на четвъртия месец. И то като десерт. Хачи като мъжага, още на донасянето на 50-ия ден беше 6 кила, но е в къщи от 4 месеца и малко и е наддал 17 килограма, а не е дебел, както се вижда от снимките (той расте кат жираф - на височина :ab_041: )
Не знам какво да те посъветвам, но тегло от 5 кг на тази възраст за тази порода НЕ Е В РЕДА НА НЕЩАТА.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1302 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 08:16 PM

мислиш ли, че не знам?!?! Знам..просто всичко,което хапне го повръща последните дни, няма апетит от 3 антибиотика и системи едвали и човек би имал апетит. В момента яде Hills puppy large breed и от време на време по някоя мекица :DD :ab_041: , но общо зето трудно се намира нещо, което да хапва с апетит. :dry: Лекарката каза, че като се излекува ще трябва да й купя няколко пържоли и да ги дам като подсилване, за да дръпне малкО! Щото съм много притеснена за нея :tb_108: и ми писна вече от 8 дни подред всеки ден сме на лекар!То аз отслабнах, пък какво остава за Кари! :ca_003:
User's Signature

Качена снимка

#1303 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 09:21 PM

Какво и е на Карина ? Надявам се да не е нещо сериозно.....Консултирай се с ветеринар за хранителни добавки /витамини/ за подсилване на организма. Незабравяй, че и кучетата са като децата както бързо отслабват така и бързо се възтановяват.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1304 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 10:05 PM

Ти недей толкоз да го взимаш присърце. Казахме - ше мине като на куче. Само се съобразявай с нейните сигнали,просто гледай да не се обезводни. Като не иска да яде - да не яде. Секрет даде ли от акото? Да няма някви паразити?
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1305 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 10:31 PM

какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину????? Върви по дребно + това имахме проблеми с човека, който я донесе от Словакия понеже беше голям "разбирач"!!! Тези мисли ме навестяват от няколко дни насам... :ud_009: :ud_009: те така или иначе не ни пратиха дългообещаваното родословие и не знам какво да си мисля..няма паразити,защото скоро я обезпаразитявахме! :unsure: Карина си е ударила главата и в последствие се получи мехурче пълно с кръв в някой от между шийните прешлени играта загрубя когато бяхме в критично състояние за няколко часа..това е на кратко!
User's Signature

Качена снимка

#1306 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 10:46 PM

снимки от преди 2 седмици някъде :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1307 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 10:54 PM

ето и една от вчера! Не ме убивайте за дето ви заливам със снимки.. :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1308 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 08:47 AM

Много е сладинка ! :wub:
Дано да е мине "като на кученце"...
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1309 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 10:16 AM

Ох, толкова е сладка, направо ми иде да я схрускам!!! А за разликите между акита-ину и шиба-ину можеш да провериш в нета. Сигурно има някъде някакви детайли и описания. :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1310 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 June 2010 - 10:44 AM

Показване на мнениетоTeeds, в 20 June 2010 - 10:36 PM, написа:

иначе не ни пратиха дългообещаваното родословие и не знам какво да си мисля..

Нищо не си мислите. Няма чип, няма тату номер ... да ви е жива и здрава, нищо друго не си мислите.

Ето ви пример, за който говорим - вече няколко кучета от тази страхотна порода в България, нито едно без педигри. Утре кученцата ви ще пораснат, как ще ги развъждате ? На око ?

А ако бяха взети от развъдници, тези кучета вече щяха да се водят в киноложките клубове и след време, ако те изпълняваха критериите за ръзвъждане, в България можеше да има родословни кученца, които да отидат в новите си собственици с необходимите им документи. Щеше да има порода, щеше да има добрия пример, новите желаещи нямаше да се ориентират към борсите и прекупвачите, а към развъдниците, които можехте да регистрирате.

За това - куче се купува от развъдник, не от борса или прекупвач. За да има порода.

#1311 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 11:21 AM

какво да си мислим? Карина има чип има и тату номер!!! Яяя без да говорим наизуст! И извинявай ама няма да си купя пинчер или чихуахуа само щото има развъдници в Б-ия! Аз рискувах и си взех куче, не ми пука за родословието, Карина е едно от най - умните кучета, който съм виждала! Да не говорим, че на 2 месец си изправи ушите и се научи къде се пикае и къде не! И сега само ми кажи, че се фукам и к'во от това! И накрая ще завърша с едно: Не се притеснявайте мили приятели с перфектните си кучета, Карина ще бъде кастрирана след няколко месеца и няма да може да ви петни иначе толкова родословните и класни другари!
Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#1312 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2010 - 12:19 PM

Първо да се извиня , че се намесвам в темата ви , но ви чета редовно защото харесвам Породата .
Teeds- сигурен , съм че dog.bg-- няма нищо лично против вас или Карина .
Но ако се замислите не можеше ли сами да се свържете с развъдник в чужбина и да си вземето Истинско куче с истинско родословие Така нямаше да се чудите //какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину?????///
Тези неща дето ги разправяте за риска наистина сте рискували и то много . Но не с това че сте решили да внесете Акита ину а с това че не сте се информирали достатъчно , а сте оставили Прекупвачите да ви омагьосат . Най-малкото което доказва че кученцето ви няма реално родословие е , че Никой развъдник няма да продаде куче за чужбина прдеди да навърши 3 месеца да не говорим пък да го направи с посредник А видяхте ли родителите на кученцето ви поне на снимка ???
п.п.Това дето се гордеете ,че има чип е меко казано смехотворно :ab_041:
Това не ви дава никаква гаранция за породност или друго . Чип може и е редно да има всяко куче . Дори безпородните .
Надявам се кученцето ви да се оправи и да ви радва дълги години , без значение Каква порода ще се окаже .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#1313 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 June 2010 - 01:03 PM

Показване на мнениетоTeeds, в 21 June 2010 - 11:26 AM, написа:

какво да си мислим? Карина има чип има и тату номер!!! Яяя без да говорим наизуст! И извинявай ама няма да си купя пинчер или чихуахуа само щото има развъдници в Б-ия! Аз рискувах и си взех куче, не ми пука за родословието, Карина е едно от най - умните кучета, който съм виждала! Да не говорим, че на 2 месец си изправи ушите и се научи къде се пикае и къде не! И сега само ми кажи, че се фукам и к'во от това! И накрая ще завърша с едно: Не се притеснявайте мили приятели с перфектните си кучета, Карина ще бъде кастрирана след няколко месеца и няма да може да ви петни иначе толкова родословните и класни другари!
Благодаря!

Нямам, никога не съм имал и няма и да имам против никое куче.

Няма как да има и тату номер и чип, просто двете неща не се правят никъде. Пука ви за родословието, естествено, иначе защо щяхте да го търсите и да се ядосвате ? А чип може да има всяко едно куче, не само тези с родословия.

Сигурен съм, че кученцето е най умното и добро куче на света. Така и трябва - всяко кученце да бъде най доброто и умно за своя стопанин.

Нямаме перфектни кучета, перфектни кучета просто няма. Но сами виждате, че тази търговия не е за предпочитане, че тя не носи полза на кучешкия род, че вие самата се чудите дали не е кръстоска от акита и шиба.

И не мислете, че кастрацията е "полезна" или е за "добро" на което и да е куче. Липсата на хормони за правилното развитие на кучето винаги оказва влияние, кучетата не се раждат за да ви доставят удоволствие като ги гушкате - за това има плюшени играчки, а за да се растат, развият и оставят поколение, като всичко при тях се гради именно на тези инстинкти. Приемаме кастрацията и я препоръчваме за кучета, които са безстопанствени, не са породни, нямат документи или дори и да имат такива, имат отклонения в психиката или стандарта, поради което развъждането на такива екземпляри не се препоръчва, това е хуманен метод за намаляване на безразборно развъдените кучета, но в крайна сметка тя остава избор на самия стопанин и кучето няма нищо общо с това.

Да ви е жива и здрава още веднъж, каквато и каквото стане - всяко едно кученце, независимо дали има порода или не, има нужда от отговорни стопани и хора, които да го обичат, възпитават, да бъдат до него. Всяко едно, независимо дали има порода или не.

#1314 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 05:28 PM

окей, първо искам да кажа, че не се гордея с чипа. Има и двете, защото аз реших да й се сложи чип! Поясних,че има чип и тату номер, за да не си мисли Дог.бг, че така сме я хванали от улицата. Второ - явно Вие си мислите, че аз нищо не разбирам за това как се отглежда куче и как стоят нещата с развъдниците, мога смело да кажа, че преди да взема Кари 3-4 месеца търсих и говорих с различни хора и набирах информация за всичко. Такава мисъл за Шиба ину ми дойде понеже попаднах на едни снимки на Шиба и видях огромна прилика с Кари и от немай къде взех, че го написах и вие ми скочихте. Мисля, че не разбирате: АЗ ВЗЕХ КАРИНА ОТ РАЗВЪДНИК В СЛОВАКИЯ, ЗАЩОТО В Б-ИЯ НЯМА! А не защоото е каприз и лигавщина! Имам позната, която получи подарък: Дългокосмест чихуахуа - единствения в Б-ия взет от америка. Но хората имат пари, аз не мога да дам 2-3 хиляди лева за акита от най-добрия развъдник в Япония. Но какво съм взела да се обяснявам..whatever..
User's Signature

Качена снимка

#1315 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2010 - 08:08 PM

Teeds-- Без да звучи , като заяждане .
Знаете ли името на този Развъдник в Словакия ???
Вижда ли ли сте други техни кучета ???
Видяхте ли поне снимки на родителите ???

п.п.Без да твърдя че съм запознат мисля че 2000- 3000лв е реална цена на кученца от Легитимен развъдник не от Япония а в съседни нам държави .
Незнам за колко са ви продали вашето но това е още един повод да се замислите :rc_036:
User's Signature

#1316 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 09:18 PM

Показване на мнениетоivan-z, в 21 June 2010 - 06:13 PM, написа:

Teeds-- Без да звучи , като заяждане .
Знаете ли името на този Развъдник в Словакия ???
Вижда ли ли сте други техни кучета ???
Видяхте ли поне снимки на родителите ???

п.п.Без да твърдя че съм запознат мисля че 2000- 3000лв е реална цена на кученца от Легитимен развъдник не от Япония а в съседни нам държави .
Незнам за колко са ви продали вашето но това е още един повод да се замислите :rc_036:

Спрете ! Не така ! ....
Карина е прекалено скъпо куче за това младо момиче...А има и нещо много по-важно - Карина се гледа с любов ! Любовта е много по-важна от всички родословия или всичко друго каквото си помислите....Въпросът е друг - когато искаш да си купиш куче с родословие трябва да можеш да си го купиш - не да бъдеш измамен или да бъдеш рекетиран след това за още пари ! Когато искаш безродословен домашен любимец също да можеш евтино да закупиш или по-благородно да осиновиш. В България няма закони - бедни, безкруполни и алчни сме...В бизнес превръщат децата си, та камо ли други живи същества....Какво очаквате от такъв народ ?!?!?! И ЗНАЕТЕ ЛИ МИСЛЯ И ТО НЕ САМО АЗ, ЧЕ ПРОБЛЕМА С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА Е СЪЗДАДЕН ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ КРЪГОВЕ - КАКТО ПРАВЯТ И ЗАКОНИТЕ, ТАКА ЧЕ ДА МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТЯХ.....
...И в България няма родословни японски акити - защо ? Защо няма представители от тази страхотна порода ? ....Не има - и Хачи и Карина и още няколко акита във форума имат родословия, които просто не са получили. Тука се къса нишката...И пак стигаме до това какво да направим за да не бъдем измамени и да получим това за което сме си платили ТУК В БЪЛГАРИЯ !
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1317 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2010 - 09:42 PM

Петя Кръстева---Зада не се прекъсне , нишката е съвета ми за началото .
Ако не се доверявате на всеки който ви обещае фалшиво родословие а сами изберете и проверите развъдника от който да си вземете кученце няма да се стига до това положение .
Да борсите и прекупвачите са виновни но главните виновни са клиентите им .
Знаете ли колко хора дори чели тук и знаейки за развъдниците пак им се доверяват само и само да спестят някой лев си вземат кученце от там ?
Отговора е много , защото те го умеят омагьосването а после виновни няма .

п.п. Никой никъде не е казал че не си обичате кучетата , така и трябва да бъде . Но любовта е едно а правилата и родословията друго .
User's Signature

#1318 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 10:26 PM

Това е моята любима акита без родословие - Рокси.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1319 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 09:57 AM

Показване на мнениетоivan-z, в 21 June 2010 - 12:24 PM, написа:

Първо да се извиня , че се намесвам в темата ви , но ви чета редовно защото харесвам Породата .
Teeds- сигурен , съм че dog.bg-- няма нищо лично против вас или Карина .
Но ако се замислите не можеше ли сами да се свържете с развъдник в чужбина и да си вземето Истинско куче с истинско родословие Така нямаше да се чудите //какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину?????///
Тези неща дето ги разправяте за риска наистина сте рискували и то много . Но не с това че сте решили да внесете Акита ину а с това че не сте се информирали достатъчно , а сте оставили Прекупвачите да ви омагьосат . Най-малкото което доказва че кученцето ви няма реално родословие е , че Никой развъдник няма да продаде куче за чужбина прдеди да навърши 3 месеца да не говорим пък да го направи с посредник А видяхте ли родителите на кученцето ви поне на снимка ???
п.п.Това дето се гордеете ,че има чип е меко казано смехотворно :ab_041:
Това не ви дава никаква гаранция за породност или друго . Чип може и е редно да има всяко куче . Дори безпородните .
Надявам се кученцето ви да се оправи и да ви радва дълги години , без значение Каква порода ще се окаже .

Няма проблем за намесата в темата! Радваме се на такива мнения, това показва, че и хора, собственици на друг вид домашни любимци имат отношение към нашите!
Хачи е със сръбско родословие. Лично писах на Сръбската киноложка организация и ми отговориха, че след заплащане на съответната такса ще ми издадат Експортно родословие. Така че, мисля че и за Карина това няма да е проблем. Аз също не съм виждала родителите на Хачи, и той пристигна в България на 50 дни. Не съм запозната с правилниците на развъдниците, може би вие сте ги изчели всичките, дори и задграничните, но знам, че кученцето може да се отдели от мама най-рано на 45-ия ден. Ние не сме с прави уши, тоест, само едното, но пък вината си е в мен, вероятно, защото беше много малък и го пусках да играе с големи кучета, сигурно някое му е притиснало хрущялчето. Това обаче вече хич не ме притеснява. Като стане на година, ако още е клепчо хич няма и да ми трябва експортно родословие, защото по стандартите това се води "дисквалифициращ порок". Само дето този порок не го прави по-малко акита от която и да било друга без такива!
Teeds, много е жалко да чуя, че ще я кастрираш!!! Защо??? Като се замисля, може би е добре и аз да го направя с Хачи, знам ли?! Първо ще се посъветвам обаче, и ще попрочета нещичко по въпроса...
Имаме прекрасни кучета! Умни, луди, преданни! Дано ни радват още дълги години!!! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1320 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 10:05 AM

Петя, Рокси кърти!!! Страхотна е!!! Да е жива и здрава, ние ще й напишем родословието.. :smile:
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема