Teeds, в 21 June 2010 - 11:26 AM, написа:
какво да си мислим? Карина има чип има и тату номер!!! Яяя без да говорим наизуст! И извинявай ама няма да си купя пинчер или чихуахуа само щото има развъдници в Б-ия! Аз рискувах и си взех куче, не ми пука за родословието, Карина е едно от най - умните кучета, който съм виждала! Да не говорим, че на 2 месец си изправи ушите и се научи къде се пикае и къде не! И сега само ми кажи, че се фукам и к'во от това! И накрая ще завърша с едно: Не се притеснявайте мили приятели с перфектните си кучета, Карина ще бъде кастрирана след няколко месеца и няма да може да ви петни иначе толкова родословните и класни другари!
Благодаря!
Нямам, никога не съм имал и няма и да имам против никое куче.
Няма как да има и тату номер и чип, просто двете неща не се правят никъде. Пука ви за родословието, естествено, иначе защо щяхте да го търсите и да се ядосвате ? А чип може да има всяко едно куче, не само тези с родословия.
Сигурен съм, че кученцето е най умното и добро куче на света. Така и трябва - всяко кученце да бъде най доброто и умно за своя стопанин.
Нямаме перфектни кучета, перфектни кучета просто няма. Но сами виждате, че тази търговия не е за предпочитане, че тя не носи полза на кучешкия род, че вие самата се чудите дали не е кръстоска от акита и шиба.
И не мислете, че кастрацията е "полезна" или е за "добро" на което и да е куче. Липсата на хормони за правилното развитие на кучето винаги оказва влияние, кучетата не се раждат за да ви доставят удоволствие като ги гушкате - за това има плюшени играчки, а за да се растат, развият и оставят поколение, като всичко при тях се гради именно на тези инстинкти. Приемаме кастрацията и я препоръчваме за кучета, които са безстопанствени, не са породни, нямат документи или дори и да имат такива, имат отклонения в психиката или стандарта, поради което развъждането на такива екземпляри не се препоръчва, това е хуманен метод за намаляване на безразборно развъдените кучета, но в крайна сметка тя остава избор на самия стопанин и кучето няма нищо общо с това.
Да ви е жива и здрава още веднъж, каквато и каквото стане - всяко едно кученце, независимо дали има порода или не, има нужда от отговорни стопани и хора, които да го обичат, възпитават, да бъдат до него. Всяко едно, независимо дали има порода или не.