Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1341 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2010 - 02:46 PM

Ето и пресни-пресни снимки на моя Хачи. Това е в 6.30 сутринта в парка... Извинете за качеството, но са правени с телефон...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1342 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 02:56 PM

Хачи е вече голямо момче..........а каква стойка има само........?!?!?! Красота ! :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1343 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 03:09 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 July 2010 - 03:01 PM, написа:

Хачи е вече голямо момче..........а каква стойка има само........?!?!?! Красота ! :wub:

Благодаря, Петя! Наистина има прекрасна стойка. Само на 6 месеца и половина - 26 кг. Пусто уше пак с шина... не знам докога, ама все се надяваме... :wub:
Иначе е невероятен! Умен, самоуверен...сега ще провеждаме малко частни консулти за поведението, да спре да напада...тренера каза: кучето няма вина за твоите проблеми. Ти си несигурна, неуверена, той го усеща и се налага... Ама мисля да му покажа къде зимуват раците, че още имам време и възможност... :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1344 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 03:58 PM

Страхотно куче!!!

Поздравления, дано някога се засечем на изложба!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1345 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 03:04 PM

Показване на мнениетоAlia_V, в 12 July 2010 - 04:03 PM, написа:

Страхотно куче!!!

Поздравления, дано някога се засечем на изложба!Качена снимка

Сигурно само посетители ще бъдем. Ухото май изобщо няма да го изправим, тъй че...за съжаление не ставаме за състезатели... :ea_103: Много благодаря за комплиментите!
User's Signature

Качена снимка

#1346 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 04:46 PM

[

Сигурно само посетители ще бъдем. Ухото май изобщо няма да го изправим, тъй че...за съжаление не ставаме за състезатели... :ea_103: Много благодаря за комплиментите!
[/quote]

Голяма работа - Хачи си е красавец, а с клепнало ухо става и чаровник....... :dog:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1347 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2010 - 06:08 PM

Благодаря ти, Петинка! Той наистина е невероятен чаровник...ама може да очарова само нас...на другите се ежи... :af_089: Така както се очаква да се ежи пазач... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1348 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 11:16 AM

Привет на всички морски, пустинни или планински фенове :rc_036:

Много се радвам да Ви съобщя, че първите разходки на Кари минават добре. Интересно колкото и кучета да я лаят тя просто ги поглежда или ги подминава без никакво внимание да им отдели. Все едно не съществуват :tb_195: Искам да попитам трябва ли да и направя режим и по едно и също време да я разхождам иииии как да я накарам да ходи само навън, а не като се приберем и след 1-2 часа пак да си върши работата на старото й място?!? :zz_219: Много е забавно и хубаво като си тичаме, даже си имаме и приятели от съседните блокове :zz_224: Даже този уикенд мисля да я изведа в някой голям парк или по центъра в късния следобед.
Вчера вечерта излизаме с Кари и една приятелка и минаваме покрай мноого хубава къща, видяхме вътре мъжка Акита на около 5-6г - голяма и доста злобна! Опита се даже да прескочи оградата...и моята приятелка каза нещо от сорта на : " Абеееее този мъжкар защо ни лае, не вижда ли че са една и съща порода с Кари би трябвало да си се кефят! " :ab_041: :ab_041: таа такам..Много се дразня всички хора като я видят иии първите им думи са : "Ааа к'во яко хъски или оо лисичето тоо е още бебе..! "
Поствам 1-2 снимки за разнообразие.. :he_001:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1349 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 12:58 PM

Здравейте !
Много сте красиви с Кари (лисичката) - пускайте по-често снимки ! :wub:
А относно хигиенните навици трябва търпение...... Започни по възможност с по-често извиждане за кратко време. Кучетата са чисти животни и не обичат да им е мръсно, сама ще свикне да се изхожда навън. Моето куче го свикнах по този начин и от 6 месечна възраст нямам никакви проблеми с нея. Но пък имам наблюдения от кучета, които в началого ги свикват да се изхождат на вестници или памперси, вече големи и пак продължават да го правят по този начин в къщи.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1350 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2010 - 04:27 PM

Не знам този съвет колко е правилен и колко ще помогне при вас,но моето куче го взехме,когато беше на 1,5м и за 2 седмици го научихме да се изхожда на терасата.Просто когато се канеше да се изходи едно разко Не и го изнасяхме на терасата.Така след време сам ни "викаше" и драпаше по вратата ,за да го пуснем на терасата.Общо за 1,5м се научи да се изхожда на вън. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#1351 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 01:44 PM

Леле Теедс, Кари е направо СТРАХОТНА!!! Голямо сладурче!!! Един съвет - свикни я на нашийник, не на нагръдник. Когато е на нагръдник не можеш да контролираш силата й на дърпане. Сега е веселба, но като стане 50-60 см и 40-45 кг ще те носи като "бръмбар - сламка" :md_064: , затова по-добре - нашийник, има тренировъчни метални верижки (душачи) и въжета с примка, които се затягат до определено ниво. Като дръпне рязко кучето напред тази примка се затяга за врата и то само спира да дърпа. Знам, че звучи грубо, и гадничко, но вярвай ми, като порасне още 3-4 месеца ще ти е необходимо, а и един път кучо като свикне с това - само спира да се дърпа като конче...
За пишкането - раничко й е, но наистина по-честото извеждане върши добра работа. Другият вариант с 1 място, което знае (и което се хигиенизира лесно - баня, балкон) също е добър изход, защото колкото по-големшки стават, толкоз повече търпят, ама и толкоз повече водичка пийват :smile:

Ето и едни нови снимки от мен. Хачи вече е доста по-култивиран, преди 4 дни навършихме 7 месеца. За момента обучението сме го спряли, защото той все още е бебе и му се играе, контролът е труден, колкото и да се повтаряме... :dry:

Вижте моето "учено" куче и горе-долу каква големина достигна. 28 кг и честно казано след някоя разходка направо си търся ръцете щот са изтръгнати от раменете :ab_041:

Поздрави, ще пиша скоро пак. Приятна почивка на всички отпускари. Разбрах, че в Свети Влас нямало проблем за кучета - брат му на Хачи (другия Хачи) са го водили там. В хотел, с климатици, всякакви екстри, но хванал конюктивит от пясъка, много си заравял главата... :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1352 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 02:57 PM

ЛАУУУУУУУУУУУуУУууУУУ! Толкова e хубав и голям Хачи...лелелеле искам и Кари да става голяма :ba_025: Ще обмисля опцията за нашииник! Обаче не му се личи вече раната на бузката.. :))) Запознахме се пред ветеринарния кабинет с едно женско хъски, което се е сбивало с Хачи и казаха, че е доста силен, ама това си е добре никой няма да ви припари - пазач голям ще е! А не като Кари само се гали в хората и чака всички да я галят.. :dry: Много е готин и с тези очилца :ab_041: хехе Кари сега е на вилата ни в Банкя, защото правим ремонт в нас и там си играе с една немска овчарка на 8години и са много смешни, първото куче с което си играе.. :r_181: Трябва да си организираме събиране в някой парк и да се запознаем?!
User's Signature

Качена снимка

#1353 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 11:21 AM

Миличка, и Кари ще стане голяма, не се притеснявай! Толкова голяма и толкова уравновесена, че няма да я познаеш! Но по отношение на акитите, това което скоро разбрах от няколко места - женските се оказват доста по-агресивни от мъжките по отношение на кучета.
Като цяло акитите са човеколюбиви - и моя е като помиярче пред хора. Има обаче хора, които определено НЕ ХАРЕСВА! Няма да позволяваш да ти жабурят Кари! Т.е. какво имам предвид: Като тръгнат да й се радват, кажи, че хапе. Защо? Защото по този начин ще игнорираш чуждото човешко влияние върху нея. Непозволявайки чужд човек да я "гняви", както се изразявам аз, няма да допуснеш Кари да се привързва прекалено много към хората. В момента още страдам от факта, че навремето го оставих да му се радват много хора. И на 7 месеца Хачи е в състояние да тръгне по всеки примамил го по пътеката от парка.... :eg_033: Точно това е хубаво да се избягва. Контролирай Кари да не скача по хората. Но наистина ще ти е от полза да й платиш едно обучение. Много е рано, но живот и здраве, като навърши 8-9 месеца, се замисли за един курс. Най-евтиният в София е нашият. Пейстнала съм страницата на училището на 66 стр. от нашия форум. Мога да ти дам координатите на тренерите. Но има време! Женските акити обаче, не подбират по отношение на надмогването....т.е. тя ще бъде доминант над всички! И винаги ще се опитва да се докаже като такъв! Това няма как да го преодолееш. Ако не съм казала в някой преден пост, но единия тренер ни обясни, че е имал 2 женски акити за обучение в курса, едната е пишкала вдигайки крак!!!! :ab_041: и биела всички наред!!! Без значение порода, пол и т.н.!!! Те са изключително СЕРИОЗНИ кучета, и като казвам сериозни, имам предвид стабилен персонифициран характер, не овчарки, дакели, териери и т.н. С напредването на възрастта трябва да й наложиш контрол, т.е. тя да те припознае като ВОДАЧА НА ГЛУТНИЦАТА. Това куче е МЕЧКОДАВ, това куче не е интериорно, не е работяга като хъскито, и не е следотърсач като множеството хрътки. В момента, в който й покажеш кой води парада, ти ще имаш едно прекрасно, всеотдайно куче, което е готово да скочи в огъня заради теб!
Предполагам женското хъски, за което говориш е Ребека. Значи може би сме от един квартал? Нямам нищо против да се видим и опознаем! Целуни много, много пъти Карина от мен. Аз моя Хачко го целувам постоянно! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1354 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 11:28 AM

Още, Теедс: Ние ходим в парка на "Славия", до автогара Овча купел, ако искаш - може там да се запознаем. Хачи е достатъчно "обработен" и "възпитан", пък и аз винаги следя да се държи правилно. След няколко часа ще постна още 2 негови снимки от игра в този парк с неговия най-добър приятел - хъскито Касъл.
Кари е страхотен сладур! А овчарката, с която играе, никога няма да я нарани, защото възрастните кучета разпознават бебетата и: или избягват да играят с тях, ако не им е по душа, или играят с тях така, както се съобразяваш с бебе! Кога се връща Кари от Банкя?
User's Signature

Качена снимка

#1355 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 02:27 PM

Eто и няколко снимчици с най-добрия ни приятел - хъскито Касъл.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1356 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 08:42 PM

Касъл е страхотно животно, което никой друг не може да определи като хъски, буквално казано. Той е по-различен, Отгледан е от много благи хора, и е изключително боязлив, като коте е... Страхотен, миролюбив, комитет по посрещането и изпращането. Ако има кандидат за такова страхотно мъжко хъски - може да се обади тук!!! Невероятно куче, просто! Не знам за хъски, което толкова обича стопаните си, и което толкова бързо да се връща на поляната без каишка и повод....Тренерката каза че никога досега не е имала такова хъски на обучение!!!!! Все пак, на човек с нейната ерудиция може да се вярва! Обучила е толкова овчарки!
User's Signature

Качена снимка

#1357 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 10:52 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 30 July 2010 - 11:33 AM, написа:

Още, Теедс: Ние ходим в парка на "Славия", до автогара Овча купел, ако искаш - може там да се запознаем. Хачи е достатъчно "обработен" и "възпитан", пък и аз винаги следя да се държи правилно. След няколко часа ще постна още 2 негови снимки от игра в този парк с неговия най-добър приятел - хъскито Касъл.
Кари е страхотен сладур! А овчарката, с която играе, никога няма да я нарани, защото възрастните кучета разпознават бебетата и: или избягват да играят с тях, ако не им е по душа, или играят с тях така, както се съобразяваш с бебе! Кога се връща Кари от Банкя?

Кари се връща след няколко дни, защото в нас се захванахме с ремонт иии тя малко ще пречи на майсторите, после пък ще заминем на море иииииии евентуално от септември ще се завърнем и двете в къщи! Малко се объркаха нещата, сори за което :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1358 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 04:01 PM

като казах "кандидат" имах предвид поколението на Касъл, не самия Касъл - неговите стопани не си го дават!!! :ab_041:
Докато снощи аз отново се пренатоварих и отново се замислих за Хачико - ей хора, явно аз не съм добре, а не кучето... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1359 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2010 - 12:18 PM

Eто още снимки на Хачи от последните дни...
Станал е страхотен напоследък...много послушен и много уравновесен...надявам се още повече да се уравновеси и улегне...Невероятно животно...Уникален е! Сигурна съм, че освен за изложби и за поколение никой няма да го иска с това клепнало уше...затова ще прочета повечко, но мисля да го кастрирам...така ще реша доста проблеми, но първо ще чета... :ea_103:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1360 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2010 - 03:58 PM

Ето какво открих... и мисля да пристъпя към действия...съвсем скоро:

Разглеждайки обстойно страничните ефекти на хормоналните средства за контролиране на разгонването при кучето и котката, стигнахме до извода, че по-добър избор, е кастрацията. Тя е с най-малки рискове за здравето на животното, страничните є ефекти са минимални и отдавна се е наложила като ранна рутинна процедура във всички страни с добре развита ветеринарна медицина.
Кастрацията е хирургична процедура, която лишава мъжка или женска котка, респективно куче, от възможността за размножаване. При мъжките операцията се състои в отстраняване на тестисите, при женските се отстраняват двата яйчника и матката. Тези операции се правят под обща анестезия. Домашните любимци се кастрират не само за да няма нежелани раждания, а и да се предпазят от някои заболявания. При женските животни това са рак на млечните жлези, гнойно възпаление на матката (пилометрия) и други заболявания на матката. Особено важно е да се кастрират мъжки животни, които са крипторхиди (единият или и двата тестиса се намират в коремната кухина или в инвагиналните канали), тъй като много често задържаният тестис се изражда в ракова тъкан. Всички тези заболявания са сериозни и дори открити навреме и лекувани правилно, излагат на голям риск живота на животното. За да има кастрацията профилактично действие срещу тях, най-добре е женските да се оперират преди първото им разгонване, а мъжките ­ на 7-8 месечна възраст. Статистически е доказано, че кастрираните животни живеят по-дълго.
Има ли странични ефекти? Много рядко при кастрирани женски кучета в по-зряла възраст може да се прояви трудност при задържането на урина (инконтиненция). Този проблем се решава успешно с хормонозаместваща терапия. При някои индивиди се повишава склонността към напълняване, но това се регулира лесно с подходяща диета и режим на движение. Други странични ефекти няма.
Да разгледаме как се отразява кастрацията върху общото поведение на животните и да се спрем на въпросите, които най-много притесняват стопаните и по които има разпространени най-много неверни схващания.
Ефект върху общия темперамент. Много собственици са притеснени, че кастрираният домашен любимец ще загуби своята жизненост. Темпераментът и интелигентността не се повлияват от кастрацията. Напротив, много нежелани качества, следствие на хормоналното влияние, могат да изчезнат след операцията. Вашето животно няма да стане по-малко емоционално или по-малко игриво, нито пък ще ви отбягва.
Ефект върху сексуалното поведение. То обикновено изчезва след кастрацията. Но при животни, които вече са изпитали сексуална активност, някои признаци може да се запазят.
Поведение, което изглежда, че е сексуално мотивирано, може да се предизвиква от други причини. Заскачването, проявено от кастрирани кучета например, е белег на доминиращо поведение. Мастурбацията при мъжки котки и кучета може да се появи след кастрацията. Това се случва при мъжкари, които са имали сексуален живот преди кастрацията.
За болшинството животни кастрацията ефективно елиминира развитието и прогресирането на обсебващото сексуално поведение.
Ефект върху неподходящото уриниране и дефекиране. Кучетата и котките могат да уринират или дефекират на нежелани места във вашия дом, което може да се дължи на: маркиране на територия, поради безпокойство или за да демонстрират сексуална зрялост. Тъй като това поведение е само частично под хормонален контрол, мъжки или женски животни могат да започнат да уринират и дефекират на неподходящи места дори и след кастрацията.
Ефект върху бягствата и скитането. Кастрираното животно е по-малко склонно към бягство от дома и скитане. Кастрираните мъжки кучета и котки маркират по-малки територии извън дома и са по-малко склонни към териториални конфликти със съперници.
Ефект върху телесното тегло. Следете внимателно теглото на животното ви след кастрацията. Променете количеството храна, за да предотвратите напълняването. Предложените количества на опаковките на храната за животни са само за общи указания. Контролирайте храненето на вашето животно според неговите физически изисквания и външния му вид. Намаляването на телесното тегло изисква внимателно наблюдение от вашия ветеринарен лекар, особено при силно затлъстели животни. Сбиванията при мъжките с други мъжки значително намаляват.
Интензивността на другите типове агресия, например доминиращата агресия, също много намалява.
Когато така наречената раздразнителна агресия при женските е свързана с хормонални дисбаланси, лъжлива бременност или раздразнение, дължащо се на самата разгоненост, тя напълно се елиминира чрез кастрацията.
Ако се притеснявате, че кучето няма да пази дома ви след кастрацията, то знайте, че териториалната агресия не се намалява от кастрирането.
Ако вашият домашен любимец не е предназначен за развъждане, съветваме ви да го кастрирате, за да предотвратите агресивността, дължаща се на сексуалните хормони.
Въпреки че кастрацията не е единственото лечение за агресивност, много помага да се намали тежестта и прогресирането є и е първата стъпка към разрешаването на проблема “агресивно поведение”. Специфичната диагноза на типа агресивност, проявявана от вашето животно, определяне на ситуациите, които я предизвикват и обучението на животното да се държи различно, остават от съществено значение.
В заключение ­ кастрацията намалява много поведенчески проблеми, както и предпазва животните от редица заболявания.
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема