Акита
Публикувано: 03 October 2011 - 01:15 PM
Публикувано: 03 October 2011 - 03:04 PM
стилм - препоръчвам ти първо да изчетеш темите и информацията за зооборси,вносители,търговци и така нататък, има доста такива тук. Нети може и по 2000 да искат, но те кученцата ги взимат за по 100-200 евро. А колкото до тигровата акита за 700 лв. внос ...... идва от развъдник и има родолсовие .... да, ама надали.
Публикувано: 03 October 2011 - 05:17 PM
Имам още един въпрос. Ако напрамер си харесам куче от някой от чуждестранните развъдници, лично ли трябва да отида да го взема или те ще ми го доставят.... или зависи услугите на развъдника?
Благодаря!!!
Публикувано: 04 October 2011 - 11:55 AM

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 07 October 2011 - 01:11 PM
стилм - извинявай, ако нещо съм била по-груба, аз съм пряма и откровена, и понякога заядлива

Много се радвам, че си избрал/а японска акита. Моят Хачи го взех от "Нети". Изненадана съм, че все още държат тази цена!!!! Защото аз го взех за същата. Само дето, при тях ще получиш родословие - е, не експортно, и кученцето няма да е с всички ваксини, както тръбят, но според инфлацията и покачването на всички цени, съм направо изумена, че все още държат това ниво...
corbac - това на колко ги взимат, мисля не е работа на крайния потребител... В крайна сметка - всеки си тегли чертата на тефтера и сам си изчислява как ще му е по-изгодно и удобно. Някой да знае на каква цена влиза млякото или сиренето в BILLA и Kaufland? Или в останалите магазини? Аз лично - не знам, и не искам да я знам, защото само ще хабя нерви...в размишления - ЗАЩО аджеба аз го купувам на ТАЗИ, а те го взимат на ОНАЗИ...

стилм някой от тук, който директно е взел кученце от развъдник трябва да ти каже дали ти отиваш да го вземеш и изобщо как стават нещата. Но мисля, че ако осъществиш контакт с развъдника и ги разпиташ - те сами най-правилно ще те ориентират.

Не агитирам да си купуваш от агенция Нети, или от където и да било, просто споделям мнение.

Силно се надявам да се присъединиш към нас като горд/а собственик/чка на изключителната порода!

А по повод обучението им за полицаи и придружители: Петенкааа, не знам само моя ли е такъв инат и темерут, но много трудно се постигат нещата. Тоест - той е абсолютно наясно, но си трябва авторитет и усещане за водач на глутницата, за да го подчиниш. Иначе са страшно умни, но в никакъв случай не са прилежни като немската овчарка!

Поздрави на всички, ние на Коледа ставаме на 2 години - ще пусна снимки да ни видите...
ПП: А, да попитам - свършиха ми страниците в паспорта за вътрешното обезпаразитяване...сега следващото къде ли да го залепя?! Или да му вадя нов паспорт??? А някой знае ли, дали във фото можеш да снимаш кучището?

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 08 October 2011 - 02:24 PM
lilianas, в 07 October 2011 - 01:11 PM, написа:
korbac - това на колко ги взимат, мисля не е работа на крайния потребител... В крайна сметка - всеки си тегли чертата на тефтера и сам си изчислява как ще му е по-изгодно и удобно. Някой да знае на каква цена влиза млякото или сиренето в BILLA и Kaufland? Или в останалите магазини? Аз лично - не знам, и не искам да я знам, защото само ще хабя нерви...в размишления - ЗАЩО аджеба аз го купувам на ТАЗИ, а те го взимат на ОНАЗИ...

Несъм съгласен. Ми ако човек се интересува какво яде, случая - твоя пример, то тогава ще знае. Ако пък не, ще си купува растителни кашкавали и сирена, ще очаква качество, ама тц, и няма да задава вапросите - ама защо струва толкова, защо няма вкус на истинско и тн. Нервите няма как да не се хабят, щом има толкова много хора които живеят точно на гърба на хора които не се интересуват какво става около тях. В случая е важно цената на внесените кученца, защото в 90% от случаите те са от ферми, развъдчици гледащи ги само в клетки, мизерни условия, евтина храна, не се следи здравословно състояние. Те и затова са евтини. Качественото отглеждане на кучеТА изисква сериозни средства. Затова хора искащи да си вземете, гледайте, питайте, интересуваите се откъде идва кученцето, защото масово хората по обявите прекарват продават ОГРОМЕН брой кучета и за тях е важна печалбата, въпреки милите и сигурни приказки които ви говорят по телефона.
Публикувано: 10 October 2011 - 02:02 PM

korbac, това за фермите и развъдниците е доста коментирана тема и да ти кажа честно и в двата случая какво куче ще си купиш си е жив късмет! Нишката между двете е много, много тънка.....Има развъдници, които гледат кучетата си в клетки с некачествена храна при не добри условия. Да не говорим за необходимите изследвания за наследствени заболявания, които според мен трябва да са задължителни! Масово не се правят! За любов към породата в този случай и дума не може да става.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 11 October 2011 - 09:04 AM
lozev - ти не знаеш ли, че е забранено да се влиза с кучета в училищните дворове, камо ли да го пуснеш да тича

по наредбите - можеш да разхождаш само на определени места, които обикновено са покрай големи булеварди - не си чуваш мислите и дишаш газове като лудите...

Писах жалби до столична община във връзка с определените за разходка места, като им казах, че който ги е определял явно никога през живота си не е имал куче, или какъвто и да било домашен любимец. Отговориха ми, че местата били абсолютно съобразени с всичко...

А белите хора по света си имат "кучешки паркове" в градовете - да, някъде и срещу такса, но пък поддържани и специално определени да влезеш вътре и да пуснеш кучето да се натича и изразходи енергията си. Тука обаче, още сме в Ориента, Анадола и тям подобни тъмни Индии и дълбоко законспирирани недра на диващината. Няма такова нещо като кучешки парк, а в обикновените не можеш да го пускаш от 9 до 18 часа. Да не ви казвам, че през живота си не съм виждала толкова насрани (с извинение за израза) градинките в София. Няма начин да не се умажеш просто. Имам чувството, че вече 90% от софиянци имат кучета...не че е лошо, но като си плащаме данъка, поне да ни осигурят място за интензивно раздвижване на животните - какво е това - покрай булевардите в най-голямата пушилка и лудница (като се има предвид, че слухът на кучето е многократно по-силен от моя, направо не искам да си представям какво му е, докато го разхождам). Естествено - възпитанието на собственика също е от значение. Не може животното ти да се изкъка на средата на тротоара и ти да си продължиш все едно нищо не се е случило. Виждала съм такива, сериозно. Ама българщината си е българщина - нито кучешки паркове ше ни опраят, нито каквото и да било. Все ще си намираме да си мрънкаме за нещо, а в същото време не се погледнем да се видим кви сме прошляци и простаци...

Установих, че моя Хачо не става за изложба.

Напълно невъзможно ще бъде съдията да го пипа, а пък камо ли да му погледне зъбите... Жив ше го изяде...

На 12 и 13 ноември в София има на САСИБ, но не знам специализирана ли е или не, не дочетох календара. После и през декември има още 1 в София, пак на САСИБ. Ама и да ги чета и да не ги чета, все тая. Както казах - ние сме тренирани на команди и поведението ни що-годе е прилично, но някой да ни пипа или да ни рови в устата - просто ЗАБРАВИ...

Пожелавам приятен ден на всички ви, да си нацелувате съкровищата и да ги обичате много! Както видях в една друга тема един пич беше написал: "Колкото повече опознавам хората, толкова повече оценявам кучетата"

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 12 October 2011 - 09:26 AM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 12 October 2011 - 09:43 PM
korbac, в 11 October 2011 - 09:23 AM, написа:
Хахааа, даже и да клекне само пред него съдията, ще стане страшно...

Публикувано: 13 October 2011 - 03:26 PM
ПИТОМНИК ЧЕМПИОНОВ "ИЗ ЗАМКА ГРЁЗ" ПРЕДЛОГАЕТ ВЫСОКОПОРОДНЫХ ЩЕНКОВ АМЕРИКАНСКОЙ АКИТЫ ОТ ТИТУЛОВАННЫХ РОДИТЕЛЕЙ!!!
ЩЕНКИ РОЖДЕНЫ: 9 ОКТЯБРЯ 2011 !
6 СЫНОЧКОВ и 1 ЛАПОЧКА ДОЧКА!
ОТЕЦ: ЮНЫЙ ЧЕМПИОН РОССИИ,ЧЕМПИОН РОССИИ,КАНДИДАТ В ЧЕМПИОНЫ ВЕНГРИИ,ГЕРМАНИИ,ШВЕЙЦАРИИ,ИТАЛИИ,10*CACIB!
BUCKRIDGE`S HIGH ROLLER (ВЕГАС) (США)
HD - A, ED - 0.

МАТЬ: МУЛЬТИЧЕМПИОН, ЮНЫЙ ЧЕМПИОН РОССИИ, ЧЕМПИОН РОССИИ,МОЛДОВЫ,ГРУЗИИ, АЗЕРБАЙДЖАНА, КАЗАХСТАНА,РКФ,5*СACIB!
BRILLIANTOVAYAROSKOSH IZ ZAMKA GREZ (БO-БО)
HD - В, ED - 0.

E-mail: Yupidog1@yandex.ru
Телефоны: +7-906-170-41-54(Билайн) и +7-988-495-17-47(Мтс)
Коваль Галина, Питоиник"ИЗ ЗАМКА ГРЁЗ" г.Волгоград.
Наши детки разъезжаются по своим новым домам, после того, как пройдут актировку и получат свой первый в жизни документ о происхождении – щенячью карточку и им будут сделаны все необходимые прививки и процедуры. Щенки имеют клеймо и документы РКФ-FCI, ветеринарный паспорт. К каждому щенку прилагается небольшой подарок, корм, договор и подробная инструкция по уходу и выращиванию за щенками.
Гарантированна помощь в выращивании и выставочной карьере, вет.сопровождение, профессиональные корма супер-премиум класса по льготным ценам!
Оказываем помощь в доставке щенка в любой регион!!!