Акита
Публикувано: 17 November 2011 - 08:33 PM

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 17 November 2011 - 10:52 PM
http://www.dogfoodad...od-reviews/dry/
Много интересен сайт според мен. В него има всичко, а частта кято съм дал, е за качествени храни подредени по 5-бална система.
Колкото до предната тема за изложбите и т.н., много груби сцени, наистина... ама такава е цялата картинка в България, така че не трябва само негативните неща да се гледат. Във всяко нещо има позитивизъм, нашата първична цел е да го открием :)
Ние с Кили сме добре, слушаме доста повече, но честно казано ината му ми идва в повече понякога. Знам че е умен, виждам го че гледа с разбиране и в посоката, в която трябва, но не желае :) Прави го по негово усмотрение. Любопитна картинка сме :> Снимки не съм му правил скоро, щот имах сесия и нямах време. Скоро ще кача, когато дойде удобен момент.
ПС: Кажете според вас коя е най-добрата храна за тая възраст (оня ден навършихме 10 месеца и почнахме 11-я)
Лека вечер от нас.

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 18 November 2011 - 03:48 PM
стилм : Да, взех си куче, и то не за мен, а за сина ми,, щот каза, че ако си взема West Highland White Terrier, съм щяла аз да си го гледам, щот не било куче!!! Та затова, след като гледахме филма, естествено, подарих му го за рождения ден и той тогава плака, и каза, че е "най-щастливото дете на Земята!

BAYO: кучето ти е ПРЕВЪЗХОДНО! Храни го с каквото си го хранил досега! Не, че имам нещо против гранулите - и аз ги ползвам (Nutra Nuggets + Darling) ! Но е наистина страхотен - ние сме от един развъдник, как няма да се поддържаме!!!

The Dogs friend : Ще се радваме на нови снимки на Хечи и неговото продължаващо обучение!

Петинка, какво да ти кажа...: Кирей е УНИКАЛЕН, СТРАХОТЕН, и бих искала да си го имам и аз в къщи!!! Божее, и мен така Хачи ме целува! Невероятен е!!! Ама не виждам нови снимки на Химера!!! Искам я за съпруга на Хачико, знам че го харесваш, дай Боже и те двамата да се харесат, кога ще ги опознаем един-друг? Усещам как форума се претопява и ни оставя сами да си говорим, евентуално...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 18 November 2011 - 04:00 PM
Доколкто ми е известно не си на 12, излагаш се,спри се. Всичко останало написано от теб е безмислено и няма да го коментирам, не виждам нищо градивно и интересно,което да обсъждаме за Американска акита или акита.
Жалко,че тук неможе да се обсъжда нищо повече за двете породи от " аууу супер снимки, уникално,куллл,велико,всички са тъпанари аз съм супер и т.н. " Имам две американски акити но няма какво да се пише тук.
Публикувано: 18 November 2011 - 04:22 PM
BAYO, в 17 November 2011 - 08:52 PM, написа:
Много интересен сайт според мен. В него има всичко, а частта кято съм дал, е за качествени храни подредени по 5-бална система.
Интересно......следва, че е все едно дали ще храня с Нутра Нугетс или Роял Канин?
Публикувано: 18 November 2011 - 05:01 PM
Letty, в 18 November 2011 - 04:22 PM, написа:
Интересно......следва, че е все едно дали ще храня с Нутра Нугетс или Роял Канин?
Колкото и безобразно посредствено да е...аз Роял канин не съм давала никога на Джек. Категорично отказах да я взимам. Котката ни се хранеше само с Роял Канин и накрая й отказаха бъбреците. Не знам дали е била виновна конкретно марката или пък факта, че той друго ядеше доброволно само кашкавал, но резултата беше на лице. От тогава съм си въозбразила, че храната ми е виновна и Джек е хапвал Роял Канин само веднъж от пакетче-мостра.
Публикувано: 18 November 2011 - 05:49 PM

Относно храната: Роял Канин също е много оплюта, но явно действа на много други кучета. При моя предизвика разстройство, но брат му все още го хранят с Роял канин...

Как е Хечи след приключване на обучението? Виждаш ли коренна промяна? Щот аз - не. Обучавах го, има ме на сайта как го обучавам, ама връзка - никва, братче - той си е той.... ВЕЛИК ИЗРОД ЕЕЕЕ!!! НАПРАВО НЕ МОГА ДА МУ СЕ НАСИТЯ!!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 18 November 2011 - 05:57 PM
Letty, в 18 November 2011 - 04:22 PM, написа:
Ами зависи от възрастта. Роял Канин се пише по-класна храна за кучета под 2 годишна възраст. А Нутра-Нугетс е за след това. Аз считам че моят екземпляр е чудесен (въпреки мнението на мнозина тук, или на единичен екземпляр, знам ли) и затова го храня с Нутра-нугет.

Публикувано: 18 November 2011 - 05:58 PM
North face, в 18 November 2011 - 04:00 PM, написа:
Доколкто ми е известно не си на 12, излагаш се,спри се. Всичко останало написано от теб е безмислено и няма да го коментирам, не виждам нищо градивно и интересно,което да обсъждаме за Американска акита или акита.
Жалко,че тук неможе да се обсъжда нищо повече за двете породи от " аууу супер снимки, уникално,куллл,велико,всички са тъпанари аз съм супер и т.н. " Имам две американски акити но няма какво да се пише тук.
Ето ТОВА КОЕТО ТИ ПИШЕШ Е ТЪПО И ЗАЯЖДАЩО СЕ!!! НЕ АЗ!! Сори, ама квот си ми видяла в профила не те оправдава да пишеш тъпотии!!! Ако нямаш какво да напишеш за любимците ти акити, значи наистина не си за тук!!!
Брях, доживях да видя 2 последователни мнения от теб! Сигур съм мноо тъпа, както казват Перничани!

Публикувано: 18 November 2011 - 06:04 PM
[/quote]
Роял Канин, въпреки цената си НЕ Е НАЙ-ДОБРАТА гранула, повярвайте! Въпреки предното ми мнение - явно и кучетата имат нужда от различна храна! Защото както Роял не подейства на моето, може да подейства на друго...Въпреки че , и аз съм против Е-тата и другите спомоществувателни.

Публикувано: 18 November 2011 - 06:58 PM
Публикувано: 18 November 2011 - 10:22 PM
че ви следа всеки пост и всичко ми е интересно дори споровете ви :) а дали това не е последна дума на техниката? Блях аз ставам наистина невъзможна!!!

Публикувано: 19 November 2011 - 12:07 AM

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 19 November 2011 - 12:18 AM
Публикувано: 19 November 2011 - 01:00 AM

Малии, изтрийте ми вече регистрацията, щот 99% от хората тук не ме понасят! И ПАК ЩЕ КАЖА: КИРЕЙ Е СТРАХОТЕН - УНИКАЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ!!! БРАВО, ПЕТЯ!!! ТУКА ВСИЧКИ СМЕ С НЯКВИ МЕЛЕЗИ (ЩОТ НЕ СА ОТ ХАЧИМАНТАЙ), ТИ ПЪРВА СЕ ОСМЕЛИ С ТИГРОВА АКИТА!!! И СИГУРНО ЗАТОВА НЯМА ДА ИМАШ "ЩАСТИЕТО" ДА СЕ ПРЕДСТАВИШ НА БГ ИЗЛОЖБА.

Публикувано: 19 November 2011 - 12:20 PM
лекарите и отговорниците имат повече опит и знания от някои наши професори, защото има уникален контрол от прегледи на ветеринари навсякъде не е свободия... Да не го казвам за първи и няма д го кажа за последен път Кирей е страхотен екземпляр
и Петя наистина трябва да е горда с него без значение дали той ще види изложба или не!!!
Публикувано: 19 November 2011 - 01:11 PM
Имам чувството, че търсиш под мухата слон, а ако може и 2-3. И понеже никой не ти е отговорил от вчера и вече почна сама да си водиш диалози.
Ама и двете с Петя всъщност си отговаряте на някакви свои собствени въпроси, които си мислите че са зададени.
Кирей наистина е страхотно бебе, дано се развие в още по-прекрасно куче! А дали ще го води на български изложби си е нейно решение.
К- кучилото на Сунимото също са ми особено присърце, защото майка им е може би най-любимата ми японска акита! Страхотно куче и страхотни стопани! Но каквото и да говорим си има развъдници и развъдници. Белопитови имат една родословна женска и една неродословна и силно се съмнявам, че ще имат нервите да имат второ кучило! Въпреки, че би било прекрасно и нашата банда също би се замислила сериозно дали да не си вземе едно бебе(може и 2) за разнообразие в хъсешката група.
Хачимантай са руснаци, с финансии и физическа възможност. Имат контактките и възможностите да развиват породата, предполагам че и родословията на техните кучила не са български... Сунимото единственото, което успяха да получат в резултат на това кучило бяха лошите обяснения от страна на клуба...
За мен предпочитания тип развъдчик също е човек, който си гледа кучетата вкъщи, спят му по леглата и са част от семейството!! Аз лично не бих си позволила да имам над 3 кучета вкъщи, за да мога пълноценно да им отделям внимание(и пак ще е пряко силите ми)! Но такъв тип развъдчик не би могъл да се развива. За да може породата да се развива, а и развъдчика с нея трябват повече кучета, място и финансии!
А Петя, аз попитах как можеш да изтипосаш че на изложбата е имало много малко добри екземпляри и ти дадох примери, за кучета които аз видях и смятам за прекрасни (без претенции за комптентно мнение). Нямах нужда да ми разясняваш дали Джек бил от добрите български екземпляри или не.
Джек не беше на изложбата и на българска изложба, пряко организирана от БРФК не е бил от доста време. Имах намерението да го изкарам с дъщеря му догодина, но може би няма да е в България! Показахме се за малко в Пловдив, заради съдийката и до там. За жалост аз нямам нито финансовата, нито физическата възможност да излизам извън страната за изложби когато ми скимне, така че ако нашата "любима" федерация продължава да е така щедра откъм съдии, организация и оценяване, може и да не видим повече българска изложба, което за него е добре дошло! Иначе сме били в конкуренция с мъжки кучета от доста от големите развъдници в Европа и Америка и смея да кажа, че сме се представяли повече от задоволително, имайки предвид ужасния му характер. Били сме в един клас с Карнованда, Куул Уотър, Сибериан Лейди, Wolf Point, Charlyn's, Glen Eagle и още много, които не съм запомняла от каталозите по по-големите изложби, състезавал се е и с кучета произведени от Голдън Никол и X Ni Ra. Ако ме финансираш за изложба в Америка бих отишла да се пробвам и в конкуренция с Инисфрии, Кристари, Контоки, Карнованда отново, Хайлендър и тн за да можеш нагледно да сравняваш.

Аз за разлика от повечето тук имам ясно мнение на какво е способно кучето ми. Ясно ми е като тип е...да речем посредствен, но ми е ясно и какво има в повече, което е достатъчно за да притъпи тази първоначална посредственост. И се радвам, че точно това "повече" е предал и на дъщерите си. Надявам се те да покажат и още повече, от това което очаквам от тях! Както като домашни любимци, така и като изложбени и спортни кучета!