Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2081 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2011 - 08:33 PM

Любовта трябва да е на първо място във всичко........другото са подробности! Когато е с любов винаги личи......Поздрави нас с Киро! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2082 Потребителят е офлайн   стилм Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 09:41 PM

Той кирчо много бързо расте. Да е жив и игрив :)

#2083 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2011 - 10:52 PM

Не съм писал от няколко дни, та разрешете да се включа с нещо по-приятно.

http://www.dogfoodad...od-reviews/dry/

Много интересен сайт според мен. В него има всичко, а частта кято съм дал, е за качествени храни подредени по 5-бална система.

Колкото до предната тема за изложбите и т.н., много груби сцени, наистина... ама такава е цялата картинка в България, така че не трябва само негативните неща да се гледат. Във всяко нещо има позитивизъм, нашата първична цел е да го открием :)

Ние с Кили сме добре, слушаме доста повече, но честно казано ината му ми идва в повече понякога. Знам че е умен, виждам го че гледа с разбиране и в посоката, в която трябва, но не желае :) Прави го по негово усмотрение. Любопитна картинка сме :> Снимки не съм му правил скоро, щот имах сесия и нямах време. Скоро ще кача, когато дойде удобен момент.

ПС: Кажете според вас коя е най-добрата храна за тая възраст (оня ден навършихме 10 месеца и почнахме 11-я)

Лека вечер от нас.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2084 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 08:49 AM

Аз съм много доволен от Bosch, Хечи вече е 45 кг., само мускули и кости, повече от половин година го храня само с нея. Свържи се с korbac от този форум за нея.

#2085 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 03:48 PM

Здравейте, брях, уж бях обещала да не пиша, ама не мога да се стърпя...

стилм : Да, взех си куче, и то не за мен, а за сина ми,, щот каза, че ако си взема West Highland White Terrier, съм щяла аз да си го гледам, щот не било куче!!! Та затова, след като гледахме филма, естествено, подарих му го за рождения ден и той тогава плака, и каза, че е "най-щастливото дете на Земята! :ab_041: взех "Уж най-едрата" от шпицовите породи. Защото Японската акита е "ШПИЦ", или поне така се води...или не знам, може би тук на място ЕКСПЕРТЪТ North Face ще ни озвучи и облагороди и ще ни накара да разберем, че се бъркаме където не трябва! :ab_041: Божеее, тия хора нямат ли деца? Или нямат кучета? :ab_041: НО ВСЕ ПАК: ако си вземеш куче от такава порода, тоест ИЗЛОЖБЕНА, си мислиш, че ВСЕ ПАК можеш да го покажеш на другите хора. Установих, че това не е ВЯРНО в БЪЛГАРИЯ. Това е.

BAYO: кучето ти е ПРЕВЪЗХОДНО! Храни го с каквото си го хранил досега! Не, че имам нещо против гранулите - и аз ги ползвам (Nutra Nuggets + Darling) ! Но е наистина страхотен - ние сме от един развъдник, как няма да се поддържаме!!! :ae_085: А иначе, до година и половина - висок клас храна от типа на Proplan (моят харесваше с агнешко, със сьомгата не я кльопаше) или другата оплюта: Royal Canin. А ако искаш - пробвай и Бош - няма лошо!!!

The Dogs friend : Ще се радваме на нови снимки на Хечи и неговото продължаващо обучение! :ba_025: :rc_036:

Петинка, какво да ти кажа...: Кирей е УНИКАЛЕН, СТРАХОТЕН, и бих искала да си го имам и аз в къщи!!! Божее, и мен така Хачи ме целува! Невероятен е!!! Ама не виждам нови снимки на Химера!!! Искам я за съпруга на Хачико, знам че го харесваш, дай Боже и те двамата да се харесат, кога ще ги опознаем един-друг? Усещам как форума се претопява и ни оставя сами да си говорим, евентуално... :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2086 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 18 November 2011 - 04:00 PM

lilianas
Доколкто ми е известно не си на 12, излагаш се,спри се. Всичко останало написано от теб е безмислено и няма да го коментирам, не виждам нищо градивно и интересно,което да обсъждаме за Американска акита или акита.

Жалко,че тук неможе да се обсъжда нищо повече за двете породи от " аууу супер снимки, уникално,куллл,велико,всички са тъпанари аз съм супер и т.н. " Имам две американски акити но няма какво да се пише тук.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2087 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 04:22 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 17 November 2011 - 08:52 PM, написа:

Много интересен сайт според мен. В него има всичко, а частта кято съм дал, е за качествени храни подредени по 5-бална система.

Интересно......следва, че е все едно дали ще храня с Нутра Нугетс или Роял Канин?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2088 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 05:01 PM

Показване на мнениетоLetty, в 18 November 2011 - 04:22 PM, написа:

Интересно......следва, че е все едно дали ще храня с Нутра Нугетс или Роял Канин?

Колкото и безобразно посредствено да е...аз Роял канин не съм давала никога на Джек. Категорично отказах да я взимам. Котката ни се хранеше само с Роял Канин и накрая й отказаха бъбреците. Не знам дали е била виновна конкретно марката или пък факта, че той друго ядеше доброволно само кашкавал, но резултата беше на лице. От тогава съм си въозбразила, че храната ми е виновна и Джек е хапвал Роял Канин само веднъж от пакетче-мостра.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2089 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 05:48 PM

lilianas, обучението на Хечи приключи преди 6 месеца, снимки ще има като падне белия сняг.

#2090 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 05:49 PM

Брях, колко бързо дойде очаквания отговор. :rc_036: Явно не съм на12 и явно няма да спра да се излагам, колкото и да ми е мъчно, щом това пречи на някой...Баш българка брее :ab_041:

Относно храната: Роял Канин също е много оплюта, но явно действа на много други кучета. При моя предизвика разстройство, но брат му все още го хранят с Роял канин... :rc_036:

Как е Хечи след приключване на обучението? Виждаш ли коренна промяна? Щот аз - не. Обучавах го, има ме на сайта как го обучавам, ама връзка - никва, братче - той си е той.... ВЕЛИК ИЗРОД ЕЕЕЕ!!! НАПРАВО НЕ МОГА ДА МУ СЕ НАСИТЯ!!!! :dog: :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2091 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 05:57 PM

Показване на мнениетоLetty, в 18 November 2011 - 04:22 PM, написа:

Ами зависи от възрастта. Роял Канин се пише по-класна храна за кучета под 2 годишна възраст. А Нутра-Нугетс е за след това. Аз считам че моят екземпляр е чудесен (въпреки мнението на мнозина тук, или на единичен екземпляр, знам ли) и затова го храня с Нутра-нугет. :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#2092 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 05:58 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 18 November 2011 - 04:00 PM, написа:

lilianas
Доколкто ми е известно не си на 12, излагаш се,спри се. Всичко останало написано от теб е безмислено и няма да го коментирам, не виждам нищо градивно и интересно,което да обсъждаме за Американска акита или акита.

Жалко,че тук неможе да се обсъжда нищо повече за двете породи от " аууу супер снимки, уникално,куллл,велико,всички са тъпанари аз съм супер и т.н. " Имам две американски акити но няма какво да се пише тук.

Ето ТОВА КОЕТО ТИ ПИШЕШ Е ТЪПО И ЗАЯЖДАЩО СЕ!!! НЕ АЗ!! Сори, ама квот си ми видяла в профила не те оправдава да пишеш тъпотии!!! Ако нямаш какво да напишеш за любимците ти акити, значи наистина не си за тук!!!

Брях, доживях да видя 2 последователни мнения от теб! Сигур съм мноо тъпа, както казват Перничани!
User's Signature

Качена снимка

#2093 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 06:04 PM

Колкото и безобразно посредствено да е...аз Роял канин не съм давала никога на Джек. Категорично отказах да я взимам. Котката ни се хранеше само с Роял Канин и накрая й отказаха бъбреците. Не знам дали е била виновна конкретно марката или пък факта, че той друго ядеше доброволно само кашкавал, но резултата беше на лице. От тогава съм си въозбразила, че храната ми е виновна и Джек е хапвал Роял Канин само веднъж от пакетче-мостра.
[/quote]

Роял Канин, въпреки цената си НЕ Е НАЙ-ДОБРАТА гранула, повярвайте! Въпреки предното ми мнение - явно и кучетата имат нужда от различна храна! Защото както Роял не подейства на моето, може да подейства на друго...Въпреки че , и аз съм против Е-тата и другите спомоществувателни.
User's Signature

Качена снимка

#2094 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 06:58 PM

Здравейте, искам да кажа, че ви следа всеки пост и всичко ми е интересно дори споровете ви :) Последно ми направи впечатление за храната която коментирате и искам да обърна внимание на въпроса. Замисляли сте се до колко Роял Канин е Роял Канин там от където го купувате след като гледам по новините, че в кремвершите ядем тоалетна хартия? Второто което идках да разбера кой точно Роял канин купувате защото има няколко сорта суха такава? Внимавайте доста с избора за храната защото шовечето се тъпчат със хормони и се замислете колко е хубаво и здравословно кучето ви да е мускулесто и силно трупащо мускулна маса само от храната. Петя Кирей е страхотееен. Аз започнах работа и моят Хачи е винаги с мен, работя като охрана и обекта който охранявам е огромен 300 хил. Квадратни метра и нашия полудява от щастие като сме тук, обещавам снимки по късно.

#2095 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 10:22 PM

идках : дали това е дума в БГ езика или това: шовечето
че ви следа всеки пост и всичко ми е интересно дори споровете ви :) а дали това не е последна дума на техниката? Блях аз ставам наистина невъзможна!!! :ab_041: Надявам се наистина да видя ваши снимки тук!!! И ваши мнения по отношения на форума. Аз НЕ ИСКАМ ДА СПОРЯ! И НЕ СПОРЯ! АЗ ИЗКАЗВАМ МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ, на който не му понася - да се изнася! :ab_041:Ааа, и понеже съм първична и проста: кат не ми понася се изнасям и аз! КРЕМВЕРШИ??? Ай стига вееее!!!
User's Signature

Качена снимка

#2096 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 12:07 AM

За да сме сигурни кое е най-доброто хранене би трябвало да има изследвания за продължителността на живота при кучетата хранени с гранула и при кучета хранени с натурална храна! Напоследък се пише доста, че храненето само със суха храна уврежда бъбреците, в което въобще не се съмнявам .......От друга гледна точка пък и месото по магазините, което ние консумираме е пълно с какво ли не?!?!? Общо взето се въртим в затворен кръг - каквито сме ние такова ни е и кучето :smile: Ние основно сме на варено пилешко със зеленцуци и "Роял Канин" като разчитам, че като е по-скъпа храна ще е най-добра! Поздрави! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2097 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 12:18 AM

прочети за тази храна, може да намериш отговори там за храната на кучето си
http://olivers-bg.com/

#2098 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 01:00 AM

хайдее пак рекламкиии, стига вече беее, тук модератори няма ли??????????????? Или съм се объркала и форума е само за реклами на развъдници и кучешка храна??? И хората с френски булдоци вече няма ко да праят (щот няма къде да ги показват) и пишат навсякъде.. Не ме приемайте погрешно, ама аз вече не пускам линкове (откакто на няколко пъти ми ги триха) . Казвам САМО с КАКВО СИ ХРАНЯ кучето. :db_046: А Петя отново е безкрайно любезна, като се има предвид, че това не е нов постинг, и не е ново куче във форума...

Малии, изтрийте ми вече регистрацията, щот 99% от хората тук не ме понасят! И ПАК ЩЕ КАЖА: КИРЕЙ Е СТРАХОТЕН - УНИКАЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ!!! БРАВО, ПЕТЯ!!! ТУКА ВСИЧКИ СМЕ С НЯКВИ МЕЛЕЗИ (ЩОТ НЕ СА ОТ ХАЧИМАНТАЙ), ТИ ПЪРВА СЕ ОСМЕЛИ С ТИГРОВА АКИТА!!! И СИГУРНО ЗАТОВА НЯМА ДА ИМАШ "ЩАСТИЕТО" ДА СЕ ПРЕДСТАВИШ НА БГ ИЗЛОЖБА.
User's Signature

Качена снимка

#2099 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 12:20 PM

lilianas или както и да е, наистина е вярно това,че със всеки и всичко се заяждаш иронизирайки някои постове уж си казваш мнението но се опитваш винаги да осмееш или унижиш с нещо някого , незнам така по този начин важна ли се чувстваш но за мен лично това е някакъв комлекс, да мога да го кажа въпеки,че правя правописни грешки( тъй като ви пиша от телефона и вън е минус 10градуса и пръстите ми треперят а знаете с каква клавиатура разполага телефона така,че не бих много се подигравал на правописните грешки на другия като някакав второкласник който се прави на нещо повече от всекиго) а за храната исках само да кажа моето си мнение, хранете си кучетата с каквото искате , аз се интересувах от мнението на лекар от мнението на кучкарника в града и мнението на моят шеф kойто гледа 5 кучета и цял живот се занимава с това, всички залагат на роял канин всеки казва, че всичко друго е тествано и не струва пред нея. Със сигурност
лекарите и отговорниците имат повече опит и знания от някои наши професори, защото има уникален контрол от прегледи на ветеринари навсякъде не е свободия... Да не го казвам за първи и няма д го кажа за последен път Кирей е страхотен екземпляр
и Петя наистина трябва да е горда с него без значение дали той ще види изложба или не!!!

#2100 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 01:11 PM

Лили, защо водиш дебати сама със себе си?
Имам чувството, че търсиш под мухата слон, а ако може и 2-3. И понеже никой не ти е отговорил от вчера и вече почна сама да си водиш диалози.
Ама и двете с Петя всъщност си отговаряте на някакви свои собствени въпроси, които си мислите че са зададени.
Кирей наистина е страхотно бебе, дано се развие в още по-прекрасно куче! А дали ще го води на български изложби си е нейно решение.
К- кучилото на Сунимото също са ми особено присърце, защото майка им е може би най-любимата ми японска акита! Страхотно куче и страхотни стопани! Но каквото и да говорим си има развъдници и развъдници. Белопитови имат една родословна женска и една неродословна и силно се съмнявам, че ще имат нервите да имат второ кучило! Въпреки, че би било прекрасно и нашата банда също би се замислила сериозно дали да не си вземе едно бебе(може и 2) за разнообразие в хъсешката група.
Хачимантай са руснаци, с финансии и физическа възможност. Имат контактките и възможностите да развиват породата, предполагам че и родословията на техните кучила не са български... Сунимото единственото, което успяха да получат в резултат на това кучило бяха лошите обяснения от страна на клуба...
За мен предпочитания тип развъдчик също е човек, който си гледа кучетата вкъщи, спят му по леглата и са част от семейството!! Аз лично не бих си позволила да имам над 3 кучета вкъщи, за да мога пълноценно да им отделям внимание(и пак ще е пряко силите ми)! Но такъв тип развъдчик не би могъл да се развива. За да може породата да се развива, а и развъдчика с нея трябват повече кучета, място и финансии!

А Петя, аз попитах как можеш да изтипосаш че на изложбата е имало много малко добри екземпляри и ти дадох примери, за кучета които аз видях и смятам за прекрасни (без претенции за комптентно мнение). Нямах нужда да ми разясняваш дали Джек бил от добрите български екземпляри или не.
Джек не беше на изложбата и на българска изложба, пряко организирана от БРФК не е бил от доста време. Имах намерението да го изкарам с дъщеря му догодина, но може би няма да е в България! Показахме се за малко в Пловдив, заради съдийката и до там. За жалост аз нямам нито финансовата, нито физическата възможност да излизам извън страната за изложби когато ми скимне, така че ако нашата "любима" федерация продължава да е така щедра откъм съдии, организация и оценяване, може и да не видим повече българска изложба, което за него е добре дошло! Иначе сме били в конкуренция с мъжки кучета от доста от големите развъдници в Европа и Америка и смея да кажа, че сме се представяли повече от задоволително, имайки предвид ужасния му характер. Били сме в един клас с Карнованда, Куул Уотър, Сибериан Лейди, Wolf Point, Charlyn's, Glen Eagle и още много, които не съм запомняла от каталозите по по-големите изложби, състезавал се е и с кучета произведени от Голдън Никол и X Ni Ra. Ако ме финансираш за изложба в Америка бих отишла да се пробвам и в конкуренция с Инисфрии, Кристари, Контоки, Карнованда отново, Хайлендър и тн за да можеш нагледно да сравняваш. :rc_036: Особено интересно би ми било да видя кучетата там, имайки предвид, че родословието на Джек от дядо нататък е само от линията на Инисфрии. В Македония също се представи потресаващо добре и аз се разплаках, защото очаквах от Ким Ле Бланк да си тръгнем с най-много "много добър", като се има предвид в каква ужасна форма беше и предпочитания тип на съдийката, на който Джек не отговаряше по никакъв начин. От година и половина с него борим една моя ужасна грешка спрямо него(една седмица почивка и постоянно търчене по двора ни костваше козината) и от година и половина, той се появава на чуждестранни изложби с ужасна, изгоряла и накъсана козина, но това очевидно не пречи на съдиите.
Аз за разлика от повечето тук имам ясно мнение на какво е способно кучето ми. Ясно ми е като тип е...да речем посредствен, но ми е ясно и какво има в повече, което е достатъчно за да притъпи тази първоначална посредственост. И се радвам, че точно това "повече" е предал и на дъщерите си. Надявам се те да покажат и още повече, от това което очаквам от тях! Както като домашни любимци, така и като изложбени и спортни кучета!
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема