Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2101 Потребителят е офлайн   стилм Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2011 - 07:16 PM

Показване на мнениетоCome_Closer, в 19 November 2011 - 12:20 PM, написа:

lilianas или както и да е, наистина е вярно това,че със всеки и всичко се заяждаш иронизирайки някои постове уж си казваш мнението но се опитваш винаги да осмееш или унижиш с нещо някого , незнам така по този начин важна ли се чувстваш но за мен лично това е някакъв комлекс, да мога да го кажа въпеки,че правя правописни грешки( тъй като ви пиша от телефона и вън е минус 10градуса и пръстите ми треперят а знаете с каква клавиатура разполага телефона така,че не бих много се подигравал на правописните грешки на другия като някакав второкласник който се прави на нещо повече от всекиго) а за храната исках само да кажа моето си мнение, хранете си кучетата с каквото искате , аз се интересувах от мнението на лекар от мнението на кучкарника в града и мнението на моят шеф kойто гледа 5 кучета и цял живот се занимава с това, всички залагат на роял канин всеки казва, че всичко друго е тествано и не струва пред нея. Със сигурност
лекарите и отговорниците имат повече опит и знания от някои наши професори, защото има уникален контрол от прегледи на ветеринари навсякъде не е свободия... Да не го казвам за първи и няма д го кажа за последен път Кирей е страхотен екземпляр
и Петя наистина трябва да е горда с него без значение дали той ще види изложба или не!!!

За да критикуваш някого, трябва първо да видиш грешките си в граматиката и правописа. Не се заяждам, а просто искам да ти кажа къде бъркаш, за да се поправиш. Другото, което искам да кажа, като наблюдател е, че от известно време едни и същи хора се заяждат помежду си, а не се дискутира по темата(като например полезни съвети, мнения, личен опит и пр.). Говори се само за lilianas, тя ли е най-важната в този форум, че нейното име присъства във всеки пост?
Всичко най-хубаво!!!

#2102 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 12:37 AM

За да критикуваш някого, трябва първо да видиш грешките си в граматиката и правописа. Не се заяждам, а просто искам да ти кажа къде бъркаш, за да се поправиш. Другото, което искам да кажа, като наблюдател е, че от известно време едни и същи хора се заяждат помежду си, а не се дискутира по темата(като например полезни съвети, мнения, личен опит и пр.). Говори се само за lilianas, тя ли е най-важната в този форум, че нейното име присъства във всеки пост?
Всичко най-хубаво!!!
[/quote]

Когато двама си го мерят третият го....Ти пък какво се обаждаш,като дори не знаеш каква е разликата между японска и американска акита.Дори нямаш такова куче.Хайде сега да чуем твоето мнение ,личен опит и дай някой съвет.ОчевАдно е ,че някой тук не е добре.

#2103 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 01:44 AM

Понякога си мисля, че ние хората се разбираме по-трудно от кучетата ... Нищо повече няма да кажа , браво на учителите които следят правописните ми грешки и се радвам, че са намерили две такива та и те да има за какво да пишат- доста ценно време имате хаха за 2 объркани букви цял роман пишат :D къде се намерих радвах се, че мога да споделям за моето Акита ину куче и да се радвам на други такива сладури а какво се обсъждало тук....
Извинете ме. Респект на модераторите за труда но има си и кой да цапа тук.

#2104 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 09:27 AM

Показване на мнениетоCome_Closer, в 20 November 2011 - 01:44 AM, написа:

Понякога си мисля, че ние хората се разбираме по-трудно от кучетата ... Нищо повече няма да кажа , браво на учителите които следят правописните ми грешки и се радвам, че са намерили две такива та и те да има за какво да пишат- доста ценно време имате хаха за 2 объркани букви цял роман пишат :D къде се намерих радвах се, че мога да споделям за моето Акита ину куче и да се радвам на други такива сладури а какво се обсъждало тук....
Извинете ме. Респект на модераторите за труда но има си и кой да цапа тук.

Най-важното е да си гледаш кучето и да го обичаш!!
Аз спирам да пиша оффтопици и ще следя с интерес когато се пускат снимки на бебетата на Хера :wub: :wub:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2105 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 10:28 AM

БОЖЕЕЕЕ, В ПОТРЕС СЪМ!!!!! :ud_009: :ud_009: :ud_009: Не съм влизала тук от петък .....Форума "Акита" е един от най-следените през последната година - то е ясно, но не вярвах, че е един от най-коментираните?!?! И то какви коментари?!?! Спрете и се "озаптете" малко!!! Всички прекалихте! Залята съм със съобщения .....И някои използват ситуацията тук за да ми отправят анонимни обаждания по телефана от типа "да не се маркам на избожба" или че кучетата ми "ще бъдат откраднати"......Това не е нормално!
Доколко знам форума е любителски на първо място след това киноложки! Самата аз :tb_108: още не съм наясно дали ще се занимавам с развъдна дейност.......
Иначе Киро и Казуми се развиват много добре, от студа са станали пухкави като лъвчета - малко ще поспра със снимките!
Поздрави и доскоро!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2106 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 01:17 PM

да, ни е чесатито побългаряването на темата.
Нека сега някой модератор да се намеси и да поизтрие. че от смешно стана плачевно.

За какво е всичко? някой, някъде да ви оглежда кучето и да си изкаже мнението, дали му харесва и колко добър екземпляр е? Когато едно куче е гледано с възможно най много свобода - гори, реки, язовири, планина и какви ли още не природни забавления за него, то няма как да е в плюшеното изложбено състояние. Еми всеки сам си преценява какво иска да бъде неговото куче. Тук в БГ го има все още средното положение, поради липсата на много "манекени". Но пък си имаме купени титли и оценки, дадени на познати и приятели и така нататък. Всеки ходеш по изложбите ги вижда тези неща и знае каква машина за пари са. Така, че стига глупости.

Колкото до храната. Рояла е хубава храна, но е страшно оскъпена и от както в БГ се внася от украинския завод, нещата лееееко се промениха. Кучетата са пред вас, най добре си ги познавате, хранете ги с каквото виждате, че им се отразява добре. Аз съм си страшно доволен от Бош. Килограми, козина, кожа - всичко е Топ. Енергия и движение - 8-10 км/ден и с това едва разгрява.

#2107 Потребителят е офлайн   happygirl Икона

Публикувано: 20 November 2011 - 02:10 PM

Здравей те на всички във форума. Отдавна чета мненията ви и гледам снимки на кучетата ви, които са просто страхотни. Браво на вас за грижите и любовта с която ги дарявате. Обръщам се към вас с молба за помощ. Преди два дни си взехме в къщи бебе Акита, на 2 месеца и половина ,много е красива, ще видя как да кача и снимка да ви я покажа, обаче имам проблем, търся съвет от вас, които вече сте преминали този етап. Та проблема е следния, с влизането в къщти, на малката Бел (така я нарекохме) и отне много време докато разгледа и изучи обстановката, нормално, ще кажете вие, а и аз така си мислих, така че я оставихме на спокойствие да опознае средата без да я притесняваме. Много ама много е резервирана към нас, дори не ни доближава, като минаваме покрай нея, се снижава и трепери, очевидно е че много я е страх. Не иска да седи в една стая с нас, все се крие в другата стая. Не иска да бъде и галена. Иначе се храни, играе съвсем малко с играчките, които и дадохме, но винаги на значително разстояние от нас. Понякога се показва от стаята и наближава хола, където сме с мъжа ми, но само и да мръднем и пак се втурва да се скрие в стаята. Направо не знам, какво да направя, спокойни хора сме, няма и шумове, които да я плашат, нито друго животно в къщти. Имала съм и други кучета, но за първи път незнам найстина с какво да й помогна, че да се почувства спокойна и да започне да си играе или най-малкото приближава до нас.
Ако някой е имал подобен проблем или има съвет да ми даде, ще съм ви много благодарна.

#2108 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 07:00 PM

Показване на мнениетоhappygirl, в 20 November 2011 - 01:10 PM, написа:

Здравей те на всички във форума. Отдавна чета мненията ви и гледам снимки на кучетата ви, които са просто страхотни. Браво на вас за грижите и любовта с която ги дарявате. Обръщам се към вас с молба за помощ. Преди два дни си взехме в къщи бебе Акита, на 2 месеца и половина ,много е красива, ще видя как да кача и снимка да ви я покажа, обаче имам проблем, търся съвет от вас, които вече сте преминали този етап. Та проблема е следния, с влизането в къщти, на малката Бел (така я нарекохме) и отне много време докато разгледа и изучи обстановката, нормално, ще кажете вие, а и аз така си мислих, така че я оставихме на спокойствие да опознае средата без да я притесняваме. Много ама много е резервирана към нас, дори не ни доближава, като минаваме покрай нея, се снижава и трепери, очевидно е че много я е страх. Не иска да седи в една стая с нас, все се крие в другата стая. Не иска да бъде и галена. Иначе се храни, играе съвсем малко с играчките, които и дадохме, но винаги на значително разстояние от нас. Понякога се показва от стаята и наближава хола, където сме с мъжа ми, но само и да мръднем и пак се втурва да се скрие в стаята. Направо не знам, какво да направя, спокойни хора сме, няма и шумове, които да я плашат, нито друго животно в къщти. Имала съм и други кучета, но за първи път незнам найстина с какво да й помогна, че да се почувства спокойна и да започне да си играе или най-малкото приближава до нас.
Ако някой е имал подобен проблем или има съвет да ми даде, ще съм ви много благодарна.

Здравейте първо пожелавам на малката Бел да порасне голяма и да ви е жива и здрава. Та да дойдем до съвета, ако греша моля да ме коригират няма да се оплача: Правилно правите като не и досаждате много, когато искате да я погалите първо и дайте нещо да хруска (от любимите бисквитки или суха храна ако има такава) никога не галете малката по гърба или главата дори като порасне, леко по коремчето можете да я погалвате с пръсти - ако се дърпа нека да получи още една бисквитка и я оставете, винаги и давайте да ви подуши по ръчичката преди всякакъв контакт. Нека в началото един от вас да я храни и да излиза с нея навън, като се поотпусне ще свикне с всички ви. Горе прочетох за още една страхлива Американска Акита която я беше страх когато излиза навън и бях прочел там че кучето го е страх от стълби - да се катери или слиза: мили любители избягвайте да карате любимците ви да се качват и слизат по стълби това не е здравословно за тях особенно до 2 годишна възраст, при шпиц кучетата е по опасно даже. Надявам се да помогна с това което написах. Извинете ако съм допуснал правописни грешки ;)

#2109 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2011 - 10:26 PM

да не се гали по главата и гърба? единия човек да обръща повече внимание? Какви са тези съвети, от книга ли са, мноооого странно. Аз бих посъветвал точно обратното. Хванете я двамата и я разигравайте, давайте и ей така случайно вкусотии. Възможно най много контакт, но постепенен без награбване. И това със стълбите е малко засилено. Под една година и голямо натоварване на стълби би било "По опасно", нека не се стряскат хората.

#2110 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 09:53 AM

happygirl, добре дошли! :smile:
Предполагам Белла е при вас от няколко дни? Ако, е така нормално е да проучва обстановката и да изпитва страх - тя все още не се е ориентирала кои са новите и стопани :ab_041: Казуми когато отидох да я вземе започна да ме лае и да ме обикаля в кръг :ab_041: На третия ден вече не ме оставаше на мира........ Необходимо е малко търпение и да и обръщате повече внимание поне първите няколко дни докато се адаптира! Пишете и очакваме снимки...

Днес е Въведение Богородично - ден на христянското семейство! Преди една година на този ден се роди и моят бял ангел Химера! :if_147:
Пожелавам на всяко семейство да има такъв добричък и верен домашен любимец като Химера.......Бъди ми жива и здрава - за другото аз ще се погрижа! Обичаме те моето момиче! :if_147:
Прикачена снимка

Ето как премина първата ни годинка!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2111 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2011 - 10:35 AM

Честита първа годинка на Химера! :wub: Боже, колко бързо лети времето.....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2112 Потребителят е офлайн   geri_biser Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 10:39 AM

Честит Рожден Ден на Химера :)
Да Ви е жива и здрава и още много весели моменти да имате заедно! Красавица:)

Честит Рожден Ден

#2113 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 12:14 PM

Честит рожден ден на Химера и от мен, пожелавам да продължава така да ви радва цялото семейство и още дълги години пълни със много здраве.

#2114 Потребителят е офлайн   Come_Closer Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 06:54 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 20 November 2011 - 09:26 PM, написа:

да не се гали по главата и гърба? единия човек да обръща повече внимание? Какви са тези съвети, от книга ли са, мноооого странно. Аз бих посъветвратното. Хванете я двамата и я разигравайте, давайте и ей така случайно вкусотии. Възможно най много контакт, но постепенен без награбване. И това със стълбите е малко засилено. Под една година и голямо натоварване на стълби би било "По опасно", нека не се стряскат хората.

Привет, от седмица започнахме обучението на моят Хачи, работя като охрана а съветите са от от обучаващия Хачи и мен треньор който е бивш полицай, обучавал е кучета наркотърсачи и кучета охрана( германец е) , та от там са съветите. Научавам все нови и нови неща и той има Акита Ину но за съжаление нямам снимки. До скоро

#2115 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 08:20 PM

ЧРД и от мен. Целувки от Кили Качена снимка Аз от много двоумение реших да взема малки разфасовки от по 3-4кг. на Про План, Роял Каинин и Eukanuba Puppy Large Breed. Продължава парадокса и моето питане, защо обича Фризкис повече от Хепи Дог и Натур Крок. Утре пристигат и започвам експеримента Качена снимка

Тук показваме малко мускули :>

Прикачена снимка

Супер Дог яде желязо за обяд :>

Прикачена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2116 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 08:45 PM

Благодарим на всички за пожеланията! :smile: Приехме ви и целувките от сърце - скоро ще пусна нови снимки на Химера :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2117 Потребителят е офлайн   dvasilev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 07:07 PM

:re_037: Днес бяхме с ИЗИ при Чичо Доктор , да се притеглим и да си вземем обезпаразитяващите, 24 кг. сме , на 06.12.11 ставаме на 6 месеца

Тъй като до сега не сме имали женско куче, кога да очакваме първото разгонване доста различни мнения вече събрах , моля да споделите какви са наблюденията Ви, и какви неприятности ни очакват ?

Благодаря предварително . :flagbg:
User's Signature

Качена снимка
088 888 7770, 089 916 4477

#2118 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 08:56 PM

Показване на мнениетоdvasilev, в 22 November 2011 - 05:07 PM, написа:

:re_037: Днес бяхме с ИЗИ при Чичо Доктор , да се притеглим и да си вземем обезпаразитяващите, 24 кг. сме , на 06.12.11 ставаме на 6 месеца

Тъй като до сега не сме имали женско куче, кога да очакваме първото разгонване доста различни мнения вече събрах , моля да споделите какви са наблюденията Ви, и какви неприятности ни очакват ?

Изи се развива много добре :smile: Разгонването е нормален процес, който настъпва различно при различните кучета. Нормално е да настипи между 6 / 9 месец - Химера се разгони за първи път на 10 месеца! Пазенето е един месец задължително! Поздрави от нас! :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2119 Потребителят е офлайн   dvasilev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 09:05 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 22 November 2011 - 06:56 PM, написа:

Показване на мнениетоdvasilev, в 22 November 2011 - 05:07 PM, написа:

Изи се развива много добре :smile: Разгонването е нормален процес, който настъпва различно при различните кучета. Нормално е да настипи между 6 / 9 месец - Химера се разгони за първи път на 10 месеца! Пазенето е един месец задължително! Поздрави от нас! :smile:

Благодаря ти Петя :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
088 888 7770, 089 916 4477

#2120 Потребителят е офлайн   s_todorov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 November 2011 - 09:19 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 21 November 2011 - 07:20 PM, написа:

ЧРД и от мен. Целувки от Кили Качена снимка Аз от много двоумение реших да взема малки разфасовки от по 3-4кг. на Про План, Роял Каинин и Eukanuba Puppy Large Breed. Продължава парадокса и моето питане, защо обича Фризкис повече от Хепи Дог и Натур Крок. Утре пристигат и започвам експеримента Качена снимка

Тук показваме малко мускули :>

Прикачен файл 297702_2595286046059_1371930676_32976589_1933221957_n.jpg

Супер Дог яде желязо за обяд :>

Прикачен файл 384393_2595285806053_1371930676_32976588_1340225222_n.jpg

Нормално е да харесва повече Фрискис. В евините храни има захар, сол, аромати и други съставки който правят храната вкусна за кучетата, но не и полезна.

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни