Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2221 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2012 - 09:55 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 18 January 2012 - 06:42 PM, написа:

lilians, само една-две лъжички, да не му падне пилето :P .Иначе не знам колко е голям вече, не съм го мерил, но скоро ще му взимам един нагръдник, много хубав, та ще го меря, няма как. Последно когато го мерих беше 31кг, ама преди 1 месец някъде, сега е качил 100%.

Иначе аз видях какво що и защо, и Кили е от развъдник близо до Войводина, Сръбско. Собственичката оная вечер ме докопа изненадващо във ФБ и почна да ме разпитва за Кили :) Веднага си позна, че идва от нейния развъдник. Общо взето това е от мен за сега :) Снимки нови има, ама съм на работа и в момента няма как да кача.

BAYO, във Войводина има над десет развъдника за акита ину, а добри са само два - другите са тип ферма така, че много трябва да се внимава, когато се купува куче от Сърбия.......Развъдник Ki-li не е собственост на дамата, която ти писа - тя разпозна нейната лилия в твоя Кили ! А това е in.champ.Sugay Nicky Necky на снимката по-долу, който фигурира като предци в твоето родословие. Това е най-доброта акита в Сърбия, заради нея си взех Казуми.....При Казуми дори има имбридинг т.е. това куче фигурира в родословието на двамата и родители /Арис и Хера/, което е предположение за добро поколение. Нямам снимки на другите братя и сестри на Казуми освен Кори за да преценя как изглеждат, но Казуми е прекрасна.....Получих доста запитвания за нея от много развъдници за акита ину от други страни и смятам, че изборът ми е много добър.....Така, че BAYO имаш куче, което може, ако имаш желание да водиш на изложби.
Лили, ако искаш пусни ми на лични предците на Хачи , от толкова проучвания знам всички добри акити в Сърбия, Румъния, Гърция...Понеже съм виждала Хачи на живо ви казвам, че снимките не винаги дават реална представа за кучето - Хачи също е страхотен!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2222 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 12:03 PM

Аз знам за Сърбите и техните развъдници тип "ферма", но просто когато взех Кили нямах много време за проучване, както ти например. Само да кажа, че Nicky Necky явно е обиколила доста от развъдниците в Сърбия /лично мнение/. Кучетата ни са прекрасни, любвеобвилни, инатливи и всичко останало като тип характери, така че нито за миг, когато съм искал такова куче, не съм смятал, че ще го меря с други себеподобни. За в бъдеще... кой знае :)

Благодаря ти за комплимента, Кили също благодари, аз също смятам, че би могъл да се покаже на изложба, но за това трябват финанси, който към настоящия момент не мога да отделя. Имам, ама са предназначени за друго вече, може би по-нататък ;)

А Казуми е рай за окото, като придворна дама е :>

Ето и малко снимки:

Прикачена снимка - Вчера, по залез.
Прикачена снимка - Айде, ставаааайй :)
Прикачена снимка - Хм, не стана, ще подремна и аз малко
Прикачена снимка - Wallpaper-a на компа ми :)
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2223 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 01:35 PM

Ами,..... какво да ти кажа - когато един развъдчик започне да мисли първо за парите, а после за кучетата и породата, тогава кинологията отива по дяволите! Та и затова въпросното куче е заплождало къде ли не.....Наскоро четох в сръбкият им форум за женска акита, която ражда два пъти в годината и се издават родословията на бебета! Във фейсбука вчера видях сестрата на Кирей вече има малки бебета - "били хубави екземпляри - защо не!" ми отговори....Кирей навърши 8 месеца на 5.01.
В цял свят акита ину е много ценена порода - в Япония както знаете е национален символ, на Балканите породата е позната вече около 12 години, дано да не я съсипем.....
И аз куче за домашен любимец избирам импулсивно и да ти кажа няма случай в който да съм съжалявала за избора си :ab_041: толкова ги обичам всички......Мога да кажа кой е по-добър представител на породата, но не мога да кажа кой обичам повече.....Но щом съм решила да имам развъдник и да се занимавам с развъдна дейност съм длъжна да предложа качество!
Ето какво се случва с качествените акити - трета съм в избора преди да е осъществена връзката http://www.akitajapo...nMioty_ANG.html
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2224 Потребителят е офлайн   Deox Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 03:41 PM

Zdraveite,

Imam jenska Akita Inu Rija sas 15 rodoslovia nazad , skoro shte navar6i 2 godini i tarsim majki rij sas rodoslovie.

Ne sam sigoren dali tova e pravilnata tema za moiat post no ne uspiah da nameria druga tema.

Ako niakoi proiavi interes molia da mi pi6e na li4no soob6tenie.

blagodaria predvaritelno

#2225 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 04:21 PM

Показване на мнениетоDeox, в 19 January 2012 - 01:41 PM, написа:

Zdraveite,

Imam jenska Akita Inu Rija sas 15 rodoslovia nazad , skoro shte navar6i 2 godini i tarsim majki rij sas rodoslovie.

Ne sam sigoren dali tova e pravilnata tema za moiat post no ne uspiah da nameria druga tema.

Ako niakoi proiavi interes molia da mi pi6e na li4no soob6tenie.

blagodaria predvaritelno

Добре дошъл!
Като начало пусни малко снимки и представи твоята акита! Има такава мъжка акита с направени всички изследвания необходими за допускане в разплод.....Това за "15 родословия назад" не го разбрах....... :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2226 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 10:57 PM

Тва със 15-те колена и аз не го разбрах :D

Петя, линка ти не се отваря, ще дадеш ли друг? Кили днеска ми скъса Flexy повода, вече се чудя, с какви синджири да го омотавам /в кръга на шегата разбира се/ :)

Аз не знам какво правят сърбите, гърците, унгарците, македонците и румънците, но поляците имат уникална култура спрямо породата /не знам защо и как/.

Аз също съм си доволен от избора си и не бих го разменил с друго куче, та ако ще и 3000 евро да ми дават :D

ПП: Дано Кили го прочете тайно :ab_041:
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2227 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 09:23 AM

BAYO, в такъв случай това ще ти хареса http://www.morinokod.../PlanMioty.html дано линка да се отваря! Моята резервация е за Azayaka / Mori :ab_041: избора ми не само заради интересната окраска, а заради родословията и на двама - една част от предците им са от Kensha!
Поляците имат отношение не само към породата, а към кинологията въобще!
И понеже заговорихме за Полша реших за редактирам мнението си пускайки малко снимки от развъдника на Helne Wzgorze в Полша - приятно гредане :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2228 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 08:21 PM

Доста добър избор. А и като цяло кучетата им са направо като изрисувани :) Супер много сняг, направо ринат като снегорини :D Много готин сайт и особено галерията :)

Аз оная вечер качих няколко клипчета, та викам да ги споделя и тука :>

http://www.youtube.c...2l958l1.4.1l8l0

Това мнение е редактирано от BAYO: 20 January 2012 - 08:27 PM

User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2229 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:21 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 20 January 2012 - 06:21 PM, написа:

Доста добър избор. А и като цяло кучетата им са направо като изрисувани :) Супер много сняг, направо ринат като снегорини :D Много готин сайт и особено галерията :)

Аз оная вечер качих няколко клипчета, та викам да ги споделя и тука :>

http://www.youtube.c...2l958l1.4.1l8l0

Много се забавлявах с Кили :ab_041: той обаче и с брат ти много добре си играе?!? Голям сладур е :wub:

И да не е спам ето една тигрова американска акита, която ми харесва :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2230 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 07:49 AM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2231 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 09:38 AM

Поздрави от Канадските касматковци! :ab_041: Собственичката им пише, че са в зимен капан от 14 дни........

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2232 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 11:23 AM

BAYO, клиповете ти са СТРАХОТНИ!!! :wub: Кили е разкошен!!! А този катапулт е велик просто, Хачико също много обича да играем с него. И е много удобен :ab_041: , не трябва да се навеждаш доземи чак за топката... :ab_041:
И аз играя по същия начин с Хачи - и той все се опитва да захапе, заляга, а като включи на скорост...ела гледай само как занася по завоите... :ab_041: Само дето на мен бързо ми се взима въздуха...а и той го раздава мързеливо - след 2-3 врътки се размазва някъде и не мога да го накарам да търчи повече... :ab_041: Имаш приказно животно, идеален е!!!
Ние снощи ядохме спагети "Болонезе". Омете 2 пълни порции и за награда - свинско ребърце с месце... :ab_041:
Не знам обаче какво ще го правя с това тъгуване.... мъж ми като не се прибере 2 дни и той почти не хапва нищо... :dh_188: Но и движението е от значение за храненето. Забелязала съм, че като ходят на парка и потича повече, после се храни по-добре. Продължаваме обаче да поддържаме 35 кг и на мен все ми се струва хърбав. А докторите викат: добре си е кучето... :dry: Сега се замислям за нагръдник...за да дърпа по друг начин, да отвори малко гръдния кош...ама не съм сигурна дали ще мога да го удържа...че ако не са шиповете е абсурд при среща с друго куче да устискам...ше ме развее кат кърпичка на сватбено хоро... :ab_041: Но забелязах и още нещо - много е страхлив, но не напада пръв. Реагира само и единствено ако го атакуват.
Come closer, вие наистина се изгубихте, явно нямате много време за тук, но снимките ви са прекрасни!!!
Наши по-нови снимки ще пусна по-нататък, като имаме възможност да излезем малко сред природа, че по тия кални улици хубави снимки не се получават.
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2233 Потребителят е офлайн   geri_biser Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 08:41 AM

Една част от голямото ни семейство :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2234 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 12:28 PM

Показване на мнениетоgeri_biser, в 25 January 2012 - 06:41 AM, написа:

Една част от голямото ни семейство :)

Бебетаааа......много са сладички :smile: Да са живи и здрави и да си намерят отговорни стопани!

И понеже съм на бебешка тема, ето една сладурска снимка на много красива шиба ину с бебетата им :wub: и малко описание на породата, която освен размерите не се отличава като характер от нашите акити! Теглото им до 10-11кг. / а Кирей на 8 месеца е 38кг./ Предимството им е, че спокойно се отглеждат в градски условия /апартамент/
Прикачена снимка
Това са независими и много интелигентни кучета, които са предпазливи и резервирани към непознати, но безкрайно верни и привързани към тези, които са заслужили уважението им. Понякога са агресивни към други кучета. Но като цяло притежават всички най-ценни качества на северните породи. Одухотворената красота, балансиран характер и решително поведение на Японска Шиба Ину им придават достойнство и ненадминат чар. Вродената им любов към чистотата кара малките Шиба Ину с лекота да се научават да не цапат в къщи. Те са придирчиви животинки, които държат на чистотата, можете да ги видите да лижат лапичките си досущ като котка. Даже полагат всички усилия за това. Японска Шиба Ину -превеждано означава „балансиран, безстрашен и самоуверен”. Що се отнася до верността и послушанието на Шиба Ину, тези кучета са искрени, доброжелателни и непринудени. Техният силен усет за охрана, ги прави идеален страж на дома ви. Ранната социализация на Шиба Ину е много важна, те както и другите северни породи кучета по-друдно се поддават на обучение. Доброжелателността и живият темперамент на Шиба Ину ги правят идеални за семейство с деца. Благодарение на уравновесения им характер те притежават умението да се забавлявят, ако останат за по-дълго време сами.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2235 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 08:13 PM

ето и ние да пуснеме една скорошна снимка .. :)
Прикачена снимка

#2236 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 12:36 AM

Цвети, благодаря за новата тема!!! Надявам се всички тук да са се запознали. Страхотна снимка и НЕНАРЕШЕНА :ab_041: Фуу ква съм гадория бреее.... Даже не те поздравих за намирането на кученцето!!! Страшно се радвам и желая на всички им много здраве. А ние в къщи вече се борим за място за лягане... :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2237 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 06:29 PM

Привет!Вече сме на 3 месеца и 15 дни и тежим 13кг.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2238 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 07:36 PM

Къщо-клетката ви е уникална!!! Много добра идея :ba_025:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2239 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 07:53 PM

Показване на мнениетоxael, в 27 January 2012 - 05:36 PM, написа:

Къщо-клетката ви е уникална!!! Много добра идея :ba_025:

Да, наистина - добра идея :smile:
stronger69, не му се притеснявай за килограмите, порастнал е доста.....а и като му гледам големите лапички ще израстне. Може би е бил" изтърсака" в кучилото , но това не пречи да догони братята и сестрите си :smile: Вземи му витамини "Топ 10" - на подрастващите се отразяват много добре.
Поздрави от нас! :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2240 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 09:38 AM

Ето малко пресни снимки и от нас. :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема