Акита

Публикувано: 09 February 2012 - 11:48 AM

Публикувано: 09 February 2012 - 01:15 PM
Terz, в 09 February 2012 - 09:48 AM, написа:
Здравейте и добре дошли в отбора!
Да ви се похваля - станах баба на 8 хъсета!
Ето едно клипче, което синът ми е правил преди три месеца - вижте Кирей каква е мечка:) До една година може да стане около 50 кг.
http://vbox7.com/play:8e2c63df7f

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

Публикувано: 09 February 2012 - 02:26 PM

Публикувано: 09 February 2012 - 04:33 PM
Terz, в 09 February 2012 - 12:26 PM, написа:
Изборът ти е много добър!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Публикувано: 09 February 2012 - 05:05 PM
Идеален ми е на мене, аз съм здраво момче, а и Кили си свикна така от малък. В началото на разходката го държа из късо, щото много дърпа, иска да души всичко, но вече като отидем в парка се шири на 5м. свобода
[/quote]
Аве не е въпроса ТИ колко си здрав, а колко е здрав поводът...
ПРИВЕТ, БОЯНЕ!!! Много харесвам града ти, даже се опитах да кандидатствам в университета навремето...
Имаш РАЗКОШНО бебе!!!! Да ти е живо и здраво, и да продължава да те радва, а покрай тебе - и нас!!! Ето един прекрасен екземпляр за красавицата Химера, например...
Петенцеее, ще се чуем, ама се оказа че в началото на годината - доста работа, все нямам време. И да вляза в нета, и в сайтовете, пък камо ли за друго нещо. Ти корееца го харесваш, знам аз...
Между другото....при моята треньорка в момента се обучава една акита-женска - Кейко. Някой нещо да знае?! Не съм сигурна кой е, ако въобще се е регистрирал тук...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 09 February 2012 - 05:31 PM

Публикувано: 09 February 2012 - 08:54 PM
Terz, в 09 February 2012 - 03:31 PM, написа:
Та относно храната - в зависимост от финансовите възможности е добре поне в началото да го храниш с по-висок клас суха храна, която е добре балансирана и обогатена с калций и витамини. Може да върнеш малко назад във форума и да прочетеш повече коментари за породата! Социализацията започва от мига в който поемеш домашния си любимец - акитата е много лоялно, вярно куче - толкова се привързва към стопанина, че понякога любовта му се превръща в ревност - поне при мен е така

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Публикувано: 10 February 2012 - 10:21 AM
Петя много ми харесват вашите кучета
Lilianas града и аз си го харесвам, но проблема е ,че няма достатъчно места за разходка и като цяло специално обозначени места за кучета... Имаме само един парк Бачиново около километър и половина ( 3 на отиване и връщане)..

Публикувано: 10 February 2012 - 11:44 AM
Продължавай да го храниш с "Роял Канин" и не го извеждай навън до две седмици след втората ваксина! Калций на този етап не му давай, защото в храната има.
Фикуса не го изнасяй след като засега не му обръща внимание, общо взето акитите са спокойни кучета, които не правят пакости в къщи - поне при мен е така! Пиши, ако имаш някакви въпроси и ни пускай по-често снимки за да му се радваме и до го виждаме как расте

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Публикувано: 10 February 2012 - 09:40 PM
Петя Кръстева, в 09 February 2012 - 04:33 PM, написа:
Здравей Петя,
Нещо не мога да те разбера? Неговия избор е добър, а мене преди време ми каза че са ме прецакали с инбридинг.

Публикувано: 10 February 2012 - 11:33 PM
The Dogs friend, в 10 February 2012 - 07:40 PM, написа:
Петя Кръстева, в 09 February 2012 - 04:33 PM, написа:
Здравей Петя,
Нещо не мога да те разбера? Неговия избор е добър, а мене преди време ми каза че са ме прецакали с инбридинг.
Още тогава ти казах, че кучето ти не е от тези родители, а от другата женска в Дупница!
Нали знаеш, че акитите са ми слабост от край време.....пък и те са ни първо домашни любимци, а после всичко останало!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Публикувано: 13 February 2012 - 09:55 AM
Каква физиономия е направила Нерина - размазала се е от кеф

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Публикувано: 14 February 2012 - 12:53 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Публикувано: 14 February 2012 - 02:25 PM
Terz: Храната зависи от съвета на доктора, но Роял Канин (лично според мен) не е най-добрата за бебе!
Трябва ВИСОК КЛАС храна, тоест, храна, която да съдържа всички необходими минерали и витамини за твоето ултра-шпиц бебе. Хайде сега разбирачите тук да се включат, защото аз съм го хранила с Юкануба и още някаква, която не си спомням. Но се надявам разбиращите тук (имам предвид съдиите и ветеринарите) да споделят мнение.
The Dogs friend: Кили е ултра куте! И не мисли че бъркам буквата. Ние на нашия му викаме КуТето.... и всъщност не разбрах какъв е проблема с Петя: Какъв инбридинг, какви щуротии? Извинявай, ама кой както намери за добре, така си храни куТето. Когато имаш добър ветеринар - той те насочва към най-правилната марка и най-правилната пропорция, впоследствие ти решаваш коя е най-правилната марка, а пропорцията намалява в зависимост от възрастта.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 14 February 2012 - 07:27 PM
Имам един проблем. Моя главчо хапе много.. Понякога леко, но понякога и силно с тези иглички, но винаги е на игра.Четох, че трябва да го почуквам по носа леко и да спра да му обръщам внимание докато не се успокои? Имали ли сте подобни проблеми? На прав път ли съм?

Публикувано: 15 February 2012 - 09:44 AM
Terz, в 14 February 2012 - 05:27 PM, написа:
Имам един проблем. Моя главчо хапе много.. Понякога леко, но понякога и силно с тези иглички, но винаги е на игра.Четох, че трябва да го почуквам по носа леко и да спра да му обръщам внимание докато не се успокои? Имали ли сте подобни проблеми? На прав път ли съм?
Всички бебета минават през този етап на хапането
Всички кучета са ни хубави - няма лошо куче, има лоши хора!
Terz, ето какво да очакваш след няколко месеца

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Публикувано: 15 February 2012 - 10:25 AM
lilianas, в 14 February 2012 - 02:25 PM, написа:
За една седмица и двата варианта ги пробвахме... Излизаме от блока и някакво голямо, рошаво, черно и домашно се метна върху нас...разтървах ги, хванах го това в очакване на стопапина...Не се появи в близките 2-3 минути и го пуснах. После ни следва през половината разходка без да пробва пак да напада. След това го мернах и за първи път беше на каишка! Значи има вероятност и да сме му ковнали някой зъб и на онзи т.нар. стопанин да му е дошъл акъла в главата....
А онзи ден ни нападнаха 4 улични...които ме нападнаха на Бъдни вечер (бях без куче тогава и доста се изплаших), а преди няколко дни са нападнали моя приятелка. Общината и Екото нямало какво да направят....Сефте!

Публикувано: 17 February 2012 - 03:48 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Вход

Горе
 Цитиране +