Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2531 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2012 - 04:03 PM

Какъв е проблемът с лапата и защо трябва да се правят корекции?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2532 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 05:28 PM

И аз това се зачудих.За първи път разбирам за такъв проблем.Моля да обясните.

#2533 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2012 - 05:46 PM

При изложбените кучета от малки се следи правилният постав на лапите-при стоене,сядане ,лягане..По скоро е естетичен отколкото здравословен проблем. Както и сядането -да си седи на цялото дупе,а не по бебешки на една страна.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2534 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2012 - 07:35 PM

desi79 благодаря, че обясни вместо мен :ba_025:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#2535 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 09:26 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 03 July 2012 - 03:46 PM, написа:

При изложбените кучета от малки се следи правилният постав на лапите-при стоене,сядане ,лягане..По скоро е естетичен отколкото здравословен проблем. Както и сядането -да си седи на цялото дупе,а не по бебешки на една страна.

И само да допълня, че много често при акитите се наблюдава при стъпване леко изкривяване на вътре на задните лапички, особено при бебетата. При израстването на кучето, когато се храни с качествена храна този "дефект" изчезва, или почти не се забелязва...Както desi79 пише това е естетичен, но не здравословен проблем :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2536 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 09:38 PM

Качена снимкаДжаро получи странен обрив...прикачвам снмки..Днес имаше само една гнойна пъпка , а вечерта вече бяха няколко....Давам му калции по разписание 3 пъти на ден по 1 таблетка (днес е втори ден) и 3 таблетки на веднъж от тези Sofcanis Canin (Crossance) ,а и отвреме на време яде Пръст (истинска)
Качена снимка

Това мнение е редактирано от Васил Василев: 03 July 2012 - 09:40 PM

#2537 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 10:06 PM

Васко, малко по-спокойно я карай :smile: Причините за тези пъпки може да са най-различни - от ухапване до алергия....Затова на първо време вземи клечки за уши и с малко спирт дизинфектирай всяка една по отделно с кръгови движения само пъпката без да търкаш. Ако забележиш, че се появяват още отивай при лекар....
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2538 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 10:30 PM

Петя благодаря ти , още утре ще го намажа

Аз все пак си мисля ,че е от жегата защото си личи че му е топло...Къщата му с климатика още е в процес на строене , но до няколко дни ще е готова и ще пратя снимки :ab_041:

#2539 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2012 - 10:35 PM

Показване на мнениетоВасил Василев, в 03 July 2012 - 08:30 PM, написа:

Аз все пак си мисля ,че е от жегата защото си личи че му е топло...Къщата му с климатика още е в процес на строене , но до няколко дни ще е готова и ще пратя снимки :ab_041:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Васко, ти си "луд" в добрия смисъл на думата :ab_041: Вярвам, че разбираш от шега......Както и да е - Джаро е случил на стопанин :af_089: Дай Боже всички да са като теб!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2540 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2012 - 05:53 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 03 July 2012 - 05:46 PM, написа:

По-горе е написано, че е последствие от лошо хранене. Това вярно ли е?
И какво значи естетичен проблем- просто не ни харесва, че я подгъва, или води до някакви трайни промени?
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2541 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:46 AM

Показване на мнениетоFibsi, в 04 July 2012 - 03:53 AM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 03 July 2012 - 05:46 PM, написа:

По-горе е написано, че е последствие от лошо хранене. Това вярно ли е?
И какво значи естетичен проблем- просто не ни харесва, че я подгъва, или води до някакви трайни промени?

Храненето е много важен фактор при всички подрастващи :smile: Доброто и балансирано хранене позволява на младия организъм да се развие правилно. Предозирането на калция е много по-опасен от недостига му, затова трябва много да се внимава....Под "естетичен проблем" имахме впредвид точно това "просто не ни харесва" както пишеш, без някакви увреждания. При изложбите хубавите, плавни и грациозни движения са много важни, но......както сигурно знаеш почти няма куче без недостатъци включително и на изложбения ринг :ab_041:
От подобни страхове като на Васил на Кирей му направих изследване за тазобедрена дисплазия когато беше на 4 месеца, което сега смятам, че е било напълно излишно :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2542 Потребителят е офлайн   Васил Василев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 03 July 2012 - 10:35 PM, написа:

Показване на мнениетоВасил Василев, в 03 July 2012 - 08:30 PM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Васко, ти си "луд" в добрия смисъл на думата :ab_041: Вярвам, че разбираш от шега......Както и да е - Джаро е случил на стопанин :af_089: Дай Боже всички да са като теб!

Хахах Петя няма проблем държа много на майтап , просто не искам да му липсва нищо ,защото вече е част от семейството :flagbg:

#2543 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 03:38 PM

Здравейте всички!!! МНОГО ГОЛЯМО ДОБРЕ ДОШЛА НА АКИТАТА НА ВАСКО ВАСИЛЕВ!!! :wub:

Аз мисля, че Петя ти дава един просто добросърдечен съвет от типа на : "НЕ СЕ ВПРЯГАЙ ТОЛКОВА! ТОВА Е ПРОСТО КУЧЕ!" Аз поне така мисля. И моят Хачико е част от семейството ми, но свикнах да не се впрягам излишно. Има една приказка от 100 века и тя е: Ще му мине като на куче! Хората не напразно са го казали. На кучетата явно всичко им минава по-бързо. :ab_041: На моя специално му минаха доста неща през главата тотално по-скоростно, отколкото на мен...нормално е да се притесняваш, ама ич нема нужда... :ea_103:
И до ден днешен моя Хачи подгъва лапи като котка. И не го санкционирам. Това му е естественото лежане.Както и на всички акити. Да не говорим, че се ближат като котки, и после кихат, кашлят и пръхтят кошмарно... :ab_041: Виж му походката, тогава можеш реално да прецениш. А ако в походката криви - това вече си е за лекар-ортопед, или по-качествен ветеринар съответно, щот не навсякъде има качествени ветовци...

BAYOOOO!!!! Не спирам да се възхищавам от Кили!!! Той е просто СТРАХОТЕН!!! Фактът, че е отглеждан на "свободно" в смисъл двор, а не апартамент, като при мен, е виден от клиповете ти...и се отразява на животното! Той е едно изключително жизнерадостно, здраво и уникално мъжко същество за разплод!!! Замисли се, че Петя ще мужкарци... :ab_041: а моят не е за изложби, няма да мине нито една съдийска оценка!!! :ab_041: Вземи му експортно, регистрирай го, мини на съдийските оценки, и ще имаш един страхотен мъжкар за изложби и за разплод!!! :dog: :wub: Адски го харесвам, защото е идентичен на моя Хачико, но без агресивността, което е много важно!!!

Относно сядането -всички бебета седят на единия си крак, дори хъскитата!!! Имах някъде подобна снимка, но сега не мога да я открия, щот смених харда и всички снимки ги нямааа....Но помня много добре как седят Хачи и Касъл заедно - на кълка. Това не значи, че животното е дефектно. То просто още не осъзнава теглото си, и няма тренинг.
Хаел ли си Гери ли си, откъде ти дойде наум че това куче е подстригвано? Или аз съм пропуснала пост??? Това му е бебешкият мъх, поне според мен, не се цаня за велика познавачка, но гледам Хачико от 2г.и половина, и горе-долу виждам за какво иде реч... :smile:

УПС!! ПРОПУСНАХ: С никой не се заяждам!!! Просто споделям опит!!!

В жегата умираме...но благодарение на витамините, дето Петя ми сподели, се храним НОРМАЛНО - тоест 2 пъти на ден. Миналата година без тях бяхме само на едно ядене и горкия изпосталя... Не знам, дали клипът, който снимах, ще може да се качи в Y-tube, защото е много обемен, но той е последният от една разходка на децата до офиса ми. И клипът е в офиса, но ще ви даде чудесна идея и визия на моя любимец. Ще се опитам да го кача и да постна линк.
Eто линка: http://www.youtube.c...h?v=-mq8b4x-5KM

Eто кви са му лапите, кво му е поведението...абе въобще - момче на място, ама да не ти е в къщата... :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2544 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 05:28 PM

Васил,и ние минахме по този път.За първи път ни се появиха пъпки веднага след като я взех моята.Аз си мисля ,че беше от това,че й бършех лапите след разходка не с намокрена с вода хавлия,а с мокри кърпички.Престанах веднага и я мазах само с крем здраве.Оправи се ,значи е било от това.Не стигнахме до лекарства.Спомни си не сте ли го третирали с нещо вашия.Чувсвителни са към всякакви такива препарати ,шампоани.Докато улучите правилния...При всяко къпане се разчесваше моята.Когато чистех банята и тя стоеше през цялото време пред вратата-също.Третирах я с медицински шампоан алермил по схема,но тъй като не е препоръчително да се къпят често,само я миех с него -насапунисвам местата с пъпки или оголените места и след това изплаквам -през ден,не къпех цялото куче.И изобщо от тогава гледам да не я къпя често.Разчесваше се и след всяка баня.Мазилото ще го напиша по късно ,че го забравих.За оголени петна около гнойна пъпка да речем съм ползвала екзематин с .Някои жени го ползват за маска за коса за растеж.Тези двете ги имам винаги у нас.При най малкото дразнене ,зачервяване вече я понамазвам.Успех.

#2545 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 05:31 PM

Имам една правописна грешка -за проверяващите да се извиня.

#2546 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 06:08 PM

Лили, гладах и двата клипа с Хачи и с теб :ab_041: :ab_041: :ab_041: Страхотни сте - само привидно изглаждате агресивни :ab_041: :ab_041: :ab_041: Ще се видим скоро....

http://www.youtube.c...h?v=-mq8b4x-5KM
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2547 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 06:43 PM

Петеее, моля тее, първия не беше предвиден ВЪОБЩЕ!!! Просто го качвам от едно и също устройство и се умазах, и сега нема сигур начин да го махна...Очаквам с нетърпение срещата ни, видя го Хачи кво представлява към дадения момент.

А относно шампоаните и третирането към кожата - Росита, мила, ако с това си се борила с кожните изверги- нямаш качествен вет. Мое мнение естествено! Четеш достатъчно, надявам се, и не пишеш колкото да се отчетеш, надявам се. Пъпките може да са от топлината (точно като обрив на бебе - имам предвид човешко), но на нас не ни се е случвало и не сме се задълбавали толкова. Само недейте да сменяте препарати на 1 месец - просто не си струва. Според мен на бебо ще му мине! И без всякакви задълбавки. :ba_025: А аз като качествен проверяващ по отношение на правописа - БРАВО!!! :db_046:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2548 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:12 PM

Страхотен е Хачи, идеал марка :> Пускайте по-често снимки да ви виждам как сте, какво правите.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2549 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:28 PM

Значи мадам Лили,да ти кажа ,че вече въобще гледам да не я къпя моята или ако може само с вода да е.Дразни се кожата й от всякакви шампоани.Под препарати имам предвид всичко,мокрите кърпички,които се продават са напоени с незнам си какво например.Когато се вдишват изпарения на почистващи препарати пак може да се отрази на кожата.А когато вече проблемът е налице,няма значение колко е качествен вета,тези кожните проблеми се лекуват много дълго ,заради трудното диагностициране най вече и след това кожата и козината се възстановяват много бавно.Нали и други бяха споделили по нагоре за това.При нас се оказа ,че не е гъбички ,не е краста,идеални кръвни изследвания ....е и какво е тогава? Някой качествен Вет.,ако може да ми отговори?При трима от най добрите ходих,тук в района ни.Но това е минало.Вече козината ни е на 6 и мога да давам консултации. :af_089:

#2550 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 07:32 PM

Bayo, ич не ми се присмивай...тва е жувотното в спокойно действие. Не съм го снимала в агресивно, щот не съм имала възможност... Твойто със сигурност е по-убаво-и по-кротко. Оти щото не е видело градска среда и не се е умецило... (Имам предвид не е видело Меца за да се УмеЦи) нашия, щот му се струва че е видял Мецата и вече се е УмеЦИл... :ab_041: Но, по всички наредби, които чета, моя куч си е чисто и просто АГРЕСИВЕН. Това е. Може би наредбите не са писани от човек, имащ домашен любимец, но това е факт. Аз отдавна, лонг тайм агоу, както се казва, съм се сбогувала с идеята моето куче да се представя на изложби и да бъде толерирано, така че...оттук нататък идва само идеята дали някой ще подаде жалба срещу него. Това е. :dh_188:

Сори, Росита, не видях постинга ти...искаш да кажеш, че тя е алергична към всякакъв вид шампоани??? И препарати??? И тя се чеше постоянно? :wub: Или дори да не се чеше, ти не можеш да я почистваш и къпеш с нищо??? Освен с вода... Ей това точно не ми е ясно. Може би са ти го обяснили от пряката връзка с Хачимантай? Допита ли се до тях? Щот просто не е логично....
Явно и 3-мата най-добри ветеринари не са били най-добрите,щом и до момента не знаеш защо това се получава.

Аз поне, за всеки проблем, за който съм ходила при моя Вет, назначен ми от моята тъй-неведома - агенция за внос на кучета, се оказа, че ми решава всички проблеми безпрецедентно и е най-добрия Вет за акити в цяла София! Може би и за окръга, знам ли..знам че този човек бачка от душа и сърце...

ОТНОВО КАЗВАМ: НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ С НИКОГО, НЕ ЖЕЛАЯ ДА НАРАНЯ ИЛИ УМЪРТВЯ НИКОГО С ТЕЗИ СИ ДУМИ!!! Просто изисквам информация. Благодаря!!!
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема