Акита
Публикувано: 07 July 2012 - 08:46 AM
Ние пък не копаем, нямаме такава страст, /за радост на баба ми и хубавата и градина/ но пък много обича да тича или да се заяжда с брата, щото и брата яко го дразни. Страх ни е от вода, както дявола от тамян и ако не е легена, не искаме и да чуем да ни пръсне и капка дори. Щом казват за копаенето с кокал, трябва да се пробва всичко. Аз фланелки хвърлях, при мен си го държах да спи, даже по едно време спеше редом до мен на леглото, само дето одеялото не ми взимаше, хаха :> И такаа....

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 07 July 2012 - 09:34 AM
Мисля от днес всяка вечер да го затварям в отреденото му място за спане (поне да се научи да бъде затварян понякога и да се научи къде да спи , а след време ще му оставям вратата даже отворена на колибата му) просто искам през деня да е в двора , а вечерта да спи на отреденото му място ,а не на верандата ,че "Зимата иде" (както викат Старките от "Игра на тронове")

Това му е мястото за спане (къщичка,навес и малко дворно място) още е в процес на строеж..до седмица ще е готово.
http://prikachi.com/...36/4988036f.jpg
Публикувано: 09 July 2012 - 12:47 PM
Васил Василев, в 07 July 2012 - 09:34 AM, написа:
Мисля от днес всяка вечер да го затварям в отреденото му място за спане (поне да се научи да бъде затварян понякога и да се научи къде да спи , а след време ще му оставям вратата даже отворена на колибата му) просто искам през деня да е в двора , а вечерта да спи на отреденото му място ,а не на верандата ,че "Зимата иде" (както викат Старките от "Игра на тронове")

Това му е мястото за спане (къщичка,навес и малко дворно място) още е в процес на строеж..до седмица ще е готово.
Съжалявам за спама, нооо на прекрасно място живее този Джаро

Гледката отвъд оградата е невероятна.

Ще има да си лови каквито иска създания по полето на разходките

Публикувано: 10 July 2012 - 01:57 PM
Васил Василев, в 07 July 2012 - 07:34 AM, написа:

Уааа, къде се намира това прекрасно място?

Ей, за туй изречение те уважавам

Публикувано: 10 July 2012 - 09:57 PM
Незнам дали е опасно яденето на пръст при кучетата хехе , а Вие какво ще кажете ? :)
Публикувано: 15 July 2012 - 01:03 PM

Ние пътешестваме, затова не сме на линия - имаме много снимки, нови впечатления и запознанства

Радвам се, че "старите муцуни" са отново тук.
Васко, приключенията ти с Джаро сега започват, на едно от кучетата ми страстта му е да лови водни змий, от които изпитвам панически страх

Поздрави и доскоро, като ни свърши ваканцията ще сме по-активни

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 15 July 2012 - 03:21 PM
Ето ме пак тук за неудоволствие на доста от форумците....

Петя, снимката е страхотна!!!
Хечи не съм го виждала от 1000 години!!!! Невероятен е станал!!! Поздравления!!!
А Джаро яде ли врабчетата??? Щот аз кат казвам "меню" имам предвид, че той само ги лови и поваля, без да ги усмъртя...

А пръст ядат всички хлапаци...и моят беше така. Предполагам и на всички останали. Ветеринарите твърдят, че когато кучето яде пръст, нещо му липсва от минералите, но аз лично след толкова жувотни около мен, считам, че това просто е инстинктивно, тъй като бебетата имат навика да оплюскват всичко...

Ще кача един клип на Хачико от последната седмица в прованса - не се впечатлявайте от звуците, а просто от поведението на кучето

http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Извинявам се за лошото качество, но не съм добър оператор...

Във връзка с клипа и с един урок на Сизър Милан: На кучетата трябва да се обръща внимание на играчките!!! Ако се заиграват с квичащи - това НЕ Е НА ДОБРЕ!!! Те издавали звук, който бил близък до умиращо животно. Затова кучето тръгва да изскубе свирката от играчката - този звук го дразни и му напомня умиращо животно....

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 15 July 2012 - 04:42 PM

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 15 July 2012 - 08:54 PM
Яде врабчета че му пукат ушите...А за пръстта разбрах че така животните си набавяли анти-тела (както и хората) , един вид бактерии които живеят после в стомаха, за да се имунизира за в бъдеще.
Водих го пак на ветеринар след лечението и резултатите не бяха добри фосфора му е близо вече 3 пъти повече и това допринася за не ефективното усвояване на калциите което води до рахит и кой знае още какво....Ветеринара каза ,че трябва да изяжда минимум 400 гр. Роял Канин на ден за да му се възстановят показателите, а то изяжда около 250гр...Освен това продължавам да му давам калции по рецепта на ветеринара разбира се....Направо не знам как да го накарам да си изяжда порциите.Вярно че е голяма жега тука , но вечерта се пооправя.
Разхождам го сутрин и вечер (вечер повече).
Какви са тези ТОП 10 витамини ? От къде мога да си ги купя и дали ще ми решат проблема с апетита....
П.С.
Джаро не обича да си играе с пискливи играчки ,а само с въжета и кожени кокали

Публикувано: 15 July 2012 - 11:17 PM
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 16 July 2012 - 08:22 PM

Има още много, ма съм на работа и е бавен нета, затова не ми се занимава. Ест има и клипче, дето се топи във водата, ма все така мрази дълбокото и не припарва :) Това е от нас засега. Приятна вечер на всички

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 16 July 2012 - 08:36 PM
desi79, в 15 July 2012 - 11:17 PM, написа:
Витамините са тези предполагам,но все пак при проблема с фосфора би трябвало да се консултирате с ветеринар за приемането им.
http://www.miazoo.co...uot%3B.html/502
Дадоха ли Ви обяснение защо има завишени нива на фосфора?
А , коя е най-подходящата за 3 и половина месечна Акита ? :)
Ветеринара ми каза , че е от неправилно хранене преди да го взема ,нищо друго ,а да и че Роял Канин е най-добрата на пазара

Ако имаш предложения с радост бих ги прочел :)
Благодаря предварително :)
Публикувано: 16 July 2012 - 11:44 PM
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин

Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.
Успех в излекуването на бебчо.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 July 2012 - 07:51 AM
desi79, в 16 July 2012 - 11:44 PM, написа:
По повод препоръките на по-голяма част от ветеринарите -те просто продават Роял Канин

Хвърлете едно око на мненията на Vesela5, Mil и DesiD в раздела за храненето- хора с много добри познания от които може да почерпите много полезна информация.
Успех в излекуването на бебчо.
Благодаря ти много за информацията , ще пробвам изброените от теб храни ..дано да ги яде :)
Като цяло проблема идва от това че не яде гранули..те сърбите са го хранили 2 месеца с ориз и с месо....сега трябва да отвиква
Публикувано: 17 July 2012 - 08:26 AM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 July 2012 - 05:54 PM

По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината...

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.
Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня...

А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето...

BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!!

Публикувано: 17 July 2012 - 08:53 PM
lilianas, в 17 July 2012 - 05:54 PM, написа:

По отношение на Роял-Канин - с искрено съжаление отбелязвам, че тя от 2 години вече не е най-добрата храна, просто е най-евтината...

Аз съм хранила Хачи с Юкануба и не съжалявам, това е един изключително висок клас храна, който се дава на подрастващите и няма необходимост от добавки допълнително (тоест да даваш витамини, калций и тям подобни). Хачико ядеше Eukanuba до 1 година и 6 месеца. След това минах на по-евтиния, но не изключително нисък клас: Черна NutraNuggets в комбинация с Flatazor.
Имай предвид, че при всяка нова храна трябва да захранваш бебчо постепенно - т.е. към старата храна да прибавяш от новата в различен грамаж всеки ден, до максималното увеличение на новата. Рязката смяна може да доведе до дришня...

А пък аз от днес имам генерален проблем - сутринта Хачи всмука с нос осил...така поне мисля...почна едно кихане неистово, носа му се изкриви на една страна, киха, киха, киха....и спря. Прибрахме се в къщи и с фенерче му огледах ноздрите - нищо не видях, ама нямам разширител...и силно се надявам да го е изкихал...щото иначе нямам понятие къде отива и какво се случва...Много лошо...миналата година му вадих един осил от ухото...и там беше страхотия, но в носа...не знам...дай боже да не даде фира кучето...

BAYO, Кили е страхотен!! Точно като моя Хачи!!! Само гледайте да му преодолеете страха от шумове!!

Благодаря ти за съвета !
След ден ще пробвам с овкусяването понеже съм му поръчал Eukanuba и Orijen , да видя коя ще яде повече ,а и съм поръчал малко кучешка храна в консерви да я смесвам с гранулата дано да има ефект.
Искам само да попитам за тази храна Taste of the wild понеже не видях да има за подрастващи кучета , кога мога да почна да го храня с нея ?
Публикувано: 17 July 2012 - 09:14 PM

Публикувано: 17 July 2012 - 11:43 PM

http://zoomall.bg/%D...of-the-Wild-408
http://www.shop.zoom...f-the-wild.html
Друга много добра марка гранула е Oliver´s Petfood.
http://e-dogshop.eu/ онлайн магазин
http://olivers-bg.com/ официалната страница на вносителят

Елинор Рузвелт