Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2851 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 01:04 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 October 2012 - 10:59 AM, написа:

Фурия,
Ами пиши и на лични и ако можеш и помогни.Тя има нужда от помощ. :ba_025:
Иначе Хачи има няколко инцидента ,има ги назад във темата.

Ако човек, имащ проблем с доминантен мъжкар примитивна порода в семейството си, искаше в София да разреши този проблем с инструкторите си - отдавна да ги е намерил.
Ние тука имаме съвестни инструктори, грамотни и внимателни. Някои от тях дори не взимат пари за допълнителни занятия само и само да подпомогнат правилно изграждане на контакта в сглобката "човек- куче".
Да й пиша на личен? Аз изобщо не желая да говоря с тази жена, която пише повече за собствените преживявания, а не за кучето.
Хората като нея не търсят помощ, а внимание.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2852 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 04 October 2012 - 10:48 AM, написа:

Furia_S аз съм съгласна с теб,но и само от написаното тук никой от нас не може да каже агресивно ли е,разглезено ли е,какво е.С кучето е работено именно с един от гореспоменатите треньри,контактите ги има Лили.В тази история има и други фактори,въпрос на характери,отчаяние в даден момент може би.
А ,че нещата могат да се променят няма спор.Но и без оценка от специалист върху поведението на стопани и куче ние тук може да си пишем само.Просто тя трябва да избере един от двата пътя,може даже и да го е избрала.Това ,че не пише какво е решила нищо не значи.

desi79, ей.....някой да каже нещо наистина разумно! Вярвам, че нещата ще се променят за добро на всички, просто Лили спокойно трябва да вземе разумното решение.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2853 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:07 PM

Това като заплаха ли трябва да се тълкува? Не ме разсмивайте, моля ви.
Последният ми пост беше отправен към вас и към приятелката ви Лиляна, но преди това никой не се е обръщал специално към вас. Ако обичате не ме занимавайте със себе си и вашите закани. Ако сте свикнали да комуникирате на такова "ниво", намерете си такъв събеседник. Дори мисля да игнорирам мненията ви, нищо смислено не може да се прочете в тях. Иронията е, че имате развъдник..боже, боже...какви хора се занимават с толкова отговорна дейност.. :ud_009:

#2854 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:07 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 11:04 AM, написа:

Много грешно :dry: тя е търсила помощ .....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2855 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:10 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:07 AM, написа:

Това като заплаха ли трябва да се тълкува? Не ме разсмивайте, моля ви.
Последният ми пост беше отправен към вас и към приятелката ви Лиляна, но преди това никой не се е обръщал специално към вас. Ако обичате не ме занимавайте със себе си и вашите закани. Ако сте свикнали да комуникирате на такова "ниво", намерете си такъв събеседник. Дори мисля да игнорирам мненията ви, нищо смислено не може да се прочете в тях. Иронията е, че имате развъдник..боже, боже...какви хора се занимават с толкова отговорна дейност.. :ud_009:

Каква заплаха?!?!? Каня ви на разговор, хайде тук сте много силни......Боже, Боже......какви хора си дават мненията си тук :ab_041: Ирония е, че съществувате.........
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2856 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:10 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 01:04 PM, написа:

Ето за това става въпрос! :ba_025:

Петя Кръстева, разбрахте ли, че не ме интересуват мненията ви и дори не ги чета? А вие все пак продължавате да пишете...по-голямо доказателство за глупостта на някой едва ли има :smile:

#2857 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 01:12 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:07 AM, написа:

Къде я е търсила?
Вие разбирате ли че живота с кучето не е като да се снимаш с него в гушкане? Зад туширане на обяснимата агресия стои много РАБОТА. Като я мързи и не й се занимава няма какво да лее крокодилски сълзи на дог.бг. Да ходи на бг.мама, те там ще я упътят как да си умъртви кучето, ще я съжалят, ще я погалят по главата: "Да-да, детето е най-важно, мани го това псе".

Съчуствие към тази дама не изпитвам. Взела си е играчката за подарък на детето, наиграла се е, разкарала я е.
Пак повторям - мога да помогна със контакти, но тази ваша приятелка не я интересува краен резултат на съдбата на кучето, интересува я да се говори около нея. Смятам това за скучно. Ако на края след 1623471 турски епизода реши какво да прави - ще го разбера от тук.

Мерси. Моля.
User's Signature

#2858 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:13 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:10 AM, написа:

Пак грешиш?!?! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2859 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:15 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 11:12 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:07 AM, написа:

Къде я е търсила?
Вие разбирате ли че живота с кучето не е като да се снимаш с него в гушкане? Зад туширане на обяснимата агресия стои много РАБОТА. Като я мързи и не й се занимава няма какво да лее крокодилски сълзи на дог.бг. Да ходи на бг.мама, те там ще я упътят как да си умъртви кучето, ще я съжалят, ще я погалят по главата: "Да-да, детето е най-важно, мани го това псе".

Съчуствие към тази дама не изпитвам. Взела си е играчката за подарък на детето, наиграла се е, разкарала я е.
Пак повторям - мога да помогна със контакти, но тази ваша приятелка не я интересува краен резултат на съдбата на кучето, интересува я да се говори около нея. Смятам това за скучно. Ако на края след 1623471296 турски епизода реши какво да прави - ще го разбера от тук.

Мерси. Моля.

Търсила я е при трима специалисти - това са фактите! Другото, което пишете е дрън, дрън, дрън.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2860 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:17 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:10 AM, написа:

Петя Кръстева, разбрахте ли, че не ме интересуват мненията ви и дори не ги чета? А вие все пак продължавате да пишете...по-голямо доказателство за глупостта на някой едва ли има :smile:

Има защо да не ги четеш - не ти изнася да ги четеш! :ab_041: Толкова познатоооо.............. :ab_041: Сладур/ ка..........
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2861 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:20 PM

И тя продължава и продължава да пише.... :ab_041: Хората са си го казали, само вселената и човешката глупост са безкрайни! :tb_195:

#2862 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:21 PM

Извинявайте, ама търсене и първоиначални консултации не са нищо, процеса къде е? Преди 9 години и аз търсих, и на мен 2003-та ми казаха че чау не се подават на дресура и са тъпи щото в Китай ги яли.

На Руми Кънева обадила ли се е? Н а площадка отишла ли е? Режима в ежедневието преразгледала ли го е? Хранителен и двигателен режим преразгледала ли е и дали го е приложила?

Изумявате ме на моменти - като ви мързи , така кажете. Корекция на нежелателно поведение на примитивните породи отнема месеци. Месеци!
Като не ви се бачка - дайте го за осиновяване. Ама не се улисвайте в собственото страдание - помислете за кучето.
Пфууууууууу, аман.....

Маринче, откажи се.
Тука сме в клона на бг.мама.
И за мен децата ми са най-великото нещо, но да се откажа от кучето си, щото съм го разглезила и самата аз станах причината за нежелателното поведение?.................. да бе.........
User's Signature

#2863 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:26 PM

След лудостта е време за реалността :af_089:

Хубав и успешен ден на всички - беше ми много приятно да се забавлявам :ab_041: Но.....проблема на Лили трябва тя да си го реши! Очаквам включване от нея скоро :smile:

Поздрави на всички! :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2864 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:28 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 11:20 AM, написа:

И тя продължава и продължава да пише.... :ab_041: Хората са си го казали, само вселената и човешката глупост са безкрайни! :tb_195:

Ма ти май продължаваш да пишеш?!?!? Аз не веднъж съм го казвала - "простотията ходи по хората!"

До скоро! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2865 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:33 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 11:21 AM, написа:

Маринче, откажи се.

Не в dog.bg сме - различният DOG.BG :re_037:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2866 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:49 PM

Петя Кръстева
Поне вие бъдете разумна: в кучешкия форум не може да обсипва всеки потребител с утешения относно това че приятелката ви трябва да евтанизира кучето, понеже едно младо животно проявява агресия при неправилен и неграмотно изграден контакт в семейството което се проявавя в ухапване.

Задачата на всяко едно ухапване спрямо детето от страната на стопанина е в това, че той да си седне на четири букви-ето от ника си, и да анализира ситуацията с конфликта. Например, едно дете току що прохождащо, бръкна в паницата с храната на хранещето се куче. Животното (НОК) се обърна и инстинктивно удари с кучешките си зъби в лицето на детето.

Кой е виновен?
- Родителите, които са оставили детето да джапа до паницата на хранещето се куче.
- Стопаните, които са решили да нахранят кучето си в присъствие на куп гости и джапащи свободно деца.
- ЛИПСА НА АКЪЛ. защото цялата ситуация приключи за бебето с шевове по бузата и с бой по кучето.

Проумейте го - кучето не е плюшена играчка. И ако без никакъв опит купувате куче за детето си покрай Коледа или Рожден ден, то най-често всичко приключва с ухапвание и искрена изненада "Ма как така, ма аз се стараех, ма на рекламите и филмите така готино изглежда".

ПС. Не съм бясна от решението на вашата подзащитна. Непрекъснато задомяваме по някой нещастник породоподабен в района. Но изпитвам презрение без никакво съчуствие към хората, които не умеят да поемат последствията към собствените си грешки.
За това сме отговорни, когото сме опитомили: Сбъркал си породата и на можеш да се справиш? Ами бъди честен и оправи живота на кучето, без шикалкавене - евтаназии и т.н.
User's Signature

#2867 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 01:54 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 01:21 PM, написа:

Маринче, откажи се.
И за мен децата ми са най-великото нещо, но да се откажа от кучето си, щото съм го разглезила и самата аз станах причината за нежелателното поведение?.................. да бе.........

Абсолютно съм съгласна. Ако насреща има разумни хора, с които може да се проведе нормален разговор и да се обсъдят всички варианти е едно, но в случая е изгубена кауза...Ти подходи изключително добронамерено и обясни как си се справила с подобна ситуация, но отсреща хората ни приемат ни предават...Не признават грешката си,а гледат да хвърлят обвинения върху породата..Жалко за кучетата!!!

#2868 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 02:18 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 10:58 AM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 10:19 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 11:49 AM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 October 2012 - 08:57 AM, написа:

Като гледам само "парашутистите" дават адекватни предложения. Останалите сякаш подкрепяте това поведение. Предполагам, че сте свикнали с тези емоционални изблици, нямам друго обяснение.

Тя жената си споделя неволите, но си ги споделя пред н на брой хора, така че рискува да чете и неприятни за нея коментари. А те са неприятни, защото съдържат истина. Вие "непарашустите" правите лоша услуга и на нея и на кучето. Не виждам да предлагате решение. Всичко е сведено до ниво махленски разговори.

wind, поздравления за самообладанието, което показвате след крайно некултирните изказвания и обръщения на lilianas. Предложенията ви са наистина хубави, дано бъдат поне обмислени въпреки че силно се съмнявам.

Иди се гръмни - без извинение!

Като не си в час с проблема, не се намесвай.....Ти разумно решение на проблема даде ли?

Нали вие сте специалистите? Двете с Лиляна, Лилия или там както се казва май имате сериозни проблеми и нищо чудно, че си се подкрепяте и харесвате. Друг трудно да ви разбере словоизлиянията. Никой не бил пишел тук - ами напълно разбираемо. То това вашето граничи с лудост. Особено при едната положението е много тежко.

Въпросната Лиляна не търси помощ и съвети. Според нея няма друг вариант освен инжекция..щото разбираш ли кучето не може да сменя стопаните. По-голяма глупост не съм чувала. Ако кучето бъде поверено на разумен, опитен, уравновесен човек, проблемът ще се разреши. Но неее...по-добре да го убием вместо да му търсим нов дом.

Пиша само, защото ме интересува съдбата на кучето. В противен случай не бих си правила труда да отговарям на подобни елементарни изказвания.

Пак се изказваш неподготвен/а!!! Това, което пишете тук не е нещо ново - не откривате "топлата вода"! Има го в няколко теми, коментирали сме ги всички варианти в лични разговори - за какви се мислите! Лили никога няма да си убие кучето, но няма и да го подари на случаен човек!!!!!!!! РАЗБЕРЕТЕ ГО........Как ще постъпи само тя си знае засега....А това за "сериозните проблеми" и "граниченето с лудост" предлагам да го обсъдим на личен разговор за да видя какъв/а "ербап" си Качена снимка Чакам среща с теб - и то непремнно!!! Лудостта е нещо много хубаво ..... Качена снимка Качена снимка Качена снимка Чакам те..........(тези думи ги очакват толкова много хора от мен - хайде ти си късметлията..... ) Качена снимка

Петя, как така няма да си умъртви кучето? Та нали с тази цел е ходила по клиниките. Ако някъде се бяха съгласили, какво?! Нямаше да го направи? Ходи просто и си пита, ей тъй, профилактично?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2869 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 October 2012 - 02:27 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 28 September 2012 - 11:58 PM, написа:

Какво ми костваше да обикалям половин ден по ветеринари и да питам някой ще приспи ли аджеба това красиво животно, няма да обяснявам, и няма да разказвам, а и на НИКОГО НЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА ГО ПОЧУВСТВА!!!
Какво разбрах в крайна сметка, обаче: Нашите ветеринари (поне в нашия квартал) са изключително хуманни, изключително НЕ ПОЗНАВАТ породата, или просто за изключителни шубета. И разбрах нещо, което на никого не пожелавам да разбере - да се изправиш пред ИЗБОР, който е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖЕН!

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 01:58 PM, написа:

Лили никога няма да си убие кучето, но няма и да го подари на случаен човек!!!!!!!! РАЗБЕРЕТЕ ГО........

Трудно е да се разбере, че няма да го приспи - на кого да вярваме - на нея самата или на хора, които не се знае дали изобщо я познават.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2870 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2012 - 02:56 PM

Кой подкрепя Лили за умъртвяване на кучето ? Аз такова нещо не видях. В един от постовете си казва,че отива да си прибере кучето.Това какво ще рече?Кой я гали по главата ? Кой е говорил с нея ? Вие забелязахте ли че от няколко страници не пише? От споменатите назад в темата двама треньори е работила с един-с кой от двамата ако реши сама ще сподели.Кой казва ,че се е справила добре с възпитанието на кучето ? Нали се сещате ,че ако наистина е искала кучето да е евтаназирано сега нямаше да даваме съвети ,а щяхме да плюем по нея (и с право) ,че не е дала шанс на кучето.Какво повече дъвчем не разбрах.
Тук пишем по желание.Както ние така и тя.Ясно е ,че не са успяли да се справят до сега.Но това не значи ,че няма да опитат пак.
Въобще не я защитавам относно въпросният пост ,на мен лично не ми го побира главата след пет години да решиш такова нещо.Отдавам го на шока от случката,неадекватна реакция и се радвам,че не се е осъществила евтаназия (дали тя е размислила или никой не се е навил мога само да гадая).
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема