Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2811 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 October 2012 - 07:50 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 30 September 2012 - 06:38 PM, написа:

Благодаря на Хачи и Лили че, раздвижиха форума ни!

Не е точно така :db_046: една от най-четените и посещавани теми сме :smile: Но не всички пишат.....

Как е Хечи? Той е от най-рядко срещания цвят при акитите - сусам колор :smile:

Ето, още един такъв представител на породата :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2812 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 08:38 PM

Петя, приемам упрека че, рядко пиша но пък всеки ден чета. Хечи е много добре, вече е на 2 години. Много е дружелюбен, но усети ли агресия да не си насреща. От три месеца има приятел - мъжка кавказка овчарка почти два пъти по едра от него но още при първата среща му показа че, трябва да са приятели и от тогава ги разхождаме всяка вечер по 1 час заедно в приятелска атмосфера. Много слуша, но по своему. Обича много да се вози и всяка събота да излиза с нас на кафе. Въобще, чудесна компания.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2813 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 06:27 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 01 October 2012 - 06:38 PM, написа:

Петя, приемам упрека че, рядко пиша но пък всеки ден чета. Хечи е много добре, вече е на 2 години. Много е дружелюбен, но усети ли агресия да не си насреща. От три месеца има приятел - мъжка кавказка овчарка почти два пъти по едра от него но още при първата среща му показа че, трябва да са приятели и от тогава ги разхождаме всяка вечер по 1 час заедно в приятелска атмосфера. Много слуша, но по своему. Обича много да се вози и всяка събота да излиза с нас на кафе. Въобще, чудесна компания.

Приятелството с кавказката овчарка не знам как сте го постигнали :ud_009: Ние от край време имаме проблем с такава женска, която стои за разплод вързана в една къща в квартала. Два пъти ни напада отвързана по случайност и става страшно :ud_009: последния път Химера беше много тежко нахапана....Изпокарах се със собствениците, но това не решава проблема, защото може пак да се отвърже, а двора и не е ограден както трябва. Даже преди време ме нападна мен, бях без кучетата и ме захапа за косата....Добре, че собствениците и бяха наблизо.....Но е проблем - хем стои вързана и ползвана само за разплод, хем като се отвърже може да проскочи и да нарани някой......Той и Кирей беше излезнал от двора да се разходи и беше изплашил много преминаващите хора, не защото е нападал или ги е лаял, а защото се е бил с друго куче. От тогава е в негова голяма клетка /или двор, защото е около 300кв.м./ с 2 метра висока ограда. То като имаш куче имаш и ангажимент.....Но за ражданията на това куче не мога да се примиря - за първи път роди още нямаше годинка и от тогава ражда на всяко разгонване вече 4-та година....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2814 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 11:54 AM

Приятелството се получи защото, кавказеца нямаше още 1година и Хечи успя да го подчини.
Сега всяка вечер се разхождат заедно и се борят по половин час, но без да стигат до крайности.

#2815 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 06:49 PM

Ето ги Хечи и Роро:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2816 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:02 PM

Честито на Хечи!!! За приятелството, КОЕТО Е ПОСТИГНАЛ подчинявайки кучето. :ba_025: За това говоря, още от самото начало. Акита са доминанти - те подчиняват, тях - не! Мда, подходящия водач, треньор и т.н. ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛА. Въпреки, че не съм фен на Сизър Милан, той е прав за усещането и чувството на стопанина - когато стопанинът не е сигурен в себе си, и кучето е несигурно!

И - НЕ СЪМ ЛИЛЯНА!!!
МРАЗЯ ТОВА ИМЕ!!! АЗ СЪМ СИ КАТ ЛИЛИ Иванова!!! МОЛЯ да го запоВните, ако имате желание!!! ЧЕТИРИБУКВИЕ - ТОВА СЪМ АЗ, БАШ МЕ БРИГА КАК ГО ТЪЛКУВАТЕ!!! :rc_036:

BAYO: няма нужда да се нервиш! И е ясно, че само твоето "бебе" е в състояние да те върне тук! Нищо друго не способства и не допринася за това. ТУК НЯМА ДЪРЖАВА!!! ИМА ПРОСТОТИЯ!!! И Мноооо прости хора!!! Но, твоят Кили е тук. Тъй че - чакаме те! :wub:

Furia_S: Извинете ме, но вие за какво влязохте в този форум? За да споделите проблемите си с чау-чау, или за да правите личностни нападки? Както казах и в последния си постинг: ТОЗИ ФОРУМ Е ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДОМАШНИТЕ НИ ЛЮБИМЦИ,
НЕ ЗА ЛИЧНОСТНИ НАПАДКИ.
КОЛКОТО И ДА СЪМ ЕМОЦИОНАЛНО НЕСТАБИЛНА, НЕ СЪМ МАЛОУМНА!!!! :eg_033:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2817 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 September 2012 - 06:14 PM, написа:

Показване на мнениетоBAYO, в 29 September 2012 - 04:05 PM, написа:

Надявам се че вие ще сте по-добър стопанин на Хачико (егати, каква зла ирония) и няма да го шитнете ако имате проблем.

"Шитвам" е израз, който уж "просветените" като теб, не биха използвали, ама хайде да не се впускаме в повече междуличностни взаимоотношения. Просто, като срОдностатистически българин, този ти израз ме подразни. Казвам го за да си знаеш, не за друго. :md_064: Иначе всичко ти е наред! Ама АБСЕЛЮТНО!!! Както казват местните софиянци! :ab_041: Въри ся да пусниш една пиралня..да съ измийш от мойту вмишатьелству...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2818 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:17 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 03 October 2012 - 07:02 PM, написа:

Честито на Хечи!!! За приятелството, КОЕТО Е ПОСТИГНАЛ подчинявайки кучето. :ba_025: За това говоря, още от самото начало. Акита са доминанти - те подчиняват, тях - не! Мда, подходящия водач, треньор и т.н. ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛА. Въпреки, че не съм фен на Сизър Милан, той е прав за усещането и чувството на стопанина - когато стопанинът не е сигурен в себе си, и кучето е несигурно!

И - НЕ СЪМ ЛИЛЯНА!!!
МРАЗЯ ТОВА ИМЕ!!! АЗ СЪМ СИ КАТ ЛИЛИ ИВАНОВА!!! МОЛЯ ВСЕКИ В ТОЗИ ФОРУМ ДА ГО ЗАПОМНИ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ!!!! ЧЕТИРИБУКВИЕ - ТОВА СЪМ АЗ, БАШ МЕ БРИГА КАК ГО ТЪЛКУВАТЕ!!! :rc_036:

BAYO: няма нужда да се нервиш! И е ясно, че само твоето "бебе" е в състояние да те върне тук! Нищо друго не способства и не допринася за това. ТУК НЯМА ДЪРЖАВА!!! ИМА ПРОСТОТИЯ!!! Но, твоят Кили е тук. Тъй че - чакаме те! :wub:

Furia_S: Извинете ме, но вие за какво влязохте в този форум? За да споделите проблемите си с чау-чау, или за да правите личностни нападки? Както казах и в последния си постинг: ТОЗИ ФОРУМ Е ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДОМАШНИТЕ НИ ЛЮБИМЦИ,
НЕ ЗА ЛИЧНОСТНИ НАПАДКИ.
КОЛКОТО И ДА СЪМ ЕМОЦИОНАЛНО НЕСТАБИЛНА, НЕ СЪМ МАЛОУМНА!!!! :eg_033:

ЛИПСВАШЕ МИ ТЕЗИ ДНИ.........ЛИПСВАШЕ НЕ САМО НА МЕН :md_064: ВЕРВАЙ МИ !!!:ab_041:

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2819 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:50 PM

За всички, които СЪМ ПРИТЕСНИЛА С ПОСТИНГА СИ, за което СЕ ИЗВИНЯВАМ: Хачи е добре. Вчера го посетих. Продължава да е все така "агресивен". Слагам го в кавички, защото вече не съм сигурна кой какво разбира от това понятие. Все така не понася външни хора, все така тъгува за "глутницата" си и все така напада всичко живо около себе си.
Добре е, храни се, и другата седмица ще си го прибера. Вериги-мериги - тва са глупости от типа на - "вържи си кучето в двора". А да не говорим за някакъв безцелен разплод. Явно много хора тук ме мислят за някаква долнопробна селянка, която борави с компютър. Ми, ДА АМА НЕ, както казва Петко Бочаров. Достатъчно съм КУЛТУРНА, за да не позволя на ЖИВОТНОТО си да се запложда тук-таме, и да хвърлям кучета наляво-надясно..... Да си връзват кучетата собствениците на други породи. Акитата НЕ Е ОТ ТЯХ! А аз НЕ СЪМ ПРАВИЛА И ОПИТ да го сътворя. Приятели, и като казвам "приятели" - имам предвид ВСИЧКИ ВАС пишещи в този форум! Не е необходимо да ме изядете, за да се почувствате доволни!!! Има други начини да се почувствате удовлетворени. Идете на екскурзия, идете на почивка, отдъхнете на остров, РАБОТЕТЕ на остров, като BAYO. Ако АЗ СЪМ ВИ ОТДУШНИКА, честно казано, не ви виждам иначе как се справяте... :ab_041: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2820 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 09:53 PM

Няма по-ценно нещо в този живот от свободата! Свободата да бъдете себе си в грешките си, в самоиронията, в страховете си дори... :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2821 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2012 - 10:23 PM

Лили,с желание всичко се постига :ba_025:
P.S. Сега прочетох поста ти тук :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2822 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 October 2012 - 10:27 PM

Абе, не го разбирам.
Да си способен да евтаназираш здраво куче, пък иначе да си културен за да не го връзваш и разплождаш.
Как от едното да заключа за другото само по писанията тук, а, честно казано, доста сериозно звучеше, чак и яд към ветеринарите, които не давали избор за евтаназия.
На всичко отгоре "евтаназия" е повтарящ се през месеци рефрен, ега си и културата. Не се учудвам вече защо кучето ви е с уклон към проблемно поведение:). То и човек може да психяса в такава атмосфера :)
Следях само да прочета, ако благоволите все пак да споделите, какво ще направите с кучето. Това е живот, не е играчка, да я метнеш в кофата.

Хайде, стига, моля, не ме интересувате вече - явно само си бръщолевите глупости, при това супер лигаво :)
Още по-малко пък ме интересува как се казвате - като се засягате, напишете си ника с четирибуквието си :)
Глупости на търкалета :)
Леле, к'ви хора, к'во чудо :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2823 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 10:51 PM

Показване на мнениетоwind, в 03 October 2012 - 10:27 PM, написа:

Абе, не го разбирам.
Да си способен да евтаназираш здраво куче, пък иначе да си културен за да не го връзваш и разплождаш.
Как от едното да заключа за другото само по писанията тук, а, честно казано, доста сериозно звучеше, чак и яд към ветеринарите, които не давали избор за евтаназия.
На всичко отгоре "евтаназия" е повтарящ се през месеци рефрен, ега си и културата.
Следях само да прочета, ако благоволите все пак да споделите, какво ще направите с кучето. Това е живот, не е играчка, да я метнеш в кофата.

Хайде, стига, моля, не ме интересувате вече - явно само си бръщолевите глупости, при това супер лигаво :)
Още по-малко пък ме интересува как се казвате - като се засягате, напишете си ника с четирибуквието си :)
Глупости на търкалета :)
Леле, к'ви хора, к'во чудо :)

Мъх, що ли пишеш тогаз?! Само за да се цениш ЛЮБИТЕЛ НА ЖИВОТНИТЕ ЛИ? Кое точно не разбра? Да, способна съм не да ЕВТАНАЗИРАМ, а да УМЪРТВЯ здраво куче, ЗАЩОТО ДЕТЕТО МИ Е ПО-ВАЖНО ОТ КУЧЕТО. Не го връзвам за негово добро, а не го разплождам заради доброто на другите. И за каква "евтаназия" иде реч??? Няма евтаназия тука. Това мойто, както и да се погледне си е чисто убийство. Но за детето си и на това съм способна. САМО И ЕДИНСТВЕНО, АКО ИМАТЕ НЕЩО ПО-СКЪПО ОТ КУЧЕТО СИ, МОЖЕТЕ ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ. ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС В ТОЗИ ФОРУМ СА ТАКИВА. ТА, КАКТО КАЗАХ И ПРЕДИ - ТОВА Е ПРОСТО КУЧЕ! Не е играчка - да, НО Е ПРОСТО КУЧЕ. Не може да хапе наляво-надясно, все едно е цар, господ или тям-подобни изветрелици. НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!!!

И като се засягам за това как се казвам - ВАС ПЪК ТОВА КАК ВИ ЗАСЯГА???? Леле, какви хора, какво чудо.... :md_064: Мдааа, явно сме супер-лигави, мязаме на турски сериал, пък ти не ги гледаш, така че...Бла-бла-бла.
Да отсеем плявата. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2824 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 11:17 PM

Леле, какъв език, какъв изказ, за чудо и приказ!

Аз не знам защо се връзвате на въдицата на тази госпожа, с шестбуквие или четирибуквие, все тая. Явно търси внимание, което по друг начин трудно ще получи. Хвърля бомба, че ще убива кучето си и изчезва. На всичкото отгоре се възмущава, че нямало ветеринар, който да евтаназира здраво куче..То оставаше и да се намери желаещ. Цялата тази драма се разисква във форум, който се чете от доста хора и изведнъж госпожата не одобрява мненията изказани от хората(които даже са се изказали прекалено меко). Както се вижда останалите успяват някак си да се справят с тази "толкова доминираща и агресивна порода". Е в кой да се търси грешката тогава?

Предпочитала да убие кучето вместо да го даде на някой уравновесен и трезвомислещ човек, който ще съумее да се грижи адекватно за кучето.. Що за нелепости са това?
Само за информация - това е форум, вие сте направили достояние проблемите си на много хора, следователно всеки има право да изкаже мнение. Ако нещо не ви харесва, проблемът си е само и единствено ваш.

#2825 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 03 October 2012 - 11:22 PM

То няма смисъл, но за последно да обобщя: (Нека да служи като пример за други, които гледат филми и се втурват да купуват кучета от породи, за които не знаят нищо.)
1. Куче не се купува/взема поради прищявка или "мода". Трябва да се съобрази финансовия ангажимент; времето, което може да се отделя за кучето; обучението на кучето и още много други странични неща, но това като по-основно.
2. Когато се забележат първи признаци, че стопанинът не може да се справи с проблемно поведение, да се търси помощ от специалисти. Ако проблемът не се разрешава с един специалист, възможно е да не сте улучили специалиста. Но ако се сменят няколко, най-вероятно е и във вас да е проблема.
3. Ако въпреки усилията ви проблемното поведение (особено ако е хапане) продължава, очевидно е, че не можете да се справите с това куче. Преди да стане сериозен инцидент, помислете разумно, превъзмогнете емоциите си и се опитайте да намерите по-опитен стопанин за кучето ви. Ако е родословно, задължително се свържете с хората в клуба, за да намерите заедно по-опитен стопанин (да ме прощават и другите пишещи тук, но подкрепяйки подобни лигавщини като поведението на потребителката, не помагате на никого. Вместо да я успокоявате, колко тежко й е било, трябвало е отдавна да я посъветвате да потърси нови стопани).
4. Изпълните ли горните 3 стъпки, няма да се стигне изобщо до нахапване на дете и приказки от рода на "детето ми е по-важно".

И последно. Хора, моля ви, помогнете на потребителката да намери опитен стопанин за кучето. Не я защитавайте, не правите добро на никого. След някой и друг месец, ако кучето остане при нея, ще се случи нещо по-лошо, а това НИКОЙ не го иска. Ако потребителката ме разбира, мисля и за нейното дете, и за нейните гости, и за непознати хора, не САМО за кучето.
User's Signature

#2826 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 12:24 AM

Благодаря ти wind, че мислиш за мен, въпреки, че не мислиш за мен, а за кучето и семейството ми (не знам ТИ КАКВО КУЧЕ ПРИТЕЖАВАШ и въобще имаш ли такова, но това СЛАБО МЕ ИНТЕРЕСУВА). По твоите точки:
1. Взела съм кучето по чувство, не по мода, щот такава мода тогава нямаше, НО: съм се съобразила с финансите си - те не са проблем, времето го отделяме ВСИЧКИ - 3-ма човека на брой + 1, а обучението му го организирах и платих още от 4-месечна възраст!!!
2. Търсила съм помощта от специалисти, доказуемо, при това 3-ма, не един!!!
3. Който говори за НОВ СТОПАНИН НА АКИТА, явно не е запознат с породата.
4. Изпълнявайки горните 3 стъпки, аз, като хленчещата стопанка, стремяща се към внимание, ви казвам просто, както го казах и в предния си постинг: Ако искате да имате АКИТА, съобразете се с това: агресивни, недоверчиви, пазачи на стопаните, изключително умни и чувствителни. Не са кучета за всеки дом и всяка ръка! :ba_025:

И както казах: ДА ОТСЕЕМ ПЛЯВАТА!!! Вървете си починете някъде, или похортувайте в други форуми, тугедър с Марин4ето, че не й стигнала транскрипцията да си напише името с Ч.
User's Signature

Качена снимка

#2827 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 08:33 AM

Лилианас (липсва ми латиницата), не си спазила точка 3 и от там ти е проблема!

(Наблягам на РАЗУМНОТО обмисляне на ситуацията и превъзмогване на емоциите).
User's Signature

#2828 Потребителят е офлайн   marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:50 AM

Не си права Уинд, абе хора пишете си точните имена, какви са тези псевдоними и прякори , НЕ Е СПАЗИЛА ПРАВИЛО № 4.

#2829 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 09:53 AM

Хмм, признавам, може и да греша :md_064:
User's Signature

#2830 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:57 AM

Лили, Хачи си е твое куче и ти решаваш какво да правиш с него. Това че споделяш е нормално. А коментарите на парашутистите във форума ни са безпредметни. Нали знаеш защо не можеш да направиш дете на улицата?

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни