Акита
Публикувано: 05 October 2012 - 05:57 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:36 AM, написа:
The Dogs friend, Хечи ще влезе във водата точно, когато неочакваш - напълно в стил акита

Много сте готини с него на морската снимка

Та по този повод, да знаш от днес си назначен за мои бодигард

И друго ме "човърка"

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 06:29 PM
Публикувано: 05 October 2012 - 06:36 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 04:29 PM, написа:
Три дами станаха Химера, Казуми и Камико

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 06:59 PM

Да ти кажа това приятелство на Хечи и Роро ми е много интересно. Дръж ни в течение как ще се развие във времето.....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 07:58 PM
Публикувано: 05 October 2012 - 08:34 PM
Госпожо, моля ви не ме занимавайте с кризите , които ви тресат... При вас лудостта е в повече... Вие сте недочелата и несправящата се и неграмотната и невъзпитаната и т.н... 2 години се била грижила...медал ли искате? Такива като вас не трябва да се докосват до животни, дори с хамстер не мисля, че ще се справите. И както казах - не ми пишете повече, прекалено ми простеете. Айде дим да ви няма

Ето и моят отговор:
Извинете ме за определението: вие явно сте някакъв пубер, търсещ внимание от всички наоколо, дори когато хулите хората. МЕН ВАШИТЕ ХУЛИ ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ И НЯМА ДА МЕ ПРОМЕНЯТ!!! А от последното ви изречение, наистина ми е ясно, че сте няква супер-объркана пуберка, която дори няма понятие от породата, камо ли да я е гледала в къщи!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 05 October 2012 - 08:41 PM
А който от пишещите по-назад, притежаващ Акита, досега не се е обаждал, и плюя по него - то - извинете, ама ви беше време да се обадите!
BAYO, DOG'S FRIEND, Петя,, Desi79!Благодаря за подкрепата!!! Ние с вас се знаем, тук сме отдавна, опитваме се да помагаме на всички новозакупили АКИТА тъй като НЕ Е ЛЕСНО да се гледат такива кучета.
БРЯХ, порИвах си... Брях, има тъпаци в тая тема, дето дразнят, няма ли администратор, който да прецени чии мнения са за тук!????

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 05 October 2012 - 08:44 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 08:37 PM, написа:
Здравей, приятелю!!! Хечи е страхотен, уникален, я ми кажи бои ли се, страхува ли се от разни работи??? Щот ще излезе, че нашия развъдник е извор на цялата радиация, обхванала разни Маринчета, фурии, Шимподобни и всякакви нароили се наскоро.
Нашето куче просто го е СТРАХ! И реагира в съответния смисъл!

Публикувано: 05 October 2012 - 09:02 PM
grigo009, в 04 October 2012 - 06:11 PM, написа:
Furia_S, в 04 October 2012 - 04:07 PM, написа:
Деси, подобно поведение спрямо конфликтно куче - което станало такова в следствие на неправилно гледане и неправилен подход от към страната на стопаните не е нещо ново.
Тази конкретна жена не ме интересува. Това, което декларира тя, е синдром на консуматорското ни общество и много често нещата въобще не опират до огласка. Стига се включително до манипулации понякога "Ако не го дам някъде - ще го евтанизирам".
Аз не мога да защитавам-разбирам-подкрепям подобна позиция, поради простичка причина че през първите седем години ми бе набивано в главата че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Ако не се справяш - отговорност е да го дадеш животното на друг, по-подходящ стопанин от теб самия. Но и дори в гнева си не бива да ти минава през ум дори сянка на мисъл за евтаназия като се оправдаваш с децата. Да, децата са по-важни от кучето, но тогава или отиваш да бачкаш с животното - което ще отнеме месеци - или не се оправдавай с породата и го дай за осиновяване.
Жал ми е и за детето, получило кучето за подарък и със сигурност обичащо животното. Сигурна съм че детето е простило на кучето ухапването и на него сега му е сто пъти по-тъжно и тежко от всички нас. Аз не бих причинила дори на детето си подобно нещо - за това се борих с туширане на агресивно поведение след ухапвания в нашето семейство. Защото най-малко като ме пита детето "Къде е кучето ми" не исках да му отговоря "Разкарах го за твое добро" понеже децата ми нямаше да ме разберат. И надали щеше да ми простят. Честно, аз бях в такава ситуация и си задържах кучето и работих здраво с него, но ако на човек не му се занимава - няма защо да се фръцка, търсейки съчуствие. Не изпитвам съчуствие към хората, лекомислено избрали породата, лекомислено я закупили, лекомислено я разкарали след първите конфликти.
Животното е само на 2 години и 9 месеца. Подлежи на корекция ако стопаните упорито работят за това. Причината и разковничето е в стопаните. Ако не им се работи с кучето 24/7 да го дадат на някой който знае какво прави. Истерии не ми се слушат, сори.
Кучето не е виновно за нищо. И заслужава повече съчуствие задето не е случило на стопани, отколкото двукраките същества с техните трагедии - те не ме интересуват ама хич.
Много тъжна история.
+1
Първоначално написах инстиктивно един пост, вследствие Онзи.Изтрих го моментално, след като предположих, че става въпрос за случай и афект, който до някаква степен може да се разбере.Чаках да отмине афекта и да разбера, какво ще се случва с проблемното кучо и прочетох...Евтаназия, Ветеринари, които, не искат да изпълняват услугите, които предлагали

Раздвижвали си темата.Евала, страхотно я раздвижихте.

п.п.Кръстева само ще ти споделя личен опит, без да го налагам.Когато приятелка изпадне в подобни състояния, Не на всяка цена я подкрепям.Това не означава, че трябва да я нападам.Хубаво е да се обясни по същество за какво иде реч.Да си истинска приятелка, най малко означава за мен да взимаш страна независимо от всичко или какви ги дрънка въпросната

п.п.2.Както и да е...Надявам се тази история да послужи за урок и всъщност не мога да си спестя Комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето.

Успех на кученце, а и на Лили да се овладее малко, да забрави наглото и арогантно поведение и да реши, какво желае, какви са и възможностите и най вече да признае , че се е надценила, сбъркала, да спре да дава вина на една порода кучета.Тъпо и несериозно е... малко.
Нагло и арогантно поведение??? Мисля, че в случаи като този, е нужно!!!! Възможностите са ми като на всеки СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН, който е решил да гледа тази порода(първия изказ на доктора ни беше: Хаа, взели сте си Милионерско куче). А за тази порода, както споменах, преди 2 години и 7 месеца, НЯМАШЕ НИКАКВА КВАЛИТЕТНА ИНФОРМАЦИЯ.
ТЪЙ ЧЕ, МОЛЯ, НЕДЕЙТЕ СЕГА ДА СЕ ПРАВИТЕ НА КВАЛИТЕТНИ. ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ИМА ПРЕДИ 2 ГОДИНИ И 7 МЕСЕЦА В ТОЗИ ФОРУМ. СЕГА не му е времето да давате съвети, и да се правите на добросъвестни!!! Детето е простило на кучето. То рева даже, когато съобщих решението си. Но това надали помага при такава агресия!!!! И кастрацията, за сведение, трябва да се извърши до 8-9 месечна възраст , когато е пубертета, за да не осъзнават точно миризмата, която надушват. Няма да се изразявам нецензурно, за да не уплаша несведущите. Не съм кастрирала Хачи, защото ПРОСТО НЯМАШЕ СМИСЪЛ, неговата агресия беше налице преди това!!!
А по отношение на приятелството - НЕ БЪРКАЙТЕ СИТУАЦИЯТА С БОЯ!!! АКО СТЕ НАЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!

Публикувано: 05 October 2012 - 09:09 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:00 PM, написа:
Не ми каза страх ли го е от нещо. Това ме интересува. Иначе - любовта без болка??? Има я - след 10 годишен период. И те улягат, спор няма. И улягат спрямо стопаните. И да - не е лесно, и , да! - заслужава си! Хиляда пъти по-умни са от Марин4ето, Фурията и Шимподобните пишещи тук. Но, ние си го знаем, нали? Адски по-умни са от тях, по-чувствителни и по-заслужаващи внимание.
Ходих при него тази седмица. Трудно ми е още да го прегърна. Не мога да надживея чувството, което ме обзе тогава. Но и той не ми се радваше, както обикновено. Усеща го. Усеща това, което изпитвам. И това ми носи МНОГО ТЪГА, но в същото време удовлетворение. Защото няма начин да бъде царя! Няма начин, заради доброто на другите кучета и хора!

Публикувано: 05 October 2012 - 09:11 PM
lilianas, в 05 October 2012 - 08:44 PM, написа:
Здравей, приятелю!!! Хечи е страхотен, уникален, я ми кажи бои ли се, страхува ли се от разни работи??? Щот ще излезе, че нашия развъдник е извор на цялата радиация, обхванала разни Маринчета, фурии, Шимподобни и всякакви нароили се наскоро.
Забелязъл съм че, Хечи когато го е страх става много агресивен, например страх го е от крачната помпа за гуми, а когато някой човек не му е приятен стои без да мърда и ръмжи предупредително.
Публикувано: 05 October 2012 - 09:13 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:11 PM, написа:
lilianas, в 05 October 2012 - 08:44 PM, написа:
Забелязъл съм че, Хечи когато го е страх става много агресивен, например страх го е от крачната помпа за гуми, а когато някой човек не му е приятен стои без да мърда и ръмжи предупредително.
Те усещат недружелюбните, и хората, които не обичат кучета. А от мотори страх ли го е? От гръмотевици, от пуканици някакви? Щото нашия полудява, като има гръмотевици. Ама аз това съм го казвала. Понеже е голям, миличкия, няма как да се завре под кревата и се чуди къде да отиде като започнат гърмежите. Почва да диша тежко, да пухти, а ние се чудим как да го успокоим...

И СЛАВА ГОСПОДА, ОТНОВО ГОВОРИМ ЗА КУЧЕТАТА СИ, А НЕ ЗА НЯКАКВИ ИСТЕРЯСАЛИ СТОПАНИ!

Публикувано: 05 October 2012 - 09:23 PM
Публикувано: 05 October 2012 - 09:36 PM
Имам достатъчно лични контакти от форума, за да не разчитам на него за отглеждането и Възпитанието на кучето си. Как съм ревала и какво съм говорила, това въобще не е работа на платени дръвници, и на хора, които нямат общо с породата. Те, явно се подвизават и на други места, и просто казано, като от СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН: няма какво да правят, освен да си чешат крастата, ядейки някого!!!
Благодаря ви, че бяхте до мен, че ме подкрепихте, и че сте споделяли толкова много с мен! Ще ми липсвате! Но обещавам да се свържа с Вас, по всякакъв възможен начин!

Публикувано: 05 October 2012 - 09:45 PM
Цитат
Глупост!!!!!!!!!!!!! Този, който ви го е казал да си хвърли дипломата на боклука, където й е мястото.
Кастрацията е подпомагаща поцедура за отнемане на тестостерона при мъжкото куче (кастрацията на женските е друга ситуация), която важи само ако работете с кучето. Тя е подпомагащ фактор при корекция и обучение, а не е посочвана като панацея.
Моите кучета бяха кастрирани на възраст 5 години и 1 година, вие си измивате ръцете с глупостите относно миризмите.........
Престанете да се самозалъгвате. Никой не ви оправдава освен малкото дружки. И не лъжете хората - не сте имали вик за помощ, кого лъжете освен себе си?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 05 October 2012 - 09:56 PM
Furia_S, в 05 October 2012 - 09:45 PM, написа:
Цитат
Глупост!!!!!!!!!!!!! Този, който ви го е казал да си хвърли дипломата на боклука, където й е мястото.
Кастрацията е подпомагаща поцедура за отнемане на тестостерона при мъжкото куче (кастрацията на женските е друга ситуация), която важи само ако работете с кучето. Тя е подпомагащ фактор при корекция и обучение, а не е посочвана като панацея.
Моите кучета бяха кастрирани на възраст 5 години и 1 година, вие си измивате ръцете с глупостите относно миризмите.........
Престанете да се самозалъгвате. Никой не ви оправдава освен малкото дружки. И не лъжете хората - не сте имали вик за помощ, кого лъжете освен себе си?
АВЕ ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!!! КАКТО КАЗАХ - КАСТРАЦИЯТА НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ НА АГРЕСИЯТА, АМА ФЮРО, ТИ МАЙ ИЧ НЕ чИтеш!!!!!! ееее, мамка му, включих лаптопа на контакта...иначИ....да ти бях теглила директно Ма...нината!!!