Акита
Публикувано: 04 October 2012 - 05:36 PM
кой каза че съм природо нещо-си там?
Моля, моля, да не ми се вменява на моя цинична и гадна личност точно тази лигава титла. Те зелените ако им декларирам мнението си относно тяхната дейност ще избягат през глава по-далеч от мен. Хич не ги тача зоо..........какво им беше там името.
Прекрасен син си имате:-)))) и се надявам на вашата приятелка думите за евтаназия са били в момент само и единствено на афект, в изблик на гняв, без фаталните последствия за самото животно.
Разберете и реакцията на другите - хората реагират по този начин далеч не защото искат да нападнат конкретно точно тази жена. Просто подобни случаи са станали...............почти практика..............
Това е МНОГО страшно, повярвайте ми.
Страшно, грозно, болезнено, практично, удобно...
Разбирате ли сега защо е тази болезнена реакция върху целия случай, резонирала така из целия форум? Не се напада конкретно дадена жена, а се обсъжда донякъде с ужас цялостната ситуация.
Евтанизират се млади домашни животни, подлежащи за корекция, в някои клиники, евтанизират се и още как. Това е.......... Абе боли.... какво да ви обяснявам.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 October 2012 - 06:11 PM
Furia_S, в 04 October 2012 - 04:07 PM, написа:
Деси, подобно поведение спрямо конфликтно куче - което станало такова в следствие на неправилно гледане и неправилен подход от към страната на стопаните не е нещо ново.
Тази конкретна жена не ме интересува. Това, което декларира тя, е синдром на консуматорското ни общество и много често нещата въобще не опират до огласка. Стига се включително до манипулации понякога "Ако не го дам някъде - ще го евтанизирам".
Аз не мога да защитавам-разбирам-подкрепям подобна позиция, поради простичка причина че през първите седем години ми бе набивано в главата че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Ако не се справяш - отговорност е да го дадеш животното на друг, по-подходящ стопанин от теб самия. Но и дори в гнева си не бива да ти минава през ум дори сянка на мисъл за евтаназия като се оправдаваш с децата. Да, децата са по-важни от кучето, но тогава или отиваш да бачкаш с животното - което ще отнеме месеци - или не се оправдавай с породата и го дай за осиновяване.
Жал ми е и за детето, получило кучето за подарък и със сигурност обичащо животното. Сигурна съм че детето е простило на кучето ухапването и на него сега му е сто пъти по-тъжно и тежко от всички нас. Аз не бих причинила дори на детето си подобно нещо - за това се борих с туширане на агресивно поведение след ухапвания в нашето семейство. Защото най-малко като ме пита детето "Къде е кучето ми" не исках да му отговоря "Разкарах го за твое добро" понеже децата ми нямаше да ме разберат. И надали щеше да ми простят. Честно, аз бях в такава ситуация и си задържах кучето и работих здраво с него, но ако на човек не му се занимава - няма защо да се фръцка, търсейки съчуствие. Не изпитвам съчуствие към хората, лекомислено избрали породата, лекомислено я закупили, лекомислено я разкарали след първите конфликти.
Животното е само на 2 години и 9 месеца. Подлежи на корекция ако стопаните упорито работят за това. Причината и разковничето е в стопаните. Ако не им се работи с кучето 24/7 да го дадат на някой който знае какво прави. Истерии не ми се слушат, сори.
Кучето не е виновно за нищо. И заслужава повече съчуствие задето не е случило на стопани, отколкото двукраките същества с техните трагедии - те не ме интересуват ама хич.
Много тъжна история.
+1
Първоначално написах инстиктивно един пост, вследствие Онзи.Изтрих го моментално, след като предположих, че става въпрос за случай и афект, който до някаква степен може да се разбере.Чаках да отмине афекта и да разбера, какво ще се случва с проблемното кучо и прочетох...Евтаназия, Ветеринари, които, не искат да изпълняват услугите, които предлагали
Раздвижвали си темата.Евала, страхотно я раздвижихте.
п.п.Кръстева само ще ти споделя личен опит, без да го налагам.Когато приятелка изпадне в подобни състояния, Не на всяка цена я подкрепям.Това не означава, че трябва да я нападам.Хубаво е да се обясни по същество за какво иде реч.Да си истинска приятелка, най малко означава за мен да взимаш страна независимо от всичко или какви ги дрънка въпросната
п.п.2.Както и да е...Надявам се тази история да послужи за урок и всъщност не мога да си спестя Комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето.
Успех на кученце, а и на Лили да се овладее малко, да забрави наглото и арогантно поведение и да реши, какво желае, какви са и възможностите и най вече да признае , че се е надценила, сбъркала, да спре да дава вина на една порода кучета.Тъпо и несериозно е... малко.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 04 October 2012 - 08:36 PM
Лили: Ще се оправиш, не слушай никой и не се влияй от ничие мнение. Дерзай смело!

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 04 October 2012 - 08:54 PM
Furia_S, в 04 October 2012 - 03:36 PM, написа:
кой каза че съм природо нещо-си там?
Моля, моля, да не ми се вменява на моя цинична и гадна личност точно тази лигава титла. Те зелените ако им декларирам мнението си относно тяхната дейност ще избягат през глава по-далеч от мен. Хич не ги тача зоо..........какво им беше там името.
Прекрасен син си имате:-)))) и се надявам на вашата приятелка думите за евтаназия са били в момент само и единствено на афект, в изблик на гняв, без фаталните последствия за самото животно.
Разберете и реакцията на другите - хората реагират по този начин далеч не защото искат да нападнат конкретно точно тази жена. Просто подобни случаи са станали...............почти практика..............
Това е МНОГО страшно, повярвайте ми.
Страшно, грозно, болезнено, практично, удобно...
Разбирате ли сега защо е тази болезнена реакция върху целия случай, резонирала така из целия форум? Не се напада конкретно дадена жена, а се обсъжда донякъде с ужас цялостната ситуация.
Евтанизират се млади домашни животни, подлежащи за корекция, в някои клиники, евтанизират се и още как. Това е.......... Абе боли.... какво да ви обяснявам.
Ако бяхте започнали с този тон и това обяснение нямаше да се стигне до всичко това! Както и да е - темата е изчерпана, но беше много полезна....
grigo009 не разбрах само за какво са комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето ......

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 04 October 2012 - 09:00 PM
Взимане на решението за евтаназия се взима след много дълго преценяване относно дългогодишна безнадежна и неизлекувана диагноза за да се спестят мъките на кучето.
Срам ме е от вас. От хората, които са способни да утешавате едно морално чудовище, което е на път да евтанизира здраво, младо и непроблемно куче, само защото не се е справило.
Ще ридаете на ника й, ще я оправдаете, ще я утешевате.....И то на кучешкия форум. Пфу, гадост.
Разбирам че в гнева си може много неща да се кажат, но дори и за най-гневен човек има определена граница. Страшно много хора повярваха на тази кукла че ще бие смъртоносна инжекция на кучето.... Знам за гнева и изблиците ви, но помислете върху това, което стана като резонанс... Мислете малко преди да декларирате определена позиция в обществен форум, защото реплики и дуплики от рода на "ще го евтанизирам" са уместни в лична кореспонденция, а не в публично пространство.
Хората започнаха да се съмняват в стопанката и сигурността на кучето и не й вярват вече.... Лошо.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 04 October 2012 - 09:00 PM
Ако не Ви харесва не четете.Не приемайте поста ми като заяжсдане.
Виждам,че познавате въпросната жена и казвате да вземе сама решение-явно не може да го направи.Труден е избора,помогнете й да вземе решение.
Тук видях добри съвети-като работа със специалист(въпреки,че и преди е работено) или търсене на нов стопанин.Дори имаше кандидат стопанин по назад.
Знам,че акитите са по особени,но не смятам за правилно така да се обобщава то е такава порода и затова така.Има и други породи,които са доминантни-ротвайлер,дого аржентино,питбул,но хората се справят с тях.
Нека бъдем разумни и помислим кое е добро за кучето.
Аз също мога да дам контакти на тренжори в София с опит с доминантни породи кучета
Успех!
Публикувано: 04 October 2012 - 09:01 PM
BAYO, в 04 October 2012 - 07:36 PM, написа:
Eeee Естествено, че се надяваш да получиш някакъв отговор, след тази конкретна заявка за такъв

Публикувано: 04 October 2012 - 09:16 PM
Петя Кръстева, в 04 October 2012 - 07:54 PM, написа:
Комплиментите са единствено поради Факта, че разсъждават адекватно, рационално и по същество.
За момента Ти няма как да го осъзнаеш туй просто положение, защото не си Истинска приятелка според мен.
Аз не е като да съм 'малко' емоционална и ,ако само можеш да си представиш какви ги ръся от време на време
п.п.Евентуално и аз ще стана неволен свидетел на поредната сапунка от не знам си колко епизода.

Публикувано: 05 October 2012 - 11:08 AM
Едвам се сдържам
Целият е мокър заради къпането му в язовир.....Той също се развива много добре и съм много щастлива от факта, че вече има все по-добри представители на породата акита ину в БГ

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 11:36 AM
Публикувано: 05 October 2012 - 05:57 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:36 AM, написа:
The Dogs friend, Хечи ще влезе във водата точно, когато неочакваш - напълно в стил акита
Много сте готини с него на морската снимка
Та по този повод, да знаш от днес си назначен за мои бодигард
И друго ме "човърка"

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 06:29 PM
Публикувано: 05 October 2012 - 06:36 PM
The Dogs friend, в 05 October 2012 - 04:29 PM, написа:
Три дами станаха Химера, Казуми и Камико

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 06:59 PM
Да ти кажа това приятелство на Хечи и Роро ми е много интересно. Дръж ни в течение как ще се развие във времето.....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 October 2012 - 07:58 PM
Публикувано: 05 October 2012 - 08:34 PM
Госпожо, моля ви не ме занимавайте с кризите , които ви тресат... При вас лудостта е в повече... Вие сте недочелата и несправящата се и неграмотната и невъзпитаната и т.н... 2 години се била грижила...медал ли искате? Такива като вас не трябва да се докосват до животни, дори с хамстер не мисля, че ще се справите. И както казах - не ми пишете повече, прекалено ми простеете. Айде дим да ви няма
Ето и моят отговор:
Извинете ме за определението: вие явно сте някакъв пубер, търсещ внимание от всички наоколо, дори когато хулите хората. МЕН ВАШИТЕ ХУЛИ ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ И НЯМА ДА МЕ ПРОМЕНЯТ!!! А от последното ви изречение, наистина ми е ясно, че сте няква супер-объркана пуберка, която дори няма понятие от породата, камо ли да я е гледала в къщи!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 05 October 2012 - 08:41 PM
А който от пишещите по-назад, притежаващ Акита, досега не се е обаждал, и плюя по него - то - извинете, ама ви беше време да се обадите!
BAYO, DOG'S FRIEND, Петя,, Desi79!Благодаря за подкрепата!!! Ние с вас се знаем, тук сме отдавна, опитваме се да помагаме на всички новозакупили АКИТА тъй като НЕ Е ЛЕСНО да се гледат такива кучета.
БРЯХ, порИвах си... Брях, има тъпаци в тая тема, дето дразнят, няма ли администратор, който да прецени чии мнения са за тук!????

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Вход

Горе
Цитиране +