Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2881 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 05:36 PM

Кръстева,
кой каза че съм природо нещо-си там?
Моля, моля, да не ми се вменява на моя цинична и гадна личност точно тази лигава титла. Те зелените ако им декларирам мнението си относно тяхната дейност ще избягат през глава по-далеч от мен. Хич не ги тача зоо..........какво им беше там името.

Прекрасен син си имате:-)))) и се надявам на вашата приятелка думите за евтаназия са били в момент само и единствено на афект, в изблик на гняв, без фаталните последствия за самото животно.

Разберете и реакцията на другите - хората реагират по този начин далеч не защото искат да нападнат конкретно точно тази жена. Просто подобни случаи са станали...............почти практика..............
Това е МНОГО страшно, повярвайте ми.
Страшно, грозно, болезнено, практично, удобно...
Разбирате ли сега защо е тази болезнена реакция върху целия случай, резонирала така из целия форум? Не се напада конкретно дадена жена, а се обсъжда донякъде с ужас цялостната ситуация.

Евтанизират се млади домашни животни, подлежащи за корекция, в някои клиники, евтанизират се и още как. Това е.......... Абе боли.... какво да ви обяснявам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2882 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 06:11 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 04:07 PM, написа:

desi79

Деси, подобно поведение спрямо конфликтно куче - което станало такова в следствие на неправилно гледане и неправилен подход от към страната на стопаните не е нещо ново.
Тази конкретна жена не ме интересува. Това, което декларира тя, е синдром на консуматорското ни общество и много често нещата въобще не опират до огласка. Стига се включително до манипулации понякога "Ако не го дам някъде - ще го евтанизирам".
Аз не мога да защитавам-разбирам-подкрепям подобна позиция, поради простичка причина че през първите седем години ми бе набивано в главата че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Ако не се справяш - отговорност е да го дадеш животното на друг, по-подходящ стопанин от теб самия. Но и дори в гнева си не бива да ти минава през ум дори сянка на мисъл за евтаназия като се оправдаваш с децата. Да, децата са по-важни от кучето, но тогава или отиваш да бачкаш с животното - което ще отнеме месеци - или не се оправдавай с породата и го дай за осиновяване.

Жал ми е и за детето, получило кучето за подарък и със сигурност обичащо животното. Сигурна съм че детето е простило на кучето ухапването и на него сега му е сто пъти по-тъжно и тежко от всички нас. Аз не бих причинила дори на детето си подобно нещо - за това се борих с туширане на агресивно поведение след ухапвания в нашето семейство. Защото най-малко като ме пита детето "Къде е кучето ми" не исках да му отговоря "Разкарах го за твое добро" понеже децата ми нямаше да ме разберат. И надали щеше да ми простят. Честно, аз бях в такава ситуация и си задържах кучето и работих здраво с него, но ако на човек не му се занимава - няма защо да се фръцка, търсейки съчуствие. Не изпитвам съчуствие към хората, лекомислено избрали породата, лекомислено я закупили, лекомислено я разкарали след първите конфликти.

Животното е само на 2 години и 9 месеца. Подлежи на корекция ако стопаните упорито работят за това. Причината и разковничето е в стопаните. Ако не им се работи с кучето 24/7 да го дадат на някой който знае какво прави. Истерии не ми се слушат, сори.

Кучето не е виновно за нищо. И заслужава повече съчуствие задето не е случило на стопани, отколкото двукраките същества с техните трагедии - те не ме интересуват ама хич.
Много тъжна история.

+1
Първоначално написах инстиктивно един пост, вследствие Онзи.Изтрих го моментално, след като предположих, че става въпрос за случай и афект, който до някаква степен може да се разбере.Чаках да отмине афекта и да разбера, какво ще се случва с проблемното кучо и прочетох...Евтаназия, Ветеринари, които, не искат да изпълняват услугите, които предлагали :ud_009:После ни в клин ни в ръкав се изпльоскват някакви просветления в стил...'Акита е неконтролируемо и агресивно куче, което не е за всеки' :ud_009: (ай ся ние все с болонки и пудели сме се занимавали :md_064: )...Ами Ок , подари го на някой способен да го контролира?!Ама да, ама не , ама не знам си кво като междувременно размахва въпросната стопанка Лили, някакво пръстче и издава заповеди кой, къде и кога да пишел изказвал мнение или не :smile: .Като си си позволила да си изпльоскаш публично истериите, проблемите вследствие ТВОЯ ВИНА, не очаквай потупване по главицата или съпричастност...и не за друго, а защото не щеш да вземеш мерки.Или се заеми, обучи и покажи къде и е мястото на таз уникална невероятно непослушна Акита или го подари кучето на някой съвестен и отговорен стопанин.Точка.Какви са тез филми , какво е туй чудо не мога да разбера.
Раздвижвали си темата.Евала, страхотно я раздвижихте. :zz_020: .Пък и се хвалят , че е най посещаваната на всичко отгоре!!!

п.п.Кръстева само ще ти споделя личен опит, без да го налагам.Когато приятелка изпадне в подобни състояния, Не на всяка цена я подкрепям.Това не означава, че трябва да я нападам.Хубаво е да се обясни по същество за какво иде реч.Да си истинска приятелка, най малко означава за мен да взимаш страна независимо от всичко или какви ги дрънка въпросната :ea_103: .Напротив, лично аз съм много по претенциозна точно към приятелите.Истинска помощ в случая(аз продължавам да смятам, че е доста филмиран и целенасочен :smile: ) е да поговориш с човека, който е затруднен, да обясниш, да обсъдите варианти, да дадеш морална подкрепа, но не призовавайки потребители във форума към лични или публични дуели :ab_041: .Така не помагаш, напротив вредиш.Ако се прочетеш като абсолютно страничен човек , ще разбереш, какво искам да кажа.Надявам се.Лично мнение.
п.п.2.Както и да е...Надявам се тази история да послужи за урок и всъщност не мога да си спестя Комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето. :rc_036: Опитват се, но дали ще се проумее нещо, наистина се съмнявам.
Успех на кученце, а и на Лили да се овладее малко, да забрави наглото и арогантно поведение и да реши, какво желае, какви са и възможностите и най вече да признае , че се е надценила, сбъркала, да спре да дава вина на една порода кучета.Тъпо и несериозно е... малко.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#2883 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 07:46 PM

Жалко за хубавата ни тема, тъкмо се зарадвах че се е раздвижила, а то се оказа че, е нападната от форумни талибани съдейки по изявите им и в другите теми на форума.

#2884 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 08:36 PM

"Разбирачите" с точките: Айде напуснете темата, щото ми омръзна да ви чета. Оставете ни темата на мира, да си споделяме хубавите и лошите неща с разбиране, щот тва не ви е Афганистан, айде със здраве и дано да не получа отговор!

Лили: Ще се оправиш, не слушай никой и не се влияй от ничие мнение. Дерзай смело! Качена снимка
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2885 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 08:54 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 03:36 PM, написа:

Кръстева,
кой каза че съм природо нещо-си там?
Моля, моля, да не ми се вменява на моя цинична и гадна личност точно тази лигава титла. Те зелените ако им декларирам мнението си относно тяхната дейност ще избягат през глава по-далеч от мен. Хич не ги тача зоо..........какво им беше там името.

Прекрасен син си имате:-)))) и се надявам на вашата приятелка думите за евтаназия са били в момент само и единствено на афект, в изблик на гняв, без фаталните последствия за самото животно.

Разберете и реакцията на другите - хората реагират по този начин далеч не защото искат да нападнат конкретно точно тази жена. Просто подобни случаи са станали...............почти практика..............
Това е МНОГО страшно, повярвайте ми.
Страшно, грозно, болезнено, практично, удобно...
Разбирате ли сега защо е тази болезнена реакция върху целия случай, резонирала така из целия форум? Не се напада конкретно дадена жена, а се обсъжда донякъде с ужас цялостната ситуация.

Евтанизират се млади домашни животни, подлежащи за корекция, в някои клиники, евтанизират се и още как. Това е.......... Абе боли.... какво да ви обяснявам.

Ако бяхте започнали с този тон и това обяснение нямаше да се стигне до всичко това! Както и да е - темата е изчерпана, но беше много полезна....

grigo009 не разбрах само за какво са комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето ...... :ab_041: КРАЙЙЙЙЙЙЙЙ :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2886 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 October 2012 - 09:00 PM

Темата е полезна за всеки, който изпада в истерия он-лайн в интернета заради ухапването, след като е купил на детето кученце.
Взимане на решението за евтаназия се взима след много дълго преценяване относно дългогодишна безнадежна и неизлекувана диагноза за да се спестят мъките на кучето.

Срам ме е от вас. От хората, които са способни да утешавате едно морално чудовище, което е на път да евтанизира здраво, младо и непроблемно куче, само защото не се е справило.

Ще ридаете на ника й, ще я оправдаете, ще я утешевате.....И то на кучешкия форум. Пфу, гадост.

Разбирам че в гнева си може много неща да се кажат, но дори и за най-гневен човек има определена граница. Страшно много хора повярваха на тази кукла че ще бие смъртоносна инжекция на кучето.... Знам за гнева и изблиците ви, но помислете върху това, което стана като резонанс... Мислете малко преди да декларирате определена позиция в обществен форум, защото реплики и дуплики от рода на "ще го евтанизирам" са уместни в лична кореспонденция, а не в публично пространство.

Хората започнаха да се съмняват в стопанката и сигурността на кучето и не й вярват вече.... Лошо.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2887 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 October 2012 - 09:00 PM

Извинявайте много ,но с какво право искате някой да напусне ''вашата'' тема?Това е форум и всеки е свободен да изкаже мнение независимо дали се харесва на останалите.
Ако не Ви харесва не четете.Не приемайте поста ми като заяжсдане.
Виждам,че познавате въпросната жена и казвате да вземе сама решение-явно не може да го направи.Труден е избора,помогнете й да вземе решение.
Тук видях добри съвети-като работа със специалист(въпреки,че и преди е работено) или търсене на нов стопанин.Дори имаше кандидат стопанин по назад.
Знам,че акитите са по особени,но не смятам за правилно така да се обобщава то е такава порода и затова така.Има и други породи,които са доминантни-ротвайлер,дого аржентино,питбул,но хората се справят с тях.
Нека бъдем разумни и помислим кое е добро за кучето.
Аз също мога да дам контакти на тренжори в София с опит с доминантни породи кучета :ae_085:
Успех!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2888 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:01 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 04 October 2012 - 07:36 PM, написа:

"Разбирачите" с точките: Айде напуснете темата, щото ми омръзна да ви чета. Оставете ни темата на мира, да си споделяме хубавите и лошите неща с разбиране, щот тва не ви е Афганистан, айде със здраве и дано да не получа отговор!

Eeee Естествено, че се надяваш да получиш някакъв отговор, след тази конкретна заявка за такъв :smile: Иначе я се успокой малко по отношение к'во те дразни , к'во не те кефи, к'во ти било омръзнало :smile: .Подход му е майката :wb_052: .Айде със здраве и на теб и лека нощ :ae_085:
User's Signature

#2889 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 09:16 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 04 October 2012 - 07:54 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 03:36 PM, написа:

grigo009 не разбрах само за какво са комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето ...... :ab_041: КРАЙЙЙЙЙЙЙЙ :ab_041:

Комплиментите са единствено поради Факта, че разсъждават адекватно, рационално и по същество. :mg_062:
За момента Ти няма как да го осъзнаеш туй просто положение, защото не си Истинска приятелка според мен. :mg_062:
Аз не е като да съм 'малко' емоционална и ,ако само можеш да си представиш какви ги ръся от време на време :ab_041: ...Както и да е...Не ми се занимава повече , а и времето за губене ми свърши , точно в този миг.Успех на всички и постарайте се да превъзмогнете личностни и други проблемчета, помага, когато каузата си заслужава. :ae_085:

п.п.Евентуално и аз ще стана неволен свидетел на поредната сапунка от не знам си колко епизода.
User's Signature

#2890 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 11:08 AM

Здравейте приятели! :ab_041:

Едвам се сдържам :ec_117: да не отговоря, :ab_041: но тук влезнах с нагласата да ви покажа братчето на Kami - Katsu

Целият е мокър заради къпането му в язовир.....Той също се развива много добре и съм много щастлива от факта, че вече има все по-добри представители на породата акита ину в БГ

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2891 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 11:36 AM

Аз не можах да науча Хечи да влиза във водата, два пъти го водих на море и двата пъти стига на 5 метра от водата и до там. Въобще не обича да се мокри навън, като се разхождаме и е валял дъжд заобикаля локвите. При къпане в банята обаче е търпелив и кротък.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2892 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 05:57 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:36 AM, написа:

Аз не можах да науча Хечи да влиза във водата, два пъти го водих на море и двата пъти стига на 5 метра от водата и до там. Въобще не обича да се мокри навън, като се разхождаме и е валял дъжд заобикаля локвите. При къпане в банята обаче е търпелив и кротък.

The Dogs friend, Хечи ще влезе във водата точно, когато неочакваш - напълно в стил акита :ab_041:

Много сте готини с него на морската снимка :ab_041: сериозно куче и сериозен мъж :smile: Супер сте!
Та по този повод, да знаш от днес си назначен за мои бодигард :ab_041: А аз спирам ходенето на йога и започвам бойни изкуства :td_188: Знам, че разбираш от шега :ab_041: :ab_041: :ab_041: Да по разведрим малко темата.....

И друго ме "човърка" :oc_191: днес цял ден, като ти видях снимката.....Абе, тези хора от "dog-мафията" :zz_225: наясно ли са, че зад профилите ни тук 99% от собствениците на акити стоят хора с богат опит, които са спечелили не една житейска битка?!?!?!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2893 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 06:29 PM

Петя, благодаря за назначението. Ще се справя с новите си служебни ангажименти. А форумните талибани ги остави, има ги навсякъде във форумите, явно така най лесно и без последствия се избиват комплекси. Я ми кажи, на Кирей харема колко се увеличи че, вече им изпуснах бройката.

#2894 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 06:36 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 05 October 2012 - 04:29 PM, написа:

Петя, благодаря за назначението. Ще се справя с новите си служебни ангажименти. А форумните талибани ги остави, има ги навсякъде във форумите, явно така най лесно и без последствия се избиват комплекси. Я ми кажи, на Кирей харема колко се увеличи че, вече им изпуснах бройката.

Три дами станаха Химера, Казуми и Камико :ab_041: Като плановете са ми още една дама да стане моя, ако е рекъл Господ! Само да е живот и здраве! Тази дама ще бъде директно от Япония :smile: Но не всички дами Киро ще ги притежава, колкото и да е "надарен" :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2895 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 06:48 PM

Значи ли това че, Кирей ще ползва външни услуги да обслужва харема си, или ще си има помощник?
Ето 2 снимки от разходката на Хечи и неговия приятел Роро тази вечер:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2896 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 06:59 PM

По-скоро ще плащаме на помощник :md_064: поне за сега :smile:

Да ти кажа това приятелство на Хечи и Роро ми е много интересно. Дръж ни в течение как ще се развие във времето.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2897 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 07:58 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 05 October 2012 - 06:59 PM, написа:

По-скоро ще плащаме на помощник :md_064: поне за сега :smile:

Да ти кажа това приятелство на Хечи и Роро ми е много интересно. Дръж ни в течение как ще се развие във времето.....

И аз се съмнявам че, ще продължи дълго, но времето ще покаже.

#2898 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 08:34 PM

marin4eto - '05 October 2012 - 08:28
Госпожо, моля ви не ме занимавайте с кризите , които ви тресат... При вас лудостта е в повече... Вие сте недочелата и несправящата се и неграмотната и невъзпитаната и т.н... 2 години се била грижила...медал ли искате? Такива като вас не трябва да се докосват до животни, дори с хамстер не мисля, че ще се справите. И както казах - не ми пишете повече, прекалено ми простеете. Айде дим да ви няма :re_037:[/quote]
Ето и моят отговор:
Извинете ме за определението: вие явно сте някакъв пубер, търсещ внимание от всички наоколо, дори когато хулите хората. МЕН ВАШИТЕ ХУЛИ ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ И НЯМА ДА МЕ ПРОМЕНЯТ!!! А от последното ви изречение, наистина ми е ясно, че сте няква супер-объркана пуберка, която дори няма понятие от породата, камо ли да я е гледала в къщи!!!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2899 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 08:37 PM

Здравей, Лили!

#2900 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 08:41 PM

И тъй като, всички тук присъстващи "ПАРАШУТИСТИ", които се появиха от нищото, и КОИТО НЕ ПРИТЕЖАВАТ АКИТА, са рекли да ме хулят и пулят: Изобщо не ме интересува какво мислите, след като нямате този тип порода в къщите си. Изобщо не ме интересува какво казвате за мен - дали съм емоционално обременена, или психически нестабилна. Просто спрете да пишете във форум, който НЕ КАСАЕ ВАШИТЕ ПОРОДИ!!! Туйто!
А който от пишещите по-назад, притежаващ Акита, досега не се е обаждал, и плюя по него - то - извинете, ама ви беше време да се обадите!

BAYO, DOG'S FRIEND, Петя,
, Desi79!Благодаря за подкрепата!!! Ние с вас се знаем, тук сме отдавна, опитваме се да помагаме на всички новозакупили АКИТА тъй като НЕ Е ЛЕСНО да се гледат такива кучета.

БРЯХ, порИвах си... Брях, има тъпаци в тая тема, дето дразнят, няма ли администратор, който да прецени чии мнения са за тук!???? :af_089:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема